feanor_gr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 17, 2008 Παιδια απο εχθες αρχισε να μου κανει κατι κουλα η 9800.Στα καλα καθουμενα και χωρις να τρεχω απαραιτητα 3d εφαρμογες σβηνει η οθονη,κανει αναζητηση σηματος - analog-digital για λιγο και τελικα μπαινει σε stand by mode.Οταν παιζω καποιο παιχνιδι και συμβει αυτο, πατωντας alt-tab και βγαινοντας στο desktop το σημα επανερχεται!Οταν συμβει και ειμαι στο desktop μονο με reset επανερχεται.Επισεις καποιες φορες που αναβω τιν υπολογιστη δεν ακουγεται το χαρακτηριστικο μπιπ της καρτας γραφικων και απλα δεν αναβει εως οτου το αποσυνδεσω για λιγο απο το ρευμα.Μετα λειτουργει κανονικαΟ υπολογιστης λειτουργει κανονικα απο οτι φαινεται στην lcd του πληκτρολογιου(οι εφαρμογες που απεικονιζονται εναλλασσονται κανονικα ενω οταν crasharουν τα σβηστα κολλανε!)Τα λαμπιονια της καρτας γραφικων αναβουν κανονικα - (αυτα μας εφαγαν) ομως δεν βγαζει σημα...Η καρτα δεν ειναι καθολου υπερχρονισμενη!Τι λετε να παιζει??
greekfragma Μάϊος 17, 2008 #2 Μάϊος 17, 2008 παρομοιο προβλημα εχω και γω εδω και κανα χρονο.8800gtx και P5K Deluxe.πιο συγκεκριμενα ριχνει και το PCI-E σε 1Χ απο 16Χ.επειδη ομως εχω πανω υδροψυξη και δεν εχω βρει χρονο να τα ξεστησω ακομα δεν εχω βρει λυση.εκει που κλεινω παντως ειναι οτι η μητρικη εχει το προβλημα και οχι η καρτα.εσυ μιας και δενε χεις υδροψυξη μπορεις να τσεκαρεις ευκολα την καρτα καπου αλλου.
feanor_gr Μάϊος 17, 2008 Author #3 Μάϊος 17, 2008 το θεμα ειναι οτι δεν το κανει παντα!Οποτε γουσταρει το κανει!Μπορει να παιζω 4 ωρες crysis @ very high και να ειναι ολα καλακαι την επομενη ημερα εκει που σερφαρω να αρχισει τα τρελλα του.Σημερα πχ με πεθανε! επεξα 2 ωρες Pro σε αναλυση 1680*1050 kai το εκανε 5 φορεςKαπακι βαζω NFS pro street ολα φουλ στην ιδια αναλυση και δεν το εκανε καθολου!!Πως λοιπον να τη δοκιμασω??
greekfragma Μάϊος 18, 2008 #4 Μάϊος 18, 2008 μα δεν ειπα οτι σε μενα το κανει ΚΑΘΕ φορα.οποτε του καπνισει ριχνει το Χ16 σε Χ1 και φυσικα τα παντα σερνονται.ακομα και winamp να παιζει μουσικη οταν σκρολαρω σελιδες απο firefox να ακουω τον ηχο με διακοπες.ασε την καρτα σε αλλο συστημα για μερικες μερες και δες εαν το κανει και εκει.εαν οχι μαλλον θες και συ αλλη ASUS μητρικη.
Arxagelos Μάϊος 18, 2008 #5 Μάϊος 18, 2008 Σημερα πχ με πεθανε! επεξα 2 ωρες Pro σε αναλυση 1680*1050 kai το εκανε 5 φορεςKαπακι βαζω NFS pro street ολα φουλ στην ιδια αναλυση και δεν το εκανε καθολου!!:OT: το pro πως το παίζεις σε 1680χ1050? με το 1.2 patch μεχρι 1280χ720 μου φαίνεται έχει, κανεις καμια πατέντα?
feanor_gr Μάϊος 18, 2008 Author #6 Μάϊος 18, 2008 :OT: το pro πως το παίζεις σε 1680χ1050? με το 1.2 patch μεχρι 1280χ720 μου φαίνεται έχει, κανεις καμια πατέντα?Nαι. Υπαρχει πατεντα!Παρατηρησα οτι οταν σβηνει η οθονη, τοτ μπλε λαμπακι της καρτας γραφικων σβηνει!Επισεις δεν ειναι προβλημα των βιστα γιατι μου το εκανε ενω πειραζα τις ρυθμισεις του bios.
