Jump to content

Περι UPS

georgeks78

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω στον Η/Υ ενα psu 700watt, με μια 9800GTX, 1HDD, 2DVD.

To UPS μου είναι 600VA.

Ξέρεις κανείς αν θα λειτουργήσει σωστά το UPS ή πρέπει να πάρω κάτι μεγαλύτερο.

Χοντρικά : παίρνεις σε VA αυτό που προκύπτει αν διαιρέσεις τα Watt του PSU δια 0.6....

1000VA ειναι 650watts.

το 700αρη τροφοδοτικο σου εαν σκεφτουμε οτι θα αποδιδει ιδανικα >87% σε πληρες φορτιο θα καταναλωνει το πολυ 630watts πολυ χοντρικα.

αρα ενα 1000αρι σε καλυπτει.

αν και δε λες τι επξεργαστη εχεις ,ουτε αν εχεις κανει οc...χωρις τρελλη αποκλιση το συστημα σου πρεπει να θελει στο μεγιστο 250Watt .

Βαλε και ενα efficiency 77% στο psu τοτε το κουτι σου θα θελει 325watt στη χειροτερη των περιπτωσεων.Αν εχεις και αλλα εξαρτηματα(οθονη κλπ) πανω στο ups δε σου φτανει ..αν δεν εχεις εισαι λιγο κατω απο το οριο (στη χειροτερη των περιπτωσων).

Αν μπορεις παντως πηγαινε για καποιο μεγαλυτερο.

Γενικά το ups που έχεις το βρίσκω αρκετό.

Μόνο στην περίπτωση που παίζεις παιχνίδι και έχεις ωθήσει τον υπολογιστή σου στα όρια και εκείνη τη στιγμή έχει διακοπή ρεύματος, μπορεί να μην αντέξει.

Εγώ δεν θα το άλλαζα το ups, αλλά αν δεν είχα, θα έπαιρνα ένα 1000άρι... ;)

Γενικά το ups που έχεις το βρίσκω αρκετό.

Μόνο στην περίπτωση που παίζεις παιχνίδι και έχεις ωθήσει τον υπολογιστή σου στα όρια και εκείνη τη στιγμή έχει διακοπή ρεύματος, μπορεί να μην αντέξει.

Εγώ δεν θα το άλλαζα το ups, αλλά αν δεν είχα, θα έπαιρνα ένα 1000άρι... ;)

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό.Δοκίμασε το εξής απλό.Έχε τον υπολογιστή σε idle mode και βγάλτον από την πρίζα και θα δεις ότι δεν θα το κρατήσει το UPS ούτε για 1 δευτερόλεπτα.Κατευθείαν θα πέσει.Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετό.

1000VA ειναι 650watts.

το 700αρη τροφοδοτικο σου εαν σκεφτουμε οτι θα αποδιδει ιδανικα >87% σε πληρες φορτιο θα καταναλωνει το πολυ 630watts πολυ χοντρικα.

αρα ενα 1000αρι σε καλυπτει.

Μαλλον μπερδευτηκες λιγο αδερφε...

Με 87% (μαλλον μικροτερη αποδοση εχει αλλα τεσπα) σε πληρες φορτιο θα καταναλωνει ~804W. Τωρα βεβαια ειναι αρκετα δυσκολο για οποιοδηποτε συστημα να πιασει 700W καταναλωση οποτε και παλι ενα 1000αρι δεν θα εχει κανενα προβλημα να σε κρατησει μεχρι shutdown ακομα και με o/c imo.

αδερφε:p μαλλον πρεπει να ενημερωθεις καλυτερα πως λειτουργουν τα τροφοδοτικα.

700 watt τροφοδοτικο με αποδοση 87% δεν σημαινει οτι καιει 800watts απο την πριζα του τοιχου γιατι τα 700 ειναι τα ονομαστικα...και οχι τα πραγματικα.

2 περιπτωσεις: Η εμεις τα μαθαινουμε λαθος στην ηλεκτρονικη ή πρεπει να ελεγξεις τις πηγες σου. :unsure:

btw ακομα και αν ισχυε αυτο που λες παλι λαθος ειναι οι υπολογισμοι σου, θα τραβαγε 700W απο την πριζα και θα εδινε 609W στο συστημα.

συνηθιζεται παντως (fragma) τα 700watt (τα ονομαστικα τελως παντων) να ειναι η ισχυς που μπορει να δωσει το psu στα εξαρτηματα σου και οχι αυτη που 8α καταναλωσει.

Eτσι πες οτι ενα 700αρι αποδιδει οτι εχει και δεν εχει απο watt (πχ 700) τοτε με ενα efficiency 80% (λογικο νουμερο για ενα ποιοτικουλι τροφοδοτικο) 8α παιρνει απο τη δεη

700*(1/0,8) =875W

Πχ ..δες και εδω

τα τεστ 5 ..(και απο τα αλλα παιζει να βγαλει κανεις ακρη ..αλλα μιας και δεν ειναι στα ονομαστικα watt (1000) παιζει για καποιον να μη σημαινουν τιποτα αυτοι οι αριθμοι.)

