b52 Μάϊος 29, 2008 Author #41 Μάϊος 29, 2008 Ιnternet - Hosting - Asterisk Voip PBX - Wi-Fi - Cable TV - HD και πολλα ακομα... και να σκεφτεις οτι εχω ακομα να νοικιασω εναν οροφο :whistle2:και τα δινω free και δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει αυτο, οταν εχεις χρηματικη αμοιβη τοτε πρεπει να "τρεχεις" τωρα ξερουν οτι οταν εχω χρονο θα φτιαχτει κατι που δεν "παιζει" αλλα εχω καταφερει να εχω φοβερα uptime.
FANISTELROOY Μάϊος 29, 2008 #42 Μάϊος 29, 2008 ε φτιαξε λιγο τη μουρη των κουλερμαστερ γιατι τα θεωρω πολυ ασχημα, εκτος αν σου αρεσουν εσενα... χεχε
b52 Μάϊος 29, 2008 Author #43 Μάϊος 29, 2008 ε φτιαξε λιγο τη μουρη των κουλερμαστερ γιατι τα θεωρω πολυ ασχημα, εκτος αν σου αρεσουν εσενα... χεχε Δεν φαινονται οποτε αστα ετσι κλεινει η "ντουλαπα" μπροστα .... αλλωστε εχουν αλλα σειρα τωρα...
l2phile Μάϊος 29, 2008 #45 Μάϊος 29, 2008 έπαθα πλάκα αλλά και τζάμπα να τις δίνεις τις υπηρεσίες σου μου φαίνεται λίγο κουλό. τουλάχιστον κάποιο κέρδος ακόμα και για το πάγιο του οτε που γλυτώνουν είναι υπερβολικά λίγο για τον οποιοδήποτε. αν κι όλας τους δώσεις και internet α΄τριο μεθαύριο ένα 20 άρικο το μήνα είναι ότι πρέπει για αύξηση του hardware και για συντήρηση. δεν νομίζω με τις υπηρεσίες σου να είναι πολλά για κανέναν. βλέπεις όταν θα σου λένε κάποιοι ανίδεοι "έχω πρόβλημα" και θα τρέχεις να διορθώνεις την κάθε π@π@ρι@ θα λες και τζάμπα και μπελά στο κεφάλι μου βρήκα. ακόμα και τον αδερφό σου θα μισήσεις έτσι. κάποια πράγματα πρέπει να ανταμοίβονται με οποινδήποτε τρόπο άλλωστε τους αποφέρεις χαρά και κέρδος Φαντάσου αυτός που τα παίρνει τζαμπέ να τα πουλάει αλλού
tarasque Μάϊος 29, 2008 #46 Μάϊος 29, 2008 πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών του awmn ξοδεύουν, προσφέρουν και μοιράζονται αφιλοκερδώς καθαρά ως hobby και γιατί απλά γουστάρουν. άσε που μαθαίνεις άπειρα πράγματα με ευχάριστο τρόπο. κάτι σαν τις παλίες καλές bbs χωρίς συνδρομές. b52 απίστευτη η δουλειά με μπριζώνεις για αλλαγές. Τσίμπησα σήμερα ένα δισκάκι WD 1tb με μεταβλητές στροφές από 5400-7200 για οικονομία/οικολογία όταν κάθεται ο δίσκος. Θα δω θερμοκρασίες και πως πάει γενικότερα και θα αρχίσω να προσθέτω τέτοιους Επίσης μου άρεσε πολύ η πατέντα με το cable management των δίσκων. Αυτό που έχω σαν απορία είναι τι γίνεται στα windows με τα logical drives, μπορείς να έχεις όσα τα γράμματα τις αλφαβήτου; εσύ τι έχεις κάνει; έχεις ένα logical drive για όλα τα data και έχει προσθέσει κάθε δίσκο σαν ένα directory (αυτό το υποστηρίζει το ntfs) ή ως ξεχωριστό drive? ή μήπως χρησιμοποιείς raid ?
