Goku Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 19, 2008 Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμήτες! Πρόσφατα πήρα νέο Pc και έχω τα εξής πράγματα 1)Intel c2d E8400 2)Gigabyte EX38-ds4 3)2x1 gb Geil GX22GB6400UDC ram 4)8800gt o.c. edition tis mushkin Θα ήθελα να ανεβάσω τον επεξεργαστή,αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κρασαρει στο οrthos..Δεν νοιώθω και πολύ από o.c. και θα ήθελα να μου πεί κάποιος με καλή διάθεση τις ρυθμίσεις από το bios,τι πρεπει να αλλαξω στα ρεύματα,στον πολλαπλασιαστη κτλ κτλ...Δεν έχω καθολου προηγούμενη εμπειρία και φοβαμαι μην καταστρεψω καινουργιο μηχανιμα (κριμα και τα λεφτα ) btw,σκέφτομαι να πάρω αυτή την ψύχτρα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809022 ,αξίζει? ΥΓ:Προσπάθησα να κοιτάξω και τον οδηγο που υπαρχει,αλλα δν ανοιγε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 20, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2008 ψυχτρα θα σου προτινα αυτη σαν low value: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1043498 αν και αποψη μου να πας σε κατι καλυτερο οπως: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1019619 ( την εχω στου αδελφου μου το pc κ κανει πολυ καλη δουλεια!Αρχικα δωσε λιγο ρευμα στο cpu. ο δικος μου 8400 για τα 4 ghz θελει 1.312V για one day orthos stable! εσυ δωσε 1.4 και σιγα σιγα κατεβαζεις μεχρι να μην βγαινει orthos! δωσε κ λιγο ρευμα κ στις ram( για σιγουρια οτι δε σε κοβουν και υστερα αν ειναι μειωνεις κ εκει) καλο ειναι να κανεις underclock τις μνημες πρωτα και να δοκιμασεις αποκλειστικα που θελεις να φτασεις το cpu! max θερμοκρασιες 65οC (Coretemp 0.99) και υστερα παιζεις και με τις μνημες! μικρα βηματα παντος τη φορα για σιγουρια! αυτα! οτι αλλο χρειαστεις, εδω ειμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 20, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2008 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Μόλις γυρίσω απο το πανεπιστημιο θα δοκιμασω και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 20, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2008 ψυχτρα θα σου προτινα αυτη σαν low value: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1043498 αν και αποψη μου να πας σε κατι καλυτερο οπως: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1019619 ( την εχω στου αδελφου μου το pc κ κανει πολυ καλη δουλεια!Αρχικα δωσε λιγο ρευμα στο cpu. ο δικος μου 8400 για τα 4 ghz θελει 1.312V για one day orthos stable! εσυ δωσε 1.4 και σιγα σιγα κατεβαζεις μεχρι να μην βγαινει orthos! δωσε κ λιγο ρευμα κ στις ram( για σιγουρια οτι δε σε κοβουν και υστερα αν ειναι μειωνεις κ εκει) καλο ειναι να κανεις underclock τις μνημες πρωτα και να δοκιμασεις αποκλειστικα που θελεις να φτασεις το cpu! max θερμοκρασιες 65οC (Coretemp 0.99) και υστερα παιζεις και με τις μνημες! μικρα βηματα παντος τη φορα για σιγουρια! αυτα! οτι αλλο χρειαστεις, εδω ειμαστε!Φίλε μου ανεβασα την ταση του ρευματος στο 1,35V και προσπαθησα να παω τον επεξεργαστη στα 3,5Ghz.Το προβλημα ειναι οτι είτε μου εβγαζε μπλε οθονη μολις πηγαινε να μπει στα windows ειτε εμπαινε και μετα απο 1 λεπτο κρασαρε το συστημα..Καμμια ιδεα?:cry:Παραθετω και τις ρυθμισεις που ειχα στο bιos:DDR2 Overvoltage control NormalPCI-E Overvoltage control NormalFsb Overvoltage control Normal(G)MCH OverVoltage Control NormalLoadline Calibration EnabledCPU Voltage Control 1,35...VoltsΕπιπλέον,διαβάζοντας και κατι άλλα ποστς είχα απενεργοποιήσει τα παρακάτωC1EEIST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prof_Chaos Μάϊος 20, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2008 δεν είναι απαραίτητο όλοι οι 8400 να φτάνουν τα 4ghz...