Jump to content

Ωρα για 4 πυρηνες...

jimakos21

Recommended Posts

Μήπως να πέσεις για ύπνο και να το ξανασκεφτείς αύριο? :devil:

Y.Γ. από Δευτέρα θα έχω μια IP35 pro & μια IX38 QuadGT να κάθονται, δίπλα μένεις :hehe: :hehe: :hehe:

Μη μου βαζεις παγηδες προδοτη!!! :rant: :p

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Φιλος απλα δεν ξερεις αρκετα καλα την λογικη μου...

Δεν ειμαι φανατισμενο ατομο, ουτε δογματισμενος !

Θελω οταν θα κανω μια αγορα να την κανω και να μου αρεσει!!

Θελω να ξερω οτι αγοραζω (απο πλευρας μου) αυτο που...''γουσταρω'' αν με πιανεις..

Αυτό τα λέει όλα ... σέβομαι την άποψή σου, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι. Στο κάτω κάτω δικά σου είναι τα λεφτά και αν γουστάρεις τους βάζεις φωτιά και τα καις.

Το τι θα έκανα στην θέση σου το είπα παραπάνω.

Μπαααα.

Και με απλη λογικη να το δεις.

Ο 6000 εχει 6ghz ... 2χ3 , ενω ο phenom εχει 2.5χ4..

Κοινη λογικη..

Οπως και να εχει ΠΑΣ σε QUAD!

Δεν το φοβαμαι αυτο

Σε ποιες εφαρμογές ? ΒΟΙNC & Video ???

Γιατί για τις άλλες και ο διπύρηνος "ανεκμετάλλευτος" μένει.

Ok.. Δηλαδη να μην πηγαινα ουτε σε Q6600???

Τωρα ο phenom ειναι ''ανεκμεταλευτος'' ...

οταν ανοιγουν threads για Q6600 και Q6700 ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ....

Άνοιξες thread για 4-πύρηνο. Γι' αυτόν σου λέμε. Η λογική : 2χ 3GHz << 4x 2.5GHz είναι λάθος εκτός και αν μιλάμε για encode/decode/edit video, 3DMark06 (CPU Score), ΒΟΙNC etc.

Ακόμα και μερικά από τα πιο πρόσφατα games δεν καταφέρνουν να "γεμίσουν" στο 100% 4πύρηνους. Ειδικά για τις εφαρμογές/games (το 90+% του software που είναι στο PC μας π.χ. GuildWars) που τρέχουν σε ένα πυρήνα μόνο τότε 2x3GHz >> 4x2.5GHz.

Όπως βλέπεις δεν ξεχωρίζω AMD/Intel στα παραπάνω

Βασικά αν εχεις παρατηρησει τριγύρω σου , απο οταν παιξαν στην αγορά οι 8200-8400-8500 οι πωλήσεις των q μειώθηκαν (μεσα στο φορά πάντα ) Για τον απλουστατο λόγο οτι οι wolfdale παιζουν ολοι στα 4g++ . ( ο δικος μου πχ ο 8200 ετρεξε spi στα 4300~ με την στοκ ψύκτρα και οχι με κανένα voltage τέρας και ισως να ηταν και σταμπλ , απλα οι τεμπς πηραν την ανηφορα με την στοκ ψύκτρα και δεν δοκίμασα καθολου.

Πριν τους wolfdale τι q τι c2d να αγόραζες καπου στα 3.6g ησουν για κάθε μέρα με 4g για benchs ..... ειτε 2πυρηνο ειχες ειται 4πύρηνο με ενα προβαδισμα του 4πυρηνου στα ιδια μηζ παντα . Η διαφορά δεν ηταν και τοσο μεγάλη χρηματικα - οποτε να μην συνεχίσω καταλαβαίνεις .

για αρχη το 6000+ δεν ειναι στα 6ghz, επειτα αυτο με 2χ3ghz και 4χ2.5 δεν ισχυει. Δλδ μπορει να εχεις περισσοτερη συνολικη επεξεργαστική ισχυ αλλα θα εισαι ποιο αργος αφου ο επεξεργαστης σου θα εχει λιγοτερους μεγακυκλους και δεν εκτελη λιγοτερες διεργασες σε προγραμματα που χρησιμοποιουν μεχρι 2 πυρινες και θα εισαι και ποιο αργος.