AGRIMI Μάϊος 29, 2008 #47 Μάϊος 29, 2008 χαίρομαι που κάποιοι βοηθούν τους συνανθρώπους τους και δουλεύουν γι΄' αυτούς κι όλας. τα συγχαρητήριά μου για το κουράγιο και την υπομονή σου. μακάρι να ήμουν κι εγώ στην πολυκατοικία σου
b52 Μάϊος 29, 2008 Author #48 Μάϊος 29, 2008 πρέπει να καταλάβουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών του awmn ξοδεύουν, προσφέρουν και μοιράζονται αφιλοκερδώς καθαρά ως hobby και γιατί απλά γουστάρουν. άσε που μαθαίνεις άπειρα πράγματα με ευχάριστο τρόπο. κάτι σαν τις παλίες καλές bbs χωρίς συνδρομές. Μιας και το αναφερες το awmn ειναι για μενα το μεγαλυτερο σχολειο επανω στα δυκτια και το routing. Eχω μαθει πραγματα που στα καλυτερα σχολεια να πηγαινα δεν υπηρχε περιπτωση χωρις πρακτικη να μαθαινα τιποτα. Αλλωστε αυτη ειναι η φιλοσοφια του awmn... free for all. b52 απίστευτη η δουλειά με μπριζώνεις για αλλαγές. Τσίμπησα σήμερα ένα δισκάκι WD 1tb με μεταβλητές στροφές από 5400-7200 για οικονομία/οικολογία όταν κάθεται ο δίσκος. Θα δω θερμοκρασίες και πως πάει γενικότερα και θα αρχίσω να προσθέτω τέτοιους Επίσης μου άρεσε πολύ η πατέντα με το cable management των δίσκων. Αυτό που έχω σαν απορία είναι τι γίνεται στα windows με τα logical drives, μπορείς να έχεις όσα τα γράμματα τις αλφαβήτου; εσύ τι έχεις κάνει; έχεις ένα logical drive για όλα τα data και έχει προσθέσει κάθε δίσκο σαν ένα directory (αυτό το υποστηρίζει το ntfs) ή ως ξεχωριστό drive? ή μήπως χρησιμοποιείς raid ? Tωρα φτιαχνω raid5 πριν δουλευα με letters σε καθε δισκο αλλα σιγα σιγα οταν εφτανε το τελος της αλφαβητου αρχισα και εγω να ψαχνομαι τι θα μπορουσα να κανω... Η λυση δεν ειναι αλλη και ερχετε απο το γνωστο μας linux, mount του δισκου σε folder. Δεξι κλικ -> my computer -> managed -> πας πανω στο δισκο που θες και κανεις remove το γραμμα και μετα του κανεις add to specify folder.... μπορεις να εχεις και γραμμα και folder... αυτο το αναφερω γιατι ειναι μια πολυ καλη λυση στο να μοιρασεις τα αρχεια σου σε αλλους υπολογιστες χωρις να καθεσαι και να κανει sharing για καθε δισκο ξεχωριστα..... Κανεις mount ολους τους δισκους σε ενα folder και υστερα κανεις share μονο αυτο το folder, δινεις τα δικαιωματα που θες και καθαρισες.... :hi:
tarasque Μάϊος 29, 2008 #50 Μάϊος 29, 2008 αυτο το αναφερω γιατι ειναι μια πολυ καλη λυση στο να μοιρασεις τα αρχεια σου σε αλλους υπολογιστες χωρις να καθεσαι και να κανει sharing για καθε δισκο ξεχωριστα..... Κανεις mount ολους τους δισκους σε ενα folder και υστερα κανεις share μονο αυτο το folder, δινεις τα δικαιωματα που θες και καθαρισες.... :hi: Αν σκάσει ο δίσκος που έχεις το folder με όλους τους δίσκους mounted ; πως αποκτάς ξανά πρόσβαση σε αυτούς; με τον ίδιο τρόπο από το disk management;
b52 Μάϊος 29, 2008 Author #51 Μάϊος 29, 2008 Toν κανεις mount αλλου, δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο ουτε data χανεις.
jois21 Μάϊος 29, 2008 #52 Μάϊος 29, 2008 Απ οτι φαινεται θα παρει 20 δισκους και συ εχεις παραπανω. Πως θα τους χωρεσεις; Στο μελλον πως θα βαλεις κι αλλους;
b52 Μάϊος 29, 2008 Author #53 Μάϊος 29, 2008 Απ οτι φαινεται θα παρει 20 δισκους και συ εχεις παραπανω. Πως θα τους χωρεσεις; Στο μελλον πως θα βαλεις κι αλλους; θα φυγουν οι 750 και θα ερθουν οι 1 ΤΒ oταν πεσει η τιμη, ετσι γινεται εδω και 2 χρονια καθε 6 μηνες πουλαω και αγοραζω δισκους και ctrl. Αν και με τον μεσημεριανο καφε μου κατεβηκε καλη ιδεα..... αλλα παλι θελουν ολα εξω....
b52 Μάϊος 29, 2008 Author #55 Μάϊος 29, 2008 Τις ιδέες τις λέμε...:whistling Κατσε να δω αν γινονται πρωτα..