μήπως σε κόβει η μνήμη που έχεις;κάνε ενα memory test..φαντάζομαι οτι παίζεις 1:1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 20, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 20, 2008 Απο + κλειεται να μην πηγαινει 4g το cpu ( εστω και μη stable 100% ποσο μάλλον να κρασάρει στα 3500 με 1.35...) Οι επιλογές και οι πιθανότητες πάντως ειναι πολλες στο να φταίει κάτι για να σου πουμε με σιγουρια ειναι το τάδε η το τάδε . . Κοντεύουμε στο 2010 πάντως και στα hiend τουλάχιστο η giga δεν μετράει ρευματα οπως ο υπόλοιπος πλανήτης αλλα αρκειται στα δικά της δεδομένα +010 κλπ κλπ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisiun82 Μάϊος 21, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 Στα ιντε τσιπσετ Ρ35/Χ38/Χ48 υπαρχει μικροτερος πολλαπλασιαστης απο τον 1-1 ???Δηλαδη κατι Fsb που βλεπω εδω στα 500 εχουν 1000αρες μνημες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Μάϊος 21, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 Οχι δεν υπάρχει κάτι μικρότερο του 1-1 , οσον αφορά 965 - p35 - x38 -x48 ( και μάλλον και 975) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 21, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 Φίλε μου ανεβασα την ταση του ρευματος στο 1,35V και προσπαθησα να παω τον επεξεργαστη στα 3,5Ghz.Το προβλημα ειναι οτι είτε μου εβγαζε μπλε οθονη μολις πηγαινε να μπει στα windows ειτε εμπαινε και μετα απο 1 λεπτο κρασαρε το συστημα..Καμμια ιδεα?:cry:Παραθετω και τις ρυθμισεις που ειχα στο bιos:DDR2 Overvoltage control NormalPCI-E Overvoltage control NormalFsb Overvoltage control Normal(G)MCH OverVoltage Control NormalLoadline Calibration EnabledCPU Voltage Control 1,35...VoltsΕπιπλέον,διαβάζοντας και κατι άλλα ποστς είχα απενεργοποιήσει τα παρακάτωC1EEISTδωσε λιγο ρευματακι στο nb και στις μνημες! προσεξε οι μνημες σου να παιζουν κατω απο τα default τους ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν σε κοβουν αυτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 21, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 Καλησπέρα και πάλι..Εχθές το βράδυ και μετά από 2-3 πμ με το ευγενικότατο μέλος Prof_Chaos πειραξα λιγο τις μνήμες και με ολονύχτιο memtest το σύστημα ήταν σταθερό στα 3,4Ghz. Σήμερα με την νεα ψυχτρα ξεκινησα αποφασισμενος και με αγριες διαθεσεις! Τα αποτελεσματα τα παραθετω..Ιδεα μου ειναι,ή η τάση του ρευματος στον επεξεργαστη ειναι λιγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 21, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 στα 3.7Ghz ειναι σταθεροτατο το pc με αυτη την ταση? μου φαινεται λιγη παντος για τα 3.7! (μπορει να κανω και λαθος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 21, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2008 στα 3.7Ghz ειναι σταθεροτατο το pc με αυτη την ταση? μου φαινεται λιγη παντος για τα 3.7! (μπορει να κανω και λαθος) Ετρεξα πριν orthos για κανα 20λεπτο..Δεν μπορω παραπανω τωρα,θα το βαλω το βραδακυ αν ειναι να τρεξει για κανα 2ωρο (οταν θα εχει τον τελικο :clap:) EDIT:Το pc ήταν σταθεροτατο μεχρι προτινως..καποιος με γλωσσοφαγε! :P Στα 30 λεπτα ORTHOS δν αντεξε και λυγισε (αν και με πολυωρο gaming δν καταλαβαινε τπτ..).Ανεβασα λιγο ρευμα και θα ξανατεσταρω. P.S. Γιατι ενω στο ΒΙΟS δινω ρευμα κοντα στα 1,3V στα windows τα διαφορα προγραμματα το δειχνουν χαμηλοτερα?(εχω απενεργοποιησει καθε ρυθμιση για εξοικονομηση ενεργειας..