AN7 OverClocker Μάϊος 20, 2008 Author #142 Μάϊος 20, 2008 δλδ δεν έχουμε περιορισμούς?Όσα Α βγάζει στο σύνολο μπορούνε να πάνε οπου θέλουμε?Δλδ άμα η 12v1 έχει 25Α και η 12ν2 έχει 30ΑΜπορούμε να τραβήξουμε 30Α απ την 12ν1?
atiman Μάϊος 21, 2008 #143 Μάϊος 21, 2008 Συμφωνα μ αυτα που εχω δει εξεταζοντας αρκετα τροφοδοτικα που εχω ανοιξει ( μιας και δεν σχεδιαζω τροφοδοτικα ), ενα απο αυτα ειναι και τα δικα μου enermax, το κεντρικο κυκλωμα ειναι ενα κι ο διαχωρισμος σε ΟΜΑΔΕΣ τυπου 12v1.. 12vX γινεται μεσω συρματινων χοντρων βραχυκυκλωτηρων πανω στην πλακετα. Ενας ευκολος τροπος να το αποδειξει κανεις ειναι η "ωμομετρηση" .Με κλειστο το τροφοδοτικο και με ολα τα καλωδια "χυμα" καθε κιτρινο καλωδιο θα εδειχνε 0 Ohm με οποιο αλλο κιτρινο κι αν μετρουσες.Σ αυτην την περιπτωση η απαντηση ειναι παλι, ΝΑΙ.
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #144 Μάϊος 21, 2008 ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ?Ποιος είσαι ρε μαν?Ο πολυμήχανος Οδυσσέας? Τλκ τι πρωτο κάνεις?Σχεδιάζεις κάρτες γραφικών για την άτι?είσαι beta tester?Φτιάχνεις drivers?σχεδιάζεις τροφοδοτικά?και εδώ είναι που χρειάζεται να διαβάζεις τι ορίζουν τα ATX specs για τον διαχωρισμό των γραμμών και για ποιο λόγο ορίζουν σπαστές γραμμές.Μπορεί κάποια τροφοδοτικά να λένε ότι έχουν 4 12άρες ενώ πρακτικά έχουν μία αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.Υπάρχουν εξ-ίσου περισσότερα που τις έχουν σπασμένες.Ακόμα όμως και 1 12άρα να έχει το overcurrent protection μπορεί να μην σε αφήσει να τραβήξεις όσο θές από 1 γραμμή(εφ όσον το τροφοδοτικό μπορεί να παράγει αυτά τα Α).Αυτή τη προστασία την έχουν ta FSP και την έχω συναντήσει προσωπικά σε δοκιμές.Οπότε και πάλι δεν ισχύει αυτό που λές.Γιατί το συνεχίζεις ρε μαν?Έχεις ξεφτιλιστεί,δεν το καταλαβαίνεις?
atiman Μάϊος 21, 2008 #145 Μάϊος 21, 2008 Ωπα αδελφε,,, μην τρεχεις, ξεχαστηκε το δεν, το διορθωσα.. Δεν θα ειχε ωρε νοημα η παρενθεση αν ηταν καταφαση..editοι σπαστες γραμμες ειναι μονο για ευκολια φιλε μου με τον καλο σου λογο παντα.500 πανω να με φατε, φαγανες...με σαστισατε..Ερωτηση,,Παιρνεις ΜΙΑ πλεξουδα molex για δισκους. Ποσους κοννεκτορες εχει επανω? 3.Ποσα ampere δινει? 20 πχ. Αρχιζεις και βαζεις Υ κι Υ κι Υ και τους κανεις τους κοννεκτορες για 10 δισκους. ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ Η ΟΧΙ?
atiman Μάϊος 21, 2008 #147 Μάϊος 21, 2008 Απο αυτοκινητα δεν ξερω, οχι το λεω προκαταβολικα.Κανονικα δεν θα επρεπε να μ εδιαφερουν καθολου το πως δουλεουν τα τροφοδοτικα εφ οσον στο κομματι που λεγεται για το θεμα μας καρτα κοιταμε μονο τα specs τα οποια πρεπει να τηρουν. Ο βασικοτερος λογος του certified power supplies section ειναι αυτος.Θα δουλεψουν οι δισκοι ομως?editΜπορεις να "λιωσεις" ενα καλωδιο απο υπερβολικα ampere ? Αλλο προστασια short circuit κι αλλο overcurrent protection.
