Jump to content

Αγορά Τηλεόρασης

geogeoland

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ! Λοιπόν, το θέμα έχει ως εξής: Λόγω του οτι πλέον το χαζοκούτι έχει σχεδόν 20αρίσει, έχει χαλάσει το ηχείο και δε παίζει τα μπάσα, είναι CRT και καίει τσάμπα ρεύμα χωρίς αντίστοιχη απόδοση και οι LCD έχουν ξεφτιλιστεί, μπαίνω στη διαδικασία αγοράς καινούργιας, να ευχαριστηθούμε καμιά ταινία, κανένα ψηφιακό κανάλι και κανένα Wii. Λόγω έλλειψης χώρου περιορίζομαι δυστυχώς στις 26 ίντσες, και κατα προτίμηση με Low profile βάση. Το ερώτημα είναι: Τί μάρκα να προτιμήσω? Ποιό μοντέλο? Προτάσεις?

Αυτό που έχω τσεκάρει και μου άρεσε είναι το εξής: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105884

Τί λέτε?

Αυτό που ψάχνω είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα, με budget €500-800, καλό service, και καλή θα ήταν και η ύπαρξη ενσωματωμένου ψηφιακού δέκτη. Χρήση κυρίως για ταινίες, ψηφιακά κανάλια και λιγότερο κανονική τηλεόραση κλπ. :)

Να σημειώσω επίσης πως υπάρχει άνεση χρόνου καθώς η αγορά μπορεί να γίνει ακόμη και μετά το καλοκαίρι, και σίγουρα θα περάσει στο στάδιο της σοβαρής αναζήτησης για αγορά πλέον κοντά στους Ολυμπιακούς, που θα πέσουν κι άλλο οι τιμές και θα υπάρξουν προσφορές. Οπότε αν συνιστάτε αναμονή... δεκτή.

Τα φώτα σας! :D

700€ για 26'' ? Πέτα κανένα έπιπλο και κάνε χώρο για 32+

700€ για 26'' ? Πέτα κανένα έπιπλο και κάνε χώρο για 32+

...συμφωνώ απόλυτα...στην τελική βάλτην στον τοίχο με βάση!!

Δε παίζει ρε παιδιά... δυστυχώς για να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να αλλάξει ολόκληρη η διαρρύθμιση του χώρου, και τα έπιπλά για τα οποία μιλάμε δεν είναι ένα τραπεζάκι και ένα σκαμπό, είναι βιβλιοθήκες που πιάνουν ολόκληρο τον τοίχο. Το ξέρω πως είναι προτιμότερο 32+, και έχει και πολύ καλύτερο λόγο τιμής-απόδοσης, αλλά απλώς είναι ανέφικτο. Στο κάτω κάτω...εγώ κάνω απλώς ενα κομμάτι της έρευνας, να πείσω και γονείς να αλλάξουν ολόκληρη τη διαρρύθμιση....I think not.

Άμα είναι χρήσιμο μπορώ να ανεβάσω και φωτογραφεία να δείτε για τι πράγμα μιλάω. Η 26άρα είναι, δυστυχώς όπως είπα, μονόδρομος.

μπορεις να μας πεις τι crt ειχατε μεχρι τωρα?(μεγεθος)

Επισης μια φωτο με τις διαστασεις σου αφηνει περιθωριο για την TV θα ηταν οτι επρεπε.

(απλα μου φαινεται απιστευτο να μην χωραει 32αρα στον υπαρχοντα χωρο.21" ειχατε?

Δεν το λεω με κακη εννοια....και εγω τα ιδια νομιζα..αλλα χωρουσαν οριακα μερικες 37αρες τελικα)

TVs 4:3 τι κυκλοφορεί σε TFTs?

Αν ο χώρος που διαθέτει η βιβλιοθήκη για την τοποθέτηση της TV, μπορεί να δεχτεί 4:3 TV η οποία να σου δίνει χοντρικά 26'' 16:9 - ότι περισσεύει δηλαδή από τις μαύρες μπάρες - τότε θα ήταν καλύτερο να κοιτάξεις για 4:3. Δεν κερδίζεις στις ταινίες, πάλι κοντά στις 26'' θα είσαι, αλλά κερδίζεις σε κάθε άλλη περίπτωση.