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάϊος 22, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 δωσε παραπανω ρευμα απο το bios μεχρι το cpu-z να σου λεει 1.35! δεν υπαρχει περιπτωση να μην παει στα 4G! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φάνης Μάϊος 22, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 δωσε παραπανω ρευμα απο το bios μεχρι το cpu-z να σου λεει 1.35! δεν υπαρχει περιπτωση να μην παει στα 4G!Θα ήθελα να σε ρωτήσω για αυτό το 1.35 στο cpu-z. Έχω ακούσει οτι πάνω από 1.35 το πολύ 1.4 δεν κάνει...Εγώ στον δικό μου έχω δώσει 1.3875 στο bios και στο cpu-z και στο HWMonitor μου δείχνει 1.376 idle και 1.36 full load.Είμαι στα όρια; Για 4200 χρειάζεται λίγο πάνω από 1.4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φάνης Μάϊος 22, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 P.S. Γιατι ενω στο ΒΙΟS δινω ρευμα κοντα στα 1,3V στα windows τα διαφορα προγραμματα το δειχνουν χαμηλοτερα?(εχω απενεργοποιησει καθε ρυθμιση για εξοικονομηση ενεργειας..)Αυτό είναι το λεγόμενο vdroop. Στο bios πρέπει να υπάρχει η επιλογή enable loadline calibration. Έχε την enabled όταν κλοκάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 22, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 στα 3.7Ghz ειναι σταθεροτατο το pc με αυτη την ταση? μου φαινεται λιγη παντος για τα 3.7! (μπορει να κανω και λαθος)Μπορεί να έχει καλό κομμάτι, εμένα για 500x8 θέλει 1.20vΦίλε orone κάνε δοκιμές τα έχεις άνετα τα 4ghz (πιστεύω κοντά στο 1.30v). Ενεργοποίησε το loadline calibration όπως σου είπε και ο φίλος πριν (το οποίο μειώνει το vdroop) και δώσε τόσο ρεύμα στο bios όσο χρειάζεται για να έχεις στα windows κοντά στο 1.3v και άρχισε να παίζεις. Καλό να αφήνεις τουλάχιστον μισάωρο το orthos (εγώ το αφήνω 1 ώρα κάθε φορά). Αν αντέχει στο 1.30v για παράδειγμα, δώσε ένα κλικ λιγότερο στο bios...μέχρι να βρεις το λιγότερη δυνατή τάση που σου δίνει σταθερά τα ghz που θες. Αν δεν αντέξει τότε δώσε ένα κλικ παραπάνω μέχρι να είσαι σταθερός.Να ξέρεις ότι ακόμα και με ενεργοποιημένο το loadline calibration (δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η επιλογή στο bios της Gigabyte) θα έχεις vdroop, απλά θα είναι λιγότερο. Πάντα θα δίνεις μια τιμή στο bios και στα windows θα βλέπεις λιγότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 22, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 Μπορεί να έχει καλό κομμάτι, εμένα για 500x8 θέλει 1.20vΦίλε orone κάνε δοκιμές τα έχεις άνετα τα 4ghz (πιστεύω κοντά στο 1.30v). Ενεργοποίησε το loadline calibration όπως σου είπε και ο φίλος πριν (το οποίο μειώνει το vdroop) και δώσε τόσο ρεύμα στο bios όσο χρειάζεται για να έχεις στα windows κοντά στο 1.3v και άρχισε να παίζεις. Καλό να αφήνεις τουλάχιστον μισάωρο το orthos (εγώ το αφήνω 1 ώρα κάθε φορά). Αν αντέχει στο 1.30v για παράδειγμα, δώσε ένα κλικ λιγότερο στο bios...μέχρι να βρεις το λιγότερη δυνατή τάση που σου δίνει σταθερά τα ghz που θες. Αν δεν αντέξει τότε δώσε ένα κλικ παραπάνω μέχρι να είσαι σταθερός. Να ξέρεις ότι ακόμα και με ενεργοποιημένο το loadline calibration (δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η επιλογή στο bios της Gigabyte) θα έχεις vdroop, απλά θα είναι λιγότερο. Πάντα θα δίνεις μια τιμή στο bios και στα windows θα βλέπεις λιγότερο. Λοιπον,με κατι χθεσινες ρυθμισεις το pc ηταν σταθεροτατο στα 3,8 με ρευμα στα `1,36..Αντεξε ανετα orthos κανα 5ωρο και μετα εκανα και memtest και ηταν οκ εκει για καμμια ωρα περιπου.Τωρα χωρις να αλλαξω ιδιαιτερα το ρευμα (νομιζω ενα κλικ παραπανω) δοκιμασα να βαλς 3,9.Το pc bootαρε κανονικα και μενουν τωρα τα test. Τελικα αυτο που με εκοβε ηταν οι μνημες.Αλλαξα τη ρυθμιση στο bios που λεει αναλογως το fsb ουτως ωσστε τωρα να τρεχουν μονο με 40~50mhz παραπανω.Αυτα προς το παρων θα επανερθω με νεοτερα τις προσεχεις ωρες.Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και τον χρονο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