nickthegreek Μάϊος 29, 2008 #56 Μάϊος 29, 2008 Το κουτί τα σπάει και γενικότερα το ολο project μετράει πολύ... Ενα το cosmos του Michalis76 ένα τώρα το δικό σου το lian li.. Ti θα γίνει μου λέτε? ΛΟΛ EDIT Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Διάβασα οτι τον έχεις πχ σαν dns server. Ti ακριβώς πετυχαίνεις με αυτό? Ειναι κατι διαφορετικό απο το dyndns πχ? Και το asterix server τι είναι? Απο ότι ξέρω ειναι για voip. Ενας απλος λογαριασμός πχ στο icall δεν ειναι αρκετός? Sorry αμα ειναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλα θέλω να μάθω
Efialtis Μάϊος 30, 2008 #58 Μάϊος 30, 2008 Με το asterisk είχα διαβάσει (νομίζω στο toms) οτι στήνεις ολόκληρο τηλεφωνικό κέντρο με διάφορες ευκολίες/υπηρεσίες. B52 πολύ καλή δουλειά, με μεράκι
b52 Μάϊος 30, 2008 Author #59 Μάϊος 30, 2008 Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Διάβασα οτι τον έχεις πχ σαν dns server. Ti ακριβώς πετυχαίνεις με αυτό? Ειναι κατι διαφορετικό απο το dyndns πχ? Ο DNS (Dynamic Name Server) δεν ειναι τιποτα αλλο απο αυτο που "τρεχει" και για το Internet, στην ουσια οταν εσυ "ρωτας" στον explorer - firefox - opera το www.thelab.gr καποιος dns σου "απανταει" μετατρεποντας τα γραμματα σε αριθμους. Ανοιγοντας start -> run και σε κονσολα dos δωσε την παρακατω εντολη ...... nslookup www.thelab.gr Microsoft Windows [Version 6.0.6001] Copyright © 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved. C:\Users\b52>nslookup www.thelab.gr Server: ns.b52.awmn Address: 10.42.44.10 Non-authoritative answer: Name: www.thelab.gr Address: 89.145.76.119 Oπως βλεπεις στο παραδειγμα απο πανω η ip του lab ειναι 89.145.76.119. Aυτο φτιαχτηκε με σκοπο να μπορει ενα site να αλλαζει ip και αυτοματα χωρις να ενημερωνει το κοινο του, οποτε σου ανοιγει παλι η ιδια η σελιδα, βεβαια ειναι πιο ευκολο καποιος να θυμαται ενα ονομα παρα καποιους αριθμους. Τα γραφω λιγο "μπακαλιστικα" για να καταλαβεις πιο ευκολα... Θα μου πεις εσυ γιατι τρεχεις DNS σπιτι σου ? Οπως θα εχεις διαβασει πιο πανω ειμαι κομβος του awmn (Athens Wireless Metropolitan Network) που δεν ειναι τιποτα λιγοτερο απο ενα "μικρο" internet. Δεκαδες εως και χιλιαδες δικες μας σελιδες τρεχουν πανω σε ενα 10.0.0.0/8 subnet το οποιο οσο αυξανονταν οι χρηστες ηρθε και η αναγκη για τους δικους μας dns servers, ενας απο αυτους ειναι και ο δικος μου. Πολλοι απο τους δικους μας dns κανουν forward names και στο Internet οποτε βαζοντας σε καποιο μηχανακι που ειναι στο awmn τον 10.42.44.10 (my dns) μπορεις να "βλεπεις" και Internet & awmn ταυτοχρονα. Aν ριξεις μια ματια στα properties της καρτας δυκτιου σου θα δεις καπου να αναγραφετε ο δικος σου dns, σβηνοντας το νουμερο απο εκει θα δεις οτι δεν θα ανοιγεις καμια σελιδα ενω αντιθετα θα μπορεις να κανεις Ping καποιο site η καποιον server απο dos. Και το asterix server τι είναι? Απο ότι ξέρω ειναι για voip. Ενας απλος λογαριασμός πχ στο icall δεν ειναι αρκετός? O asterisk ειναι για μενα οτι πιο εξυπνο και "ελευθερο" λογισμικο υπαρχει αυτη τη στιγμη. Τρεχει και σε windows αλλα το Linux ειναι το σπιτι του μιας και εκει "γεννηθηκε". Στην ουσια ειναι voip center αλλα δεχεται απεριοριστες παραμετροποιησεις, θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο την δικη μου υλοποιηση η οποια ειναι απο τις πιο απλες..... 5 διαμερισματα 15 voip τηλεφωνα (cisco is my friend) 3 i-call 2 voipbuster 1 sipdiscount λογαριασμοι, i-call in numbers για οσους θελουν και να τους καλουν απο ΟΤΕ etc. Εσωτερικη τηλεφωνια μεταξυ των διαμερισματων με δικα τους 5αψηφια νουμερα (τα νουμερα τα κανονιζεις εσυ). Aναμονη κλησεις, "περασμα" της κλησης σε αλλη συσκευη, αφυπνιση σε οποιο τηλεφωνο θες εσυ, απομακρυσμενος ελεγχος συσκευων μεσω τηλεφωνου, ταυτοχρονη συνομιλια με εξωτερικες γραμμες οταν σε εχουν καλεσει, voip rooms για conference με πολλους ταυτοχρονα. Γενικα ειναι το μελλον και καλο ειναι να ασχοληθεις www.asterisk.org τα παντα ειναι εκει μεσα. Sorry αμα ειναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλα θέλω να μάθω Oποιος δεν ρωταει δεν μαθαινει... :hi:
nickthegreek Μάϊος 30, 2008 #60 Μάϊος 30, 2008 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Οι απαντήσεις σου αναλυτικότατες
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.