Daytime Dreamer Μάϊος 18, 2008 #41 Μάϊος 18, 2008 Συμφωνω οτι ενας overclocked διπυρηνος ειναι πιο γρηγορος σε γενικες γραμμες εκτος απο τις κατηγοριες που αναφερθηκαν. Δεν νομιζω ομως ενας quad στα 3.0ghz σε ενα game θα ηταν bottleneck ομως, ενω ενας διπυρηνος στα 4ghz θα ηταν οκ. Απο ενα σημειο και μετα στα games μετραει η GPU. ΕΚΤΟΣ βεβαια και αν μιλαμε για χαμηλες αναλυσεις (μεχρι 1024Χ768) οπου οντως καθε mhz μετραει και ενας διπυρηνος θα ηταν better.
neuromancer Μάϊος 18, 2008 #42 Μάϊος 18, 2008 Μιλάμε πάντα γενικά και για ίδια MHz. Τα games όντως εκεί στα 1600 και πάνω θέλουν κάρτα, τα 3ΜHz CPU τους είναι αρκετά. Αλλα το 2χ3000 < 4χ2500 που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Δεν είναι γραμμική η αύξηση. ΠΟΤΕ δεν ήταν (με ελάχιστες εξαιρέσεις), το ξέρουμε καλά απο τη δεκαετία του 70 νομίζω.
Daytime Dreamer Μάϊος 18, 2008 #43 Μάϊος 18, 2008 Μιλάμε πάντα γενικά και για ίδια MHz. Τα games όντως εκεί στα 1600 και πάνω θέλουν κάρτα, τα 3ΜHz CPU τους είναι αρκετά. Αλλα το 2χ3000 < 4χ2500 που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος. Δεν είναι γραμμική η αύξηση. ΠΟΤΕ δεν ήταν (με ελάχιστες εξαιρέσεις), το ξέρουμε καλά απο τη δεκαετία του 70 νομίζω. Συμφωνω dude ... και εγω Q6600 πηρα τον οποιο δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω λογω μητρικης (780i) Anyway, jimakos21 περιμενουμε τα results απο Phenom να δουμε την μαγεια του IMC!
cptkoulis Μάϊος 18, 2008 #44 Μάϊος 18, 2008 Δοκιμασα προsσφατα εναν Q6600 ο οποιος πολυ ευκολα επαιξε με αερα στα 3,6Σε συγκριση με τον 8500 που χρησιμοποιω καθε μερα στα 4-4,25,ειχα περπου 10 frames λιγοτερα στο benchmark του Crysis @1920x1200,very high settings(οπου Crysis,βαλτε τα παιχνιδια που ΘΑ κυκλοφορησουν)Μετα απο αυτο τεστ,το κεφαλαιο Qcore εκλεισε για μενα μεχρι νεοτερας
Maximus Μάϊος 18, 2008 #45 Μάϊος 18, 2008 Το χουμε πει, αλλα το ξαναλεμε:Τα δεδομενα (τουλαχιστον στην πλειοψηφια που τα δεχεται) ειναι τα εξης:1) Quad VS Dual:Ο 4πύρηνος σκίζει υπερβολικά πολύ τον διπυρηνο σε encodings, 3D/Video/Audio, όταν το πρόγραμμα τον υποστηρίζει (εκεί όντως είναι 2x 3.6ΜΗz εναντίον 4x 3.6ΜΗz).Ο 4πύρηνος σκίζει τον 2πύρηνο στο Supreme Commander (double FPS σε μεγάλες μάχες), σε παιχνίδια βασισμένα στην Unreal Engine 3.0 έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, καθότι είναι πολύ ελαφριά.Ο 4πύρηνος επανα-σκίζει τον 2πύρηνο σε ΒΑΡΥ Multitasking. Δε μιλάμε για Mozilla + Winamp, μιλάμε για Half-Life 2 + Mozilla με 20 tabs + FL Studio + 2 Nero Recode + 2 Nero Burning Rom να γράφουν, και να αντέχει κι άλλο.Σε οτιδήποτε μα οτιδήποτε άλλο, ο 2πύρηνος, αν είναι κλοκαρισμένος ψηλότερα, είναι καλύτερος από τον 4πύρηνο, απλά γιατί δεν υποστηρίζονται οι 4 πυρήνες.2) Intel VS AMDΤα Intel, λόγω του ότι δεν έχουν IMC, έχουν μια πιο αργή "απόκριση" στα ίδια MHz με τα AMD. Μέσα στα Windows το νιώθεις, είναι σα να πηγαίνουν όλα με ένα input lag σε σχέση με τα AMD. Αλλά:Στα ίδια MHz, σε ότι και να τα δοκιμάσεις, θα είναι τα Intel είτε ισάξια είτε λίγο καλύτερα από τα AMD.---Προσωπικά? Αν μου έδινε κάποιος αύριο έναν Phenom που πιάνει με αέρα στάνταρ τα 3.6 για 24/7, θα έπαιρνα τον Phenom.