feanor_gr Μάϊος 18, 2008 Author #7 Μάϊος 18, 2008 http://www.tomshardware.co.uk/forum/249916-15-9800gx2-asus-striker-formula-black-screenΝα ενα παρομοιο προβλημα....
feanor_gr Μάϊος 19, 2008 Author #9 Μάϊος 19, 2008 Παιζει, το προβλημα μου ειναι πως το κανει σε τυχαια χρονικα διαστηματα.Αν την παω στο πλαισιο και δεν το κανει το 5λεπτο που θα την τσεκαρουν?
perp Μάϊος 19, 2008 #10 Μάϊος 19, 2008 Από οτι βλέπω ενα ελαφρυ overclocking το εχεις κάνει... Το βασικότερο ειναι να τσεκάρεις την κάρτα στο συστημα σου με ολες τις default values αρχικά.... Αστο ετσι 1-2 μερες και αν δεν το κάνει σημαινει, οτι κάτι επαιζε με το overclocking....η κάρτα ειναι μια χαρα...Αν σου κάνει πάλι τα ιδια, υπαρχει περίπτωση βέβαια να ειναι η κάρτα αλλα μπορει να ειναι και η μητρική...τραβα την κάρτα αρχικα για RMA στο ΠΛΑΙΣΙΟ και αν δεν βρουν τιποτα, μαλλον σημαινει οτι δεν φταιει η κάρτα αλλα η μητρική...εξηγησέ τους το πολυ πολυ το συμβάν...Κάτι αντιστοιχο κουλο ειχα παθει και εγω στο παρελθόν νομιζωντας οτι φταει η 8800ultra για το προβλημα (της εκανα RMA) ενω τελικα το προβλημα ηταν της οθόνης...
feanor_gr Μάϊος 19, 2008 Author #11 Μάϊος 19, 2008 Το δοκιμασα και χωρις ΟC. Παλι το κανει.Την καρτα την εχω 1,5 μηνα περιπου. Exω αλλαξει 3 μονιτορ απο τοτε. Ενα lg 19 tft,ενα AOC 17 crt και τωρα το samsung το οποιο εχω απο το πασχα.To προβλημα ξεκινησε την τελευταια εβδομαδα-αρα δεν νομιζω να ειναι το μονιτορ.Επισεις δοκιμασα να χρησiμοποιησω ως primary display μια phillips lcd τηλεοραση και το εκανε και εκει.Τωρα δεν επανερχεται με alt-tab η με αλλαγη αναλυσης.Εκει που παιζεις-σερφαρεις κανονικα, μαυριζει η οθονη και αναζητα σημα.Μετα απο λιγο μπαινει σε stand by mode. Στην 9800 δε, το μπλε λαμπακι εχει πλεον σβησει - ενω μεχρι να σβησει η οθονη αναβει κανονικα.Αν σβησω το μονιτορ και το ξανα αναψω το ανεμιστηρι της 9800 παει στο 100%αλλα και παλι δεν δινει σημα.Η μονη λυση δεν ειναι το reset. Θελει να το βγαλεις για λιγο απο το ρευμα-Κατι που με κανει να υποπτευομαι και τη μητρικη-Γιατι αλλιως δεν κανει το χαρακτηριστικο μπιπ στο POST που κανει οταν αναγνωριζει την καρτα γραφικων και το μπλε λαμπακι παραμενει σβηστο.Αν αφησω το τροφοδοτικο εκτος ρευματος για λιγο, ολα λειτουργουν κανονικα...... μεχρι να το ξανακανει....Βοηθεια κανείς ??
feanor_gr Μάϊος 19, 2008 Author #13 Μάϊος 19, 2008 Καλη η ιδεα σου!Μολις εβαλα το τελευταιο bios για τη μητρικη,γιατι αυτο που ειχα ηταν outdated!Aν το συνεχισει,δοκιμαζω στην αλλη PCI θυρα και μετα RMA!!!
feanor_gr Μάϊος 27, 2008 Author #14 Μάϊος 27, 2008 Λοιπον παιδες το προβλημα διορθωθηκε με το τελευταιο bios της μητρικης!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.