MADKiller7 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 12, 2008 Καλημερα.Μπαινω κατευθειαν στο ψητο.Θελω να αγορασω κατι μεσω e-bay απο Κινα η Ταιβαν,εχει κανει καποιος καποια παρομοια αγορα και αν μπορει να μου κανει μια περιγραφη της ολης διαδικασιας,αγορα,συννενοηση,χρονος μεχρι την παραδοση,τελωνειο,συνολικο κοστος μεταφορικων σε σχεση με οτι ελεγε η δημοπρασια.Θα χρησιμοποιησω μια Prepaid Visa και οχι την κανονικη για λογους ασφαλειας,το αντικειμενο που θελω ειναι ενας παλιος cpu αλλα λειτουργικος.
2cpu Μάϊος 12, 2008 #4 Μάϊος 12, 2008 Εκανα αρκετες αγορες απο εκει.κατα προτιμηση επελεξα buy now! option γιατι δεν ειμουν την ωρα που εληγε η δημοπρασια σπιτι οπωτε θα τα εχανα(ειχα χασει 2 cpu ετσι).Εκανα αγορες απο ατομα που ειχανε το δυνατοτερο καλο feedback και εκανα την αγορα , με το που το αγοραζα εστελνα και τα λεφτα κατευθειαν.Την αλλη μερα ειχα απαντηση οτι ελαβε τα λεφτα με λεγε ποτε θα το στελνε και περιμενα.Max 1 μερα (δηλ 2 συνολο) με απαντουσε οτι το εστειλε και τι ETA θα ειχα.Δεν τον ελεγα ποτε να αναγραψει πανω οτι ηταν δωρο, η used parts καθως ολοι το γραφανε μονοι τους. Συνηθως μιας και ανεφερανε οτι ηταν used η gift δεν πληρωσα ποτε τελωνειο. Ερχοταν ο ταχυδρομος στο σπιτι και με το δινε στο χερι (μενω σε χωριο και εχουμε κλασικους ταχυδρομους).Τα εξοδα μεταφορας ητανε παντα οσα ελεγε και τα πληρωνα μαζι με την αξια της δημοπρασιας οποτε δεν πληρωνα κατι επιπλεον στον ταχυδρομο. Μια φορα μονο εμπλεξα με τελωνειο καθως ο μπουφος ο αμερικανος το ασφαλισε και εγραψε απο εξω brand new και το ποσο που ηταν η δημοπρασια(320~340 ευρω)και πληρωσα στο ταχυδρομειο 70~76 ευρω τελωνειο.Αυτο το ποσο οπως προανεφερα το πληρωσα ταχυδρομειο , δεν πηγα τελωνειο καθολου και το δεμα δεν ανοιχτηκε καν.(ειχε μολυβδοσφραγιδα αμερικανικου τεχυδρομειου).Αυτα σε γενικες γραμμες sr για το κατεβατο απλα προσπαθησα να σε βοηθησω το περισσοτερο δυνατον.Αν θες κατι free to ask
cptkoulis Μάϊος 12, 2008 #5 Μάϊος 12, 2008 Απο Ιαπωνια ειχα φερει ενα δισκακι (2LP) που χρειαζομουν και το κερδισα σε καλη τιμηΗρθε σε χρονο ρεκορ, 3-4 μερες max και δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με τον πωλητη(99+ feedback) ουτε με τελωνεια(προφανως λογω της τιμης,καπου 40$ με τα μεταφορικα)
MADKiller7 Μάϊος 12, 2008 Author #6 Μάϊος 12, 2008 Απο τον εναν που εχω βρει αυτο που θελω,ειναι Κινα και εχει 100% θετικες στις περιπου 900 κριτικες.Αρα το μονο που πρεπει να προσεξω ειναι να το δηλωσει σας δωρο.Αν και μιλαμε για μικρο ποσο.Τα μεταφορικα παντος τα βλεπω πολυ χαμηλα,λιγο πιο φτηνα απο ΕΛΤΑ συστημενο.Ειναι λογικο?
cptkoulis Μάϊος 12, 2008 #7 Μάϊος 12, 2008 Μπορει να ειναι ΟΚ ο τυπος,απλα παιζουνε κατι κολπα που φτιαχνεις τρελο feedback για να κανεις απατες ευκολα.Γιατι συνηθως οι αγοραστες μονο αυτο κοιταζουνΔεν ξερω πως ακριβως το κανουν,εχει κατι οδηγους αν ψαξεις στο ebay αλλα ποιος καθεται τωρα να διαβαζει....Για τα μεταφορικα τωρα,απο US σκεψου μου ερχονται CDs με 2λιρες μεταφορικα μεσα σε καινουριο φακελο με φυσαλλιδες(απο συγκεκριμενο πωλητη/καταστημα).Πιστευω δηλαδη οτι καποιοι χρηστες κανουν πολυ καλη δουλεια και σε καλες τιμες
kallileo Μάϊος 13, 2008 #8 Μάϊος 13, 2008 Εγω πηρα απο Hong Kong χωρις κανενα προβλημα...με ελαχιστα μεταφορικα και γω.
FANISTELROOY Μάϊος 13, 2008 #9 Μάϊος 13, 2008 Eχω αγορασει απο κινα χαντς-φρι και καρτες μνημης για σονι ερικσον, το πολυ 20ευρω με μεταφορικα δλδ το ακριβοτερο. Ολα μια χαρα ηρθαν, σε λιγεσ μερες 3-10 και χωρις τελωνειο(ηταν σε φακελακι ομως).
spresv Μάϊος 14, 2008 #10 Μάϊος 14, 2008 Ειναι αναλογως τον πωλητη και την περιοδο που θα αγορασεις. Αν πεσεις κοντα/μεσα σε γιορτες, ειναι λιγο δραμα η κατασταση. Παντως 2-3 φορες που εχω αγορασει, απο εναν πωλητη πηρα βυσματα, τα οποια ηρθαν σε φοβερη τιμη και μεσα σε 4 εργασιμες (ταυτοχρονα με κατι πραγματα που ειχα παρει την ιδια μερα απο Αγγλια), αλλα ενα καλωδιακι monster που ειχα παρει εκαν 2 εβδομαδες...
mak_kioy Μάϊος 14, 2008 #11 Μάϊος 14, 2008 Ανάλογα την αξία και το μέγεθος του πακέτου είναι το τελωνείο. ΜΠορεί να πάρεις χρυσό βραχιόλι και να είναι σε φάκελο και να μην πληρώσεις ούτε 1ευρώ και να πάρεις σκληρό δίσκο (π.χ) και να τον πληρώσεις μισή φορά επάνω. Πρόσεχε το feedback. Κατά τα άλλα κι εγώ 100% ευχαριστημένος από αγορές από Κίνα. Πολύ καλή συσκευασία (κατά το 99% των περιπτώσεων) και αρκετά γρήγορα μεταφορικά. Το ότι εδώ τα ΕΛΤΑ μας πιάνουν τον κώλο κανονικά δεν πάει να πει ότι έξω δεν υπάρχουν φτηνά ταχυδρομεία. (Πάρε παράδειγμα την Γερμανία - τα φτηνότερα μεταφορικά με διαφορά! - )
YDinopoulos Μάϊος 14, 2008 #12 Μάϊος 14, 2008 Eχω ψωνισει αρκετα απο Taiwan, HongKong πραγματο για paintball. Αξιας 20-35 Ευρω. Ηρθαν σε μια εβδομαδα. Απλα ριξε μια ματια στην βαθμολογια του χρηστη (να εχει πανω απο 300-400).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.