Arxagelos Μάϊος 18, 2008 #46 Μάϊος 18, 2008 και ένα πολύ ωραιο review απο το guru3d που αποδεικνύει τα λεγόμενα των παιδιών πιο πάνω, οτι απο 1600Χ αναλύσεις και πάνω υπάρχει τις περισσότερες φορες gpu wall και οτι για σημερα τουλάχιστον οι 2 πυρήνες είναι αρκετοί για τα σημερινά παιχνίδια...So then, the hardcore truth today is a very simple fact: you'll gain a better bang for buck in your games from a faster clocked dual-core processor opposed to having a somewhat slower clocked quad-core processor.2,4,8,16 cores ... right now it seems that after 2 cores it does not seem to matter that much how many cores you have in your PC when it comes to gaming. Our recent Intel Skultrail review (8 logical CPU cores) proved that alreadyhttp://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/
jimakos21 Μάϊος 18, 2008 Author #47 Μάϊος 18, 2008 Εγώ βασικά κατάλαβα ότι το παλληκάρι θέλει να πάρει AMD και επειδή ξέρει ότι υπάρχουν καλυτερες λύσεις θέλει να του πούμε "ωραία λογάκια" για να φύγει το βάρος της κακής επιλογής από πάνω του. Για τα τετραπύρηνα και τη χρησιμότητά τους τα έχουμε πει. Μόνο για επεξεργασία ήχου-εικόνας-video-zip/rar-benches. Όλα τα υπόλοιπα (και η συντριπτική πλειοψηφεία games) θέλουν MHz, όχι πυρήνες. Μετά απο 2-3 χρόνια λογικά θα αλλάξει αισθητά η κατάσταση. Για Linux και λοιπές ράτσες δε γνωρίζω, αλλά υποθέτω κάπως έτσι θα είναι κι εκεί με εξαίρεση το ίδιο το λειτουργικό που νομίζω αξιοποιεί καλύτερα πολλές CPUs.Να προσεχουμε λιγο τα λογακια μας γιατι καπου καπου μπορει να προσβαλουν τον αλλον.ΔΕΝ με αναγκαζει και ΔΕΝ εχω καμια ψευδαισθηση για την ιντελ και την amd . Το ειπα και πριν το λεω και τωρα να το καταλαβουν μερικοι.Τον κοσμο ΔΕΝ τον νοιαζουν μονο οι επιδοσεις!! (μονο στο thelab γινονται αυτα!!)Τον κοσμο οταν αγοραζει κατι που εχει κουραστη να βγαλει τα χρηματα θα το αγοραση επειδη τογουσταρη!!Αν μου λεγανε οτι οι phenom ειναι προβληματικοι, ή οτι οι amd ειναι προβληματικοι και βγαζουν χαλασμενα κομματια φυσικα ΚΑΙ ΔΕΝ θα πηγαινα σε amd!!!Aλλα οταν ο επεξεργαστης ειναι μια χαρα και απλα δεν κλοκαρι τοσο ''παιδικα'' οσο κλοκαρει ο q6600 εγω θα τον παρω γιατι ειναι amd και δεν με νοιαζουν μονο οι επιδοσεις!!Οταν πας για παπουτσια δεν περνεις τα πιο ακριβα ή τα πιο βολικα!!Ποσος κοσμος βγαζει καλους γιατι πηρε τα παπουτσια που του αρεσουν???Ε εγω θα παρω αυτο που μου αρεσει και δεν φευγω απο την amd που να με κοπανανεΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!