Jump to content

AMD 64 3500+ + O/C = FullHD???!!!!!!

l2phile

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως λέω κ στο τόπικ γίνεται να οβερκλάρω τον AMD 64 3500+ ώστε να παίζω νεράκι FullHD??

Απλά λέω να χτυπήσω την Samsung την 26" (άρα αναγκαστικά FullHD ταινίες πλέον) και δεν θέλω να σκάσω κ άλλα για καινούριο pc.

Για την ώρα το χρέπι μου μόνο 720p παίζει μια χαρά.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Τον πήγα στα 2420Μhz(από 2,2) 11x220 με την stock ψύκτρα και αντέχει

Το θέμα είναι ότι η motherboard (Asus A8N-Sli) δεν δίνει πάνω από 1,55v.

α)Να το πάω και άλλο;

β)Αν τα παίξει πως επαναφέρω το bios.

wtf , Για τα 2420 εχεις δώσει πάνω απο 1.55 ? Το bios το επαναφέρεις με clear cmos , καθε μητρικη εχει και jumperaki κοιτα το manua.

βασικα εχει δωσει αρκετο ρευμα.

και επειδη εισαι με στοκ,δοκιμασε τον κλασικο συνδιασμο coreavc και μεγαλυτερο priority στο οποιο προγραμμα δουλευεις.

οχι τιποτα αλλο ερχονται και ζεστες...

Ευχαριστώ για τις συμβουλές

Τον πήγα στα 2,530 (11χ230)

Βασικά για την τάση έλεγε ένας εδώ http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1758&page=1 ότι μετά τα 2,39 άρχιζε να του κολλάει και την ανέβασε στα 1,55.Για αυτό κ την ανέβασα.

Είμαι άσχετος παιδιά.Όποτε συγχωρείστε με κ βασικά συμβουλεύστε με.

Πάντως τώρα ένα FullHD που έτρεξα πήγαινε νεράκι και μάλιστα χωρίς Realtime o mplayerc και με FFDShow (αντί για CoreAVC) O CoreAVC ρίχνει την ποιότητα;Πως ακριβώς πάει ποιο γρήγορα;Anyway εμπιστεύομαι πιο πολύ freeware

Να αλλάξω κάτι;Παρουσιάστηκε κ ένα πρόβλημα.Έχω ένα προγραμματάκι Hardware Monitor που δείχνει θερμοκρασίες από ...Hardware και τώρα στον επεξεργαστή βγάζει ένα 0xFFFFFFFFFF.Έκαψα κανέναν αισθητήρα;

post-8837-1416073496,4269_thumb.jpg

Επειδη ειναι Venice ο πυρηνας,εχεις δωσει πολυ ρευμα και μπορει να σε κοβει αυτο,ενας 3000+ που ειχα ετρεχε 9*275 @ 1.4ν,default δηλαδη.Bαλε DDR333 στις μνημες και δες μεχρι ποσο θα παει ανεβαζοντας σιγα σιγα το ρευμα.

Εχει πολλους οδηγους εδω μεσα,ψαξε λιγακι θα βρεις κατι παρομοιο.

Γιατί να ρίξω τις μνήμες;Βασικά με το που έκανα OC τον επεξεργαστή έπεσαν μόνες τους στα 333 αλλά τις ξανανέβασα. :p

Ανέβασα το ρεύμα γιατί έλεγαν σε άλλο site να ανεβάζεις όταν αρχίζει να κολλάει.Έτσι κ εγώ έδωσα 1,55 να υπάρχει.Άρα το πάω stock 1,4 πάλι και βλέπουμε

Επίσης είναι καλύτερο με λιγότερο multi περισσότερα Hz?(ή απλά δεν είχε εσένα x11)

Πάντως με τα 2,6 παίζω εδώ και πόση ώρα και κανένα πρόβλημα

Να ψάξω απλά είναι όλα μαζί και χάνεσαι.

ΙΔΕΑ. Να δημιουργηθούν ξεχωριστά threads για OC ανά 500 Μhz (ή ανα διαφορετικό πυρήνα καλύτερα) και να πεταχτούν τα κάθε posts εκεί που ταιριάζουν.Χρονοβόρο αλλά καλό εε;

φιλε μου ειμαι με 1,4v σε εναν 3500 με την asus A8N-E οχι την sli στα 236χ11 εδω και ενα 8μηνο.Το 1,55v το βρισκω υπερβολικο

Ωπ ευχαριστώ.Και έψαχνα να βρω ποιά είναι η stock τάση :)

Πάω να δοκιμάσω κ εγώ. (ήδη το έριξα στο 1,5 απλά δεν θυμόμουν την stock)

Και εσύ Venice έχεις;

Παίζει να μην έχεις Venice. :p :P :p

Τον πάω 236χ11 @ 1,4 , πάω τουαλέτα κ ακούω το speakerάκι να αναγγέλει το restart.

Επιστρέφω, το βάζω 235χ11 @ 1,40 κάνει μία ώρα στην μπάρα των Windows και μετά μπλε οθόνη.Το αλλάζω σε 1,45 τα ίδια.Το πάω 1,5, όπως πριν => και γρήγορο φόρτωμα + όλα δουλεύουν οκ.

Οπότε αν είναι να αλλάξω κάτι άλλο.Ακούω προτάσεις.

Λέω να πάρω και αυτήν την ψυκτρούλα γιατί τρέχω cpuburn και πιάνει 65 βαθμούς σε 20 δευτερόλεπτα(μετά το κλείνω μην τρέχω κ δεν φτάνω).Είναι αρκετά φθηνή πιστεύω κ όλο κ κάτι θα κάνει.(ακούω κ εδώ προτάσεις :D)

Venice εχω φιλε μου Revision E6, παιζω τις μνημες στα 333 , γιατι ειναι μαπα και 1:1 δεν πανε με τιποτα , ρευμα στο chipset 0.1v και ρευμα στις Ram 2.8v .

