tasosmos Μάϊος 20, 2008 #21 Μάϊος 20, 2008 Βασικα προς το παρον τουλαχιστον τα hydrid sli/cf δουλευουν μονο μαζι με χαμηλων-μετριων επιδοσεων καρτες και μονο σε βιστα...
Grace Μάϊος 20, 2008 #22 Μάϊος 20, 2008 Πως μπορω να μαθω ποσο ρευμα καιει ο υπολογιστης μου οταν απλα τρεχει τα windows Xp?Η απλα ποσο καει ενα οποιοδηποτε pc..Απλα θελω να τον αφηνω 24 ωρες ανοιχτο για να κανω host μια ιστοσελιδα..Καθε αποψη επιθυμητη..Η μοναδική ακριβής μέτρηση για οποιοδήποτε μηχάνημα γίνεται μόνο με κάποιο βαττόμετρο ή αμπερόμετρο. Είναι αδύνατον να μαντεύεις πάντα ακριβώς για κάθε μηχάνημα, όπως είναι αδύνατον να σου πει οποιοσδήποτε έστω και κατά προσέγγιση πόσα Watt κατανάλωση έχει το δικό σου αφού δεν αναφέρεις καμία απολύτως λεπτομέρεια για το σύστημά σου!Ένα μέσο σύστημα σε λειτουργία idle/windows desktop (CPU <5%) καταναλώνει οτιδήποτε μεταξύ 60W και 150W, εξαρτάται από το hardware. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε νόημα να 'κλείσεις' τη κάρτα γραφικών ενώ αυτή είναι σε 2D mode. Καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα. Αν θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις την 'οικονομία' του υπολογιστή σου, πάρε ένα τροφοδοτικό με ανώτερο δείκτη απόδοσης από το δικό σου. Αλλά η δική μου άποψη είναι να σταματήσεις να ασχολείσαι με αυτό. Και να πάρεις ένα τροφοδοτικό με 5% καλύτερο δείκτη απόδοσης, θα κερδίσεις 5-10W κατανάλωση. Είναι πολύ μικρό νούμερο και όχι άξιο λόγου για να πληρώσεις ένα ακριβό τροφοδοτικό, δεν θα κάνεις ποτέ απόσβεση.Αν θέλεις να έχεις υπολογιστή να λειτουργεί ως host, μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ φτηνό μηχάνημα όπως για παράδειγμα αυτό:Celeron E1200Asus P5SD2 1GB RAM (1 stick)Ένα πολύ μικρής ισχύος τροφοδοτικό (όσο μικρότερης, τόσο καλύτερα.)Αυτό το σύστημα δεν καταναλώνει πάνω απο 40-50W. Αν το υποχρονίσεις δε, δεν θα καταναλώνει τίποτα άξιο λόγου.
Frostbyte Μάϊος 25, 2008 #23 Μάϊος 25, 2008 Κόστος μπαταρίας: 20-35€Αμα πας για Non-Official ισως.. Οι περισσοτερες Official απο APC που εχω δει, κυμαινονται απο 48 ευρω και πανω..Συν οτι ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τις Official στην Ελλαδα (προσοπικα εγω δεν βρηκα πολλους αντιπροσωπους/καταστηματα και οσα βρηκα, μου ειναι αγνωστα, οποτε δεν γνωριζω τι παιζει απο θεμα αξιοπιστιας)Με μια προχειρη αναζητηση βρηκα την δικια μου: http://www.my-shop.gr/eshop/catalog/product_info.php?products_id=18676
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.