GriGaS Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2008 Σε σύστημα με Asus P5E-VM HDMI και Core2 8200 έχω στην stock ψύκτρα συνδεδεμένη σε 4pin PWM πάνω στη μητρική. Η ρύθμιση και παρακολούθηση των στροφών γίνεται μέσω του speedfan. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής : το εύρος ρύθμισης των στροφών που μου δίνει το speedfan είναι από 1050 έως κάπου 2000. Σε idle και 1050 στροφές έχω σύμφωνα με το real temp 28-30 βαθμούς στον κάθε πυρήνα (αντί για την stock πάστα έχω βάλει ceramique και το κουτί είναι lianli με προσεγμένο airflow).Μπορώ με κάποιο τρόπο να κατεβάσω και άλλο τις στροφές του ανεμιστήρα; Δεν θα με πείραζε σε idle να έχω 5-6 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία.Εναλλακτικά, υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω τον stock ανεμιστήρα με κάτι σαν αυτό κρατώντας την ίδια ψύκτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Μάϊος 12, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Ακούγετε ο ανεμιστήρας στις 1050 ? :wassat:Μπορείς αν έχεις κολλητήρι να παρεμβάλεις στο 12Volt καλώδιο μια αντιστασούλα ρυθμιζόμενη ακόμα καλύτερα.Εdit: Χωρίς να καταργήσεις το speedfan. Απλά θα βάλεις το speedfan στον minimum (1050) και μετά θα ρυθμίσεις τις στροφές από την αντίσταση πιο χαμηλά. Έτσι βέβαια και το "πάνω" όριο των 2000 θα κατέβει (αν δεν πειράξεις την αντίσταση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Μάϊος 12, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 28-30 μπορει να κατεβαινει σε idle λογω speedstep, δοκιμασε να το φορτωσεις για αρκετη ωρα με καποιο απο τα αντιστοιχα προγραμματα και να δεις θερμοκρασιες πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε αλλαγη.Επισης 1000 στροφες ειναι ηδη αρκετα χαμηλα, εκει ο περισσοτερος θορυβος προερχεται απο το μηχανισμο του ανεμιστηρα και οχι απο τον αερα που μετακινει οποτε imo καλυτερα να αλλαξεις ανεμιστηρι αν σε ενοχλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Μάϊος 12, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Επισης 1000 στροφες ειναι ηδη αρκετα χαμηλα, εκει ο περισσοτερος θορυβος προερχεται απο το μηχανισμο του ανεμιστηρα και οχι απο τον αερα που μετακινει οποτε imo καλυτερα να αλλαξεις ανεμιστηρι αν σε ενοχλει.οκ...αρα επανερχόμαστε στο δεύτερο μου ερώτημα. είναι εφικτό να αλλάξω το fan πανω στην stock ψύκτρα? έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω βρει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Μάϊος 12, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 οκ...αρα επανερχόμαστε στο δεύτερο μου ερώτημα. είναι εφικτό να αλλάξω το fan πανω στην stock ψύκτρα? έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω βρει κάτι. Το fan δεν αλλάζεται, προφανώς ο tasosmos εννοεί να αλλάξεις ολόκληρη ψύκτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Μάϊος 12, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2008 Το fan δεν αλλάζεται, προφανώς ο tasosmos εννοεί να αλλάξεις ολόκληρη ψύκτρα Yeap, λαθος λογω βιασυνης... Εκτος αν εχεις ορεξη να κανεις καμια μοντα με λαμακια για στηριξη ή με αεραγωγο και ανεμιστηρα στο κουτι αλλα imo δεν αξιζει τον κοπο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Μάϊος 13, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2008 Εχεις εξαντλησει ολες τις ρυθμισεις του speedfan?Γιατι μπορεις να κατεβασεις το PWMOUT clock και πεφτουν αντιστοιχα και οι rpm των Fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.