hipro5 Μάϊος 19, 2008 #81 Μάϊος 19, 2008 Και για να φανει καθαρα οτι μιλαμε για ελαχιστα ορια αναλυω αυτο (750 Watt and four 6-pin connectors for dual ATI CrossFireX™) , λεει 4 x 6-pin , μηπως μας λειπουν 75W + 75W που θελουμε ακομα για να εχουμε 2x 8-pin? Απλή παρέμβαση: Το 2 x 4πινο έχει ΤΡΙΑ καλώδια +12Volts ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ το 2 x 3πινο.....Η ΜΟΝΗ διαφορά τους είναι ότι το 2 x 4πινο έχει ακόμα ΔΥΟ ΜΑΥΡΑ καλώδια (γειώσεις πέστα) και ΔΕΝ δίνει παραπάνω ρεύμα από το 2 x3πινο......ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ ρεύματα δίνουν.....
voudas Μάϊος 19, 2008 #82 Μάϊος 19, 2008 1. Ναι το πηρα εξ αρχης λογω εκτιμησεων με βασει το σκεπτικο του δεν ξερω τι θα μπει επανω αργοτερα. ΔΕΚΤΟ, AΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΑΡΕ 2Χ ΤΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΚ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ Κ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ/VALUE ΑΓΟΡΑ... ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΕΦΤΑ...2. Μα δινω ενδεικτικη ισχυ , δεν ειπα οτι ειναι απαραιτητα. Θελεις αυτο που βλεπεις στην μετρηση να ειναι απο 1175 , 800-900? Για ποιον λογο να μην ειναι μοιρασμενα στη μεση σχεδον οι παροχες? Εσυ στην ιδια θεση τι θα επελεγες με μια καταναλωση εκει κοντα? ΑΤΟΠΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΛΕΓΑ 2 PC ΜΙΑΣ Κ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΑΤΖΑ ΠΑΡΤΣ... ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΧΩΡΑΓΑΝ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ HARWARE ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ PEAK ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ 3. Μακροζωια και ησυχο κεφαλι...ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΜΕΡΟΠΟΙΗΣΗ Η ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ... ΓΤ ΜΠΟΡΩ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΑ Κ ΑΣΤΗΡΙΧΤΑ ΑΣ ΜΗ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙ Η GPU 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑΣ Κ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ...4. Αυτο παει να πει οτι μια λυση αναγκης οπως η συγκεκριμενη ειναι ο κανονας? Γιατι δεν το αφηνεις μονιμα ετσι τοτε? ΑΛΛΟ ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΛΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΤΙ. ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ~600W ΠΗΓΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ...5. Δεν καταλαβαινω για τι πραγμα μιλας? Ακουω ονοματα , χαρακτηρισμους που μου ειναι παντελως αγνωστα.Εαν αυτα που υποστηριζεις οτι ξερεις ειναι αληθεια , τι σημαινει θα εκθεσω πολλους? ΠΕΣΤΑ , μαλιστα σε προκαλω σ αυτο , η υπαρχουν και ΠΜ.Δεν ειμαι εδω για να "βουλωνω" στοματα , ηρθα για λιγο διαστημα να βοηθησω οσο μπορω μερικους που χρειαζονται βοηθεια (οπως κι εκανα) .Αν παραδεχεσαι οτι γινεστε προσβλητικοί τοτε να ρωτησω ΓΙΑ ποιον λογο γινεστε? Εαν καποια απο αυτα που λεω ειναι λαθος με τον τροπο σας τα διορθωνετε η δεν τ ακουτε. Κατ εμενα διαφορετικη συμπεριφορα φανερωνει μια κρυφη "μ@γκια" που νοημα δεν εχει γιατι δεν καταλαβαινω το κερδος. Εκτος αν μιλαμε για κ@μπλεξ.Δηλαδη "εσυ" μου ζητας να φανερωσω πραγματα και στοιχεια της προσωπικοτητας μου για να πειστεις οτι ειμαι αυτος που λεω? Ε..ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, με ποιο δικαιωμα αλωστε?. Δεν ζητησα να με πιστεψεις , ζητησα να φερθεις με τον τροπο που "σου" φερομαι , κοσμια. Δεν ειμαστε μονοι μας σ αυτο τον κοσμο.ΟΠΩΣ ΔΕ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΕΜΕΝΑ ΠΜ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟΣΟ ΔΕ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΕΓΩ. Κ ΓΤ ΑΛΛΩΣΤΕ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΣΕΝΑ, ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ (ΔΕΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ) ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΣΤΗΡΙΧΤΑ-ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΡΕΝΤ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ PSU ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ MARKETING ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ PC KAI AΠΟ ΕΝΑ KΙLOWATT ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)6. Τρολ?ΓΟΥΓΛΗΣsorry4caps... για να είναι η απάντηση από κάτω το έκανα...