ΜΠΟΡΩ Ν ΣΕΡΦΑΡΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ Μ. (και να βρω οτι λογακια γουσταρω)Το χουμε πει, αλλα το ξαναλεμε:Τα δεδομενα (τουλαχιστον στην πλειοψηφια που τα δεχεται) ειναι τα εξης:1) Quad VS Dual:Ο 4πύρηνος σκίζει υπερβολικά πολύ τον διπυρηνο σε encodings, 3D/Video/Audio, όταν το πρόγραμμα τον υποστηρίζει (εκεί όντως είναι 2x 3.6ΜΗz εναντίον 4x 3.6ΜΗz).Ο 4πύρηνος σκίζει τον 2πύρηνο στο Supreme Commander (double FPS σε μεγάλες μάχες), σε παιχνίδια βασισμένα στην Unreal Engine 3.0 έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, καθότι είναι πολύ ελαφριά.Ο 4πύρηνος επανα-σκίζει τον 2πύρηνο σε ΒΑΡΥ Multitasking. Δε μιλάμε για Mozilla + Winamp, μιλάμε για Half-Life 2 + Mozilla με 20 tabs + FL Studio + 2 Nero Recode + 2 Nero Burning Rom να γράφουν, και να αντέχει κι άλλο.Σε οτιδήποτε μα οτιδήποτε άλλο, ο 2πύρηνος, αν είναι κλοκαρισμένος ψηλότερα, είναι καλύτερος από τον 4πύρηνο, απλά γιατί δεν υποστηρίζονται οι 4 πυρήνες.2) Intel VS AMDΤα Intel, λόγω του ότι δεν έχουν IMC, έχουν μια πιο αργή "απόκριση" στα ίδια MHz με τα AMD. Μέσα στα Windows το νιώθεις, είναι σα να πηγαίνουν όλα με ένα input lag σε σχέση με τα AMD.Αλλά:Στα ίδια MHz, σε ότι και να τα δοκιμάσεις, θα είναι τα Intel είτε ισάξια είτε λίγο καλύτερα από τα AMD.---Προσωπικά? Αν μου έδινε κάποιος αύριο έναν Phenom που πιάνει με αέρα στάνταρ τα 3.6 για 24/7, θα έπαιρνα τον Phenom.Στο θεμα του quad vs dual Χρησιμοποιω βαριες εφαρμογες..Αρκετα βαριες και παιζω πολλα παιχνιδια οπου ειναι απαιτητικα (και δεν μιλαω μονο για crysis )Iσως σε καποια κομματια να μην με συμφερη αλλα αυτο ειναι σχετικοΓιατι η κινηση να παω σε 4πυρηνες θα ειχε προοπτικη..Για το μελλον και για αργοτερα..Οσο για το intel κ amd gznp και γω πονταρω στο κομματι..Αν ειμαι και λιγο τυχερος.... http://www.hwbot.org/quickSearch.do?hardwareId=CPU_1616&name=Phenom+X4+9850+%28111%29ΥΓ: Εκτιμω τις αποψεις σας και τις θελω ΟΛΕΣ αλλα να υπαρχουν και ορια... Καπου καπου προσβαλετε ο αλλος.Δεν ειμαι κανα πιτσιρικι..Δεν θελω καλα λογακια απο κανεναν.. Δεχομαι την πραγματικοτητα του αλλου..
Arxagelos Μάϊος 18, 2008 #48 Μάϊος 18, 2008 φίλε τα λεφτά σου τα βάζεις όπου θέλεις εσύ, είναι ένα πραγμα σαν το πουλί, απο κει και περα αν εσυ θες και σου αρέσει να σαβουρογ@μεις δικό σου θέμα πάμε πάσο.
nicksoti Μάϊος 18, 2008 #49 Μάϊος 18, 2008 Έτσι για να πικάρω τους 2πύρινους, δείτε τη παρακάτω φωτό. Σε αυτή τη τραγική κατάσταση, άνοιγα opera και μπορούσα να σεφάρω σχετικά εως πολύ άνετα
Daytime Dreamer Μάϊος 18, 2008 #51 Μάϊος 18, 2008 Το σπι εχει τελειώσει η ακόμη τρέχει ? :rofl: ....ελιωσα λεμε!!
