Jump to content

Πως διαβάζω τα raw αρχεία;

Recommended Posts

Ρε παιδιά, μπορείτε να βοηθήσετε; Έχω πελαγώσει! Έχω την Canon 350D και εχτές έβγαλα για 1η φορά φωτογραφίες σε raw format. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ να τις δω απο πουθενά από τα windows. Ούτε από τον windows explorer ούτε από κάποιο πρόγραμμα π.χ. Canon digital photo professional. Βλέπει μόνο τις προηγούμενες jpeg που είχα. Στην μηχανή υπάρχουν γιατί τις βλέπω από εκεί. Δεν μπορώ δηλαδή να τις αντιγράψω στον υπολογιστή. Θα λυθεί το πρόβλημα λέτε αν πάρω ένα card reader;

• Replies 49
  • Created
  • Last Reply

photoshop csκάποιο κι έπειτα-core photo paint-κλπ

υπάρχει ένας viewer της canon που ενσωματώνεται στα windows

και νομίζω το canon digital photo professional θα έπρεπε να τις βλέπει

Δεν τις βλέπει κανένα! Ούτε το photoshop. Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!

EDIT: Ώπα, μαζί γράφαμε, μισό να το δοκιμάσω.

Ρε παιδιά, δεν διαβάζετε αυτά που γράφω; Δεν τις βλέπω από πουθενά. Δοκίμασα πολλά προγράμματα open file-> και πήγα στους φακέλους της μηχανής και δεν φαίνεται τίποτα!!! Δοκίμασα και photoshop και ACDsee. Θέλω απλά να τις περάσω στον υπολογιστή για να τις επεξεργαστώ μετά.

Οτι δεν σου τις διαβάζει το ACDSee μόλις τώρα μας το ειπες...δεν το ειχες αναφέρει πριν ;)

πάντως στο ACDSee Pro τα RAW αρχεία απο την δική μου Canon Powershot S50 τα διαβάζει κανονικά...

θες το camera raw plugin..

Νομιζω κυκλοφορει η εκδοση 4 τωρα..

Αν δεν κανω λαθος..η 3.7 αρχισε να "βλεπει" τα raw της 400αρας.

Αν δεν το βρεις ..σφυρα...

Εδιτ

Επισης ..1 στο 100μυριο ..δοκιμασε να τις περασεις στο υπολογιστη μεσω του προγραμματος που δινει η canon.

Εχω δει με τα ματακια μου ...αν τα περνας απο win .(drag 'n' drop στυλ) στις μετατρεπει σε jpg..

Βεβαια και σε εκεινο το pc ελειπε το camera raw plugin ..οποτε δεν εξερω τι ευθυνεται για την μετατροπη.

bottom line..

αν βλεπεις cr2 αρχεια στον υπολογιστη σου(σαν αρχεια .σκετο ...οχι εικονες)..θες το camera raw plugin μονο

Αν δεν βλεπεις ουτε τα cr2...κανε και το αλλο.

Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!

Είσαι σίγουρος ότι έχεις βάλει την μηχανή να τραβάει και RAW (ή μόνο RAW); Γιατί όπως και να είχε το θέμα σαν αρχεία με κατάληξη .CR2, θα στα εμφάνιζε έτσι κι αλλιώς στον Windows Explorer.

Μήπως τραβάς φωτογραφίες στο AUTO, όπου η μηχανή τραβάει αποκλειστικά jpeg;

Τέλος, από προγράμματα, εγώ θεωρώ κορυφή το Lightroom της Adobe για τέτοιες δουλείες.

Έκανες copy τα files στον σκληρό και από εκεί δεν ανοίγουν με ACDSee?
Στην μηχανή υπάρχουν γιατί τις βλέπω από εκεί. Δεν μπορώ δηλαδή να τις αντιγράψω στον υπολογιστή.

αν βλεπεις cr2 αρχεια στον υπολογιστη σου(σαν αρχεια .σκετο ...οχι εικονες)..

Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!

Δεν υπάρχουν καθόλου raw αρχεία στους φακέλους της μηχανής. Είπα στα windows να δείχνουν τα κρυφά αλλά πάλι δεν φαίνονται. Σας ξαναλέω: Μπορώ να δω μόνο τα jpeg αρχεία, τα raw είναι άφαντα, ούτε καν σαν αρχεία!!!

Και είμαι σίγουρος ότι έβαλα να τραβάει μόνο raw. Το θέμα είναι ότι οι φωτογραφίες υπάρχουν αλλά γιατί δεν μπορώ να τις δω από τον υπολογιστή;

ΥΓ: Δεν έχω το cd που δίνει η Canon.

Ελπιζω να δουλευεις ...αν οχι περιμενε 8 ωρες:p

(στο σιτε της canon εχεις ψαξει για software??)

(το camera raw plugin το εχεις??)

Σε ενα pc στο οποιο συνεβαιναν και τα δυο* παραπανω(no soft -no camara raw

)..τραβηξα εγω ο ιδιος(δεν μου το ειπαν δλδ) μια σε raw(cr2) .

Οταν τη περασα στο pc μετατραπηκε αυτοματα σε jpg.

Μην ψαχνεις δλδ να την εμφανισεις καπως απο win..

*Δεν ξερω αν ειναι απαραιτητη προυποθεση ΚΑΙ τα δυο..

Απλα στο pc μου τηρουνται και τα δυο.Σε εκεινο το pc κανενα απο τα δυο.

Δουλεύω...

Είπες "Όταν την πέρασα στο pc" αλλά εμένα αυτό είναι το πρόβλημά μου. Δεν μπορώ καν να την περάσω στο pc. Δεν θυμάμαι αν έχω το raw plugin. Όταν θα πάω σπίτι θα δω αν και θυμάμαι ότι εγκατέστησα διάφορα.

raw σκέτο!!!

Να ρωτήσω κάτι άλλο; Τόση ώρα λέτε για προγράμματα που διαβάζουν raw. Όταν λέτε διαβάζουν, εννοείτε ότι χρησιμοποιούνται για μεταφορά φωτογραφιών από τη μηχανή στον υπολογιστή ή απλά ότι μπορούν και ανοίγουν τα raw; Γιατί εγώ έχω πρόβλημα με την 1η διαδικασία προς το παρόν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.