Jump to content

αθόρυβο CPU cooler για τον 8400

jsmith6

Recommended Posts

Ψάχνω ένα CPU cooler για τον 8400 που να κάνει τουλάχιστον τόσο καλή δουλιά όσο η μαμά-ψύκτρα (αν και νομίζω πως όλες οι 3rd-party κάνουν) αλλά να μην κάνει τόσο θόρυβο. Αν μπορούσα θα έπαιρνα μία που να είναι και τελείως αθόρυβη, κάτι που από ότι καταλαβαίνω συμβάινει στις 1000 στροφές και κάτω.

Δεν θα τον κλοκάρω και δεν με ενδιαφέρει να είναι όμορφο, αρκεί να κάνει την δουλειά του. Το να μην χρειαστεί να ξεβιδώσω την motherboard για να μπει είναι καλό (είμαι τεμπέλης) αλλά όχι απαρέτητο.

Η motherboard είναι η Gigabyte EP35-DS4 rev.2.1. Το πλάτος του κουτιού μου είναι 20cm και αφαιρόντας το πάχος της λαμαρίνας και των στηριγμάτων των βιδών πάει 18cm. Φαντάζομαι πως ή CPU θα έχει πάχος γύρω στο 0,5cm, και μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσω λίγο ακόμα χώρο για να μην αγγίζει η ψύκτρα την λαμαρίνα. Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να αλάξω κουτί (μια που δεν βρίσκεις πλέον μπεζ-άσπρο κουτί και είναι ένα έξοδο που θέλω να το γλυτώσω) αλλά αν δω οτι δεν βρήσκω ψύκτρα που να κάνει δουλιά θα αλάξω και το κουτί μου.

Η προυγούμενη ψύκτρα που είχα ήταν η Arctic Cooling Freezer 64 Pro και χώραγε με μεγάλη ευκολία αλλά ήταν low-profile: είχε ύψος 11,5cm και έσπρωχνε τον αέρα προς το πλάι και όχι πρως τα κάτω.

Έχω δει τις εξείς ψήκτρες και μου άρεσαν:

CoolerMaster Hyper L3 (δεν διαβάζω καλά λόγια στα reviews)

CoolerMaster Mars (πολύ όγκος)

Zalman CNPS9700 NT (ακριβή αλλά φένεται καλή)

Και φυσικά κάποια της Thermalright, όπως η SI-128SE (η οποία φένεται να δένει καλά με την motherboard που έχω). Για την Thermalright ακούω καλά λόγια μόνο, αλλά το βάρος κάποιων από των ψυκτρών της με κάνει λίγο αμήχανο.

Ποιά μου προτείνετε για αυτή την CPU;

CoolerMaster Hyper TX 2

Εδώ είσαι.-

Τρελό Value for money που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν οι άλλες ψύκτρες. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για OC απλά πάρε αυτή μιας και έτσι κι αλλιώς ο 8400 είναι Cool And Quiet που λένε και στο αντίπαλο στρατόπεδο...

Η Zalman CNPS9700 είναι αρκετά καλή και έρχεται με ποτενσιόμετρο άρα μπορείς να ρυθμίζεις τις στροφές της ανα πάσα στιγμή. Απο την άλλη, άν βρείς μια Thermalright Ultra 120 και την συνδυάσεις με ένα low-rpm ανεμηστήρι πιστεύω πως θα έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα.

CoolerMaster Hyper TX 2

Εδώ είσαι.-

Τρελό Value for money που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί υπάρχουν οι άλλες ψύκτρες. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για OC απλά πάρε αυτή μιας και έτσι κι αλλιώς ο 8400 είναι Cool And Quiet που λένε και στο αντίπαλο στρατόπεδο...

Συμφωνω απολυτα... Αν θες με λιγα λεφτα παραπανω παιρνεις την

Xigmatek HDT-S963

της οποιας ο ανεμιστηρας ρυθμιζεται μονος του απο την μητρικη (πρεπει να εχει 4πινο η μητρικη σου). Επειδη εχω παιξει και με τις 2, η xigmatek ειναι ελαφρα καλυτερη κατασκευη με πανω κατω ιδιες επιδοσεις, παιζει ελαχιστα καλυτερες. Και οι 2 κουμπωνουν χωρις να βγαλεις μητρικη. Διαλεγεις και παιρνεις... Παντως αφου δεν σε ενδιαφερει overclock και ιστοριες, δεν αξιζει να δωσεις πολλα λεφτα για ψυκτρα... μεχρι 20 ευρω...

