allos Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 18, 2008 Θέλω να πάρω ένα pc το οποίο θα το έχω αποκλειστικά για rendering (maya,3dstudio,poser...)Θα φτιάχνω τα project με άλλα pc και αυτό θα αναλαμβάνει μόνο το rendering Τι pc προτείνετε και βασικά ποιά κάρτα να βάλω για rendering ?
GFFermari Μάϊος 18, 2008 #2 Μάϊος 18, 2008 Δε χρειαζεσαι καμια ιδιαιτερη καρτα εφοσον το PC θα κανει μονο rendering.CPU κ μνημη χρειαζεσαι.
Kostas007 Μάϊος 18, 2008 #3 Μάϊος 18, 2008 για κοιτα αυτο http://img228.imageshack.us/img228/4200/331zj9.jpg
Maximus Μάϊος 18, 2008 #4 Μάϊος 18, 2008 Αν σκοπεύεις να κάνεις o/c στο μηχάνημα, εννοείται Intel. Ξεχνάς την AMD, μιας και κάθε MHz είναι σημαντικό για να κάνεις ακόμα ταχύτερα τη δουλειά σου. Έχει μεγάλη διαφορά ένας AMD Phenom στα 3.0GHz με έναν Core 2 Quad στα 3.6GHz, για κάποιον που ο χρόνος είναι χρήμα.Αν δεν κάνεις o/c, πάρε τον 4πύρηνο με τα περισσότερα default MHz που μπορείς να αγοράσεις, είτε είναι AMD είτε είναι Intel.Όσο για κάρτες γραφικών, δε γνωρίζω ακριβώς τι παίζει, αλλά έχω ακούσει πως αυτά τα προγράμματα εκμεταλλεύονται τις επαγγελματικές FireGL και QuadroFX. Δε γνωρίζω όμως πολλά πάνω εδώ, κάποιος άλλος ίσως σε βοηθήσει περισσότερο.(και εννοείται πως αν διαθέτεις το χαρτί, πας σε Skulltrail (μητρική για 2 4πύρηνους της Intel) ή αντίστοιχη λύση για 2πλούς 4πύρηνους από την AMD)
ribo Μάϊος 18, 2008 #5 Μάϊος 18, 2008 Μέχρι τώρα στο rendering μετρά κυρίως η cpu. Είναι μιά κατηγορία software που αξιοποιεί τόσο την ταχύτητα όσο και τον αριθμό των πυρήνων (καλλίτερα Quad)H GPU δεν παίζει κανένα ρόλο στην επεξεργασία (προς το παρόν).Ram 2 giga γιά 32 bit ή παραπάνω αν υπάρχει 64 bit λειτουργικό και το υποστηρίζει και η εφαρμογή (3dMax, Indigo, SoftImage XSi κλπ).Διαφορετικά και μία φάρμα από μέτρια PCs μπορεί να κάνει δουλειά σε δίκτυο.Edit.Είμαι σκεπτικός σχετικά με overclocking σε PC γιά rendering. Αν η εφαρμογή είναι unbiased (Maxwell,Fryrender κλπ, δηλαδή πολύωρη- μπορεί και μέρες- επεξεργασία) μετρά η αξιοπιστία 24/7/365.
allos Μάϊος 18, 2008 Author #6 Μάϊος 18, 2008 Κάτι κάρτες που κυκλοφορούν για rendering ?Βασικά και εγώ σκεφτόμουν μια μητρική με 2 cpu .Το budget πάει μέχρι 3000-4000€
jois21 Μάϊος 18, 2008 #7 Μάϊος 18, 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977853&product=1047310
allos Μάϊος 18, 2008 Author #8 Μάϊος 18, 2008 (και εννοείται πως αν διαθέτεις το χαρτί, πας σε Skulltrail (μητρική για 2 4πύρηνους της Intel) ή αντίστοιχη λύση για 2πλούς 4πύρηνους από την AMD)Βασικά σκεφτόμουν και εγώ για κάτι σε Skulltrail με 2 Q9300 και καμιά κάρτα quadro .To θέμα είναι ότι το rendering θα το αναλαμβάνει το poser και πρέπει να δώ τι υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα όσον αφορά το hardware , μην πάω και πάρω 4πύρηνους και αυτό μου δουλεύει τους 2 μόνο.Skulltrail ποιός φαίρνει στην ελλάδα ?
