Jump to content

Πως διαβάζω τα raw αρχεία;

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Σήμερα είχα τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσω τη μνήμη σε έναν υπολογιστή με card reader εδώ στη δουλειά και ως δια μαγείας είδα τα .cr2 αρχεία!!! Τώρα μένει να πάω σπίτι να τα ανοίξω...

EDIT: Πρέπει τώρα να βρω έκδοση του camera raw plugin που να είναι συμβατή με το photoshop CS2.

Παιδιά, δεν ασχολούμαι άλλο με προγράμματα της Canon. Θα πάρω ένα card reader.

Βρήκα το camera raw plugin 3.6, παίζει με το CS2.

ΥΓ: Μιας και σας έπρηξα, πάρτε μια φωτογραφία το σφαιρωτό σμήνος Μ13 και κάτω δεξιά ο πολύ αμυδρός γαλαξίας IC4617 στα 15.2mag. 43sec χρόνος έκθεσης, iso800 και κάμποση επεξεργασία.

post-1166-1416073481,3731_thumb.jpg

Σήμερα είχα τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσω τη μνήμη σε έναν υπολογιστή με card reader εδώ στη δουλειά και ως δια μαγείας είδα τα .cr2 αρχεία!!! Τώρα μένει να πάω σπίτι να τα ανοίξω...
στο σπίτι με τον explorer δεν τα έβλεπες τα .cr2 και στη δουλειά τα είδες;

κανε μου λιγο μια χαρη ..

Ξερω οτι ζηταω πολλα...απλα να μου φυγει η απορια (μιας και δεν εχω την 350)

Kατεβασε απο εδω το αρχειακι κατω αριστερα ..(K5411enx.exe)

και απο εδω

το eos utility..

8a scrollareis κατω αριστερα παλι ..αυτο -> k7a04enx.exe

Θα προτιμουσα με αυτη τη σειρα ..το κατεβασμα.

Το πρωτο ειναι να μπορει να δει ο υπολογιστης σου τη καμερα σαν να ηταν reader (ετσι λενε) και το δευτερο προγραμμα μεταφορας των cr2 .

Ισως να μη δουλευει κανενα αλλο προγραμμα παλι με τα cr2 παρα μονο το eos utility.

στο σπίτι με τον explorer δεν τα έβλεπες τα .cr2 και στη δουλειά τα είδες;

Ναι γιατί στο σπίτι δεν είχα card reader και προσπαθούσα να τα διαβάσω μέσω της μηχανής.

NTG, το 1ο αρχείο είναι οι drivers, τους είχα εγκαταστήσει. Όσο για το 2ο, ούτε που θυμάμαι. Μπορεί να το δοκιμάσω το απόγευμα να σου πω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.