Jump to content

Ωρα για 4 πυρηνες...

jimakos21

Recommended Posts

Εγώ πήρα 9550 για την Μ2Ν-SLI DELUXE. Αλλά λόγω μη-ξεκλείδωτου multi, τερματίζει στα 2730 λόγω HTT wall. Με τον 9850 δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Βέβαια, αν δεις στα forums, δεν περνάνε όλοι τα 3 γίγα, πρέπει να σου κάτσει το κομμάτι.

Πάντως σου λέω, ότι ο χ4 είναι άλλη "αίσθηση" στο multitasking. Και όσο αφορα την υποστήριξη από εφαρμογές, και σε χρόνους, ολοένα και περισσότερες υποστηρίζουν 4 πυρήνες. Πχ, στο encoding και στο winrar, θα δεις μεγάλες διαφορές.

Όσο για τα games, συμφωνώ, αλλά θα σε χάλαγε καθώς θα παίζεις, να κάνεις και μια άλλη εργασία στο backround (πχ encoding) χωρίς να χάνεις σε gameplay;

Το μόνο μείον κατ' εμέ, η κατανάλωση σε idle, όταν πχ απλά σερφάρεις ή δουλεύεις word, έχεις 4 πυρήνες να δουλεύουν άσκοπα. Επίσης, λόγω ΑΜ2 chipset, δεν θα έχεις κάποια χαρακτηριστικά, όπως έλεγχο του NB multi, ξεχωριστό OC στους πυρήνες, ενώ εμένα δεν δουλεύει και το cool n quiet.

Δες κάποιες μετρήσεις μου στα 2.7 να πάρεις μια ιδέα:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42188

το HTT δεν εχει πολλαπλασιαστη να κατεβαινει?εμενα με 4800 και 790 Μητρικη κατεβαινει οσο θες.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Θα προσπαθησω αν αντεξω οικονομικα να κρατησω και το athloni...

Αξιοθαυμαστη κατηγορια.

Athlon + Opteron = απλα αξεχαστα cpu

Αν προσπαθούσες να το κάνεις να παίζει σε s939 8α στον άρπαζα εγώ, να σε βοηθήσω κ στην αγορά του phenom-ενο :p

Όσο για ποιον να πάρεις πιστεύω τον μεσαίο ή τον πιο μάπα και τους ανεβάζεις λίγο, ξέρεις εσύ :cool:

(δεν ξέρω αν είναι κλειδωμένοι κλπ οπότε μην βαράτε)

το HTT δεν εχει πολλαπλασιαστη να κατεβαινει?εμενα με 4800 και 790 Μητρικη κατεβαινει οσο θες.

Εννοείς το HT speed =HTT xHT multi. Δεν με κόβει αυτό, με κόβει το HTT speed, σε συνδιασμό με το NB multi που σε AM2 μητρική είναι κλειδωμένο.

Εννοείς το HT speed =HTT xHT multi. Δεν με κόβει αυτό, με κόβει το HTT speed, σε συνδιασμό με το NB multi που σε AM2 μητρική είναι κλειδωμένο.

:blink::blink:

πειραζει που δεν εβγαλα νοημα ?:cry:

:blink::blink:

πειραζει που δεν εβγαλα νοημα ?:cry:

πως να στο πω, υπέθεσε ότι είναι intel, ε τότε το fsb με κόβεi, και η ταχύτητα του Northbridge.

Έχω μια gigabyte 790fx dq5 ένα phenom 9600 μνήμες Kingston hiperx 1066mhz

O phenom παίζει με αέρα αυτή τη στιγμή στα 2706mhz και 1.36vcore θερμοκρασία στους 38-39 idle και περίπου 58-59 full load ο οποίος έχει κάνει boot και στα 2750 και 2800 και 2820 max αλλά σε ακατάλληλες θερμοκρασίες λόγω vcore με νεράκι θα έρθει καθόλου στα ίσα του το πράμα και αν ναι πείτε μου και μια καλή λύση. Ο 9850 αξίζει να μπει στο σύστημα μου σαν αναβάθμιση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.