Jump to content

Asus Maximus II Formula [1st Pics & Official Thread.]

winters

Recommended Posts

• Replies 196
  • Created
  • Last Reply
ηρθε ο μαγος? :p

Ο μαγος με τα δωρα ??? :woot:

Αυριο ολη μερα θα εχουμε δοκιμες μαζι με τον Aνεστη . Κατι καλο θα βγει . :)

Δοκιμες εγιναν . Η μητρικη αναβε στα 615 fsb . Windows δε μπηκε πανω απο τα 560 , παρολο το ψαξιμο που της εκανα.

Προτιμησαμε τελικα τη rampage formula που benchαρε στα 580fsb . :)

Η γνωμη μου ειναι πως δεν κανει η μητρικη τον επεξεργαστη , αλλα το αναποδο . Εαν εχεις καλο επεξεργαστη ... θα παιξει και καλα η μητρικη (σε λογικα πλαισια παντα).

Χθες επαιζα με εναν Ε8600 και μια p5k deluxe . Εκανα memtest dos στα 620 fsb . :)

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ν αρωτησω κι εγω κατι... Επειδη το σκεφτομουν για την maximus 2 αλλα μετα απο αυτο το thread το σκεφτομαι πιο σοβαρα θα ηθελα μια γνωμη.. Αξιζει τα 200ε της η να παω σε DFI που κανει και 70 πιο κατω..?

bump.

οχι μονο επειδη ψωφησε το θεμα,αλλα για να ξαναρωτησω αν δοκιμασε κανεις το 1307bios.

802 εχω τωρα.

Max Bootable FSB ~570 με 1.3Χ στο ΝΒ.

Για παραπανω ~ στα 585 βγαζει 1M αλλα με τις περισσοτερες επιλογες στο Auto.Καπου στα 600 BSOD.

Δεν εχω προλαβει ομως να παιξω ακομα με GLT ρευματα μνημες κτλ.

Υπαρχει ενα Issue που αν η διαφορα VTT-NB (ή Vcore-NB δεν θυμαμε ακριβως ποιο) >~0.1500 η mobo κανει hung στο boot.

@spH3RiCal

αν εχεις ορεξη να καεις με τις ρυθμισεις,και δεν σε ενδιαφερουν και τα συνοδευτικα (X-Fi),συστημα ψυξης (ευκολο νερο στο NB χωρις να βγαλεις Heat pιpes)..τοτε προφανως DFI.

Περισσοτερες Info θα βρειτε και οι 2 σας στα Αντιστοιχα Thread του XS.

επισης παντου διαβαζω και εγω ο ιδιος ειδα οτι με strap στα 400 η μητρικη οταν o/c "τα βλεπει" ολα.

και θελει clear cmos.....μηπως το νεο bios εφτιαξε τιποτα?

επισης παντου διαβαζω και εγω ο ιδιος ειδα οτι με strap στα 400 η μητρικη οταν o/c "τα βλεπει" ολα.

και θελει clear cmos.....μηπως το νεο bios εφτιαξε τιποτα?

Εγω δεν αντιμετοπισα καθολου αυτο το προβλημα, αλλα της ειχα φλασαρει το καινουργιο bios απο την πρωτη μερα..

Οποτε ισως να ειναι λυση :unsure:

• 2 weeks later...

Το πηρα κι εγω το mobo αυτο χθες, παιζει μπαλα μονο του τελικα.. :inlove:

(PS: Εβαλα κι εγω το latest bios στο πρωτο chip, το δευτερο το κρατησα μαμισιο για ασφαλεια)

Τα μαυρα νομιζω, εκτος και αν εγκαταστησεις το αντιστοιχο software ή κανεις το Speeding HDD enable απο το bios, παιζουνε σαν κανονικα sata ιδη..

2 ερωτησουλες απο μενα:

1) Το CPU PLL Voltage τι κανει?

2) FSB Strap, επισης τι κανει..

(Στην abit δεν ειχα τετεια options οποτε excuse me for being a n00b :))

Επισης εαν καποιος εχει ορεξη να explain και τα skew clocks / reference voltages, I'd appreciate it greatly.

PS2: Το sig θα το διορθωσω οταν γινει implement κανα tabbing στον sig editor.. :p

Μεγιες! :)

Για τα μαυρα sata εχω την ιδια αισθηση αλλα δεν τα χρησιμοποιησα/ δεν ασχοληθηκα ποτε.

Το cpu pll το ανεβαζεις οταν αυξησεις πολυ το fsb. Μην το αφησεις auto το ανεβαζει στο Θεο (σε εμενα τουλαχιστον). Ουτε το vtt.

Το fsb strap σου καθοριζει που θα παιξουν οι μνημες και και με τι διαιρετη αλλα μπορεις να το εχεις και auto.

Τα skew clocks επισης σου χρειαζονται για μεγαλα fsb (και αν σου χρειαστουν). Βαζοντας delay ριχνεις στην ουσια την αποδοση/hz αλλα μπορεις να ανεβασεις περισσοτερο το fsb. Δεν εχω ασχοληθει με αυτα (δεν μου χρειαστηκαν για τα 24/7 settings) αλλα απ οτι ειχα διαβασει καλο ειναι αν τα πειραξεις να βαλεις το ιδιο για cpu και nb.

Τα GTL Referance voltage τα ρυθμιζεις ετσι ωστε να ειναι 0.667 για 65αρηδες και 0.635 για 45αρηδες. Δες εδώ πως.

εμενα δεν επαιξαν σαν "νορμαλ" σατα.

και την "ψαχνω" λιγο πριν κοτσαρω πανω κανα σκληρο καθως τα λεγομενα στο manual σε τρομοκρατουν κατιτις.

Εχεις δικιο. Δοκιμασε το εξης:

Πηγαινε στο bios -> onboard devices configuration και στο speeding hdd διαλεξε "mode change" και βαλε normal mode. Λογικα θα δουλεψουν.

P.S: Στα super speed και ez backup mode λεει οτι διαγραφονται τα δεδομενα των δισκων... Ελπιζω να μην ισχυει και για το normal.. lol Τουλαχιστον δεν λεει κατι τετοιο

Εχεις δικιο. Δοκιμασε το εξης:

Πηγαινε στο bios -> onboard devices configuration και στο speeding hdd διαλεξε "mode change" και βαλε normal mode. Λογικα θα δουλεψουν.

P.S: Στα super speed και ez backup mode λεει οτι διαγραφονται τα δεδομενα των δισκων... Ελπιζω να μην ισχυει και για το normal.. lol Τουλαχιστον δεν λεει κατι τετοιο

done it.

ακομα δεν δουλευουν!:wall:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.