Jump to content

6800 ή 2400PRO???

MaverickQ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα την γνωμη καποιων που ξερουν 10 πραματα παραπανω για τις καρτες γραφικων.Για ενα σχετικα παλιο PC εχω την δυνατοτητα να διαλεξω μεταξυ ΜΧΙ Nvidia NX6800 TD128 AGP και μιας SAPPHIRE ATI Radeon HD2400Pro AGP. Τι θα προτεινατε? Εψαξα να βρω χαρακτηριστικα στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να κανω πληρη συγκριση οποτε περιμενω γνωμες απο ανθρωπους που εχουν δουλεψει με τις συγκεκριμες καρτες.Thanks!:hmm:

Πιθανόν - αν και δεν είμαι σίγουρος απόλυτα - η 2600Pro να είναι το ίδιο ικανή με την 6800 και στα games. Να είναι ίσως και καλύτερη;

Εκεί που σίγουρα είναι καλύτερη είναι στα τεχνικά της χαρακτηριστικά όσον αφορά την υποστήριξη μέχρι και DirectX10, την υποστήριξη αποκωδικοποίησης Hi Definition ταινιών, αλλά και την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας που πιθανόν σημαίνει και ποιο αθόρυβη λειτουργία.

Δηλαδη η 2400PRO ουτε να την πλησιασει την 6800.Μονο η 2600PRO.Απλα και εμενα με τραβηξε η υποστηριξη του Directx 10.Επισης η 6800 μεσα απο Rivatuner ξεκλειδωνει pixel & vertex units.Ενα + παραπανω ισως.Αλλα εχω την εντυπωση οτι η 2400PRO σαν τεχνολογια ειναι αρκετα μετα την 6800 οποτε θα ειναι καλυτερη.

Μπορει να κανω λαθος:happy:

2600 έγραψα? Καλημέρα μου.....μεσημεριάτικα.

Η 2400pro μόνο με κιάλια θα βλέπει την 6800 σε κάποια games και θα υστερεί αρκετά στην πλειοψηφία των DX9 games γενικότερα, πολύ περισσότερο αν η 6800 ξεκλειδώνει χωρίς artifacts pixel και vertex units.

Οπότε για games κοιτάς αποκλειστικά την 6800. Για όλα τα άλλα που σου έγραψα η 2400Pro είναι καλύτερη.

Εχω ακουσει οτι αν και μπορει να ειναι καλυτερες οι καρτες της ΑΤΙ λογω drivers υστερουν. Αν υποθεσουμε οτι βγουν καλοι drivers απο την ΑΤΙ μηπως ανεβουν και οι επιδοσεις των καρτων της?Απο θεμα overclocking ανεβουν και οι δυο το ιδιο ευκολα?Γιατι αν σηκωνει Ο/C η καρτα τοτε εννοειτε πως θα το εχει!!!

Εχω ακουσει οτι αν και μπορει να ειναι καλυτερες οι καρτες της ΑΤΙ λογω drivers υστερουν. Αν υποθεσουμε οτι βγουν καλοι drivers απο την ΑΤΙ μηπως ανεβουν και οι επιδοσεις των καρτων της?Απο θεμα overclocking ανεβουν και οι δυο το ιδιο ευκολα?Γιατι αν σηκωνει Ο/C η καρτα τοτε εννοειτε πως θα το εχει!!!

Δεν είναι θέμα οδηγών ή overclocking. Η 2400Pro έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες εκ κατασκευής και το data bus με τις μνήμες είναι μόλις 64bit.

Όχι. Όλες οι 2400Pro/XT και οι 3450/3470 είναι με 64bit data bus. Οι διαφορές ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα περιορίζονται στους χρονισμούς μνημών κυρίως και πυρήνα, κατά δεύτερο λόγο. Το data bus είναι πάντα 64bit.

Είχα πολύ καιρό να κοιτάξω τις λεπτομέρειες στα low end μοντέλα. Έχεις δίκιο (παλιότερα πάντως έβγαιναν και με 128bit low end πχ. 9200). 64bit σημαίνει αυτόματα ότι είναι απαγορευτική για οποιοδήποτε παιχνίδι των τελευταίων 3 ετών (και τα παλιότερα με χαμηλομένα settings θα τα πηγαίνει...). Οπότε τέτοιες κάρτες μόνο για χρήση γραφείου, μουσική, internet και καμια ταινία (έχουν uvd ευτυχώς).

είναι πολύ πιο ακριβές οι agp version ???

πήρα προχθές μια pciE Hd2400pro 20€ 3Dconnect υλοποίηση

για άλλο μπήκα άλλο πήρα.

Είναι κάπως πιο ακριβές οι agp, αλλά λέμε για retail μαγαζιά Ελλάδα. Τώρα από net και Αγγλία, Γερμανία, Η.Π.Α. είναι σε άλλη διάσταση τα πράγματα...

Καλα ειδα τους πινακες και οι διαφορες ειναι τεραστιες!!Τελικα Nvidia rules!!!Για τα συγκεκριμενα μοντελα που κοιταω δεν γινεται λογος.6800 δαγκωτη!Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση απο ολους!:clap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.