Jump to content

Ποια dual layer δισκάκια ?

iparout

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε παιδιά.

Εδώ και λίγο καιρό έχω 24mbit dpwnload στο σπίτι και δυστυχώς τα απλά single layer δισκάκια δεν επαρκούν πια. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα DL αντιγραφικό αλλά θα ήθελα να δω αν τελικά συμφέρει καθώς τα single layer media της TY που παίρνω (και θεωρούνται απ'όσο ξέρω από τα καλύτερα) κοστίζουν 20 cents το ένα, ενώ DL media δεν έχω βρει με κάτω από 1.30 ευρώ.

Μπορείτε να μου πείτε ποια δισκάκια DL θεωρούνται best value for money (σαν τα single layer της TY που κατά κοινή ομολογία έχουν κερδίσει αυτόν τον τίτλο) ?

Thanks.

Αν θες απλώς να αποθηκεύεις τα αρχεία για δική σου χρήση, αγόρασε τον seagate 750gb με 112€ (ή κάποιον φθηνότερο).

Το gb κοστίζει λιγότερο και θα τον χρησιμοποιείς και ως σκληρό.

Γενικά οι σκληροί δίσκοι είναι πιο φτηνοί από τα DL DVD.

Για τη μια φορά που θα θελήσεις να δώσεις σε κάποιον ένα αρχείο μεγαλύτερο από 4.3gb, σπάστο σε 2 αρχεία και γράψ' το σε 2 dvd... ;)

Δυστιχώς στο εξωτερικό παίζουν τίμες 0,80 με 1 ευρώ.Η λύση είναι disk impex :rolleyes:

diskimpex και ακόμα καλύτερα αν υπάρξει μέγαλο ενδιαφέρον πάμε σε ομαδική!

Αν θες απλώς να αποθηκεύεις τα αρχεία για δική σου χρήση, αγόρασε τον seagate 750gb με 112€ (ή κάποιον φθηνότερο).

Το gb κοστίζει λιγότερο και θα τον χρησιμοποιείς και ως σκληρό.

Γενικά οι σκληροί δίσκοι είναι πιο φτηνοί από τα DL DVD.

Για τη μια φορά που θα θελήσεις να δώσεις σε κάποιον ένα αρχείο μεγαλύτερο από 4.3gb, σπάστο σε 2 αρχεία και γράψ' το σε 2 dvd... ;)

Πώς το υπολόγισες ότι το GB κοστίζει λιγότερο ? Τα 100 DVD+R (~440 GB) κάνουν 23 ευρώ περίπου οπότε καταλαβαίνεις ότι η διαφορά στην τιμή είναι αρκετά μεγάλη (υπερδιπλάσια).

Τεσπά, οι σκληροί δίσκοι ήταν πράγματι μια σκέψη αλλά θα ήθελα κάτι πιο έυχρηστο. Έχω ήδη 2 μεγάλους σκληρούς στο PC οπού κατεβάζω τα αρχεία πριν τα αρχειοθετήσω σε DVD. Για να είμαι ειλικρινής είχα σκεφτεί κάποιον από τους "MyBook" σκληρούς της WD αλλά τελικά δεν προχώρησα ποτέ σε αγορά.

23; Εγώ τα παίρνω 19 απο DiskImpex και φυσικά είμαι κάτοχος 2 500 άριδων για storage

Anyway, όπως και να έχει η αρχειοθέτηση για ότι χωράει σε δίσκάκι είναι βολικό να γίνεται σε δισκάκι. Για να καταλάβες οι σκληροί δίσκοι είναι ψηλοτίγκα απο HD αρχεία ανάμεσα σε 4 και 8 G (κάτι κουλά mkv 5, 6, 6.8 κλπ GB που "τσιγκουνεύομαι" να γράψω) όπως επίσης και απο αρχεία μεγαλύτερα των 8G (βλέπε 10, 12G) όπως επίσης και RIP απο Blu-Ray και HD.

Το ότι έχουν 1.2 Ε τα δισκάκια και το σκεφτόμαστε σημαίνει πάρα πολλά, πολύ περισσότερα απ ότι φαντάζεστε. Η πτώση των τιμών των Blu-Ray δείχνει να καθυστερεί και αν κρίνουμε απο την τρομακτική κυκλοφορία HD αρχείων (με DL time 1ώρα για 8G, όσοι είναι σε prive μαγαζιά ξέρουν), όλα δείχνουν ότι το Blu-Ray ως μέσο κυκλοφορίας ταινιών για αγορά, κινδηνεύει να περάσει φευγαλαία απο την ιστορία.

Εδώ και 6 μήνες ψήνομαι να πάρω Blu-Ray player και όπως εξελίσεται η κατάσταση με βλέπω να παίρνω τελικά κανένα Samsung DVD-Recorder που γράφει DL δισκάκια σε 16x και σημειώστε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τέτια δισκάκια!

Kαι εγώ ρωτάω... Τι θα "αρχειοθετήσεις" και δεν σου φτάνουν τα 750 ενός εξωτερικού? Θα τα ξαναχρησιμοποιήσεις ποτε τα 170 DVD που θα χρειαστεί να γράψεις που ισοδυναμούν στα 750 GBs?

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.