b52 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2008 Καλημερα και απο εμενα.... αν και αρκετο καιρο fun του Lab.gr δεν εχω αρκετα ποστ αλλα ειπα να αρχισω να μπαινω στην παρεα σας. Εχω ειδη στημενο το μηχανακι οπως τον τιτλο του ποστ απλα τωρα γινεται μια καινουργια κατασκευη ωστε να ψυχονται καλυτερα οι δισκοι. Εως και σημερα ειναι στημενο σε ενα κουτι που ειχα παρει καποια στιγμη απο το στοκ του πλαισιου σε πολυ χαμηλη τιμη και γι'αυτο αλλωστε ειχα παρει 2 κομματια, οσα ειχε δηλαδη. Βεβαια το ενα απο τα 2 δεν ειχε πλαινα αλλα μικρο το κακο μιας και δεν τους ελοιπαν τιποτα αλλο. Το μηχανημα ειναι ενας Quad6600@3,3 με μια 3870 και 4gb ram, εκτος τους 10 δισκους που παιρνει επανω το board (Asus WS Pro) υπαρχουν ακομα 2 ctrl (lsi 8port sata raid & highpoint 1820 8port sata raid). Το μηχανημα ειναι ανοικτο 24/7 και δεν ειναι μονο file server αλλα "τρεχει" και διαφορες αλλες υπηρεσιες οπως dns server, prtg, ftp, web server, asterisk server, vmware server (5 xp machines) και πολλα ακομα, να αναφερω οτι δεν ασχολουμαι καθολου με gaming :giveup: παρα μονο οτι εχει σχεση με networks. Ολο το συστημα ειναι με αεροψυξη αν και δεν σας κρυβω οτι εχω αρχισει να σκεφτομαι την υδροψυξη αρκετο καιρο διαβαζοντας και βλεποντας τις κατασκευες εδω στο lab και στα αντοιστιχα thread. :worship: Να αναφερω επισης οτι εχω στην κατοχη μου εδω και 2 βδομαδες ενα ολοκαινουργιο Cosmos S αλλα και αυτο δεν βλεπω να χωραει μεσα ολους τους δισκους που εχω οποτε μενει μεσα στο κουτι του. Το project που σκεφτομαι ειναι τα 2 κουτια που εχω να ενωθουν μεταξυ τους, θα φαινονται σαν ενα και θα εχω επιτελους χωρο για 30 δισκους με καλη ψυξη. Επισης θα αποκτησω αρκετο χωρο και για την υδροψυξη που σκεφτομαι για το επομενο βημα μιας και το ενα κουτι θα εχει μονο δισκους και απλετο χωρο. (εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας αργοτερα) Αφου τα κουτια γινανε βιδες ωστε να βαφτουν με ηλεκτροστατικη βαφη (ισως η καλυτερη βαφη στο κοσμο) αρχισα να "τραβαω" φωτογραφιες και να μοιραστω μαζι σας ολη τη διαδικασια μιας και θα ενδιαφερει πολλους απο εδω. Στις παρακατω photo βλεπεται ολα τα κομματια βαμμενα πριν το ψησιμο στους 200 βαθμους... Οι Photo ειναι απο το Ν80 οποτε μη βαρατε για την ποιοτητα... και το αποτελεσμα μετα απο 30 λεπτα... H σκεψη ειναι να μεταφερθει το μηχανημα σε αυτο το κουτι, να βαφτει και το αλλο και μετα να γινει η ενωση. Οι δισκοι θα τοποθετηθουν με τα parts της coolmaster, εχω 2 στην κατοχη μου και ταιριαζουν αψογα με το κουτι. Ενοειτε οτι θα γινει καλο cable managment, οποτε STAY TUNE......
perp Μάϊος 8, 2008 #3 Μάϊος 8, 2008 @b52hdtv Καλη συνέχεια στο project σου...περιμένουμε την συνέχεια σε φώτος ανοιξε μου account στο μηχανακι να παρω κανα hd movie Πιπέρι εσυ
Athens2004 Μάϊος 8, 2008 #4 Μάϊος 8, 2008 Κανε και ενα resize τις pic γιατι οι μισές βγαίνουν απο το μπαλκόνι μου έξω.