Χμμμ.. λοιπόν! Μετά απο μια πρόσφατη μέτρηση, και ορισμένες αλλαγές που σκέφτηκα εγώ ώστε να μπορέσω να αξιοποιήσω τον μέγιστο διαθέσιμο χώρο, νομίζω πως χωράει μια 32άρα. Οι διαστάσεις είναι 69 εκατοστά πλάτος και 58 ύψος (το βάθος δεν είναι πρόβλημα), πράγμα που μας δίνει 35,7, πες 36ίντσες. ΙΣΩΣ να μπορώ να βγάλω και άλλα 20 εκατοστά πλάτος αν είναι απαραίτητο, αλλάζοντας την καλωδίωση και την θέση του τηλεφώνου. :)

Αυτές οι 36 ίντσες όμως είναι το max, πιο πάνω έχει ράφι δηλαδή. Οπότε πρέπει να περιλαμβάνουν εκτός απο την οθόνη και την βάση και το πλαίσιο (τις μαύρες μπάρες δλδ).

Χωράει 32άρα έτσι? :) Η καινούργια η Cineos της Philips φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ μηχάνημα, και απο design αλλά και απο χαρακτηριστικά (http://www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_language_gb/_productid_32PFL9603D_10_GB_CONSUMER) ,όμως αγγίζει τα €1200 με €1300. Άραγε σε 4-5 μήνες πόσο θα έχει πέσει η τιμή? Θα χωρούσε κάτι τέτοιο σε αυτές τις διαστάσεις? Και ως εταιρία, τί λέει η philips? Και γενικώς και οι άλλες, Samsung, Sony.... Απο ποιότητα, service, κλπ... :)

Ααα... και μιας και το πιάσαμε τώρα, ας το ξεψειρίσουμε... το ambient light που λεει, οτι βγάζει δηλαδή τα χρώματα της οθόνης με led απο την πίσω μεριά της τηλεόρασης έτσι ώστε να "επεκτείνεται" η αίσθηση στον υπόλοιπο χώρο, σε μια τοποθέτηση στυλ "ντουλαπιού" (παντού γύρο κλειστό δλδ) πώς θα δείχνει?

με 69cm πλατος ..απορω πως ειδες οτι σε παιρνει για 32"???(για 37 δεν κανω λογο)

Kανε χωρο ,"παρε" και τα αλλα 20cm ..και αγορασε μια 32αρα...

Αλλα προσεξε το υψος ..μιας και εκει εισαι τελειως οριακα.

(εκτος αν κανεις καμμια πατεντα και βιδωσεις στο τοιχο ..

οποτε δεν 8α σου φαει η βαση της TV απο το διαθεσιμο υψος)

Με Πυθαγόρειο βγαίνει, αλλα προφανώς έχει άλλο λόγο. Λοιπόν, κανονικά με τα εκατοστά της πάντως, βγαίνει ακριβώς, όντως το ύψος έχει λίγο πρόβλημα, αλλά μιας και το ραφάκι προεξέχει λίγο ( τί λίγο δηλαδή, 15 εκατοστά σχεδόν, οπότε έχω και λίγο παραπάνω χώρο στο ύψος...), βολεύεται. Αξίζει η συγκεκριμένη τηλεόραση? Της philips? Η τιμή της atm είναι απαγορευτική, ιδίως για τη χρήση που θα γίνεται, αλλά κατα το φθινόπορο... πόσο μπορεί να πέσει χονδρικά, μια εκτίμηση?

Τέλος, καμια άλλη πρόταση? :) Ίσως και πιο κοντά στο budget...

Μια δική μου είναι αυτή...http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1105833...

επειδη στα μαθηματικα δε σε βλεπω για ξεφτερι..( :hehe: ...sorry :o ) απλα δες στις τηλεορασεις τι μεγεθος εχουν.

Πχ σε αυτη που βρηκες εχει πλατος 80cm ..που κατα την αποψη μου ειναι μετριο προς μικρο.

Συνηθως παιζουν στα 84cm ..και αλλες που εχουν ηχεια δεξια-αριστερα ειναι στα 90+..

Στις διαστασεις που ανεφερες με τα 1000 ζορια χωραει 26αρα..πρεπει να προσεξεις υψος...και να μη το παρακανει σε μεγεθος αν εχει ηχεια δεξια-αριστερα.

Σε περιπτωση που για καποιο λογο κοιταξεις σε 32αρα..κοιτα σαν αξιοπρεπαστη λυση την toshiba R3500 χωρις να ξεφευγεις οικονομικα ...

Αν ειναι να ξεφυγεις παρε την Α656.

(αν και λιγο πιο πανω ειναι και η εξισου καλη panasonic lz85 )

Δες και μια τις philips 7962..7403

τις βλεπεις καπου με τα ματια σου....-κοιτας αν χωρανε- ...και αποφασιζεις.

Θα σου προτεινα να περιμενεις λιγακι γιατι η Sony αποφασισε να ριξει τιμες για lcd λογω συναγωνισμου οποτε δεν αποκλειεται να δουμε γεναιες μειωσεις και απο αλλες μαρκες.

