Jump to content

ASUS Rampage --- LCD poster "CMOS err"

jim_600v

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά, λοιπόν μπαίνω κατευθειαν στο θέμα

εχθές ήρθε σπίτι μου η νέα μητρική ASUS rampage αφου τα συνδεσα ολα πάνω της την ανοιγω στείνω raid 0 και πάω να περάσω vista, στην μεση της εγκατάστασης κανει restart και με το που ξανακάνει boot δεν ανοιγε η οθονη ενώ ολα φαίνονται να λειτουργουν κανονικά . επισης απο το LCD Poster της μητρικής μου βγάζει ενα μνμ CMOS err.

το υπόλοιπο σύστημα ήταν

CPU:9300

RAM:Mushkin Ram DDR2 4GB Kit XP-6400 4-4-4-12

GPU:SAPPHIRE RADEON 3870x2

HDD: 2x250 raid 1x400 kai 1x500

:(:(:(:(:(:(:(

Παιδιά πείτε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? Εχω πελαγώσει λεμε απο εχθες το βραδυ.

Edit:: Να πω οτι η οθόνη μου δουλεύει κανονικά σε άλλο συστημα.

Τσεκαρε καλώδια και jumber σκληρών πρώτα.

Μετά κάνε ένα cmos και ξαναπροσπάθησε

τα έχω κάνει και τα δύο αλλα τπτ :(

update:: εβγαλα τα πάντα και εκανα boot , μετά σιγά σιγά εβαζα τα παρτς , παρατήρησα οτί το LCD poster οταν δεν είχα ram το έγραφε συνεχεια, με το που του βαζω την ραμ , κανω μπουτ και η LCD poster μου γραφει οτι λειπει η vga και καπακι παλι cmos err πραγμα που δεν εκανε με το ραμ

μπα δεν θελει bios update...σημερα την εβαλα με τον 8500 και δουλεψε κατευθειαν απ`το κουτι..

Αλλη μια μουλαρομενη asus βγαλε μπαταρια βαλε το jumper clear cmos βγαλε καλωδια τροφοδοσιας και δοκιμασε αυριο μπας και ξεμουλαροση αναψε και κανενα κερακι :rant:

sorry παιδιά που αργησα να απαντησω λοιπον τα πραγματα έχουν καπως έτσι

εβαλα μια αλλη vga και επαιξε κανονικά εκανα επαναφορα το bios και δεν ξαναεβγαλε το CMOS err και καπακι κανω και bios update στην μητρικη στο bios 0401 ξαναβάζω την 3870x2 και παλι τα ιδια.. οσο για το bios ηταν ενταξει αφου δεν μου ξαναέβγαλε CMOS err. καμια ιδεα μαγκες?τι φταιει τελικά?? vga or mobo?

Να πω επίσης οτι η κάρτα σε ένα αλλο πισι που μπήκε πάνω (χωρις bios update βέβαια η μητρική του) μολις εκανε boot αναβαν 3 κοκκινα λεδακια στην πίσω τροφοδοσια της και μετα εσβηναν τα δυο, και μετα απο 2sec και το τελευταιο.

τι φταιει τώρα?

Δοκιμασε την 3870x2 σε αλλον HY ,Απεχτησα και εγω μια ASUS Rampage και δεν την εχω,

δοκιμάσει ακόμα, διότι περιμένω την δεύτερη 3870x2 !!!!

λοιπον παιδες όλα οκ τελικα η καρτα γραφικών είχε παραδώσει πνεύμα και σημερα παρέλαβα την αλλη και ολα μια χαρα ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

λοιπον παιδες όλα οκ τελικα η καρτα γραφικών είχε παραδώσει πνεύμα και σημερα παρέλαβα την αλλη και ολα μια χαρα ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Ωραίος. Παρακολουθούσα εναγονίως, αλλά σιωπηλά, γιατί δεν ήξερα να βοηθήσω, την εξέλιξη του προβλήματός σου και χάρηκα κι εγώ τώρα, γιατί φλερτάρω έντονα με τη μητρική αυτή κι ανησύχησα. Πώς σου φαίνεται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.