neuromancer Μάϊος 18, 2008 #52 Μάϊος 18, 2008 Να προσεχουμε λιγο τα λογακια μας γιατι καπου καπου μπορει να προσβαλουν τον αλλον.sorry αν σε πρόσβαλα - δεν είχα τέτοια πρόθεση, αλλά....Τον κοσμο οταν αγοραζει κατι που εχει κουραστη να βγαλει τα χρηματα θα το αγοραση επειδη τογουσταρη!!Δηλαδή λες ότι αν γουστάρεις κάτι, το παίρνεις επειδή το γουστάρεις και στο κάτω-κάτω εσύ ίδρωσες για τα λεφτά που πλήρωσες. ΟΚ δεκτό, αρκεί αυτό το κάτι να εξυπηρετεί το σκοπό του και να μην είναι αγορά για την αγορά.Αν μου λεγανε οτι οι phenom ειναι προβληματικοι, ή οτι οι amd ειναι προβληματικοι και βγαζουν χαλασμενα κομματια φυσικα ΚΑΙ ΔΕΝ θα πηγαινα σε amd!!!Άρα σαβούρα εν γνώση σου δεν αγοράζεις.Aλλα οταν ο επεξεργαστης ειναι μια χαρα και απλα δεν κλοκαρι τοσο ''παιδικα'' οσο κλοκαρει ο q6600 εγω θα τον παρω γιατι ειναι amd και δεν με νοιαζουν μονο οι επιδοσεις!!Άρα μεταξύ δύο περίπου ισάξιων προϊοντων εσύ θα πάρεις AMD γιατί έχεις έρωτα με την εταιρία. ΟΚ δεκτό.Οταν πας για παπουτσια δεν περνεις τα πιο ακριβα ή τα πιο βολικα!! Ποσος κοσμος βγαζει καλους γιατι πηρε τα παπουτσια που του αρεσουν???Sorry αλλά IMHO αυτοί είναι μα.....ς, για να μην πώ μαζόχες. Ε εγω θα παρω αυτο που μου αρεσει και δεν φευγω απο την amd που να με κοπανανε ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!! ΜΠΟΡΩ Ν ΣΕΡΦΑΡΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ Μ. (και να βρω οτι λογακια γουσταρω)Αυτο είπα κι εγώ. Ότι στο βάθος του μυαλού σου έχεις ήδη αποφασίσει (για AMD) αλλά για να εξηγήσω την επιμονή σου να ρωτάς τι να πάρεις και όταν σου λένε Intel να χτυπιέσε περί ΑMD κατέληξα ότι κάτι σε κρατάει και ψάχνεις στηρίγματα για να το ξεπεράσεις. Για αυτό είναι ότι είπα και χωρίς να έχω πρόθεση να σε προσβάλω.
neuromancer Μάϊος 18, 2008 #53 Μάϊος 18, 2008 Έτσι για να πικάρω τους 2πύρινους, δείτε τη παρακάτω φωτό. Σε αυτή τη τραγική κατάσταση, άνοιγα opera και μπορούσα να σεφάρω σχετικά εως πολύ άνετα wasted CPU time...
jimakos21 Μάϊος 18, 2008 Author #54 Μάϊος 18, 2008 Φιλε neuro 1 δεν εχεις καταλαβει..ΟΤΙ:Το ΟΛΟ θεμα δεν ΕΙΝΑΙ αν θα παρω ΙΝΤΕΛ ή ΑMD ..Το ΟΛΟ θεμα ειναι αν θα παω σε 4 πυρινες AMD Ή Οχι..Δεν ειπε κανεις οτι θα συζητησω προτασεις ιντελ...Δεν θελω να ακουω για ιντελ...Wasted time..!!Χανετε το χρονο σας.Θελω να συζητησω αν αξιζει να παω σε 4πυρινο amd ή αν αξιζει να μεινω ως εχω ή να περιμενο λιγακι ή να αλλαξω μιτρικη για καλυτερο o/c κλπ κλπ κλπ..Κανεις δεν ειπε ιντελ ή amd... Το πα εγω??Ήταν πολυ σοφο και εξυπνο να ανοιξουν συζητησεις οπως του gznp για τους 4πυρινους και τους 2 πυρινους και ποσο αξιζουν ΑΚΟΜΑ.. Αυτο ΝΑΙ βοηθησε...Δηλαδη με θεωρης μ@λ@κα αν παραβλεψω την αποψη σου να παω στον ταδε επεξεργαστη ιντελ αλλα να αποδεχτω την αποψη σου για τους phenom ΚΑΙ να μεινω στο athloni Mου??Γιατι αυτη την εκδοχη ηθελα να εξετασω..
Dagalidis Μάϊος 18, 2008 #55 Μάϊος 18, 2008 Εγώ πάντως μιας και ουσιαστικά ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ από το Hardware που έχεις ....... ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.... ΘΑ είσαι διπλάσιος σε CPU και με ελάχιστα χρήματα και σύγουρα θα έχεις αξιοπρεπέστατο OC....
