submarine1981 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 Εβάλα adsl 2048 πριν λίγες μέρες....και έχοντας μερικα προβλήματακια και απο την μερια του οτε και απο την δική μου, έχω τις εξεις ερωτήσεις.... 1ον) Το καλώδιο του ρουτερ μου(crypto f330) που συνδέετε στην πρίζα του τηλεφώνου στο φις έχει 4 επαφές(4 χρωματιστά καλώδιάκια), ενώ πρόσφατα που πήρα μια καινούρια συσκευή τηλεφώνου στο φις της έχει μόνο 2 χρωματιστα καλώδιάκια. Ποιό καλώδιο τελικά κάνει για την σύνδεση του μοντεμ με την πρίζα του τηλ? υπάρχει κάποιο ειδηκό καλώδιο? ή όλα κάνουν την δουλεία τους?(το λογικό ειναι να χρησιμοποιήσω αυτό που είχε το κουτί του μοντεμ μου, αλλά υπάρχει όντως διαφορά? ή όλα ειναι το ίδιο?) και 2ον) το μοντεμ ειναι και ρουτερ και το έχω συνδεσει με ενα καλώδιο δυκτίου που χρησιμοποίουσα παλία για να κάνω δυκτιό 2 pc για games.(crosslink μου φαίνετε οτι λεει πάνω). κάνει αυτο το καλώδιο? ή υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο για αυτήν την δουλεια? (το μοντεμ δουλεύει στο μενού του κανονικά.δεν το έχω δοκιμάσει όμως ακόμα με την adsl) πιστευετε οτι θα κάνω δουλειά έτσι ή θα έχω χαμηλές ταχύτητες, προβλήματα κλπ κλπ.... sorry για το μεγάλο κείμενο....αλλά.....σαν νέος στην adsl(τοσο καιρο ήμουν με 56Κ) έχω τις αποριούλες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Μάϊος 18, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 Για σύνδεση router και πρίζας καλύτερα το καλώδιο με τα 4 καλώδια. Έτσι και αλλιώς εκμεταλεύεται τα 2 που είναι για data, απλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Όσο για την σύνδεση pc-router καλύτερα να πάρεις UTP καλώδιο και όχι crosslink. H διαφορά είναι ότι στο crosslik είναι αντιστραμμένα τα καλώδια στην κάθε υποδοχή, ενός στο utp είναι ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάϊος 18, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 εαν τορουτερ και τα πισιαυποστηριζουν "auto mdi-mdi x" τοτεδεν εχει διαφορα ειτε βαλειςειτε κροσλινκ ειτε οχι (οι συσκευες κανουν αυτοματα αναστροφη συνδεσεων) Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 Μάϊος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 δε ξέρω αν ειναι auto midi-midi x. Η κάρτα δικτίου είναι σε M/B asus blitz formula αν λέει κάτι αυτο.Το μοντεμ ειναι το crypto F330. Αλλά μάλων θα πάρω ενα UTP για να είμαι σίγουρος. και το άλο με τα 4 καλώδια και ας χρησιμοποιεί τα 2. Και κάτι αλλο που έχω απορια....έχω ενα ταφ(διακλαδοτής) που μπαίνει στην μπρίζα του τηλ και σου βγάζει 2 φις(ενα για το τηλ και ενα για το ρουτερ). Με αυτό λέτε να παίζει κανα πρόβλημα? να το χρησιμοποιήσω? (θα κοιτάξω αν έχει 4 επαφές γιατι δεν είμαι σίγουρος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Μάϊος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 Λογικά κανένα πρόβλημα, αρκεί στο τηλέφωνο να βάλεις φιλράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάϊος 19, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 Αυτο με το διακλαδωτήρα το είχα και γω για να συνδέω τηλέφωνο και router στην ίδια μπρίζα όμως δεν είναι και πολύ σωστό. Αυξάνει την εξασθένιση του σήματος καλύτερα πάρε ένα splitter για pstn και συνδεσε απο την μια τον router και απο την άλλη το τηλέφωνο.Εγώ πήρα από Oteshop 6€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
webhunter Μάϊος 19, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2008 Εγώ όσα πήρα δεν δούλευαν σωστά ενώ με την διακλάδωση ήμουν ok. Τώρα έχω διαφορετικές πρίζες για το καθένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.