Jump to content

Windows 7: 4GB RAM Available, 1.99GB Usable

LeoNaXe

Recommended Posts

μάγκες έχω τον υπολογιστή

MOBO: MSI BigBang Trinergy

CPU:Intel i5 750 @ 3.8GHz

GPU: Nvidia ECS GTX480

RAM: Avexir Blits Gaming 2000MHz 2x2GB

PSU: OCZ StelathX2 600W

και το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής βλέπει μόνο τα 2GB της μνήμης.....

ο επεξεργαστής είναι υπερχρονισμένος στα 3,8 όπως θα δείτε στην εικόνα αλλά δεν είναι απο αυτό γιατί δοκίμασα και σε default settings.

οι μνήμες τρέχουν στα 2000MHz, 1,65ν και CL9 όπως ορίζει και ο κατασκευαστής...

για να αλλάξω θέσεις δύστυχος δεν μπορώ λόγους της ψήκτρα που καλύπτει την πρώτη θύρα... τι μπορώ να κάνω;

post-2135-1414343572,929_thumb.jpg

Αν και δεν νομίζω πως φταίει το oc , δοκίμασε στα default. Εμενα μου είχε τύχη με τα pins του cpu , μιλάμε για χιλιοστά διαφοράς 1 pin από τα αλλα. Τσέκαρε το socket από πολλές γωνίες

θα τρέξω memtest αν και δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα... με το socket δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατι τα έχω τσεκάρει όλα....

κάπου στο VTT έχω διαβάσει κάτι και δεν ξέρω αν τα έκανα όλα σωστά....

σε default τα δοκίμασα...

κάτι άλλο που δοκίμασα και μου τράβηξε την προσοχή είναι να βάλω τα dimms στην άλλη σειρά και η μητρική έκανε σαν να μην υπήρχαν καθόλου οι μνήμες, λέτε να φταίει κάτι σε αυτό?

όχι δεν φταίει το mobo. πρώτα πρέπει να γεμίσουν εκείνα τα slots και μετά τα αλλα 2 , αλλιώς δεν τα "διαβάζει".

το vtt είναι λίγο άσχετο με το θέμα λόγο του ότι στο post της μητρικής σε γράφει πως έχει 4 gb έτσι? άρα ο memory controller (πλέον κομμάτι του cpu) τις βλέπει αλλα δεν μπορεί να τις χρησιμοποίηση

τώρα αν και δεν έκανα τίποτα.. ήθελα να μπω απο ubuntu να δω αν τα βλέπει απο εκεί ή όχι μπήκα απλά στο bios και βγήκα χωρίς να μπώ στα linux είδα ότι μια χαρά είδα και τα 4 GB.....

αυτός ο υπολογιστής έχει βαλθεί να με τρελάνει εμένα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.