allos Μάϊος 18, 2008 Author #9 Μάϊος 18, 2008 .Είμαι σκεπτικός σχετικά με overclocking σε PC γιά rendering. Αν η εφαρμογή είναι unbiased (Maxwell,Fryrender κλπ, δηλαδή πολύωρη- μπορεί και μέρες- επεξεργασία) μετρά η αξιοπιστία 24/7/365. Το rendering είναι πολύ πιθανό να παίρνει μέρες διότι για μια σκηνή 5sec χωρις πολλά εφέ , μόνο χαρακτήρας ,με dynamics σε μαλλιά και ρούχα ,χωρίς texture πολύ,χωρίς περιβάλλον, xωρίς λεπτομέρειες ,αλλά σε full ποιότητα render μου πήρε 2 ώρες σε : intel q6600 ,4gb μνήμη, nvidia 8800gts και μια μητρική asus . Πολύ ώρα αναμονή για να δεις τι έφτιαξες
darkCount Μάϊος 18, 2008 #10 Μάϊος 18, 2008 Είδες τις μεγαλύτερες ρυθμίσεις και είπες να τις βάλεις για να βγεί ομορφο ε? Έτσι όπως τα λες τα πράγματα νομίζω θα ήταν καλύτερα να επενδύσεις σε ένα βιβλίο (ή και δυο) σχετικά με το rendering ανάλογα με τον Renderer που χρησιμοποιείς, και μετά τα χώνεις για hardware. Που ξέρεις, μπορεί να γίνει κάνα θαύμα και οι 2 ώρες να γίνουν μισή... Επίσης αν θες απλα να δεις τι έφτιαξες δεν rendάρεις σε production ποιότητα. Βλέπεις σε low-medium τι έφτιαξες και όταν είσαι σίγουρος τραβάς κουπί για τελικό. Ρίξε μας και καμιά εικόνα να δούμε τι φτιάνςς ps. NEW: Poser 7’s FireFly now supports multi-threaded rendering, taking advantage of the processing power of the multi-core and multi-processor systems now available. Firefly can render on up to four threads simultaneously, which can be optimized for performance on your system to yield shorter render times for specific scenes. Άρα μέχρι 4 πυρήνες καλά είσαι, οτιδήποτε παραπάνω κάθεται
GFFermari Μάϊος 18, 2008 #11 Μάϊος 18, 2008 Αν βλεπεις πως ενα συστημα με τετραπυρηνο δε σου φτανει τοτε μπορεις να παρεις κ δευτερο.Ειναι σχετικα χαμηλες οι τιμες για τη δημιουργια φθηνου τετραπυρηνου συστηματος.Δε χρειαζεται να πας σε Skulltrail καθως οι τιμες ειναι απαγορευτικες και μπορεις να πετυχεις ιδια αποδοση χωρις να χρειαζεται να ξοδεψεις μια περιουσια με τη μια.Παρε ενα φθηνο τετραπυρηνο για αρχη κ μετα αν δε σου φτανει παιρνεις δευτερο.
allos Μάϊος 20, 2008 Author #12 Μάϊος 20, 2008 Επίσης αν θες απλα να δεις τι έφτιαξες δεν rendάρεις σε production ποιότητα. Βλέπεις σε low-medium τι έφτιαξες και όταν είσαι σίγουρος τραβάς κουπί για τελικό.To έβαλα απλά σε full ποιότητα για να δω μόνο τους χρόνους που θέλει Έτσι όπως τα λες τα πράγματα νομίζω θα ήταν καλύτερα να επενδύσεις σε ένα βιβλίο (ή και δυο) σχετικά με το rendering ανάλογα με τον Renderer που χρησιμοποιείς, και μετά τα χώνεις για hardware.Που ξέρεις, μπορεί να γίνει κάνα θαύμα και οι 2 ώρες να γίνουν μισή...Βρήκα κάτι βιβλία που ξεφυλλίζω τώρα , μάλλον δεν τα ξεφυλλίζω .... τα κάνω scroll. :whistle2:Ρίξε μας και καμιά εικόνα να δούμε τι φτιάνςςΒασικά τίποτα τελικό ακόμα. NEW: Poser 7’s FireFly now supports multi-threaded rendering, taking advantage of the processing power of the multi-core and multi-processor systems now available. Firefly can render on up to four threads simultaneously, which can be optimized for performance on your system to yield shorter render times for specific scenes.Άρα ξεχνάμε Motherboards με δύο επεξεργαστές κτλπ. κανέναν q9300 μου φαίνετε πως θα βάλω , ή κάτι παρόμοιο....Αν βλεπεις πως ενα συστημα με τετραπυρηνο δε σου φτανει τοτε μπορεις να παρεις κ δευτερο.Ειναι σχετικα χαμηλες οι τιμες για τη δημιουργια φθηνου τετραπυρηνου συστηματος.Δε χρειαζεται να πας σε Skulltrail καθως οι τιμες ειναι απαγορευτικες και μπορεις να πετυχεις ιδια αποδοση χωρις να χρειαζεται να ξοδεψεις μια περιουσια με τη μια.Παρε ενα φθηνο τετραπυρηνο για αρχη κ μετα αν δε σου φτανει παιρνεις δευτερο.Μάλλον η πιο πιθανή λύση είναι αυτή , να πάρω ένα pc και αν δω πως δεν με φτάνουν οι χρόνοι (μέχρι σεπτέμβρη πρέπει να έχει τελειώσει η ταινία και να πουλιέται) να πάρω άλλο ένα.
yz250 Μάϊος 22, 2008 #13 Μάϊος 22, 2008 μπορεις να βαλεις και κανα q9450 με καποια μητρικη της επιλογης σου και μνημες ddr3 κατι σαν αυτες linkγια να μπορεις να βαλεις 8gb ram;)
Jason Μάϊος 23, 2008 #14 Μάϊος 23, 2008 Με μια Mobo την επιλογης σου εναν quad και 2 η 4 gb μνιμη εισαι οκ σε αυτο που 8ες μεχρη και για video editing κανει
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.