unstoppable Μάϊος 8, 2008 #7 Μάϊος 8, 2008 Γιατι δεν κοιτας κατι τετοιο?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976917&product=923060
b52 Μάϊος 8, 2008 Author #8 Μάϊος 8, 2008 Γιατι δεν κοιτας κατι τετοιο?http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976917&product=923060To εχω δει αλλα δεν μου αρεσει, προτιμω να φτιαξω κατι δικο μου.Τωρα αν δεν πετυχει (που δεν υπαρχει καμια περιπτωση) βλεπουμε... :clap:man μήπως έχουμε μιλήσει Καλαμάκι μεριά???Τι να σου πω.... μπορει και ναι μπορει και οχι...
ison Μάϊος 8, 2008 #9 Μάϊος 8, 2008 Χμμ μηπως να σκεφοτσουν το στησιμο ΝΑS με απλα εξαρτηματα και να αφηνες το μεγαλο pc για ολα τα υπολοιπα που λες. Νομιζω οτι αξιζει στην περιπτωση σου γιατι σιγουρα να τρεχει το pc οσα λες ισως να αργει να ανταποκριθει εννειοτε.Το Playback των ταινιων απο που γινετε ? (εννοω το χρησιμοποιεις και ως htpc?)Δες και αυτο το link για να παρεις ιδεες για NAS http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=729465Ειδικα η "πατεντα" με την flash card μου αρεσε πολυ.
b52 Μάϊος 8, 2008 Author #11 Μάϊος 8, 2008 Χμμ μηπως να σκεφοτσουν το στησιμο ΝΑS με απλα εξαρτηματα και να αφηνες το μεγαλο pc για ολα τα υπολοιπα που λες. Νομιζω οτι αξιζει στην περιπτωση σου γιατι σιγουρα να τρεχει το pc οσα λες ισως να αργει να ανταποκριθει εννειοτε. Ενα ΝΑS ειναι μονο και μονο για file srv και τιποτα αλλο... ενω ετσι κανω με ενα μηχανημα πολλες δουλειες ταυτοχρονα. Στο θεμα της ταχυτητας παει "σφαιρα" γιατι το εχω στησει "εξυπνα" και θα γραψω το πως πιο κατω γιατι ειναι ολοκληρη ιστορια και αυτο..... Το Playback των ταινιων απο που γινετε ? (εννοω το χρησιμοποιεις και ως htpc?) Με αλλο pc (htpc+prj) βεβαια ειναι δυκτιωμενα 4 διαμερισματα που απολαμβανουν τον FileSrV + 3 απο wi-fi. (ενοειτε αφιλοκερδος). Δες και αυτο το link για να παρεις ιδεες για NAS http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=729465 Ειδικα η "πατεντα" με την flash card μου αρεσε πολυ. Εχω ιδεα και απο ΝΑS και απο linux και γενικα απο σχεδον ολες τις λυσεις (ασχολουμαι 28 χρονια με αυτα τα ρημαδια) αλλα οπως αναφερα ειναι η πιο γρηγορη. Εκτος αυτου το συγκεκριμενο μηχανακι εχει πανω 2gbit eth (on board) + μια ακομα (2πλη pci gbit intel) (συνολο 4) για να "φευγουν" τα data "σφαιρα" κατι που το ΝΑS σε αυτον τον τομεα "ποναει", ενδεικτικα αναφερω διαμεταγωγη 800Μbps απο pc σε pc, το NAS ουτε να τα φανταστει αυτα τα νουμερα. Μπορεις να κανεις surfing να φτιαξεις κανα sub να εχεις κονσλολιτσα για το linuxaki να ακους κανα τραγουδακι... και μη πει κανεις για windows & uptime.... και αν δεν ηταν και η ΔΕΗ τοτε με τις μεγαλες διακοπες θα ειχα "σπασει" το ρεκορ των 85 ημερων. :banging:
b52 Μάϊος 8, 2008 Author #12 Μάϊος 8, 2008 go b52!! :jump1:τι λειτουργικό έχει το κτήνος; τι αλλο απο 2003 ?
