Jump to content

Eρωτησεις για υδρόψυξη

alphaX

Recommended Posts

Παιδια σκεφτομουν για φετος το καλοκαιρι να βαλω υδροψυξη. Επειδη εχω μικρο κουτι κ προς το παρον δε θελω να το αλλαξω, εχω καποιες αποριες σχετικες με τη λειτουργια της υδροψυξης (αποδοτικοτητα-εξαρτηματα).

Αρχικα να πω με ενδιαφερει να εχει αποτελεσματα. Κυριως σε φορτο της cpu. Οχι δηλαδη να εχω πχ 5 βαθμους κατω απο την TRUE. Επισης θελω να ειναι αθορυβη. Πχ το ψυγειο να δουλευει με τρεις 12ρηδες coolermaster απλους 1200 στροφες. Οχι παραπανω θορυβο. Eιναι για Q6600 ο/c κ θελω να ειναι επεκτασιμη για δυνατη gpu αργοτερα.

Θα εχω τα παραπανω αποτελεσματα με υδροψυξη? budget 250 ευρω.

Παμε στις αποριες που εχω κ δεν λυθηκαν απο αυτα που εχω διαβασει στα προηγουμενα νηματα.

-Η χωρητικοτητα του τανκ παιζει σοβαρο ρολο στην αποτελεσματικοτητα? Σε τι χωρητικοτητα πρεπει να κινηθω? Ενα τανκ 120ml κανει? Ή θελει μεγαλη ποσοτητα νερου για να εχω αποτελεσματα. Αυτο ειναι σημαντικο για μενα επειδη οπως ειπα εχω μικρο κουτι κ σκεφτομαι να παω σε τετοια λυση

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977775&product=939269

-Η τρομπα σε τι τεχν. χαρακτηριστικα πρεπει να ειναι για να εχει αποδοση το στησιμο? Εννοω ροη.

-Τελος το μηκος των σωληνων τι ρολο παιζει στην αποδοση? Επειδη το ψυγειο θα ειναι πανω απο το κουτι (ή πισω, με αποστατες, αν βαλω διπλο), θα εχω προβλημα στην αποδοση του συστηματος?

Αυτα με ενδιαφερουν για αρχη. Bασικα οπως ειπα πιο πανω, να εχω πολυ καλα αποτελεσματα σε ψυξη κ σε θορυβο.

Ευχαριστω.

-Το ιδιο τανκ που δινεις στο λινκ σου παραπάνω εχω και εγω...κανένα προβλημα δεν θα έχεις...

-η αντλια..οσο πιο δυνατη, τοσο πιο καλη... ωστε αν στο μέλλον θέλεις να βάλεις υδροψυξη και στην κάρτα γραφικών ή στην μητρικη να μην εχεις προβλημα στην αποδοση, ροη της υδροψυξης

-το μηκος των σωλήνων...οσο πιο μικρο συνολικά τοσο πιο καλο

Ιδεες και προτάσεις για συγκεκριμένα κομμάτια/μερη της υδροψυξης μπορεις να πάρεις και απο αλλα threads πάντως...

-Το ιδιο τανκ που δινεις στο λινκ σου παραπάνω εχω και εγω...κανένα προβλημα δεν θα έχεις...

-η αντλια..οσο πιο δυνατη, τοσο πιο καλη... ωστε αν στο μέλλον θέλεις να βάλεις υδροψυξη και στην κάρτα γραφικών ή στην μητρικη να μην εχεις προβλημα στην αποδοση, ροη της υδροψυξης

-το μηκος των σωλήνων...οσο πιο μικρο συνολικά τοσο πιο καλο

Ιδεες και προτάσεις για συγκεκριμένα κομμάτια/μερη της υδροψυξης μπορεις να πάρεις και απο αλλα threads πάντως...

Ευχαριστω φιλε. Ειχα δει το νημα με το δικο σου w/c αλλα δεν ειχα προσεξει πως ειχες αυτο το τανκ. Μαλιστα ο λογος που ρωταω αν αξιζει να περασω σε υδροψυξη ειναι γιατι με φοβισε λιγο το προβλημα που ειχες εσυ τοτε.

Μετα απο αυτο το διαστημα που εχεις w/c ... τι λες αξιζει?