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #148 Μάϊος 21, 2008 Τώρα το παίζεις έξυπνος?Κάνεις edit μετά την απάντηση μου και ρωτάς κάτι άλλο?ΝΑΙ,θα δουλέψει αλλά θα έχει μια πτώση τάσης όσο αυξάνεις τα Υ.οι 10 δίσκοι θα φάνε περίπου 5Α στην 12άρα και 7Α στην 5άρα Γιατί να μην δουλέψει?
atiman Μάϊος 21, 2008 #149 Μάϊος 21, 2008 Σωστα, και 100 δισκοι θα δουλευαν.Αφου αν ανοιξεις ενα τροφοδοτικο ολα τα καλωδια του ιδιου χρωματος ειναι κολλημενα μεταξυ τους ρε συ AN7. Παιζουμε τωρα? θα λιωσει το καλωδιο και θα τροφοδοτει οτι βρει μπροστα του αν δεν υπαρχει βραχυκυκλωμα.
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #150 Μάϊος 21, 2008 Μπορεις να "λιωσεις" ενα καλωδιο απο υπερβολικα ampere ? Αλλο προστασια short circuit κι αλλο overcurrent protection.Ρε μαν....Τι θες να μου δείξεις τώρα?Με τεστάρεις να δείς τι ξέρω?εγώ για overcurrent μιλάω.
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #152 Μάϊος 21, 2008 Σωστα, και 100 δισκοι θα δουλευαν.Αφου αν ανοιξεις ενα τροφοδοτικο ολα τα καλωδια του ιδιου χρωματος ειναι κολλημενα μεταξυ τους ρε συ AN7. Παιζουμε τωρα? θα λιωσει το καλωδιο και θα τροφοδοτει οτι βρει μπροστα του αν δεν υπαρχει βραχυκυκλωμα.Τι λες ρε μαν.Πώς θα το λιώσεις ρε μαν το καλώδιο?με 5Α στην 12άρα και 7Α στην 5άρα?Εδώ σε 4πινο του επεξεργαστή περνάνε 200w+ άμα γουστάρεις απο 2 γραμμές(2 καλώδια) άρα 100w το 1.Δές σε παρακαλώ τι γράφουν πάνω τα καλώδια...γιατί μάλλον ξέρεις κάν ότι γράφουν τα specs τους πανω
atiman Μάϊος 21, 2008 #153 Μάϊος 21, 2008 Αυτο ειπα? Ειπα οτι βρει μπροστα του μεχρι ακομα και να λιωσει χωρις το overcurrent να παρει χαμπαρι.
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #154 Μάϊος 21, 2008 Πραγματικά...ανθρωπέ μου δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλας.Γιατί χώνεσαι παντού όταν δεν έχεις ιδέα από κάτι?Υπάρχουν overcurrent protection chips για 1+2+3+4 γραμμές.Παίρνει δείγματα απ την κάθε γραμμή ή/και απ την κεντρική γραμμή...όταν αυτό ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο που έχει οριστεί τοτε κλείνει το τροφοδοτικό.Οπότε δεν πρόκειται να λιώσεις τπτ
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #155 Μάϊος 21, 2008 Αφου αν ανοιξεις ενα τροφοδοτικο ολα τα καλωδια του ιδιου χρωματος ειναι κολλημενα μεταξυ τους ρε συ AN7. Τι είναι?ΑΜΑ ανοίξω τροφοδοτικό?http://www.thelab.gr/showthread.php?t=48234Λές να μην ξέρω καθόλου πως δουλεύει 1 psu?
Borg Μάϊος 21, 2008 #156 Μάϊος 21, 2008 Ρε μαν....Τι θες να μου δείξεις τώρα? Με τεστάρεις να δείς τι ξέρω?. ενω εσυ...:snap:
AN7 OverClocker Μάϊος 21, 2008 Author #157 Μάϊος 21, 2008 Με την διαφορά ότι εγώ δεν εμφανίστηκα απ το πουθενά να ισχυρίστώ ότι δουλεύω στην ΑΤι για να πιστέψουν οι άλλοι αυτά που λέω,ούτε ότι εγώ σχεδίασα την 2900ΧΤ και λέω ένα κάρο αναληθή πράγματαΟύτε πήρα ποστ από έξω και τα πόσταρα εδώ σαν να είναι δικά μου.Και ότι άλλο ξέρουμε που έκανε ο ΑΤιμανβασικοί παράγοντες.
pavou Μάϊος 23, 2008 #160 Μάϊος 23, 2008 Το προηγούμενο PSU που είχα ήταν ένα TAGAN 530w easy connection είχε 2 γραμμές 12v που έδιναν στις VGA έως 20 Αμπερ η κάθε μια τους , στην πίσω πλευρά του PSU έχει ένα διακοπτάκι που σου δίνει την επιλογή να έχεις , No1) 12volt / 20Amper + No2) 12volt / 20 Amper (για SLI/CrossFire) ή να μετατρέψεις τις δύο 12άρες σε μία 12Volt / 30 Amper (για κάποια πολύ ενεργοβόρα VGA π.χ. 8800 Ultra).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.