Χαρακτηριστικα σου λεω οτι τα καινουργια της μοντελα με Bravia Engine 2 ( σειρα W4xxx)

αν και καλυτερα απο αυτα που αντικαθιστουν ειναι αρκετα φθηνοτερα (η 40 εχει περιπου 1300 Ευρω στο εξωτερικο).

Κοιτα αυτη για 32 ιντσες (ειναι νεο μοντελο και full HD)

http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=KDL-32W4000&site=odw_el_GR&imageType=Main&category=TVP+32-40+Sony+BRAVIA+TV

Όταν λες λίγο αδερφέ? :) 'Ηδη, δε μιλάμε για τώρα αλλά για Φθινόπωρο, οπότε έχουμε χρόνο. Για κάπου εκεί μιλάς κι εσύ?

Επίσης, η sony hellas λέει τίποτα απο service ή αμα πάθει τίποτα θα μου βγάλουν τη πίστη?

Όταν λες λίγο αδερφέ? :) 'Ηδη, δε μιλάμε για τώρα αλλά για Φθινόπωρο, οπότε έχουμε χρόνο. Για κάπου εκεί μιλάς κι εσύ?

Επίσης, η sony hellas λέει τίποτα απο service ή αμα πάθει τίποτα θα μου βγάλουν τη πίστη?

Λογικα θα περασουν και στην ελληνικη αγορα οι μειωσεις (καποια στιγμη).

Το καλυτερο που εχει να κανεις ειναι να παρακολουθεις τιμες. Εχε υποψη οτι με το ΕURO θα παιξουν στανταρτ και καλες προσφορες.

Για sony hellas δεν εχω ιδεα...ελπιζω να μην ειναι σαν αυτο της philips.

Μαααααλιστα.. Έχει ψωμί δηλαδή η υπόθεση, μεσολαβεί και EURO+ Ολυμπιακοί, μεσολαβεί και η πτώση τιμών απο τη Sony, όπως και ενα καθαρό διάστημα 5 μηνών, άρα πάμε για αρκετά πιο χαμηλή τιμή όπως το βλέπω. Αν πετάξουν και καμια OLED κάπου μετά το καλοκαίρι, θα γίνουν οι υπόλοιπες οθόνες σούπα. Γιααα να δούμε.

Τελευταίο ερώτημα! :) Απ ότι κατάλαβα η Philips hellas... δεν ε? Για Sony δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα αλλά όχι απο κάπου συγκεκριμένα, γενικώς, και τέλος... για Samsung δεν έχω ακούσει τίποτα, μόνο έχω δει αρκετά καλές οθόνες. Έτσι στα στεγνά, υπάρχει καμία εταιρία που να είναι προτιμότερη, έτσι για να πάρω μια ιδέα? Κριτήρια το service και η ποιότητα. :)

..παντως κλασικα βλεπω τα δια ονοματα Sony,Samsung, Philips, και κανεις δεν κανει λογο για τις κορυφαιες Sharp

..για μενα τα "φθηνα" μοντελα απο Sony ειναι απλα απαραδεκτες και εχουν μονο υπερκορεσμενο χρωμα και ΤΠΤ ΑΛΛΟ...αα ναι ειναι και made in Spain :p τεσπα δεν θελω να το κουρασω απλα κατσε και διαβασε review απο forum και οχι απο site για να καταλαβεις τι εννοω!!

..απο τα καλυτερα μαυρα της αγορας "Sharp LC-32X20E 32" καμια σχεση με τα αντιστοιχα Sony, Samsung μοντελα!!

...καλη μελέτη :flower:

...Άνα μπράβω, είναι και τα Sharp. Και Sharp λοιπόν.

Θα ξεκινήσει διάβασμα λοιπόν, αλλά παρεπιπτόντως, μήπως έχεις κάποιο Link ή κάποια πρόταση απο πού να ξεκινήσω, έτσι ώστε να έχω και μια αφετηρία πέρα απο το τυπικό googlάρισμα? :)

...Άνα μπράβω, είναι και τα Sharp. Και Sharp λοιπόν.

Θα ξεκινήσει διάβασμα λοιπόν, αλλά παρεπιπτόντως, μήπως έχεις κάποιο Link ή κάποια πρόταση απο πού να ξεκινήσω, έτσι ώστε να έχω και μια αφετηρία πέρα απο το τυπικό googlάρισμα? :)

Απο τα καλυτερα για review HDTV (αν οχι το καλυτερο)

http://www.hdtvtest.co.uk/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.