Jump to content

E7200 overclocking

panteraz

Recommended Posts

Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο, γιατι να πρεπει να προτιμησει το Α ή το Γ οταν υπαρχει το Β αναμεσα αν καλυπτει καλυτερα τις αναγκες του?

Σαφως ο 7200 ειναι πιο ισχυρος απο τον 4850, δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις αλλα εξισου προφανες ειναι οτι ο 4850 ειναι πιο ισχυρος απο τον atom και επιπλεον με τον atom εχεις 0 προοπτικες αναβαθμισης...

διοτι απτην στιγμη που δεν χρειαζεται το Α για τους λογους του Γ, γιατι να παει στο ημιμετρο Β?

εδιτ> ακουγομαι απολυτος και ευτελιζω τον πολυ καλο 4850, αν τον θελεις παρτον :T:

Γιατι ακριβως ειναι μια μεση λυση...

Οπως αν θελεις σχετικα υψηλες επιδοσεις θα παρεις c2d, ενω αν θες κορυφαιες επιδοσεις θα παρεις τετραπυρηνο, ετσι αν θελεις μετριες επιδοσεις με σχετικα χαμηλη καταναλωση θα παρεις ενα 4850 ενω αν θελεις οσο το δυνατον μικροτερη καταναλωση θα παρεις atom.

Εν ολιγοις και οι 3 παραπανω επεξεργαστες ειναι πολυ καλοι, ο καθενας στην κατηγορια του.

Απλα ο καθενας πρεπει να καθορισει σε ποια κατηγορια ανηκει...

tasosmos, το tdp δεν εχει σχεση με την καταναλωση αλλα με την εκλυομενη θερμοτητα. ειναι κατι σαν φορμ φακτορ για ψυχτρες κουτια κτλ, δες πχ. το διαγραμμα με τον 7200 στο xbit η καταναλωση ειναι διαφορετικη σε cpu με ιδιο tdp, οποτε το χαμηλοτερο δεν μου λεει κατι, μαρκετια ειναι. Σε μετρησεις τον εχεις δει τον 4850? Λαβε επισης υποψιν σου οτι ενα συστημα ειναι αποδοτικο οχι μονο λογω καταναλωσης αλλα εργο ανα μοναδα χρονου.

Πχ. αν εχω ενα χιλιαρι θα το παω κοφτες στην εθνικη με 140 και 6000σαλ, ναι αλλα το 2λιτρο τουρμπο που ειναι πιο ενεργοβορο γιατι εκαψε λιγοτερη βενζινη? Γιατι για το ιδιο εργο χρειαστηκε πολυ μικροτερη ενεργεια.

Το ενα ανα δευτερολεπτο full load καιει πχ.65 ενω το αλλο 45. Το ενα κανει 10 δευτερολεπτα να ολοκληρωσει το αλλο 20. Ποιο θα καψει λιγοτερο?? :flower:

Μαλλον τα βλεπεις λιγο μονοπλευρα τα πραγματα...

Μετρησεις καταναλωσης δεν εχω βρει αλλα και να ειχα παλι αχρηστες θα ηταν γιατι δεν μετραει κανεις καταναλωση μονο του επεξεργαστη αλλα συνολικα συστηματος και μοναχα λογω διαφορετικης μητρικης εχεις διαφορα στην συνολικη καταναλωση.

Οντως το tdp ειναι εκλυομενη θερμοτητα αλλα σχετιζεται αμεσα με την καταναλωση, αν δεν καταναλωνεται ηλεκτρικη ενεργεια δεν μπορει να παραχθει θερμικη ενεργεια.

Μπορει 2 cpu με 65w tdp να εχουν διαφορετικη καταναλωση αλλα να εχει μια cpu με 45w μεγαλυτερη μεση καταναλωση απο μια με 65w καπως χλωμο, αμα ηταν στα λαπτοπ θα βαζαμε καναν QX αντι για τους Τ με το 35w tdp...

Χρησιμοποιωντας την δικη σου αναλογια το αυτοκινητο δεν το χρησιμοποιεις μονο στην εθνικη και το 95% της μερας δεν πηγαινεις με 140. Μην μου πεις οτι συνολικα το 1000αρι σου καιει περισσοτερη βενζινη απο το 2λιτρο τουρμπο με το ιδιο στυλ οδηγησης... :p

Τεσπα εχουμε βγει τελειως εκτος θεματος και το θεμα ουσιαστικα εχει κλεισει απο το 7ο ποστ...

Τασο,

η ολη κουβεντα περι tdp δεν γινεται για να αποδειχτει η αριστεια του 7200, αλλα για να ξεκαθαριστει οτι το tdp ΔΕΝ ειναι η καταναλωση, το ευτυχες ειναι οτι ειναι γνωστο.

Για την εκλυομενη..ο palomino ειχε μικροτερη καταναλωση απο ενα quad αλλα μεγαλυτερη θερμοκρασια-tdp.. Σιγουρα υπαρχει μια σχεση με την καταναλωση αλλα λογω μονωσεων δεν μπορεις να την θεωρησεις γραμμικη..

Σε παραδειγμα αυτοκινητου..αν εχεις βαλει armaflex στο καπο ενος καυτου αυτοκινητου θα εχεις περισσοτερη ζεστη-tdp απο ενα με μικροτερη θερμοκρασια αλλα μηδενικου μονωτη?