jimakos21 Μάϊος 18, 2008 Author #56 Μάϊος 18, 2008 Θα προσπαθησω αν αντεξω οικονομικα να κρατησω και το athloni... Αξιοθαυμαστη κατηγορια.Athlon + Opteron = απλα αξεχαστα cpu
neuromancer Μάϊος 18, 2008 #57 Μάϊος 18, 2008 Ισχύουν ότι λέει ο gznp παραπάνω (τα έχουμε πεί και χύμα σε άλλο thread -μπράβο του που τα μάζεψε).Εφόσον μιλάς μόνο για AMD το θέμα είναι καθαρά επιδόσεων. Τι διαφορά σου δίνει σε επιδόσεις ο 4x σε αυτό που κάνεις? Αν δεν σου δίνει +25% τουλάχιστον, δεν αξίζει και πολύ ως upgrade με νέο CPU (σε παλιό μηχάμηνα με used CPU το κάνεις και για <25% γιατί το κόστος είναι αστειο - πρόσφατα έβαλα Athlon 2700+ στη θέση 2000+ για αστείο ποσό. Έκανε διαφορά όμως).Τώρα αν θες γενικώς να clockάρεις και να πειραματιστείς και έχεις και τα φράγκα πάρε 4x. Κάπου στη θέση σου είμαι κι εγώ. Έχω Ε6400 και το μόνο up που μπορώ να κάνω είναi Q6600. Δηλαδή από τα 2.2 να πάω στα 2.4 (κάπου εκεί). Να το κάνω τι? Να λέω ότι έχω 4x. Αφού δεν κάνω δουλειές για 4x. Οπότε μένω στον 6400. Στη θέση σου, ο/c εξαιρουμένου, αν είχα ώφελος πάνω από 25% σε όχι-multi-core εφρμογές (π.χ. games) θα άλλαζα. Αλλλιως στα ίδια. Τώρα αν η δουλειά σου είναι το cloκάρισμα εκεί δεν έχει άκρη το πηγάδι - θέλει και τύχη. Οπότε καλύτερα να έχεις σίγουγη και σεβαστή αυξηση επιδόσεων και αν σου κάτσει και καλό κομάτι το πας στο θεό. Αν όμως τα σκάσεις για 15% default βελτίωση και δεν κλοκάρει τότε ...την έκατσες την boat.
nicksoti Μάϊος 18, 2008 #58 Μάϊος 18, 2008 Τι διαφορά σου δίνει σε επιδόσεις ο 4x σε αυτό που κάνεις? Αν δεν σου δίνει +25% τουλάχιστον, δεν αξίζει και πολύ ως upgrade με νέο CPU Δεν είναι μόνο η καθαρή απόδοση σε μία εφαρμογή. Η συνολική αίσθηση του PC βελτιώνεται. και μην ξεχνάς, από x2 σε Phenom, πέρα από αριθμό πυρήνων, πας και από Κ8 σε Κ10. 'Iσως για αναβάθμιση να μην αξίζει, αλλά για αγορά νέας cpu πάνω από 120 ευρώ, είναι σοφότερη αγορά ένας x4 ή quad.Θυμάμαι πριν 3 χρόνια, οι ίδιες συζητήσεις γινόντουσαν όταν βγήκαν οι Athlon x2, κατα πόσο θα αξίζουν κλπ. Και μετά από λίγο καιρό, και όσο οι εφαρμογές άρχιζαν να εκμεταλεύονται 2 πυρήνες, κάποιοι έτρεχαν και έσκαγαν 300 ευρώ για τον 3800Χ2 939. Και οι περισσότεροι τους κρατάνε ακόμα. Και τελικά όλοι καταλήξαμε σε 2πύρινους. Έτσι και τώρα, αργά ή γρήγορα, οι περισσότεροι θα καταλήξουμε σε 4πύρινους. Του χρόνου βγαίνουν x6 και x8.....Και μην ξεχνάτε, πέφτουν διαρκώς και οι τιμές στις οθόνες, το dualview πάει σύνεφο (για να μην πω 3ple-view ορισμένοι), και το multitasking συνεπώς...
angelos Μάϊος 19, 2008 #59 Μάϊος 19, 2008 Οι περισσότεροι δεν νομίζω...γιατί παράλληλα με την αγόρα του 4πύρηνου πρεπεί να προμήθευτουμε νέα μητρική και μνήμες οπότε ανεβαίνουν τα φράγκα κατα πόλυ
jimakos21 Μάϊος 19, 2008 Author #60 Μάϊος 19, 2008 Με μπερδευετε λιγο αλλα οκ...Η αληθεια ειναι οτι γουσταρω και λιγο να πειραματιστω με κατι καινουργιοΕιναι κ αυτος ενας λογος τις αγορας μου..Ειμαι 1 χρονο με τον αθλον..Θελω και κατι καινουργιο..Και ο προηγουμενος cpu μου παλι αθλονι ηταν (4200 good old days)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.