ναι σιγουρα αξίζει...ησυχάζει το κεφάλι σου ειδικά τώρα που αρχίζει σιγα σιγα να καλοκαιριάζει...

Τωρα οσον αφορα το θέμα που λες αν θυμάμαι καλά το προβλημα ειχε να κάνει (εν τέλει) με το κομμάτι του Q6600 που ειχα, κάτι που διορθώθηκε οταν πηρα τον G0... (θυμάσαι κάτι διαφορετικό?)

All in one λυση με μονο ψυγειο, αθορυβη, μικρη κτλ. υπαρχει κατι;

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=143268

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=143264

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling&cp_id=143249

Ρακορ, σωληνες, νεράκι = 35€

ΣΥΝΟΛΟ: 135€ και εισαι αρχοντας .;)

Υπηρχανε καποιες με ~100Ε πραγματικες all in one και επιαναν και λιγοτερο χωρο. Τι απεγιναν;

Η TT εχει ακομα αλλα τα μεγαλα μαγαζια δεν φερνουν (e-shop, plaisio)

Παντως αν πας στουρανρη θα βρεις, ή μπορεις τουλαχιστον να παραγγηλεις..!

All in one ειναι και το armor το lcs, που με 180ευρω περνεις και full tower κουτι και εισαι καλημενος απο οποια φοβια για χωρο.....:bigsmile:

Υπηρχανε καποιες με ~100Ε πραγματικες all in one και επιαναν και λιγοτερο χωρο. Τι απεγιναν;

Αν δεν βιάζεσαι έρχεται κάτι με μονό ψυγείο 12αρι, την αντλία πάνω στο μπλοκ, σωλήνες 3/8" και δεν χρειάζεται συντήρηση.

Κόστος στα 100€.

Εγω απο το ψαξιμο που εκανα ειδα οτι η υδροψυξη για να σε δικαιωσει θελει καλα πραγματα. Εστω κ ενα εξαρτημα να τσιγκουνευτεις η αποδοσή της θα ειναι χειροτερη μιας true.

Eγω εχω καταληξει στα πραγματα του Perp, αλλα με προβληματιζει το κουτι μου... που δε μπορω να βρω πως θα μπει το 3πλο ψυγειο.

Εγω απο το ψαξιμο που εκανα ειδα οτι η υδροψυξη για να σε δικαιωσει θελει καλα πραγματα. Εστω κ ενα εξαρτημα να τσιγκουνευτεις η αποδοσή της θα ειναι χειροτερη μιας true.

Eγω εχω καταληξει στα πραγματα του Perp, αλλα με προβληματιζει το κουτι μου... που δε μπορω να βρω πως θα μπει το 3πλο ψυγειο.

Εξωτερικά να κάνεις καμια μοντα το σκέφτεσαι ή μπα?

Αναγκαστικά εξωτερικά για 3πλο. Εδώ έχω καταλήξει φίλε μου.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=143916&highlight=p180

Εψαξα κ για κουτι μεχρι 100αρικο αλλα δε βρηκα κατι που να με βολευει. Τα περισσοτερα ειναι πολυ ψηλα για το χωρο μου.

Έχω να σου προτείνω τα εξής:

Apogee Drive 350

Block με ενσωματωμένη αντλία 330lt/h

88884_APOGEEDRIVE350-det1.jpg

MCR220-QP Res (το δεξιά στην φωτό)

Διπλό Radiator με ενσωματωμένο τανκ

mcr220QP-series.gif

Radbox R2

για την εγκατάσταση του ψυγείου εξωτερικά

MCB120RADBOX-det6.jpg

radbox-installation-mockup-.gif

σωλήνες και είσαι αρχηγός.

Αν θες βάζεις και μπλοκ και στην κάρτα γραφικών.

Για να αυξήσεις την ροή, αν προβληματίζεσαι υπάρχει και αυτό

Ρεζερβουάρ 2x5.25" bays με ενσωματωμένη αντλία 750lt/h

baypump750.jpg

και αλλάζεις και το διπλό ψυγείο με τριπλό χωρίς ρεζερβουάρ και το μπλοκ με οποιοδήποτε της επιλογής σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.