godslayer1416003205 Μάϊος 22, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 Λοιπον,με κατι χθεσινες ρυθμισεις το pc ηταν σταθεροτατο στα 3,8 με ρευμα στα `1,36..Αντεξε ανετα orthos κανα 5ωρο και μετα εκανα και memtest και ηταν οκ εκει για καμμια ωρα περιπου.Τωρα χωρις να αλλαξω ιδιαιτερα το ρευμα (νομιζω ενα κλικ παραπανω) δοκιμασα να βαλς 3,9.Το pc bootαρε κανονικα και μενουν τωρα τα test.Τελικα αυτο που με εκοβε ηταν οι μνημες.Αλλαξα τη ρυθμιση στο bios που λεει αναλογως το fsb ουτως ωσστε τωρα να τρεχουν μονο με 40~50mhz παραπανω.Αυτα προς το παρων θα επανερθω με νεοτερα τις προσεχεις ωρες.Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και τον χρονο σας Σε μια φώτο που έχεις ανεβάσει πιο πριν βλέπω ότι για 412x9=3707mhz χρειάζεσαι 1.232v Αυτό το 1.232v στο cpu-z είναι το πραγματικό ρεύμα που παίρνει ο επεξεργαστής σου. Ήσουν σταθερός στα 3707 με την συγκεκριμένη τάση? Για να έχεις 1.232v πραγματικό πόσο έδινες στο bios? Είπες ότι για τα 3800 ήθελες 1.36v Αυτό είναι από το bios ή από το cpu-z? Άμα είναι από το cpu-z τότε μου φαίνεται παράλογο εφόσον είσαι σταθερός στα 3700 με 1.232v να χρειάζεσαι στα 3800 1.36v, είναι μεγάλη η διαφορά και είναι κρίμα να του δίνεις παραπάνω ρεύμα από αυτό που χρειάζεται. Ελπίζω να μην σε έμπλεξα... :computer: edit: Υπάρχει και η πιθανότητα βέβαια να είσαι απολύτως σωστός, όσα σου έγραψα πιο πάνω σχετίζονται με την συμπεριφορά που έχουν οι περισσότεροι E8400/E8500 που έχουμε δει εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goku Μάϊος 22, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 Σε μια φώτο που έχεις ανεβάσει πιο πριν βλέπω ότι για 412x9=3707mhz χρειάζεσαι 1.232v Αυτό το 1.232v στο cpu-z είναι το πραγματικό ρεύμα που παίρνει ο επεξεργαστής σου. Ήσουν σταθερός στα 3707 με την συγκεκριμένη τάση? Για να έχεις 1.232v πραγματικό πόσο έδινες στο bios?Είπες ότι για τα 3800 ήθελες 1.36v Αυτό είναι από το bios ή από το cpu-z? Άμα είναι από το cpu-z τότε μου φαίνεται παράλογο εφόσον είσαι σταθερός στα 3700 με 1.232v να χρειάζεσαι στα 3800 1.36v, είναι μεγάλη η διαφορά και είναι κρίμα να του δίνεις παραπάνω ρεύμα από αυτό που χρειάζεται. Ελπίζω να μην σε έμπλεξα... :computer: edit: Υπάρχει και η πιθανότητα βέβαια να είσαι απολύτως σωστός, όσα σου έγραψα πιο πάνω σχετίζονται με την συμπεριφορά που έχουν οι περισσότεροι E8400/E8500 που έχουμε δει εδώ φιλε μου τλκ δν ημουν εντελως σταθερος.Εγραψα μετα σε edit οτι μετα απο αρκετη ωρα στο orthos δεν αντεξε το pc.Tωρα το ειχα ανεβασει τοσο για να ειμαι σιγουρος οτι θα τρεξει και σιγα σιγα θα κατεβαζω ρευμα οπως ειπατε Eπισυναπτω τις πρωτεςσ φωτος..Η θερμοκρασια ειναι ανησυχιτικη ετσι δν ειναι?:...: Λεω να ριξω την ταση στα 1,35..Θα αντεξει?Γτ στο cpu-z ειχε 1,344 enω στο EasyTune (το προγραμμα της μητρικης για o.c.) εγραφε 1,36(οσο δινω στο bios δλδ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Φάνης Μάϊος 22, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2008 Στη μητρική έχεις δώσει ρεύμα; Στο (G)MCH πόσο έχεις δώσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.