LeoNaXe Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2011 μάγκες έχω τον υπολογιστή MOBO: MSI BigBang Trinergy CPU:Intel i5 750 @ 3.8GHz GPU: Nvidia ECS GTX480 RAM: Avexir Blits Gaming 2000MHz 2x2GB PSU: OCZ StelathX2 600W και το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής βλέπει μόνο τα 2GB της μνήμης..... ο επεξεργαστής είναι υπερχρονισμένος στα 3,8 όπως θα δείτε στην εικόνα αλλά δεν είναι απο αυτό γιατί δοκίμασα και σε default settings. οι μνήμες τρέχουν στα 2000MHz, 1,65ν και CL9 όπως ορίζει και ο κατασκευαστής... για να αλλάξω θέσεις δύστυχος δεν μπορώ λόγους της ψήκτρα που καλύπτει την πρώτη θύρα... τι μπορώ να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούνιος 7, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 βγάλε τα ram , καθάρισε το slot.Επίσης βγάλε τον επεξεργαστή, σιγουρέψου πως ΟΛΑ τα pins είναι κάθετα και καθάρισε τα pads πάνω στον επεξεργαστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 7, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 τα έκανα όλα αυτά αλλα και πάλι τίποτα....μήπως είναι απο το VTT? το ανέβασα μέχρι το όριο αλλα και πάλι τίποτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Ιούνιος 7, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 msconfig->boot->advance options->maximum memory Μηπως ειναι τικαρισμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούνιος 7, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Αν και δεν νομίζω πως φταίει το oc , δοκίμασε στα default. Εμενα μου είχε τύχη με τα pins του cpu , μιλάμε για χιλιοστά διαφοράς 1 pin από τα αλλα. Τσέκαρε το socket από πολλές γωνίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 7, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 τρεξε και κανα memtest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιούνιος 7, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 Επίσης βγάλε τον επεξεργαστή, σιγουρέψου πως ΟΛΑ τα pins είναι κάθετα και καθάρισε τα pads πάνω στον επεξεργαστή+1παρομοιο θεμα: βρίσκει 4gb αντί για 6gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 7, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 θα τρέξω memtest αν και δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα... με το socket δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατι τα έχω τσεκάρει όλα....κάπου στο VTT έχω διαβάσει κάτι και δεν ξέρω αν τα έκανα όλα σωστά....σε default τα δοκίμασα...κάτι άλλο που δοκίμασα και μου τράβηξε την προσοχή είναι να βάλω τα dimms στην άλλη σειρά και η μητρική έκανε σαν να μην υπήρχαν καθόλου οι μνήμες, λέτε να φταίει κάτι σε αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούνιος 7, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 όχι δεν φταίει το mobo. πρώτα πρέπει να γεμίσουν εκείνα τα slots και μετά τα αλλα 2 , αλλιώς δεν τα "διαβάζει".το vtt είναι λίγο άσχετο με το θέμα λόγο του ότι στο post της μητρικής σε γράφει πως έχει 4 gb έτσι? άρα ο memory controller (πλέον κομμάτι του cpu) τις βλέπει αλλα δεν μπορεί να τις χρησιμοποίηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 7, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 και τι να κάνω τώρα μπορείς να μου πεις???? εχω αγανακτήσει πλέον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Ιούνιος 7, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2011 τώρα αν και δεν έκανα τίποτα.. ήθελα να μπω απο ubuntu να δω αν τα βλέπει απο εκεί ή όχι μπήκα απλά στο bios και βγήκα χωρίς να μπώ στα linux είδα ότι μια χαρά είδα και τα 4 GB.....αυτός ο υπολογιστής έχει βαλθεί να με τρελάνει εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiancar Ιούνιος 8, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2011 E τι να κανεις , ότι είπαμε με τον saki πιο πάνω. Διάβασε το άλλο thread Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.