Επισης θα σου πω οτι παιζουν δυο σειρα 1 bmw, το ενα ειναι 116 και το αλλο 120, ε σε διαβεβαιω οτι το 116 πινει 2λτ/100κμ πανω απο το 120, γιατι για το ιδιο εργο θα πρπει να πατησω πιο βαθια το γκαζι.

Στην περιπτωση των pc δες αυτο το παλαιοτερο αρθρο.. και σκεψου αυτο που ειπα πριν, εστω οτι εχεις μεγαλυτερη καταναλωση με ενα delta 20% αλλα ο χρονος ολοκληρωσης εχει delta 80%, πιο θα καψει λιγοτερα>?

http://www.tomshardware.com/reviews/truth-pc-power-consumption,1707-8.html

Με ιδιαιτερη τιμη

Σαφως αν οι διαφορες που εχεις ειναι -20% για την καταναλωση και +80% για τον χρονο ολοκληρωσης εχεις μεγαλυτερη καταναλωση ενεργειας για την εκτελεση μιας συγκεκριμενης διεργασιας αλλα:

1) Αυτες οι τιμες ειναι εξωπραγματικες, στην περιπτωση μας σε στοκ θα ειναι κατι σαν -20% για καταναλωση, +15% για τον χρονο.

2)Στο ολο σκεπτικο που αναπτυσσεις οπως και στο διαγραμμα του τομ υποθετουμε οτι το πισι θα το ανοιξεις για να τρεξεις μια συγκεκριμενη εφαρμογη μεχρι να ολοκληρωσει ενα κυκλο και θα το κλεισουμε απευθειας μολις τελειωσει και μαλιστα θα βγαλουμε και την πριζα μιας που ως γνωστον ακομα και σε stand-by υπαρχει καταναλωση.

Εξ'ου και η 49% διαφορα στην συνολικη ενεργεια που βγαζει ο τομ, με μια πιο ρεαλιστικη προσεγγιση οτι ενω ο amd παλευει να τελειωσει ο c2d καθεται ανοιχτος σε idle εχουμε ~28,8% διαφορα στην συνολικη ενεργεια για το ιδιο χρονικο διαστημα (1h, 34min).

3) Προσωπικα το πισι το εχω 24/7 ανοιχτο οπως και αρκετοι αλλοι οποτε το χασμα στην συνολικη καταναλωση μεγαλωνει στην περιπτωση Ε7200/4850 (δεν εχω 4850 και αν επαιρνα εναν απο τους δυο θα ηταν ο πρωτος ασχετως καταναλωσης αλλα λεμε τωρα).

Τεσπα πιστευω θα συμφωνεις οτι μιας που δεν εχουμε κανει οι ιδιοι μετρησεις συγκεκριμενα σε αυτους τους επεξεργαστες και δεν μπορουμε να ξερουμε οτι οι μετρησεις που βλεπουμε αλλου εχουν προκυψει απο μια καταλληλη και αξιοπιστη διαδικασια δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε την αναπτυξη του θεματος. :)

Ναι, νομιζω θα βγουμε offtopic ..

γιατο 1. μου αρεσουν τα ποσοστα σου :D

για το 2, ναι δειχνει μετρησεις πανω σε calculation αρα οχι καταναλωση 24/7 που βεβαια δεν ξερω αν ειναι και αυτο το ζητουμενο..ο φιλος pantreaz το θελει για κατεβαστηρι?

Γιατο 3. θα εκανα αυτο που υποστηριζω απτην αρχη, δεν θα εδινα τον 7200 επειδη δεν τον χρειαζομαι για να παρω τον 4850, αν με ενοιαζε η καταναλωση θα επαιρνα ειτε via, ειτε atom, ειτε D201GLY.

Τις μετρησεις μπορουμε μονοι μας να τις υπολογισουμε με βατομετρα, παιζει ενα mainstream ονοματι kill-a-watt, αλλα θα ηθελα να μου απαντησει καποιος με γνωσης ηλεκτρονικων, αν θα κανει σωστη μετρησει mia συσκευη που ειναι φτιαγμενη με αμερικανικα ρευματα σε ελληνικες πριζες.

Επειδή είμαι νέος στο άθλημα του o/c , θα ήθελα λίγα guidelines για το πως να κάνεις ένας αρχάριος o/c σε 7200 σε PXP35.

Ξεκινάμε από το fsb μέσω του bios; και πότε σταματάμε για να πάμε στα volts της cpu??

Με τις μνήμες τι αναλογία ειναι η ιδανική; 2:3 ή 1:1 ; Ή αυτό εξαρτάται από το στάδιο o/c στο fsb??

Επειδή είμαι νέος στο άθλημα του o/c , θα ήθελα λίγα guidelines για το πως να κάνεις ένας αρχάριος o/c σε 7200 σε PXP35.

Ξεκινάμε από το fsb μέσω του bios; και πότε σταματάμε για να πάμε στα volts της cpu??

Με τις μνήμες τι αναλογία ειναι η ιδανική; 2:3 ή 1:1 ; Ή αυτό εξαρτάται από το στάδιο o/c στο fsb??

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=127

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.