Εγώ πήρα 9550 για την Μ2Ν-SLI DELUXE. Αλλά λόγω μη-ξεκλείδωτου multi, τερματίζει στα 2730 λόγω HTT wall. Με τον 9850 δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Βέβαια, αν δεις στα forums, δεν περνάνε όλοι τα 3 γίγα, πρέπει να σου κάτσει το κομμάτι.

Πάντως σου λέω, ότι ο χ4 είναι άλλη "αίσθηση" στο multitasking. Και όσο αφορα την υποστήριξη από εφαρμογές, και σε χρόνους, ολοένα και περισσότερες υποστηρίζουν 4 πυρήνες. Πχ, στο encoding και στο winrar, θα δεις μεγάλες διαφορές.

Όσο για τα games, συμφωνώ, αλλά θα σε χάλαγε καθώς θα παίζεις, να κάνεις και μια άλλη εργασία στο backround (πχ encoding) χωρίς να χάνεις σε gameplay;

Το μόνο μείον κατ' εμέ, η κατανάλωση σε idle, όταν πχ απλά σερφάρεις ή δουλεύεις word, έχεις 4 πυρήνες να δουλεύουν άσκοπα. Επίσης, λόγω ΑΜ2 chipset, δεν θα έχεις κάποια χαρακτηριστικά, όπως έλεγχο του NB multi, ξεχωριστό OC στους πυρήνες, ενώ εμένα δεν δουλεύει και το cool n quiet.

Δες κάποιες μετρήσεις μου στα 2.7 να πάρεις μια ιδέα:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=42188

Μια χαρά μιλάμε

Δεν ακούνε

Το μόνο μείον κατ' εμέ, η κατανάλωση σε idle, όταν πχ απλά σερφάρεις ή δουλεύεις word, έχεις 4 πυρήνες να δουλεύουν άσκοπα. Επίσης, λόγω ΑΜ2 chipset, δεν θα έχεις κάποια χαρακτηριστικά, όπως έλεγχο του NB multi, ξεχωριστό OC στους πυρήνες, ενώ εμένα δεν δουλεύει και το cool n quiet.

Το NB multi στη μητρικη μου μπορω και το πειραζω... Εσυ γιατι δεν μπορεις??

Κ ετσι δεν ζοριζετε το HTT ουτε βλεπω μεγαλα νουμερα εκει..

Το NB multi στη μητρικη μου μπορω και το πειραζω... Εσυ γιατι δεν μπορεις??

Κ ετσι δεν ζοριζετε το HTT ουτε βλεπω μεγαλα νουμερα εκει..

ΔΕΝ μπορείς και το πειράζεις, γιατί απλούστατα ο Κ8 που έχεις, δεν έχει ξεχωριστό μulti για το Northbridge. Mάλλον το μπερδεύεις με το HTT multi.

Ο Κ10 έχει ξεχωριστό multiplier για το NB. Πχ άσχετα άν εγώ έχω τον Phenom με πολλαπλασιαστή 5-6-....11Χ, το NB δουλεύει πάντα στο 9x245=2205 (9x200 default, 11χ200 έχει ο 9850). Mόνο σε ΑΜ2+ chipset μπορείς να το πειράξεις. Χρήσιμο, γιατί λένε ότι πάνω από τα 2GHz το Northbridge τα βρίσκει σκούρα και σου κόβει το OC στους πυρήνες, αν μπορούσα να το κατεβάσω πχ 8χ245, θα μπορούσα να ανεβάσω κι άλλο HTT, για να υπερχρονήσω τη CPU, χωρίς να ανέβει το NB speed πολύ πάνω από 2Ghz.

Βέβαια, ο Phenom ευνοείται αρκετά από αύξηση του ΝΒ speed, οπότε και ΑΜ2+ μητρική να έχεις, πρέπει να βρεις τη χρησή τομή, δηλαδή όσο το δυνατό μεγαλύτερο NB speed, χωρίς να σου κόψει όμως και ανέβασμα cpu.

