Jump to content

E7200 overclocking

panteraz

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πρόσφατα αγόρασα τον Ε7200 (stock cooling), μητρική την abit Ι-N73HD (nforce 630i) και 2x1GB DDR2 667 Teamgroup..

Επειδή ακούω τόσα πολλά για τον overclocking των Dual Core, είπα και εγώ να το δοκιμάσω.

Ο επεξεργαστής δουλέυει κανονικά στα 9.5x266 = 2.53Ghz.

Χωρίς να πειράξω τα volt (1.10) ανέβασα το bus στα 350Mhz. Δηλαδή 9.5x350 = 3.33Ghz.

Έτρεξα το orthos και τα αποτελέσματα είναι αυτά.

cpuz33he0.th.jpg

Είναι καλά να το αφήσω έτσι; Μπορώ να πάω παραπάνω με την stock ψύκτρα; Δεν πρόκειται να αλλάξω ακόμη ψύκτρα. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω;

Eπίσης το ΒΙΟΣ για τις μνήμες έχει επιλογή LINKED και UNLINKED με την FSB του CPU. Εγώ το έχω στο unlinked...

Πρωτάρης στο overclocking...

Το πού ειναι καλα, ειναι σχετικό για τον καθένα...εξαρτάται εσυ που θέλεις να φτάσεις...

Για το που μπορεις να φτάσεις με την στοκ ψυκτρα θα πρεπει να το κρινεις απο τις θερμοκρασίες που κρατάς καθε φορα.... Αν σε παιρνει ανεβαίνεις και αλλο, αν οχι σταματας ή εναλλακτικά αλλαζεις ψυκτρα για κάτι καλύτερο...

Βρε το ξέρω απλά κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι ΔΕΝ χρειάζομαι τέτοιο επεξεργαστή! Ούτε παιχνίδια παίζω ούτε τίποτα! Και το overclocking έτσι για δοκιμή το έκανα. Πιστευώ και με AMD άνετα θα σερφάρω στο internet. :nerd:

Για όποιον ενδιαφέρεται -> http://www.thelab.gr/showthread.php?t=50892 (160 αντί για 170 που λέει εκεί).

Αν δεν βρω αγοραστή πάντως τον κρατάω. :OT:

Τον δοκίμασα 2-3 μέρες και τελικά τον πουλάω μαζί με την μητρική. Πάω σε AMD.

δεν θα στο προτεινα . εγω με τον 6000+ δεν ειμαι ικανοποιημενος γιατι δεν ανεβαίνει πολύ.

οι intel ολοι λενε οτι ανεβαίνουν για πλάκα!:hm:

Καλά αν ειναι θέμα κατανάλωσης τον ρίχνει στα default και οσο πιο λίγο ρευμα δινει η μητρικη. ..... Ετσι οπως πάνε οι 45nm στα default και 0.8 αν δινει το mobo , θα παίζει... :hehe:

Ναι αλλα τον ατομ που θα τον βρει? Εγω τουλαχιστον δεν εχω δει πουθενα ελλαδα.

Ενω ο 4850 που λεει πεφτει μεχρι ~15w με κατεβασμα τασης και υπαρχει διαθεσιμος αμεσα.

ναι οντως τα atom θα ερθουν ιουνιο ιουλιο, αλλα υπαρχουν και τα via. Αυτα τα λεω ως προς την αποψη τη καταναλωσης και της μηδαμινης αναγκης για επεξεργαστικη ισχυ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.