Jump to content

Πως διαβάζω τα raw αρχεία;

Recommended Posts

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Το δοκίμασα κι αυτό. Το είχα pc connection, το έβαλα στο printer αλλά τίποτα. Το ξαναγύρισα στο pc connection.

ΥΓ: Δεν ξανατραβάω σε raw ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. :flag::wall:

Ε βρες μου τότε τρόπο να τις δω. Εντωμεταξύ οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βγήκαν με πάρα πολύ κόπο. Είναι αστροφωτογραφίες πάνω σε τηλεσκόπιο με πολύ χρόνο έκθεσης η κάθε μία. Πιάσαμε γαλαξίες βέβαια... Γι' αυτό βοηθάτε παίδες :whip::whip::whip:

Και είμαι σίγουρος ότι έβαλα να τραβάει μόνο raw. Το θέμα είναι ότι οι φωτογραφίες υπάρχουν αλλά γιατί δεν μπορώ να τις δω από τον υπολογιστή;

ΥΓ: Δεν έχω το cd που δίνει η Canon.

Υπάρχουν σημαίνει ότι τις βλέπεις στην οθόνη της μηχανής? Γιατί, εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι, δεν το ξεκαθαρίζεις κάπου.

Ακριβώς. Εντωμεταξύ τώρα δοκίμασα το getcanon και δεν βρίσκει τη μηχανή. Λέει "no camera found". Τους drivers της μηχανής τους έχω βάλει. Μέχρι τώρα μετέφερα τις φωτογραφίες drag and drop από τον windows explorer.

ΝTG, πέρασαν οι 8 ώρες!!!

Ακριβώς. Εντωμεταξύ τώρα δοκίμασα το getcanon και δεν βρίσκει τη μηχανή. Λέει "no camera found". Τους drivers της μηχανής τους έχω βάλει. Μέχρι τώρα μετέφερα τις φωτογραφίες drag and drop από τον windows explorer.

ΝTG, πέρασαν οι 8 ώρες!!!

Για να την δει το GetCanon λογικά πρέπει να γυρίσεις το USB mode

ειχαμε και "υπερωριες"...

δοκιμασε για αρχη to camera raw plugin

(βρηκα το 3.7 ..θα σου κανει)

Απο win explorer..βλεπεις τη μηχανη και τα περιεχομενα της??Εκει βλεπεις τα cr2?

Αν μπορεις βρες και το soft της canon στο site της.

Αν δεν το βρισκεις .σφυρα παλι

edit..

δες και απο canon-site τι χρειαζεσαι..

Ρε παιδιά, μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, έλεος.

angel_f, πως γίνεται να τις έχω σβήσει άμα τις βλέπω στην οθόνη της μηχανής;

ΝTG, έβαλα το camera raw plugin και άνοιξε το photoshop. Πάτησα open file πήγα να βρω τα αρχεία αλλά όπως πάντα τα ίδια. Βλέπει μόνο τα jpeg. Και όχι, δεν βλέπω cr2 ούτε από win explorer λέμε.

Άλλαξα και το usb mode με το getcanon και δεν την βρίσκει.

Τι *****; Ρε παιδιά, λέτε να τις δει άμα βάλω την κάρτα σε ένα card reader; Έχω την εντύπωση πως φταίει η διαχείριση της μηχανής.

ΝTG, έβαλα το camera raw plugin και άνοιξε το photoshop. Πάτησα open file πήγα να βρω τα αρχεία αλλά όπως πάντα τα ίδια. Βλέπει μόνο τα jpeg. Και όχι, δεν βλέπω cr2 ούτε από win explorer λέμε.

Ελπιζω να μην βιαστηκες να διαβασεις αυτα που γραφω..

Προς το παρων ξεχνα οτι εχεις περασει μεχρι τωρα στο pc.

Ουτε κρυφα ειναι ..ουτε χρειαζοταν το cr plugin για να ανακαλυψεις τα αρχεια στο pc σου.

Συνδεσε την καμερα παλι στο pc ..(πριν δοκιμασε να τραβηξεις μονο σε raw για καλο και για κακο)

Εκεινη τη στιγμη λογικα 8α δεις την καμερα σαν συσκευη και 8α μπορεις να δεις τα περιεχομενα της καρτας.

Για τοτε λεω αν μπορεις να δεις τα cr2 που συνεχιζουν να βρισκονται στη μηχανη.

Δεν μπορεσα να καταλαβω πιο πριν αν εννοουσες αυτο.

...

Για καποιο λογο οτι εχεις μεταφερει στο pc (απο cr2 ) εχουν γινει jpg ..

Αδικα 8α ψαχνεις σε φακελους στο pc σου για cr2

Τράβηξα κι άλλη raw φωτογραφία, σύνδεσα τη μηχανή στον υπολογιστή αλλά δεν φαίνονται οι raw. Βλέπω μόνο τις jpeg.

Θα της τραβήξω ένα format να ισιώσει.

Για να καταλάβετε, αυτό είναι το πρόγραμμα της Canon το οποίο απ' ότι έχω καταλάβει μεταφέρει φωτογραφίες. Εδώ μου δείχνει μόνο τις jpeg. Κάτω αριστερά λέει photos: 489, 489 όμως είναι μόνο οι jpeg. Στην οθόνη της μηχανής λέει 556, εκεί τις υπολογίζει όλες. Δεν μπορώ παιδιά να καταλάβω τι συμβαίνει.

Μπορεί να μου πει κάποιος, αν πάρω ένα card reader ώστε να μην παρεμβάλεται μηχανή, προγράμματα της canon και αηδίες, θα παίξει;

post-1166-1416073481,1931_thumb.jpg

από τη στιγμή που ούτε ο explorer τις βλέπει, δε νομίζω πως θα κάνει διαφορά το card reader.

βλέπεις τα hidden files?

μήπως υπάρχουν φάκελοι στην κάρτα της μηχανής;

πηγαινε σε ενα φωτογραφειο και δωσe εκει τη μνημη να δει αν μπορει να δει τις cr2 (με το card reader που εχει).

Αν τις βλεπει ...ρωτα τι και πως..και παρε ενα card reader (βολευει ουτως η αλλως)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.