planetman Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 4, 2008 Ρε παιδιά, μπορείτε να βοηθήσετε; Έχω πελαγώσει! Έχω την Canon 350D και εχτές έβγαλα για 1η φορά φωτογραφίες σε raw format. Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ να τις δω απο πουθενά από τα windows. Ούτε από τον windows explorer ούτε από κάποιο πρόγραμμα π.χ. Canon digital photo professional. Βλέπει μόνο τις προηγούμενες jpeg που είχα. Στην μηχανή υπάρχουν γιατί τις βλέπω από εκεί. Δεν μπορώ δηλαδή να τις αντιγράψω στον υπολογιστή. Θα λυθεί το πρόβλημα λέτε αν πάρω ένα card reader; Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 4, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 photoshop csκάποιο κι έπειτα-core photo paint-κλπυπάρχει ένας viewer της canon που ενσωματώνεται στα windowsκαι νομίζω το canon digital photo professional θα έπρεπε να τις βλέπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Μάϊος 4, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 RAW Viewer μεσα στα Powertoys: http://majorgeeks.com/Microsoft_Windows_XP_PowerToys_d710.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 4, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Δεν τις βλέπει κανένα! Ούτε το photoshop. Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!EDIT: Ώπα, μαζί γράφαμε, μισό να το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 4, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Το εγκατέστησα αλλά πως το χρησιμοποιώ; Δεν το βρίσκω σαν εφαρμογή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Μάϊος 4, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Ουτε απο ACDSee?Για επεξεργασία το θές ή απλά ως viewer? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Μάϊος 4, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 To ACDSee θα τις δει κανονικά. Αλλά και το photoshop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 4, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Ρε παιδιά, δεν διαβάζετε αυτά που γράφω; Δεν τις βλέπω από πουθενά. Δοκίμασα πολλά προγράμματα open file-> και πήγα στους φακέλους της μηχανής και δεν φαίνεται τίποτα!!! Δοκίμασα και photoshop και ACDsee. Θέλω απλά να τις περάσω στον υπολογιστή για να τις επεξεργαστώ μετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Μάϊος 4, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Έκανες copy τα files στον σκληρό και από εκεί δεν ανοίγουν με ACDSee? Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Μάϊος 4, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Οτι δεν σου τις διαβάζει το ACDSee μόλις τώρα μας το ειπες...δεν το ειχες αναφέρει πριν πάντως στο ACDSee Pro τα RAW αρχεία απο την δική μου Canon Powershot S50 τα διαβάζει κανονικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 4, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 θες το camera raw plugin..Νομιζω κυκλοφορει η εκδοση 4 τωρα..Αν δεν κανω λαθος..η 3.7 αρχισε να "βλεπει" τα raw της 400αρας.Αν δεν το βρεις ..σφυρα...ΕδιτΕπισης ..1 στο 100μυριο ..δοκιμασε να τις περασεις στο υπολογιστη μεσω του προγραμματος που δινει η canon.Εχω δει με τα ματακια μου ...αν τα περνας απο win .(drag 'n' drop στυλ) στις μετατρεπει σε jpg..Βεβαια και σε εκεινο το pc ελειπε το camera raw plugin ..οποτε δεν εξερω τι ευθυνεται για την μετατροπη.bottom line..αν βλεπεις cr2 αρχεια στον υπολογιστη σου(σαν αρχεια .σκετο ...οχι εικονες)..θες το camera raw plugin μονοΑν δεν βλεπεις ουτε τα cr2...κανε και το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalis761416003192 Μάϊος 5, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!Είσαι σίγουρος ότι έχεις βάλει την μηχανή να τραβάει και RAW (ή μόνο RAW); Γιατί όπως και να είχε το θέμα σαν αρχεία με κατάληξη .CR2, θα στα εμφάνιζε έτσι κι αλλιώς στον Windows Explorer.Μήπως τραβάς φωτογραφίες στο AUTO, όπου η μηχανή τραβάει αποκλειστικά jpeg;Τέλος, από προγράμματα, εγώ θεωρώ κορυφή το Lightroom της Adobe για τέτοιες δουλείες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 5, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Έκανες copy τα files στον σκληρό και από εκεί δεν ανοίγουν με ACDSee?Στην μηχανή υπάρχουν γιατί τις βλέπω από εκεί. Δεν μπορώ δηλαδή να τις αντιγράψω στον υπολογιστή. αν βλεπεις cr2 αρχεια στον υπολογιστη σου(σαν αρχεια .σκετο ...οχι εικονες)..Στους φακέλους δηλαδή της μηχανής υπάρχουν οι jpeg αλλά όχι οι raw!!!Δεν υπάρχουν καθόλου raw αρχεία στους φακέλους της μηχανής. Είπα στα windows να δείχνουν τα κρυφά αλλά πάλι δεν φαίνονται. Σας ξαναλέω: Μπορώ να δω μόνο τα jpeg αρχεία, τα raw είναι άφαντα, ούτε καν σαν αρχεία!!!Και είμαι σίγουρος ότι έβαλα να τραβάει μόνο raw. Το θέμα είναι ότι οι φωτογραφίες υπάρχουν αλλά γιατί δεν μπορώ να τις δω από τον υπολογιστή;ΥΓ: Δεν έχω το cd που δίνει η Canon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 5, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Ελπιζω να δουλευεις ...αν οχι περιμενε 8 ωρες (στο σιτε της canon εχεις ψαξει για software??) (το camera raw plugin το εχεις??) Σε ενα pc στο οποιο συνεβαιναν και τα δυο* παραπανω(no soft -no camara raw )..τραβηξα εγω ο ιδιος(δεν μου το ειπαν δλδ) μια σε raw(cr2) . Οταν τη περασα στο pc μετατραπηκε αυτοματα σε jpg. Μην ψαχνεις δλδ να την εμφανισεις καπως απο win.. *Δεν ξερω αν ειναι απαραιτητη προυποθεση ΚΑΙ τα δυο.. Απλα στο pc μου τηρουνται και τα δυο.Σε εκεινο το pc κανενα απο τα δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 5, 2008 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Δουλεύω...Είπες "Όταν την πέρασα στο pc" αλλά εμένα αυτό είναι το πρόβλημά μου. Δεν μπορώ καν να την περάσω στο pc. Δεν θυμάμαι αν έχω το raw plugin. Όταν θα πάω σπίτι θα δω αν και θυμάμαι ότι εγκατέστησα διάφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 5, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 photoshop csκάποιο κι έπειτα-core photo paint-κλπκάτσε ωρέ rambo, άμα ξεκίνησει με cs γιατί να πάει σε core photo paint κλπ ??Microsoft RAW Image Thumbnailer and Viewer for Windows XPFastStone Image Viewer Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 5, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 απλά ανέφερα προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει και διαβάζουν raw. rambo Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Μάϊος 5, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Πως τις τράβηξες ? raw ή raw+jpeg ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Μάϊος 5, 2008 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 raw σκέτο!!!Να ρωτήσω κάτι άλλο; Τόση ώρα λέτε για προγράμματα που διαβάζουν raw. Όταν λέτε διαβάζουν, εννοείτε ότι χρησιμοποιούνται για μεταφορά φωτογραφιών από τη μηχανή στον υπολογιστή ή απλά ότι μπορούν και ανοίγουν τα raw; Γιατί εγώ έχω πρόβλημα με την 1η διαδικασία προς το παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Μάϊος 5, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Για κοιτα και αυτο το utilitie μηπως κανεις την δουλεια σου.http://www.freeware4pc.com/design/getcanon.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.