nickthegreek Μάϊος 8, 2008 #13 Μάϊος 8, 2008 Ποσες ταινίες έχεις περιπου φιλε? Σε 1080p, με υποτιτλους και ετσι φανταζομαι ε?Θα εχεις ριξει πολυ δουλεια για να τα εχεις ολα ταξινομημενα και μπράβο σου !
ison Μάϊος 8, 2008 #14 Μάϊος 8, 2008 Με αλλο pc (htpc+prj) βεβαια ειναι δυκτιωμενα 4 διαμερισματα που απολαμβανουν τον FileSrV + 3 απο wi-fi. (ενοειτε αφιλοκερδος). Που εισαι να μετακομισω:p::worship::worship:
kontak Μάϊος 8, 2008 #16 Μάϊος 8, 2008 Γεία σου ρε B52, μπήκες για να αρρωστήσεις το κόσμο...... Εγώ περίμενα να βάλεις το cosmos s και εσύ ετοιμάζεις νέα κατασκευή, άντε να δούμε τι θα κάνεις:bigsmile: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες ταινίες έχει και ποιά οθόνη έχει (και από πότε) στο Pc αλλά και στο Htpc για να τις απολαμβάνει. Τάσο γράψε στην υπογραφή σου το μηχάνημα που έχεις αναλυτικά (εκτός τους δίσκους γιατί δεν χωράνε...) ώστε να μην χρειάζετε να το αναφέρεις σε διάφορες ενότητες.
Daytime Dreamer Μάϊος 8, 2008 #17 Μάϊος 8, 2008 Ολο το δικτυο δουλευει σε gigabit ethernet? τι καλωδια χρησιμοποιεις? Cat5e η Cat6?Σκεφτομαι να κανω και εγω κατι παρομοιο αλλα οχι σε τετοια κλιμακα. Λιγο πιο μικρηΤο ασυρματο κομματι στα ποσα mbit δουλευει?Μπραβο παντος για ολο το project. Περιμενω να δω την συνεχεια οχι μονο εγω, ολοι φανταζομαι!!
jois21 Μάϊος 8, 2008 #18 Μάϊος 8, 2008 server 24/7 με quad, 3870++ ειναι too much λογο πραγματικων απαιτησεων και λογο καταναλωσης.Να μπει σε σαλονι για να παιζει αποκλειεται, φανταζομαι δεν.Κατα τα αλλα περιμενουμε να δουμε τι θα προκυψει.
b52 Μάϊος 8, 2008 Author #19 Μάϊος 8, 2008 Χρησιμοποιείς media center ή κάποια άλλη εφαρμογή? Οχι mpc+coreavc τιποτα παραπανω απο τα απαραιτητα. Ολο το δικτυο δουλευει σε gigabit ethernet? τι καλωδια χρησιμοποιεις? Cat5e η Cat6? Η εγκατασταση στο σπιτι εχει γινει με Cat5e, 3Km καλωδιο περασμενο κατω απο τα πατωματα με τα πριζακια σε καθε δωματιο και οροφο. 2 κτηρια εκτος απο inet - hd και οτι αλλο μπορει να περασει απο net :smoke:, "μιλανε" και με τον asterisk οποτε ουτε Οτε ουτε παγια i-call - voipbuster - sipdiscount - evoice εχουν την τιμητικη τους. Γενικα μελετηθηκε απο εμενα οταν φτιαχνοταν η πολυκατοικια. Το ασυρματο κομματι στα ποσα mbit δουλευει? Αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο, η τρελλα η μεγαλη που λενε, καποια στιγμη θα τα πουμε και γι'αυτο..... server 24/7 με quad, 3870++ ειναι too much λογο πραγματικων απαιτησεων και λογο καταναλωσης.Να μπει σε σαλονι για να παιζει αποκλειεται, φανταζομαι δεν. Εξαρταται, πολλες φορες δεν φτανει η ισχυει του εαν ταυτοχρονα βλεπουν ταινιες + ftp + torrents. Στο σαλονι υπαρχει htpc ο srv εχει δικο του χωρο.
dubber Μάϊος 8, 2008 #20 Μάϊος 8, 2008 Οχι mpc+coreavc τιποτα παραπανω απο τα απαραιτητα.Στο htpc δεν έχεις καμία media center εφαρμογή? Κρίμα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.