Goku Μάϊος 29, 2008 Author #41 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 οπως λεει και ο ΝΙΚΚ, ειναι λιγακι δυσκολο να ανεβει τοσο με χ7 .Κοιταξε τις ρυθμισεις στο bios γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα συμβαινει οτι περιγραφει και ο φιλοσ απο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάϊος 29, 2008 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 βασικά ετσι όπως είναι τώρα το pc στα 4.5 δλδ το ανέβασα με ένα φιλαράκι μ που ξέρει καλά απλα θελώ να μου ξεκαθαρίσετε κάτι για να ανεβώ πολλά mhz πρέπει να ρίξω multi? επίσης βλέπω οτι αν ρίξω multi και ανεβάσω mhz βλέπω στο superi pi οτι κάνω μια τρύπα στον νερο ! πχ με 400 fsb κανω 12,560 αν θυμάμαι καλά αν κατεβάσω multi κ δώσω mhz χτυπάω κατι 15 +:computer: NIKK λες οτι είναι δύσκολο κομμάτι τι εννοείς? μια βοήθεια με ολα αυτα? και συγγνώμη αν σας κούρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάϊος 29, 2008 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 4.6-4.7ghz με multi 7 ειναι κομματι δυσκολο μιασ και θελει πανω απο 650mhz fsb:)εχεις ενεργοποιημενα τα eist κτλ, δηλαδη χαμηλωνει το multi οταν δεν εχει load (για εξοικονομηση ενεργειας) --- οταν τρεχει κατι γυρναει στο 9 με ποση ταση εκανε 4.7? 1.3250 περιεργο ε? δεν το δοκίμασα να δω αν είναι σταθερό όμως βασικά δεν πρόλαβα βγήκε οφφ το psu και τωρα προσπαθώ να ξαναβγάλω άκρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.K.K. Μάϊος 29, 2008 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 για να ανεβώ πολλά mhz πρέπει να ρίξω multi? οχι η συχνοτητα του cpu ειναι αποτελεσμα του fsb*multi, δηλαδη αν εχεις το 8400 με το μαμα multi (9) τοτε βαζοντας 400mhz fsb στο bios εχεις 400*9=3600mhz παρομοιως 500*9=4500mhz, 500*8=4000ghz και ουτω καθ'εξης οπως βλεπεις μπορεις να εχεις διαφορους συνδυασμους, π.χ. 500*8=4ghz, αλλα και 445*9 παλι δινει 4ghz φυσικα το 500*8 ειναι πιο γρηγορο απο 445*9, και εξαρταται απο τη μητρικη και τις μνημες (αλλα και απο το cpu μετα απο καποιο σημειο) ποσο ανεβαινει το fsb βλέπω οτι αν ρίξω multi και ανεβάσω mhz βλέπω στο superi pi οτι κάνω μια τρύπα στον νερο φυσιολογικο ειναι αν τα τελικα mhz του cpu ειναι λιγοτερα (π.χ. 450*9=4050mhz ειναι πιο γρηγορο απο 500*7=3500mhz) για το fsb λεω οτι ειναι δυσκολο γιατι χρειαζεσαι ln2, μεγαλες τασεις και cpu/mobo που να μπορει να πιανει υψηλο fsb για 600-650mhz (υπαρχουν cpu που κανουν 600mhz στον αερα με p965 mobo, αλλα και εκει θελει προσπαθεια) 1.3250 περιεργο ε? και αυτο δυσκολο, αλλα δεν αποκλειεται να ειναι θεϊκο κομματι (συνηθως χρειαζονται >1.5v για 4.5ghz και πανω στο περιπου) ελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 29, 2008 Author #45 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 1.3250 περιεργο ε?δεν το δοκίμασα να δω αν είναι σταθερό όμως βασικά δεν πρόλαβα βγήκε οφφ το psu και τωρα προσπαθώ να ξαναβγάλω άκρη Φιλε μου εγω τον ανεβασα 4,0 Ghz με 1,37 V εχοντας 9*444 fsb. Αν κατεβαζα εστω και ενα κλικ το ρευμα (απιστευτα μικρη διαφορα τασης) τοτε ολο το συστημα ηταν ασταθες.Κανε οτι με συμβουλεψαν τα παιδια.Δωσε 1.4V ή άμα θες και παραπανω ( εφοσον εχεις καλη ψυξη) και ανεβασε οσο θες την συχνοτητα .