Απλα πιστευω πως το 1,5/1,55v ειναι παρα πολυ για μονο 2550giga περιπου {καθαρα προσωπικη αποψη} ,να ηθελες να τον ανεβασεις πανω απο 2,7giga ,να πω ενταξει ,αλλα για 2,5 ......... ισως καποιος αλλος θα μπορουσε να μας διαφωτισει καλυτερα ή ο venice σου να την ακουει μονο με ρευμα ,,,τι να πω !!

Αληθεια μεχρι που τον εχεις παει με αυτη την ταση ?? αν τον εχεις παει φυσικα !

Μέχρι 2,59 stable. Δοκίμασα κ 2,64 (240 x 11) αλλά κόλλησε ενώ έγραφα στο msn :p

Δλδ αν πάω τις μνήμες στα 333 ( κ εγώ μάπα έχω.2χ512 απλές kingston 1χ1GB Transcend) θα μπορώ με λιγότερα volt να τον πάω τόσο;

Επίσης, μπορεί να πάθει τπτ από το 0,1 Volt παραπάνω;

Άσχετο, αλλά με τον FX-53, η A8N-SLI μου, έδινε μέχρι 1.65 ρεύμα (Clawhammer πυρήνας). Γιατί σου δίνει μέχρι 1.55?

Επίσης βρήκα κ αυτό στο Cpu-z

Σημαίνει ότι μπορώ ρίχνοντας τα ΜHz να ρίξω κ τα timmings; και αν ναι συμφέρει;

Άσχετο, αλλά με τον FX-53, η A8N-SLI μου, έδινε μέχρι 1.65 ρεύμα (Clawhammer πυρήνας). Γιατί σου δίνει μέχρι 1.55?

Ρώτησες τον ειδικό...Μήπως είχες κάνει update το bios? Δεν το έχω κάνει ποτέ

post-8837-1416073497,2313_thumb.jpg

l2phile ~~ φιλε μου πρεπει να την πεσω για υπνο γιατι σε 3 ωρες ξυπναω ,θα τα πουμε αυριο .. σημερα δηλαδη .καλο βραδυ

Τα λέμε λοιπόν.Καληνύχτα, καλή ξεκούραση κ ευχαριστώ ... για τις σημερινές συμβουλές όλους.

Ανεβάζοντας fsb ανεβάζεις επεξεργαστή και μνήμες. Οι επεξεργαστές αυτοί αντέχουν, οι μνήμες σου όμως όχι.Ρίξτες 333 και άρχισε να ανεβάζεις με 1,45-1.50 ρεύμα.

Εκεί που θα κολλήσει ,μπες πάλι ΒΙΟΣ και ρίξε 5 το fsb και ψήσε τον επεξεργαστή να δεις αναντέχει. Έπειτα τρέξε memtest από παραθύρια να δεις αν είναι ΟΚ οι μνήμες σου.

Μεθοδικότερα μπορείς πρώτα να βρεις το όριο των μνημών σου ως εξής.

Ανέβασε 10-10 το fsb με τις μνήμες στα 400. Ταυτόχρονα σε κάθε άνοδο τρέχεις sPi 1m.

Εκεί που θα κολλήσει 99% θα φταίνε οι μνήμες σου.

Κατέβασε 5 και τρέξε memtεστ από παραθύρια. Με αυτόν τον τρόπο βρες μέχρι πού πάνε οι μνήμες σου.

Μετά ΒΙΟΣ μνήμες στα 333, και ανέβασε πάλι. Όταν φτάσεις κάπου και κολλήσεις έλεγξε μήπως ξεπεράστηκαν τα όρια των μνημών σου.

Σε πολύ γενικές γραμμές γιατί με καλεί το κρεββάτι μου...

Τρέχω sPi 4MB και πετάει αυτά που κ που...

http://img221.imageshack.us/img221/4239/clipboard01xx4.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/3444/error1rj1.jpg

Και επίσης βλέπω κ κάτι παράξενο ( για μένα)

Έχω δοκιμάσει τα εξής (μία φορά)

http://img234.imageshack.us/img234/1773/43097418ug4.jpg

Η απορία είναι: Γιατί στο 10x multiplier πήγαινε καλύτερα; (και ας ήταν 300Mhz λιγότερο)

http://img161.imageshack.us/img161/7444/maxocedas8.jpg

AAAAAAAA

και κάτι πολύ καλό

στα 2700 (καλά..στα 2,699) δεν έπαιζε ο ήχος στο youtube, δεν φόρτωνε ο audio codec στο mplayerclassic....

γιατί αυτό;δεν έφτανε το ρεύμα για την κάρτα ήχου; :S (πάντως το foobar2000 (πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου) έπαιζε μια χαρά)

το γύρισα στα 2,64, παίζει ο ήχος,φορτώνουν οι codecs :p αλλά μέσα σε 10 λεπτά έχει crasharei 2 φορές το utorrent και λίγο Gears Of War που πήγα να παίξω δεν φόρτωνε το προφίλ και δεν πατιόταν το exit όταν ήμουν στα options....

Και το βασικό ερώτημα είναι:

-Εγώ στα 2700-- τα παίζω (ο επεξεργαστής βασικά) οι άλλοι πως τον πάνε στα 3????

Και κάτι τελευταίο.

Πες πως πήγες τον επεξεργαστή σου +500MHz με step 50MHz και δουλεύει ρολόι.

Αν τον γυρίσεις στα stock MHz μετά για να τον ξαναπάς +500 πρέπει να τον ξαναπάς 50 50?

Και αν ναι γιατί;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.