Jump to content

Side Fan Mod Lian-Li BS-03

panosvlass

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κοιτωντας τα διαφορα που μπορουν να μπουν στο κουτακι μου. (Lian-Li PC-7B plus)

Ειδα το εξης στο σιτε της lian-li

bs-b.jpg

Και επειδη το θεωρησα χαζο να πληρωσω για κατι τετοιο αποφασισα να φτιαξω κατι παρομοιο.

Ετσι απο ενα φυλλο λαμαρινας παχους 1mm και με εργαλεια που ηδη ειχα το ξεκινησα και οριστε το αποτελεσμα.

1) Φυλλο Λαμαρινας + Dremel

1.jpg

2) Κομμενο με ενα απλο σχεδιο

2.jpg

3)Εγιναν και οι τρυπες

3.jpg

4)Μετα το στρατζαρισμα και την τοποθετηση του ανεμιστηρα

4.jpg

5.jpg

5) Τελικο αποτελεσμα

6.jpg

7.jpg

Κοστος = θεωρητικα μηδεν αλλα ας πουμε τα 8 δισκακια κοπης του dremel = 3 ευρω

Χρονος κατασκευης = 2 ωρες

Προσωπικα μου αρεσει πολυ το αποτελεσμα αν και θα κανω 2-3 αλλαγες για την ευκολια μου απλα τις προσεχες μερες δεν θα εχω χρονο και ηθελα να το δω πως καθετε.

Και ναι το ξερω οτι γινεται χαμος απο τα καλωδια:tomato: Καποια στιγμη θα ψιλομαζευτουν!

Ετσι κι αλλιως με ανοιχτο κουτι τι να το κανω το airflow, οποτε με τοπικη ψυξη του καθε κομματιου ειμαι μια χαρα.

Αναφορικα ολοι οι ανεμιστηρες του κουτιου (μπροστα-πλαι) δουλευουν στα 5v.

Φιλε τοσο καιρο εψαχνα ακριβως κατι τετοιο!!!

Πολυ καλη δουλεια !! Μπραβο!

Ευχαριστω..

Για το μονο που "μετανιωσα" είναι το υλικο που διαλεξα, δηλ. την λαμαρινα.

Ναι μεν το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ καλο αλλα ηταν λιγο ταλαιπωρια στο κοψιμο της και εννοω το σχεδιο του ανεμιστηρα.

Αν ηταν να το ξανακανω θα το εκανα απο plexiglass η απο φυλλο αλουμινιου.

Θα ειχα χαλασει τα μισα δισκακια και θα ειχα κανει πολυ λιγότερη ώρα.

Βεβαια τωρα δένει οπτικα με το υπολοιπο κουτι με την μονη παραφωνια των καλωδιων!!!

Και γλυτωσα και 25-30€ καπου εκει το πουλανε.

Εχει μπει και αφρωδες υλικο μεταξυ της λαμαρινας και του κουτιου για τυχον απορροφηση θορυβων.

Ίδια διαδικασία σε φύλλο αλουμινίου 1mm από πλαίσιο...ένα δισκάκι από αυτά που είχε μέσα το dremel μου...τα έχει στα υλικά για μακέτες και έχω φτιάξει ένα σωρό πράγματα...

Μπορείς αν θέλεις να του δώσεις και "βουρτσισμένο" look , όπως είναι το κουτί σου (αν δεν κάνω λάθος...)..

Αυτά για τον κόπο...

Πάντως το έφτιαξες πολύ καλό και έτσι...Pro look :clap:

πολυ καλη δουλια

αν και το προτοτιπο βγαζει τον αερα εξω...

να φανταστο εχεις το κουτι συνεχεια ανοιχτο ε?

Ίδια διαδικασία σε φύλλο αλουμινίου 1mm από πλαίσιο...ένα δισκάκι από αυτά που είχε μέσα το dremel μου...τα έχει στα υλικά για μακέτες και έχω φτιάξει ένα σωρό πράγματα...

Μακαρι να το ειχα κανει απο αλουμινιο.Μου ξεκανε τα δισκακια η λαμαρινα.

πολυ καλη δουλια

αν και το προτοτιπο βγαζει τον αερα εξω...

να φανταστο εχεις το κουτι συνεχεια ανοιχτο ε?

Απο οτι ξερω το πρωτοτυπο βαζει αερα.Γιαυτο το λεει και PCI Cooling.

Καλα φανταστικες συνεχεια ανοιχτο ειναι.

Αν κλεισω ποτε το καπακι θα το κανω και αυτο.

Ειναι βεβαια απο την μανα του διατρητο σε αυτο το σημειο αλλα σιγουρα χαλαει την ροη του εισερχομενου αερα.

Ισως να κοπει και να μπει σιδερενιο πλεγμα στο κομματι που θα κοπει αφου βαφτει μαυρο για να ταιριαζει.

Βεβαια ολα αυτα αν ποτε αποφασισω να κλεισω το κουτι!!

για τους τεμπεληδες...

ή για αυτους που δεν εχουν τροπο να κοψουν

εχω μερικα τετοια (και αλλα παρομοια) brackets spare που καθονται και σκονιζονται

come and get it

μπραβο ρε δεν το ειχα σκεφτει ετσι πολυ ωμορφο εγινε :look:

dreamel και τα μυαλα στα καγκελα :hug:

Και κανει και δουλεια βοηθαει αρκετα στην ψυξη της GPU και της mobo.

To μονο που με χαλαει ειναι οτι η ροη του δεν φτανει το north.

Ηθελε λιγο πιο πανω και ισως λιγες στροφες περισσοτερες στον fan.Αλλα αυτο λυνετε με 40χ40 fan επανω στο north κατευθειαν!

φιλε μου εχω ακριβως το ιδιο κουτι και το μονο που εκανα ειναι να βαλω τον ανεμηστηρα πανω στο πλαϊνο του κουτιού με 2 βίδες πάντως ωραια η κατασκευή. well done :D

δεν θα το κάνω θα το κάνω αλλιώς χμ ^^

Mαζι θα το φτιαξουμε δεν καταλαβες καλα :hug:

δεν θα το κάνω θα το κάνω αλλιώς χμ ^^

Αφου δεν σ'αρεσει και θα το κανεις αλλιως ριξε τουλαχιστων καμια ιδεα μηπως το βελτιωσω και εγω!

φιλε μου εχω ακριβως το ιδιο κουτι και το μονο που εκανα ειναι να βαλω τον ανεμηστηρα πανω στο πλαϊνο του κουτιού με 2 βίδες πάντως ωραια η κατασκευή. well done :D

Ετσι το είχα και εγω για πολυ καιρο αλλα επειδη το εχω ανοιχτο το κουτι δεν με βολευε + οτι η τρυπουλες που εχει το πλαινο ειναι πολυ μικρες και κοβουν πολυ την ροη του αερα.

Αφου δεν σ'αρεσει και θα το κανεις αλλιως ριξε τουλαχιστων καμια ιδεα μηπως το βελτιωσω και εγω!

Eγω λεω να το βαψης καπιο χρωμμα που σου αρεσει και παει με το κουτι σου για να ειναι πιο καλο :banging::D και ωμορφο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.