Μετά σιγα σιγα κατεβαζε ρευματακι μεχρι να βρεις την χρυση τομη. Τελος ,παντα κανε orthos γιατι μπορει να ειναι σταθερο οταν μπαινει στα windows και ακους κανα τραγουδακι,ή εισαι στο ιντερνετ,αλλα ισως στην πραγματικοτητα τα πραγματα να μην ειναι ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάϊος 29, 2008 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια ελπίζω οτι σας χρειαστώ να είστε εδω θα ξεκινησω απο αύριο προσπάθειες ΝΙΚΚ οσο για το 1.3250 και εγώ έμεινα λίγο στην αρχή αλλα στα 4.5 είχα τοσο!!!!! οσο για το pc της υπογραφής πως το κόβεις θα ανεβεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 29, 2008 Author #47 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια ελπίζω οτι σας χρειαστώ να είστε εδωθα ξεκινησω απο αύριο προσπάθειες ΝΙΚΚ οσο για το 1.3250 και εγώ έμεινα λίγο στην αρχή αλλα στα 4.5 είχα τοσο!!!!! οσο για το pc της υπογραφής πως το κόβεις θα ανεβεί? Θες να πάει δλδ ο επεξεργαστής σου πάνω απο 4,5 Ghz? Φίλε μου πραγματικα εύχομαι να έισαι τόσο τυχερός και να έπεσες σε τέτοιο κομμάτι που θα ανέβει στο Θεό.:clap: Μην ξεχάσεις όμως το ορθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάϊος 29, 2008 #48 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2008 Θες να πάει δλδ ο επεξεργαστής σου πάνω απο 4,5 Ghz?Φίλε μου πραγματικα εύχομαι να έισαι τόσο τυχερός και να έπεσες σε τέτοιο κομμάτι που θα ανέβει στο Θεό.:clap: Μην ξεχάσεις όμως το ορθος! προσπάθησα τόσες φορές και μέχρι στιγμής κρασαρει στα 4 ghz όταν τρέχω ορθος και 4.5 ή 4.7 πήγε το πάσχα και με multi x7... μην ξεχνιομαστε τώρα θέλω να δω που φτάνει με multi x9 αλλά μαλλόν θα χρειαστώ το φιλαράκι μ οσο για το ρεύμα έδωσα 1.4+ και κανένα πρόβλημα επειδή κουράστηκα όμως τον άφησα στα 3.6 τώρα π θα πάει θα την βγάλουμε την ακρη :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.K.K. Μάϊος 30, 2008 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2008 δωσε ολες τις ρυθμισεις και τασεις απ'το bios να ξερουμε τι γινεταιεπισης, ποιο bios χρησιμοποιεις? αμα εχεις 902 και νεοτερο, σουταρε τογια να παιξεις με >400mhz fsb χωρις να διακυνδυνευεις το cpu φλασαρε το bios 0803 --- με το 902 και μετα κανει overvolt μονο του στο pll ~1.7-1.75v (και vnb και fsb termination και vdimm δεν δουλευουν οι μικροτερες επιλογες τασης, παλι κανει overvolt--- ηθελα να 'ξερα τι πινουν οι μ*****ς στην asus)btw και γω e8400/p5k/TG dark εχω πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Ιούνιος 2, 2008 #50 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2008 μέσα απο το σαιτ της ασυς έχει το 805μήπως δεν υπάρχει 803?το ψιλο φοβάμαι το rapid share για να κατεβάσω driver για την μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.K.K. Ιούνιος 2, 2008 #51 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2008 μη το φοβασαι, ειναι δοκιμασμενο το link:T:με το 805 δε θα μπορεις να απενεργοποιησεις τα eist, c1e και peci Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Ιούνιος 2, 2008 #52 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2008 μη το φοβασαι, ειναι δοκιμασμενο το link:T:με το 805 δε θα μπορεις να απενεργοποιησεις τα eist, c1e και peci το κατέβασα προσπάθησα να το κάνω update απο το asus update αλλα δεν ξεκινάει μετα το έβαλα σε usb stick για να το φλασάρω με alt+f2 και μου λέει κάτι gia valid μάλλον για το αρχείο δν ξέρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.K.K. Ιούνιος 2, 2008 #53 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2008 το ξε-zipαρες? οπως και να' χει, αν εχεις πιο καινουργιο bios απο το 803 μονο απο dos και με παλιο afudos μπορεις να φλασαρεις: εδω λεει πως να κανεις το usb stick bootable: http://www.bootdisk.com/pendrive.htm αφου το κανεις bootable, αντεγραψε το afudos 2.19 (το βρισκεις εδω http://www.rom-by.com/downloads/bios-tools/afudos/ -δεν ξερω αν οι πιο καινουργιες εκδοσεις δουλευουν, το 2.19 δουλευει σιγουρα) και το bios file (καντο rename σε p5k0803.rom, ή οπως θελεις, αρκει να ειναι 8 ή λιγοτεροι χαρακτηρες πριν το .rom) αφου μπουταρεις με το stickακι, γραψε στο propmt: afudos /ip5k0803.rom οπως το βλεπεις και εισαι ετοιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.