ΓιαγκΤ Μάϊος 19, 2008 #83 Μάϊος 19, 2008 Σαφως εισαι λογικος και θα δεχτω οτι δεν παιζει τοσο ρολο.Δεν γινεται ομως σε καμια περιπτωση η αλεπου 100 και το αλεποπουλο 110....Όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι και κανόνας της φύσης.Ονομάζετε εξέλιξη.
atiman Μάϊος 19, 2008 #84 Μάϊος 19, 2008 Απλή παρέμβαση: Το 2 x 4πινο έχει ΤΡΙΑ καλώδια +12Volts ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ το 2 x 3πινο.....Η ΜΟΝΗ διαφορά τους είναι ότι το 2 x 4πινο έχει ακόμα ΔΥΟ ΜΑΥΡΑ καλώδια (γειώσεις πέστα) και ΔΕΝ δίνει παραπάνω ρεύμα από το 2 x3πινο......ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ ρεύματα δίνουν..... Συμφωνα μ αυτο το ποστ http://www.thelab.gr/showpost.php?p=719294&postcount=608 λεω τι ακριβως ειναι και δεν διαφωνω ιδιαιτερα μαζι σου. Συμφωνα μ αυτο ομως http://www.thelab.gr/showpost.php?p=721127&postcount=609 τα πραγματα αλλαζουν. Ποιο ειναι το σωστο?
hipro5 Μάϊος 19, 2008 #85 Μάϊος 19, 2008 Όχι μόνο γίνεται, αλλά είναι και κανόνας της φύσης.Ονομάζετε εξέλιξη.ΓΜΤ.......ΠΩΣ γίνεται όταν γράφεις ΠΑΝΤΑ να είσαι "σοφός"?.......Μα ΠΑΝΤΑ!...... :worship:
hipro5 Μάϊος 19, 2008 #87 Μάϊος 19, 2008 Συμφωνα μ αυτο το ποστ http://www.thelab.gr/showpost.php?p=719294&postcount=608 λεω τι ακριβως ειναι και δεν διαφωνω ιδιαιτερα μαζι σου.Συμφωνα μ αυτο ομως http://www.thelab.gr/showpost.php?p=721127&postcount=609 τα πραγματα αλλαζουν. Ποιο ειναι το σωστο? Να στο πω απλά να το καταλάβουν όλοι.......Βάλε 3000 (ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΜΑΥΡΑ καλώδια "γείωσης" και ΤΡΙΑ κίτρινα (+12Volts)......Θα περάσουν μέσα απ'τα ΤΡΙΑ κίτρινα (+12V) καλώδια 300Amperes επειδή έχουμε 3000 ΜΑΥΡΑ καλώδια?......
mkpk Μάϊος 19, 2008 #88 Μάϊος 19, 2008 παιδια αφου το ειπαμε το επιπλεον μαυρο ειναι για την ενεργοποιηση του overdrive...true/false λογικη.
hipro5 Μάϊος 19, 2008 #89 Μάϊος 19, 2008 παιδια αφου το ειπαμε το επιπλεον μαυρο ειναι για την ενεργοποιηση του overdrive...true/false.Π@π@ριές της ΑΤΙ είναι...αυτό είναι......ΑΝΤΙ να βγάλει σαν "standard" 4 x +12V με 4 x γειώσεις για να μπορεί ο κονέκτορας να δώσει παραπάνω ρεύμα ΑΝ χρειαστεί, μου έβαλε δυο έχτρα γειώσεις......Μπορούσε να δώσει αν ήθελε "εντολή" για να "ανοίξει" το Overdrive από το τέταρτο +12V καλώδιο που θα ΕΙΧΕ ΚΑΙ χρήση ως παραπάνω τροφοδοσία......Μου 'βαλε δυο μαύρα καλώδια απλά για να "ξεχωρίσει" απ΄την NVIDIA και να "φτιάξει" ένα "δικό της standard" και π@π@ριές..... :tongue:
atiman Μάϊος 19, 2008 #90 Μάϊος 19, 2008 Να στο πω απλά να το καταλάβουν όλοι.......Βάλε 3000 (ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) ΜΑΥΡΑ καλώδια "γείωσης" και ΤΡΙΑ κίτρινα (+12Volts)......Θα περάσουν μέσα απ'τα ΤΡΙΑ κίτρινα (+12V) καλώδια 300Amperes επειδή έχουμε 3000 ΜΑΥΡΑ καλώδια?...... Σαφως και οχι. Το μεγιστο ρευμα θα ειναι ισο με την συνολικη διατομη των λιγοτερων. Γι αυτο λεω οτι δεν ειναι εξτρα τροφοδοσια και μιλαω για ενισχυση της αρνητικης γραμμης στο ποστ. edit Π@π@ριες ξεπ@π@ριες μονο ετσι ενεργοποιηται το overdrive. http://www.thelab.gr/showpost.php?p=719294&postcount=608
mkpk Μάϊος 19, 2008 #91 Μάϊος 19, 2008 Π@π@ριές της ΑΤΙ είναι...αυτό είναι......ΑΝΤΙ να βγάλει σαν "standard" 4 x +12V με 4 x γειώσεις για να μπορεί ο κονέκτορας να δώσει παραπάνω ρεύμα ΑΝ χρειαστεί, μου έβαλε δυο έχτρα γειώσεις......Μπορούσε να δώσει αν ήθελε "εντολή" για να "ανοίξει" το Overdrive από το τέταρτο +12V καλώδιο που θα ΕΙΧΕ ΚΑΙ χρήση ως παραπάνω τροφοδοσία......Μου 'βαλε δυο μαύρα καλώδια απλά για να "ξεχωρίσει" απ΄την NVIDIA και να "φτιάξει" ένα "δικό της standard" και π@π@ριές..... :tongue:σαφως και συμφωνω...θα μπορουσε να μπερδευε λιγοτερο τον κοσμο..