Άμα βέβαια πας για 9850, επειδή έχει ξεκλήδωτο cpu multi, μπορείς να υπερχρονήσεις απλά ανεβάζοντας πολλαπλασιαστή, χωρίς να ανεβάσεις HTT, οπότε το NB θα μείνει στα 2Ghz. Βέβαια, και εκεί θα παίξεις λίγο με Htt, για να φέρεις τις μνήμες σου ακριβώς εκεί που θες. Όπως καταλαβαίνεις, θέλει λίγο ψάξιμο ο Phenom, μπορεί να μην ανεβαίνει πολύ, αλλά τουλάχιστο σου προσφέρει "παιχνίδι":laughing:

Υ.Γ. Τελικά κατάφερα να έχω διαφορετική ταχύτητα σε κάθε πυρήνα. Με AOD παλιό, από version 2.09 και πριν, δίνει υποστήριξει και για AM2 chipsets, βέβαια το μόνο που μπορείς να πειράξεις είναι ο πολλ/στής του κάθε πυρήνα ξεχωριστά, αλλά αυτό αρκεί. ΠΧ μπορώ να κάνω ένα encoding με τους 2 πυρήνες στα 2.7, και να αφήσω τους άλλους 2 στα 5.5χ245 για να σεφάρω στο internet:rofl:

Sorry για το offtopic αλλα η ολη κατασταση στην δουλεια μου θυμιζει τον φανατισμενο συναδελφο με AMD που ηθελε Phenom και του ελεγα να παρει καλυτερα εναν C2D 45nm και να τον παει στο θεο ... αλλα ηταν σαν να μιλαω σε τοιχο ...

Anyway, οταν παρεις τον Phenom πες μας stepping, week και πως παει γενικως ... ενδιαφερον θα χει :)

O jimmakos κατ εμέ καλά κάνει και σκέφτεται για Phenom. Αμφιταλαντευόμουν κι εγώ, σαφώς και οι intel οι Q6XX φτάνουν σε άλλα επίπεδα απόδωσης (από οποιονδήποτε 2πύρινο intel θεωρώ τον Phenom σοφότερη επιλογή). Αλλά:

1oν Γλίτωσα την αγορά μητρικής, υπήρχε καλή και πλήρως εξοπλησμένη ΑΜ2 μητρική, που θα πήγαινε χαμένη.

2ον ευκολία στην εγκατάσταση, μια cpu άλλαξα και τέλος.

3ον κράτησα την εγκατάσταση των XP, με πλήθος εγκατεστημένων προγραμμάτων.

Γι αυτό και επέλεξα τον "μικρό" Phenom, για να πω ότι γλίτωσα, πέρα από αγορά intel μητρικής, και ένα 25άρι από τη cpu, για να έχω λιγότερες τύψεις που δεν πήγα σε Q6XXX.....

Αστεία πράγματα. Ο Phenom με τον IMC σε συνδυασμό με SLI, με ένα έξοδο στα 200€ και ανταλλαγή του 6000 με μια δεύτερη μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών δεν θα μπορεί να χτυπηθεί πρακτικά από καμιά Intel λύση. Ότι και να λέτε. Δεν είναι μόνο θέμα συχνότητας. Θα δούμε και τους επόμενους επεξεργαστές Nehalem της Intel με IMC, που θα είναι κλειδωμένοι για υπερχρονισμό ή πανάκριβοι.

Εγώ βασικά κατάλαβα ότι το παλληκάρι θέλει να πάρει AMD και επειδή ξέρει ότι υπάρχουν καλυτερες λύσεις θέλει να του πούμε "ωραία λογάκια" για να φύγει το βάρος της κακής επιλογής από πάνω του.

Για τα τετραπύρηνα και τη χρησιμότητά τους τα έχουμε πει. Μόνο για επεξεργασία ήχου-εικόνας-video-zip/rar-benches. Όλα τα υπόλοιπα (και η συντριπτική πλειοψηφεία games) θέλουν MHz, όχι πυρήνες. Μετά απο 2-3 χρόνια λογικά θα αλλάξει αισθητά η κατάσταση. Για Linux και λοιπές ράτσες δε γνωρίζω, αλλά υποθέτω κάπως έτσι θα είναι κι εκεί με εξαίρεση το ίδιο το λειτουργικό που νομίζω αξιοποιεί καλύτερα πολλές CPUs.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.