Jump to content

Switch giga lan

TifoziF1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να αντικαταστήσω ένα 100άρι switch (5-port) που έχω με ένα για gigabit lan. Συγκριτικά δεν βρίσκω στο internet, και τώρα με το 100άρι μεταξύ 2 pcs (Vista 64 & XP Pro) βλέπω ταχύτητες 9ΜΒ/s με 11ΜΒ/s (Αναλόγως τι αντιγράφω). Στο skroutz οι τιμές ξεκινούν περί τα 30Ευρώ.

Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ? Θα πιάσει τα 40-50 ΜB/s ?

Σπίτι έχω το 3 com (5 και 8 θυρών) gigabit switch. Από ταχύτητες περίπoυ 50-60 MB/s. Δεν έχω μετρήσεις ακόμα, γιατί μου λείπουν μερικά καλώδια, αλλά σε γενικές γραμμές από xp σε win 2003 η μεταφορά είναι πάρα πολύ γρήγορη.

έπεσε παρεγγελία ήδη για το 3COM :hm:

Πώς θα το δοκιμάσω, έτσι ώστε να δώ αν έχει αυτό το limitation έτσι ώστε να το επιστρέψω ?

Aν σε καλυπτουν τα 60MB/s δεν εχεις προβλημα.

Εγω δεν το εχω δει να μπουκώσει ποτε.

Το Πλαίσιο δυστυχώς δεν αναγράφει τα μοντέλα αυτά (π.χ. το λινκ του ChSin7) και στο website της 3COM χάθηκα...

@webhunter & @GeorgeVasil : ποιά μοντέλα έχετε ?

@dellman: και πώς θα δοκιμάσω αν μπουκώνει ?

Πρακτικά αν μεταφέρεις μεγάλο όγκο δεδομένων θα δεις τη ταχύτητα του δικτύου ή να παρουσιάζει αστάθεια στη μεταφορά των αρχείων

Πρακτικά αν μεταφέρεις μεγάλο όγκο δεδομένων θα δεις τη ταχύτητα του δικτύου ή να παρουσιάζει αστάθεια στη μεταφορά των αρχείων

Boy σε τι ταχύτητες αναφέρεσαι?

Και εγώ αυτά έχω...σε 5 και 8 θύρες. Κάθε μέρα διακίνηση τουλάχιστον 100 gb data και δεν το έχει δει να μπουκώνει.

Μολις το παρέλαβα και είναι αυτό στην φώτο. Ψάχνω να βρώ κάποιο utility για μέτρηση ταχύτητας (lan chips : Atheros & Realtek 8111)

Αντιγραφή αρχείων (φάκελος με μικρά και μεγάλα αρχεία) 40 MB/s XP -> Vista σταθερά, ταυτόχρονα το XP ανεβοκατέβαζε torrents (80kb/s down, 20kb/s up) και το Vista ήταν μέσα GuildWars. Και στα XP και στα Vista τα comodo και antivirus στο ΟΝ. Εχτές με το άλλο switch (100άρι Netgear) είχα στις ίδιες συνθήκες 8.8 - 9.3 ΜΒ/s

Not bad !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.