hipro5 Μάϊος 19, 2008 #92 Μάϊος 19, 2008 Π@π@ριες ξεπ@π@ριες μονο ετσι ενεργοποιηται το overdrive. http://www.thelab.gr/showpost.php?p=719294&postcount=608Συγνώμη αλλά ΔΕ θα μπορούσες να τη σχεδιάσεις έτσι ώστε όταν δέχεται +12V σε ένα σημείο να ενεργοποιείται το Overdrive?......Έτσι θα είχαμε ΚΑΙ περισσότερο ρεύμα ΑΝ χρειαζόταν.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ το έκανες?..... :nada:Σαφως και οχι.Το μεγιστο ρευμα θα ειναι ισο με την συνολικη διατομη των λιγοτερων.Γι αυτο λεω οτι δεν ειναι εξτρα τροφοδοσια και μιλαω για ενισχυση της αρνητικης γραμμης στο ποστ.editΠ@π@ριες ξεπ@π@ριες μονο ετσι ενεργοποιηται το overdrive. http://www.thelab.gr/showpost.php?p=719294&postcount=608 Δεν ειναι ακριβως εξτρα τροφοδοσια.Το ενα pin πραγματι γειωνεται ( αυτο προς την εξω μερια της καρτας ) και ενισχυει την αρνητικη γραμμη τροφοδοσιας μεταφεροντας περιπου 75 watt. .....μα εδώ μου μιλάς για 75 EXTRA WATTS απ΄το ΜΑΥΡΟ και ΜΟΝΟ καλώδιο......ΠΩΣ γίνεται αυτό?....
atiman Μάϊος 19, 2008 #93 Μάϊος 19, 2008 Γιατι το standard spec θελει εκει μαυρο.Σε τι τροφοδοτικο θα το εβαζες μετα?
hipro5 Μάϊος 19, 2008 #94 Μάϊος 19, 2008 Γιατι το standard spec θελει εκει μαυρο.Σε τι τροφοδοτικο θα το εβαζες μετα? Το "standard spec" αυτό η ΑΤΙ "πίεσε" να βγεί.....Δε βγήκε από μόνο του.....ΔΕΝ είπε κάποιος: "E ας βάλω και δυο ακόμα μαύρα καλώδια να υπάρχουν και ας το κάνω "standard spec" "......
mkpk Μάϊος 19, 2008 #95 Μάϊος 19, 2008 Γιατι το standard spec θελει εκει μαυρο.Σε τι τροφοδοτικο θα το εβαζες μετα?ποιο στανταρτ υπολογισε η ατι???δεν το υπολογισε, εθεσε νεο...απλα συμβατο με με το παλιoεπεισης νεο θα εθετε και αν εκανε την υποθετικη υλοποιηση του hipro5... με το θετικο του +12v ομως...τελος παντων μαρκετινκ ειναι αυτα πιο πολυ..