φιλε εχω τον 8400 και πηρα την Hyper tx 2...

ενα θα σου πω..στην αρχη την βαζω και ξεχασα να βαλω το καλωδιακι στο πιν του..

εεεε..η θερμοκρασια σε σχεση με την μαμα ψυκτρα επεσε κοντα 4 βαθμους..

οταν δε την εβαλα και να δουλευει κοντα 10..

εντιτ και κατι αλλο..ρε παιδια ξερετε αν μπορω να ρυθμισω τις στροφες της???γιατι με σπιντφαν δεν βλεπω προκοπη..

Η Hyper TX 2 έχει τρίπινο φανάκι και δεν αλλάζει στροφές απο το bios. Τώρα με spped fan δεν ξέρω.

Πάντως μου φαίνεται περίεργο, έχει 92cm fan στις 1800 rpm και θέλεις να το χαμηλώσεις; Γιατί; Πιστεύω ότι τα επίπεδα θορύβου της πρέπει να είναι τραγικά χαμηλά.

Μήπως σε ενοχλεί κάτι άλλο στο κουτί σου και νομίζεις ότι είναι το fan της ψύκτρας;

@Innersense

οχι δεν με ενοχλει καθολου..απλα μου φαινεται περιεργο να μην μπορω να τις ρυθμισω απο σπιντφαν..

δηλαδη πρεπει οπωσδηποτε να εχει 4πινο για να μπορεις να τις ρυθμισεις απο κει?(οχι απο μπαιος)

(Για τα reviews των coolers εμπιστέυτικα το FrostyTech)

Πέρασα μια βόλτα από Στουρνάρη και βρήκα τα ακόλουθα coolers:

- Scythe Mugen

price: 37€

noice: 46db

fan-speed: 1200rpm

temperature: 19°C

weight: 930gr

- Xigmatek S963

price: 20€

noice: 32-50db

fan-speed: 1200-2800rpm

temperature: 27°C

weight: 410gr

- Scythe Zipang

price: 45€

noice: 33db

fan-speed: 1000rpm

temperature: 27°C

weight: 815gr

- CoolerMaster Hyper TX 2

price: 15€

noice: 53db

temperature: 30°C

fan-speed: 18000RPM

weight: 482gr

Σε ένα κατάστημα μου είπαν πως το Scythe Mugen είναι ένα απο τα 3 καλύτερα στην αγορά αυτή την στιγμή. Αλλά ήταν κάπως "κοντό" (απόσταση μεταξύ της πλάκας που ακουμπάει στην CPU και εκεί που αρχίζουν τα fins) και οι παθητικές ψήκτρες της mobo μου θα ήταν τσίμα-τσίμα. Δεν θα έιχε πρόβλημα να μπει αλλά θα ήταν λίγο δύσκολο να βγει. Το κράτησα σαν επιλογή και είδα τι άλλο υπάρχει.

Το Hyper TX2 ήταν πράγματι πολύ φτηνό και καλό για τα λευτά του. Αλλά και αυτό μου έδωσε την εντήπωση "κοντού" και ήταν αρκετά θορυβώδες, στα 53db. Επίσης ο ανεμηστήρας του μου φάνηκε μη-standard και αν ήθελα ποτέ να τον αλάξω (μου έχουν κλατάει αρκετές φορές ανεμηστήρες) θα τα έβρισκα σκούρα.

Το Scythe Zipang παίρνει μεγάλο ανεμηστήρα, 12-αρη, που σημαίνει οτι θα παίζει σε λιγότερες στροφές. Επίσης είναι standard ανεμηστήρας, και αν χρειαστεί μπορώ να τον αλάξω. Αυτή η ψύκτρα μου άρεσε πολύ αλλά σκεύτικα πως θα είναι καλύτερα μια ψήκτρα να πετάει τον αέρα προς τα έξω του κουτιού και όχι πάνω στην mobo. Βέβαια αν πετάει τον αέρα πάνω στην mobo ψύχει και τα παθητικά coolers.

