Jump to content

Gigabyte 8800 gts και θορυβος κατα την εκινηση

Rez7nor

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω μια Gigabyte 8800 gts και κατα την εκινηση του υπολογιστη το ανεμιστηρακι της ακουγετε σαν αεροπλανο και μετα απο 3-4 δευτερολεπτα πεφτει στο κανονικο ειναι φυσιολογιο αυτο?:help::help::help:

Είναι φυσιολογικότατο, όλες οι υλοποιήσεις με το cooler της nvidia το κάνουν αυτό! Δουλεύουν πάντα στην εκκίνηση για 3-4 sec σε full rpm. Καλως ήρθες στο thelab ;)

Φιλε μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση μου εφυγε το αγχος.....εσκασα 600 ευρο χτες για μητρικη,καρτα και επεξεργαστη και δεν ηξερα αν ειχε προβλημα η καρτα η κατι απο τα υπολοιπα :laughing::):laughing:

Είναι φυσιολογικότατο, όλες οι υλοποιήσεις με το cooler της nvidia το κάνουν αυτό!

Δεν είναι θέμα υλοποίησης της κάρτας γραφικών, αλλά της μητρικής. ;)

Ειναι μεχρι να φορτωθουν οι drivers τις καρτας γραφικων.

Οταν φορτωθουν πεφτουν οι στροφες και ησυχαζεις.

Δεν νομιζω οτι γινεται να το απενεργοποιησεις εκτος αν μπεις σε διαδικασιες φλασαρισματος του bios της gpu.

Δεν εχει καμια σχεση με την μητρικη το ολο σκηνικο.

Το κακο δεν ειναι οταν ξεκιναει το pc γιατι μετα απο 5-10sec ηρεμει το προβλημα ειναι οταν στήνεις λειτουργικο που μεχρι να γινει ολη η διαδικασια θες πανω απο ωρα μεχρι να μπει driver και ηρεμισουν τα πραγματα.

Δεν είναι θέμα υλοποίησης της κάρτας γραφικών, αλλά της μητρικής. ;)

Ούτε θέμα μητρικής είναι... Το ίδιο έκανε η 8800GTS που είχα όπως και μετο τον με φίλο Rez7nor. Για 4 sec full rpm. Η 9800GTX που έχω το κάνει ούτε για 1 sec. Άρα είναι θέμα κάρτας γραφικών γιατί mobo δεν άλλαξα.

Ειναι μεχρι να φορτωθουν οι drivers τις καρτας γραφικων.

Οταν φορτωθουν πεφτουν οι στροφες και ησυχαζεις.

Δεν νομιζω οτι γινεται να το απενεργοποιησεις εκτος αν μπεις σε διαδικασιες φλασαρισματος του bios της gpu.

Δεν εχει καμια σχεση με την μητρικη το ολο σκηνικο.

Το κακο δεν ειναι οταν ξεκιναει το pc γιατι μετα απο 5-10sec ηρεμει το προβλημα ειναι οταν στήνεις λειτουργικο που μεχρι να γινει ολη η διαδικασια θες πανω απο ωρα μεχρι να μπει driver και ηρεμισουν τα πραγματα.

Δεν είναι δυνατόν σε περιβάλλον BIOS να διαβάσει drivers. Οι drivers ξεκινάνε με την διαδικασία Windows. πχ σταματάει το full rpm πριν το RAID-ΒIOS πράγμα που σε καμια περίπτωση δεν πρόλαβε να δει κανέναν driver ...

Όπως είπαμε και παραπάνω είναι θέμα κάρτας γραφικών και μονο. Το έκανε και μια EVGA 7950GX2 που είχα παλιότερα για περισσότερα sec... :hug:

Ειναι θεμα και της καρτας(bios) αλλα και των drivers που φορτωνουν κατα την εκκινηση των Windows. Και ειναι απολυτα φυσιολογικο.

Το full rpm είναι θέμα BIOS κάρτας. Από εκεί και πέρα μπορείς και με το riva-drivers να κανονίσεις ποσο θες να είναι το fan η αυτόματο.

@eon Δεν ειπα πουθενα οτι στο BIOS διαβαζει drivers...

Οταν φορτωθουν ειπα και εννουσα οταν φορτωθουν οι gpu drivers απο τα windows.

Ειναι τσεκαρισμενο αυτο τουλαχιστον στην δικια μου.

Αρα μαλλον αναλογα την καρτα ειναι τοτε το πως λειτουργει.

Η δικια μου 9600gt αν δεν δει driver απο τα windows δεν σκαει!!

Ισως στις πιο καινουργιες να το κανει για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ασχετως drivers.

Eχμμ, εμένα η παλιά μου μητρική (965p s3) δεν το έκανε, η νέα (p35 ds4) το κάνει στην ίδια gts.

Όπως επίσης η ίδια ακριβώς κάρτα το έκανε και σε μία asrock μητρική ενός φίλου.

Οπότε αν λάβουμε υπ'όψη και την δική μου περίπτωση και τις δικές σας, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως αυτή η λειτουργία οφείλεται και στην κάρτα και στην μητρική...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.