atiman Μάϊος 19, 2008 #96 Μάϊος 19, 2008 ποιο στανταρτ υπολογισε η ατι???δεν το υπολογισε, εθεσε νεο...απλα συμβατο με με το παλιoεπεισης νεο θα εθετε και αν εκανε την υποθετικη υλοποιηση του hipro5... με το θετικο του +12v ομως...τελος παντων μαρκετινκ ειναι αυτα πιο πολυ..Τα specs προυπηρχαν της 2900...δεν τα εθεσε, τα ακολουθησε. The PCI Express 2.0 specification released in January 2007 added an 8 pin PCI Express power cable. It's just an 8 pin version of the 6 Pin PCI Express power cable . Both are primarily used to provide supplemental power to video cards. The older 6 pin version officially provides a maximum of 75 watts (although unofficially it can usually provide much more) whereas the new 8 pin version provides a maximum of 150 watts. It is very easy to confuse the 8 pin version with the very similar-looking EPS 8 pin 12 volt cable .The 8 pin PCI Express and the EPS 8 pin 12 volt connectors are polarized differently so you won't be able to plug one kind of cable into the other kind of connector. That is, you won't be able to plug the wrong kind of cable in unless you try really hard. Unfortunately, the Molex Mini-fit Jr. connectors used by both kinds of power cables can sometimes be forced into a differently-polarized connector if they only have a few pins and you push hard enough. If the cable won't slide in easily then you're probably trying to insert the wrong kind of cable. The 8 pin PCI Express connector does have a small plastic bridge which prevents it from being plugged into an EPS 8 pin 12 volt motherboard connector. But there's no such protection to prevent EPS 8 pin 12 volt cables from being plugged into an 8 pin PCI Express connector on a video card. That combination may fit if you shove hard enough. And if you plug in the wrong kind of cable then expect fireworks. Some of the grounds and 12 volts wires for an EPS 8 pin 12 volt are reversed compared to an 8 pin PCI Express. Fortunately, most 8 pin PCI Express connectors are labeled "PCI-E" so people won't confuse them with EPS 8 pin 12 volt cables. If the connectors aren't labeled then you can tell an 8 pin PCI Express power cable from an EPS 8 pin 12 volt cable by checking the color of the wires which plug into the clip side of the connector. On the EPS 8 pin cable , the yellow wires (the 12 volt wires) go into the clip side of the connector. On the 8 pin PCI Express cable, the wires on the clip side are all black (grounds). That's the same as it is with the 6 Pin PCI Express power cable . Of course, none of this helps you if your cable uses the trendy all-the-same-color-wires design which is popular with high-fashion power supplies. In that case you'll just have to be very careful or hope the connectors are labeled.Τωρα ο hipro5 λεει οτι "πιεσε" γι αυτο. Δεν το πιστευω γιατι δεν ειχε λογο.
Jaco Μάϊος 19, 2008 #97 Μάϊος 19, 2008 Η ati δεν δίνει στα specifications της, την maximum/minimum κατανάλωση της κάρτας...? δεν περνάει από certifications...? αν παίρνει από κάποιο οργανισμό specifications (πχ CE ή όποιον άλλο) τότε, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει τα τεστ και τα αποτελέσματα, στα οποία γράφεται και η μέγιστη κατανάλωση...
atiman Μάϊος 19, 2008 #98 Μάϊος 19, 2008 Συμφωνα με το FCC δεν υποχρεουται να το κανει διοτι δεν κινδυνευει η ζωη απο την χρηση της.
atiman Μάϊος 19, 2008 #99 Μάϊος 19, 2008 .....μα εδώ μου μιλάς για 75 EXTRA WATTS απ΄το ΜΑΥΡΟ και ΜΟΝΟ καλώδιο......ΠΩΣ γίνεται αυτό?.... Δεν το λεω εγω...αυτο το λεει.The PCI Express 2.0 specification released in January 2007 added an 8 pin PCI Express power cable. It's just an 8 pin version of the 6 Pin PCI Express power cable . Both are primarily used to provide supplemental power to video cards. The older 6 pin version officially provides a maximum of 75 watts (although unofficially it can usually provide much more) whereas the new 8 pin version provides a maximum of 150 watts. It is very easy to confuse the 8 pin version with the very similar-looking EPS 8 pin 12 volt cable .Αρα τι συνεπαγεται ? οτι τα παραπανω καλωδια συμφωνα με τα χαρτια "δινουν" ακομα 75watt.editΚι αυτο περι προδιαγραφων και ισχυος τροφοδοτικων. Οι σωφρονες ας υπολογισουν.PCI Express graphics cards without any kind of auxillary power connector are called "75W cards" because 75W is the most power the card can pull from' the PCI Express slot. A graphics card with one 6-pin PCIe power connector is called a "150W card" because the 6-pin allows the card to draw up to 150W of power. A graphics card with two 6-pin PCIe power connectors is called a "225W card" and a graphics card with one 6-pin PCIe and one 8-pin PCIe power connector is called a "300W card"
AN7 OverClocker Μάϊος 19, 2008 Author #100 Μάϊος 19, 2008 Ναι,wikipediaΒρές 1 τροφοδοτικό αυτή τη στιγμή που έχει 4*12v k 4*GND και γω θα πώ ότι είσαι και ο chuck noris
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.