Jump to content

συνδυασμός peltier

intel4ever

Recommended Posts

Παιδιά έχω μια ερώτηση

ΠΑΡΑΚΑΛΏ όποιος ξέρει και μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει

:help::help::help::help::help:

μήπως ξέρετε αν μπορώ να συνδυάσω δυο peltier μαζί βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο ?

και αν ναι, θα είναι σαν να έχω το ένα peltier η θα κάνει κάτι παραπάνω ?

και αν ναι, θα ήταν καλύτερα να βάλω δυο ίδια peltier η δυο διαφορετικών watt ( και αν είναι καλύτερα να βάλω δυο peltier διαφορετικών watt, ποιο peltier θα πρέπει να ψύχει το άλλο ? αυτό με τα μεγαλύτερα watt η αυτό με τα μικρότερα watt ? )

post-9709-1416073510,8056_thumb.jpg

Επειδή έχω αρχίσει να ασχολούμαι με τα peltier το έχω ψάξει αυτό.Το καλύτερο είναι να έχεις κάτω ένα με αρκετά λιγότερα watt και από πάνω ένα αρκετά δυνατό, διότι παράγουν περισσότερη θερμότητα απ όση απορροφούν.Έτσι ουσιαστικά το πάνω peltier θα λειτουργεί σαν ψύχτρα για το κάτω.Αυτό συνεπάγεται όμως οτι θέλεις πολύ καλή ψύξη στο πανω peltier.

Αν δε θέλεις να κάνεις πατέντες υπάρχουν peltier πολλαπλών σταδίων(multistage).Αλλά δε μπόρεσα να βρω πουθενά, ούτε στο ebay :(

Πωωωωωω!!!......ΤΙ μου θύμησες τώρα βρε παλικάρι?...... :baby:

2.JPG

5.JPG

Σημερινή εποχή το Peltier είναι λίγο "δύσκολο"...... :(

ΑΝ χρειαστείς βαρβάτο ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ τροφοδοτικό για βαρβάτο Peltier στείλε μου μήνυμα......Περί τα 90 Ευρώ τα 600Watts 12 - 17Volts ρυθμιζόμενα..... :beer:

φίλε μου εάν κάνεις αυτό που λες με τα 2 πέλτιερ θα έχεις τεράστιο πρόβλημα για να ψήξεις το πάνω πέλτιερ.

Ασχολούμε με αυτά και δεν σου προτείνω κάτι τέτοιο αν θές βάλε 1 εάν το ψηξεις αποτελεσματικά με μία πολυ δυνατη υδρόψηξη είναι υπέραρκετό να σου δωσει πολύ καλες θερμοκρασίες...

Πωωωωωω!!!......ΤΙ μου θύμησες τώρα βρε παλικάρι?...... :baby:

2.JPG

5.JPG

Σημερινή εποχή το Peltier είναι λίγο "δύσκολο"...... :(

ΑΝ χρειαστείς βαρβάτο ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ τροφοδοτικό για βαρβάτο Peltier στείλε μου μήνυμα......Περί τα 90 Ευρώ τα 600Watts 12 - 17Volts ρυθμιζόμενα..... :beer:

BH-5 και δοσε 4.2+

αξεχαστες εποχες....

φίλε μου εάν κάνεις αυτό που λες με τα 2 πέλτιερ θα έχεις τεράστιο πρόβλημα για να ψήξεις το πάνω πέλτιερ.

Ασχολούμε με αυτά και δεν σου προτείνω κάτι τέτοιο αν θές βάλε 1 εάν το ψηξεις αποτελεσματικά με μία πολυ δυνατη υδρόψηξη είναι υπέραρκετό να σου δωσει πολύ καλες θερμοκρασίες...

Σωστός!

κατ"αρχάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

δηλαδή δεν αξίζει ε ?

Αν δε θέλεις να κάνεις πατέντες υπάρχουν peltier πολλαπλών σταδίων(multistage).Αλλά δε μπόρεσα να βρω πουθενά, ούτε στο ebay :(

αυτό που μπορώ να το βρω ?

ρε παιδιά έναν απλό μετασχηματιστεί (όπως π.χ. κινητού) αν πάρουμε ο οποίος να κατάλληλα volt και τα ambers για peltier δεν κάνει ?:hmm:

απο που μπορώ να βρω peltier εδω στην Ελλαδα ?

πολυ απλα οχι δεν μπορεις να παρεις μετασχηματιστη κινητου κτλ κτλ τα amp που δυνουνε ειναι ελαχιστα μπροστα σε αυτα που θελει ενα ΤΕΚ

μηλαμε για πανο απο 10 αμπερ στην 12αρα για να σικοσης ενα απλο τεκ και αν θες βαρβατο τεκ 170+ βατ μιλαμε για 15-20 αμπερ τροφοδοτικο

ψαξε στο φορουμ το nick darkcount και tek. ειχε ασχολιθει πολυ με τα τεκ και εχει καλα θεματακια να δεις και να διαβασεις

Το ρευμα που μπορεις να τραβηξεις περιοριζεται κυριως απο την ισχυ και την σχεδιαση του τροφοδοτικου, για 10+Α βεβαια θες 2+ μολεξ παραλληλα για λογους ασφαλειας...

Αλλα ειναι συνηθης και σωστη τακτικη να χρησιμοποιεις ενα δευτερο τροφοδοτικο για πελτιερ γιατι το ζοριζει αρκετα και ειναι φορτιο μονο στην 12αρα οποτε αναλογως το τροφοδοτικο μπορει να εχεις σοβαρα προβληματα.

Peltier πολλαπλών σταδίων πολύ απλά δε βρίσκεις ελλάδα, ψάχνω να βρω σε εξωτερικό αλλά βρήκα μερικά μόνο σε εξωφρενικές τιμές(300$).

Εγώ έχω ένα σε ένα αρχαίο 250w τροφοδοτικό, το οποίο αν το αφήσω πολλή ώρα εκτός οτι ζεματάνε τα καλώδια, σβήνει μόνο του από υπερθέρμανση.Θέλω να πάρω ειδικό για peltier σαν αυτό που είπε o hipro5 αλλά είναι πολά τα λεφτά...

Είναι ένα gel που μοιάζει οπτικά με την βαζελίνη και το βάζουμε όπου χρειάζεται μόνωση που δεν μπορεί να καλυφτεί με κάτι στερεό ώστε να κρατήσουμε μακρυά τον αέρα. Ο αέρας μπορεί να υγροποιηθεί αφού παγώσει και ξεπαγώσει και είναι ο οχτρός μας.

Είναι μη αγώγιμο το gel οπότε δεν υπάρχει φόβος βραχυκυκλώματος εξαιτίας του.

Πολλοί αντικαθιστούν αυτό το gel με πραγματική βαζελίνη και έχουν υπάρξει και μερικά "ερωτικά" περιστατικά που πήγε μητρική για RMA και είδε ο τεχνικός την βαζελίνη και γυάλισε το μάτι του:hehe:

Που μπορούμε να βρούμε διηλεκτρικό γράσο εδώ στην Ελλάδα?

Τι μειονέκτημα έχει η βαζελίνη σε σχέση με το διηλεκτρικό γράσο ? ( :o )

Αν βάλεις κάτι παρόμοιο όπως π.χ. κόλλα η σιλικόνη , θα υπάρξει πρόβλημα ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.