Το Xigmatek S963 το είδα καχύποτα σαν ιδεά εξ'αρχής. Έχει τα heat pipes να ακουμπάνε απευθείας πάνω στην CPU. Φαίνεται όπως πως κάνει καλή δουλεία στην θερμοκρασία αυτό το σύστημα και ο ανεμηστήρας του είναι αρκετά αθόρυβος, στα ίδια επίπεδα με το Scythe Zipang.

Τα έβαλα κάτω και τα ζύγισα και επέλεξα το Xigmatek S963. Είμουν ανάσα στο Xigmatek S963 και το Scythe Xipang και αυτό που στο τέλος με έκανε να επιλέξω το Xigmatek ήταν το βάρος του. Είναι πιο ελαφρύ, σχεδόν το μισό βάρος από το Scythe. Ήθελα να αποφύγω το φαινόμενο του βραχιονομοχλού. Μια τελευταία αμφιβολία έιχα μήπως το Scythe είχε κατανείμει το βάρος περισότερο προς την βάση ενώ το Xigmatek στο άκρο, αλλά αφού δεν θα έιχα ποτέ τρόπο να το σιγκρίνω τσίμπισα το Xigmatek.

Δεν έχω μοντάει ακόμα το κουτί διότι τελικά αποφάσισα να πάρω καινούριο κουτί :p Μόλις είναι πάνω και δουλέυει θα κάνω update με θερμοκρασίες και θόρυβο.

Ένα ευχαριστω σε ΟΛΟΥΣ.

Εγω θα σου προτεινα αυτη αλλα αφου πηρες αλπιζω να κανεις την δουλεια σου.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1093169

Mama mia! Αυτό θα πει ψύκτρα! Η τιμή της τσούζει όμως :p

παιδια εγω εχω ενα prescott στα 3,6 και κανει θορυβο σαν αποροφητηρας σε full load.σκεφτομαι να βαλω την Xigmatek S963.θα δω διαφορα σε θεμα θορυβου?

Έχεις την stock ψύκτρα πάνω; Αν ναι τοτε θα κάνει, οποιαδήποτε από αυτές που αναφέραμε θα κάνει λιγότερο θόρυβο και καλύτερες θερμοκρασίες. Οι Prescott θυμάμαι βράζανε αρκετά, ίσως να χρειαστείς κάτι πιο δραστικό. Όπως είπανε και τα παιδιά οι Thermalright ειναι top αυτή την στιγμή. Την συνδιάζεις με έναν καλό-αθόρυβο ανεμιστήρα και είσαι άρχοντας! Αν βέβαια σου αρέσει να την ψάχνεις την δουλιά, διότι εμένα μου αρέσει μια εύκολη λύση. Και η Mugen είναι πολύ αποδοτική.

Μια πρόταση: πριν αγοράσεις κάνε ενα search σε μια μηχανή αναζήτησης για την ψύκτρα που σκεύτεσαι να πάρεις σε συνδιασμό με την mobo ώστε να δεις αν π.χ. χωράει καλά πάνω.

Pentium 4 640 3.2G Εδώ

Έχω τη CPU σε HTPC και με τη μαμά ψύκτρα γινότανε πανικός.

Της έχω βάλει εδώ και 8 μήνες την Thermalright Ultra 120 και φρέσκια Arctic Silver 5 με 3 Arctic Cooling 120 PMW fans στις 900 στροφές ελεγχόμενους απο το mobo.

Όταν το πρωτοέβαλα σε idle άνοιγε στους 29 βαθμούς!!!! Τώρα που έχουν αρχίσει οι ζέστες ανοίγει στους 36.

Το σύστημα με default ρολόγια δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 50 και με extreme overclocking στα 4.2G περίπου είχε φτάσει 57 νομίζω (με τα fan να δουλεύουν στο full).

Μην ακούσω κανέναν να λέει τους Preshot netburst σε σχέση με τους σημερινούς quad.

μετα απο 24 ωρες συμβιωσης με την xigmatek 963 εχω να πω οτι ο θορυβος δεν υπαρχει και οτι η θερμοκρασια επεσε κατα 8 βαθμους σε idle kai load.στα + οτι εχει 4 pin fan.επιτελους βρηκα λυση γιατι παλιοτερα ειχα παρει την hyper tx2 η οποια δουλευε το fan της παντα σε full γιατι ειχε 3 pin.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.