υ.γ

Οποτε αυτο που πρεπει να τροφοδοτησει το psu μας..(ειτε ειναι η δεη ειτε ενα ups) πρεπει να ειναι ικανο να δωσει τα watt που δινει το τροφοδοτικο (ανα πασα στιγμη) με τη εκαστοτε efficiency.

Σε οριακες καταστασεις για το 700αρη βγαινει 875watt ..αρα ουτε το 1000αρη (VA) θα φτασει..

Απλα ξερουμε οτι με μια 9800gtx , 1hdd ,2 DVD και ενα αγνωστου ταυτοτητος cpu (κατα πασα πιθανοτητα με αερα) δεν προκειται να φτασουν σε οριακη κατασταση τo psu.

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ο επεξεργαστής είναι AMD 3800 και δεν έχει υπερχρονιστεί. Απ ότι κατάλαβα όμως είμαι οριακά και πρέπει να πάω σε κάτι μεγαλύτερο.

Σε αυτό το σήμείο θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Στο σαλόνι έχω τον κυρίως Η/Υ που είναι Intel Core 2 Duo 6600 - με τη stock ψύκτρα - 8800GT - 3 x HDD (1 raptor, 2 sata 200 + 320 GB) 1 xDVD, PSU Heroichi 650W.

Αυτά είναι συνδεδεμένα πάνω σε ένα UPS APC1400 το οποίο μεχρί τώρα έχει αποδειχθέι διαμάντι.

Τους τελευταίους 6 μήνες έχω συνδέσει πανω στο UPS και μια LCD Samsung 40'' και την χρησιμοποιώ ως κύρια οθόνη.

Μεχρί τώρα δεν έχει τύχει διακοπή ρεύματος.

Πιστεύετε οτί η τηλεόραση επιβαρύνει πολύ το UPS?

Δεν το εχω ψαξει αλλα λογικα πρεπει να ειναι τουλαχιστον καμια 150αρια W. Αν κοιταξεις στο manual ή στο πισω μερος πρεπει να γραφει ισχυ.

Για να δεις πρακτικα τι γινεται ελεγξε το φορτιο μεσω του προγραμματος της apc ή μπορεις παντα να κανεις μια δοκιμη βγαζοντας την πριζα.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό.Δοκίμασε το εξής απλό.Έχε τον υπολογιστή σε idle mode και βγάλτον από την πρίζα και θα δεις ότι δεν θα το κρατήσει το UPS ούτε για 1 δευτερόλεπτα.Κατευθείαν θα πέσει.Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αρκετό.

georgeks78 αν δεν έχεις αντίρρηση, γιατί δεν κάνεις αυτό που λέει ο apagal να δούμε τι θα γίνει... :spell:

(τα στοιχήματα σε άλλη σειρά μηνυμάτων)

Αν ειναι καλο το ups ακομα και 600αρι θα κρατησει λιγο imo. Τωρα αν θα ειναι αρκετο για shutdown...

αδερφε:p μαλλον πρεπει να ενημερωθεις καλυτερα πως λειτουργουν τα τροφοδοτικα.

700 watt τροφοδοτικο με αποδοση 87% δεν σημαινει οτι καιει 800watts απο την πριζα του τοιχου γιατι τα 700 ειναι τα ονομαστικα...και οχι τα πραγματικα.

Στην πραγματικότητα όπως ειπώθηκε κάθε (επώνυμο) τροφοδοτικό έχει ως ονομαστική ισχύ την ισχύ εξόδου του. Οπότε στο παράδειγμά σου το 700W τροφοδοτικό σε μέγιστη ισχύ θα τραβήξει 700W/0,87=~805W ισχύ από την πρίζα.

Όπως επίσης στην πραγματικότητα το σύστημα που αναφέρει ο δημιουργός του thread δεν πρόκειται να τραβήξει πάνω από 250-300W πραγματική ισχύ από το τροφοδοτικό. Το UPS που αναφέρει αν είναι σε καλή κατάσταση, έχει έξοδο 600VA και οι μπαταρίες του είναι καλές, θα κρατήσει χωρίς πρόβλημα αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το σήμείο θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.

Στο σαλόνι έχω τον κυρίως Η/Υ που είναι Intel Core 2 Duo 6600 - με τη stock ψύκτρα - 8800GT - 3 x HDD (1 raptor, 2 sata 200 + 320 GB) 1 xDVD, PSU Heroichi 650W.

Αυτά είναι συνδεδεμένα πάνω σε ένα UPS APC1400 το οποίο μεχρί τώρα έχει αποδειχθέι διαμάντι.

Τους τελευταίους 6 μήνες έχω συνδέσει πανω στο UPS και μια LCD Samsung 40'' και την χρησιμοποιώ ως κύρια οθόνη.

Μεχρί τώρα δεν έχει τύχει διακοπή ρεύματος.

Πιστεύετε οτί η τηλεόραση επιβαρύνει πολύ το UPS?

Για να μην γίνομαι κουραστική, ας πούμε απλά ότι σε αυτό το UPS και άλλα τόσα πράγματα να βάλεις δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.