The Blackjohn Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2008 Καλησπέρα.Εχω το εν λόγο mobo της Gigabyte με εναν qx9650.Θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας σε μερικες αποριες που εχω κατα τον υπερχρονισμό του επεξεργαστη μου.- 1ον παρατηρω αρκετο Vdrope. (νομιζω ειναι φυσιλογικο - ετσι?)π.χ. - αν δωσω 1.4250 θα το παρει σε στασιμη κατασταση αλλα θα πεσει στο 1.41 κατα το στρεσαρισμα του.-2ον δεν μπορω να δωσω πανω απο 1.568 Vcore.Ακομα και 1.6ν να δωσω - 1.568ν θα παρει... (σε στασιμη κατασταση)Kαθως κ σε κατασταση ρευματων Auto - θα δωσει Vcore 1.568!(Ολα αυτα με LoadLine Cal. enabled.)Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Μιας κ το γραψα βιαστικα ψες...Δε ρωτησα αν υπαρχει καποα ρυθμιση που δε βλεπω - που να μου επιτρεπει αυξηση του vcore - αλλα κ ελατωση του vdrope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 9, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Το loadline calibration ειναι η ρυθμιση που μειωνει το vdroop.Ποιο BIOS τρεχεις ?Αν εισαι με 2GB RAM βαλε το F4D. Αν εισαι με 4GB βαλε το F5A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Το loadline calibration ειναι η ρυθμιση που μειωνει το vdroop.Ποιο BIOS τρεχεις ?Αν εισαι με 2GB RAM βαλε το F4D. Αν εισαι με 4GB βαλε το F5A.Ειχα το F4 - που δινει η ιδια η εταιρεια,Και δοκιμασα το F4H προχθες αλλα παλι τα ιδια με το ρευμα.Εχω 4GB μνήμη.Θα το δοκιμασω το 5Α!Ολα τα ΒΙΟS εκτος του F4 - beta δεν ειναι?Αυτο δεν ειναι κακο...?Ρωταω γιατι στην σελιδα της giabyte εχει μονο το F4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 9, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Το οτι ενα BIOS ειναι beta δεν σημαινει οτι ειναι κακο.Ο πιο απλος λογος που ειναι beta ειναι επειδη δεν εχει κανει η ιδια η εταιρια ολα τα τεστ που θα ηθελε να κανει με το bios αυτο ωστε να το βγαλει 'επισημως'.Το F5A διορθωνει πολλα προβληματα που εμποδιζαν την σωστη λειτουργια της μητρικης με 4GB RAM.Οποτε ξεκινα με το F5A (το F5C ειναι χαλια,μην μπεις καν στον κοπο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 ΟΚ, θα το δοκιμασω και ξαναενοχλω...! :jump1:Και κατι τελευταιο,Δηλ. το οτι δεν ξεπερνα το 1.56ν ο πυρηνας, μπορει να οφειλεται στο F4 Βios?Θέμα καποιας ρυθμισης δε νομιζω να'ναι... - Σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 9, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Δηλαδη αν βαλεις 1.65V στο BIOS παλι βλεπεις 1.56V ?Την ταση την μετρας με πολυμετρο η την κοιτας απο software ? (γιατι το software δεν πεφτει μεσα σχεδον ποτε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Ναι!Δεν χρησιμοποιο πολυμετρο,Την βλεπω απο: CpuZ, HwMonitor, Everest, κτλ...Πολυμετρο δε ξερω που να μετρησω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 9, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Το software ειναι εκτος, οποτε και αχρηστο για να δεις αν δινει οντως παραπανω ταση η οχι. Στα μπλε σημεια (τα "ποδια" των πυκνωτων) μπορεις να μετρησεις την ταση με πολυμετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Βασικα θελω να σε ευχαριστησω για την βοηθεια σου!!!Περασα νωριτερα το 5α και οκ τα ρευματα!Οτι δινω περνει, με το καλασικο 0,025 vdrope! Θα μετρησω τους πυκνωτες με την 1η ευκαιρια μιας κ θελω να δω πραγματικα τα ρευματα μου, γιατι αυτος ο QX ειναι πολυ τσαχπηνης....Δεν μπορω να τον σηκωσω με τιποτα πανω απο τα 4,273.Νομιζω ειναι καλα για εναν 4πυρηνη Χτρεμε - αλλα ειναι και η ''αχαρηστια'' στη μεση...(Κατι αλλο ασχετο - βλεπω οτι ψυνεται το SouthBrige - Φτανει 60+) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 9, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Χλωμο να ειναι το SB πανω απο 60C [για χρησιμοποιησε μια την μεθοδου του δαχτυλου...να νοιωσεις την θερμοκρασια της ψυκτρας του εννοω ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 9, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2008 Χλωμο να ειναι το SB πανω απο 60C [για χρησιμοποιησε μια την μεθοδου του δαχτυλου...να νοιωσεις την θερμοκρασια της ψυκτρας του εννοω ] Να του βαλω δαχτυλο δηλ.... :daisy: Θα το δω! Απλως απο HwMonitor εχω tmpin0 tmpin1 Τωρα πιο απο τα δυο ειναι τι... :whistle2: Εκ τον οποιων το 1 φτανει 60+ Και το 0 - 32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 11, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2008 Τελικα το μονο Bios που μου ''κανει'' ειναι το .F4HΜε ολα τα αλλα - δεν βλεπω προκοπη σε σταθεροτητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackjohn Μάϊος 18, 2008 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2008 Τελικα ξαναπερασα το F5A ΒΙΟS - διοτι ενω ημουν με το Η, οταν αλλαξα τις ρυθμισεις που ειχα για μια δοκιμη - και ξαναγυρισα στις προιγουμενες, δεν μπορουσε να μεινει σταθερο!Και θελω να ρωτησω κατι το οποιο με παιδευει καιρο...Γιατι οταν παω να αυξησω το FSB πανω των 400, δεν μπορει να παιξει σταθερα? (Ακομα και στα 405 κολλαει!)Ενω την αυξηση του πολλαπλασιαστη την δεχεται? Με οποιαδηποτε πολλαπλασιστη, ακομα και 8, και με FSB της ταξεως ανω των 440 - ή δε θα μπουταρει ή δε θα μπει καν στο λειτουργικο!Ειναι θεμα επεξεργαστη που δε δεχεται FSB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.