alchemist Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2008 καλησπέρα. είμαι σχετικά καινούριος στον υπερχρονισμό.το σύστημα μου τρέχει απροβλημάτιστα 3240 αλλά δεν μπορώ, παντού βλέπω 3.6 να πηγαίνει χαλαρά και έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα για το κάτι παραπάνω:drool:.δώστε τα φώτα σας. το σύστημα είναι το παρακάτω: c2d e6600 abit aw9d-max 2gb g-skill ddr2 800 4-4-3-5 με zalman 9700nt 2 hd σε raid οι ρυθμίσεις που έχω κάνει για να έχω 3240 είναι σύμφωνα με το bios της abit: external clock 360mhz n/b strap cpu as 1066 cpu:dram 4:5 και οι μνήμες παιζουν στα 900 cpu volt 1.3625 ddr 2.1 στα 4-4-3-5 το mch δεν έχω ιδέα τι είναι και το έχω αφήσει 1.5. λογικά πρέπει να τα έχει τα 3.6 και θα με κρατήσει ακόμα ένα εξάμηνο σίγουρα με αυτή τη συχνότητα και με μια καινούρια κάρτα γραφικών απά σεπτέμβρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 2, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 αλλες abit πανε εκει με 1,6 Vmch άλλες με 1,75-1,80 μπορει και λίγο παραπάνω.Βαλε 1/1 τις μνημες 5-5-5-15 (αρχικα) trfc απο 42 και πάνω. (μετα δοκιμαζεις να κατεβεις, αν θελεις)1,40 vcore (ισως και πιο πάνω οπως λεει και ο winters)1.70 vmch (αρχικά - ισως να θελει και πιο κατω ίσως και πιο πάνω)- μ αυτες μαλλον μπαινεις στα win τωρα ποσο στςθερες ειναι, θα το δεις μονος σου.καλησπέρα. είμαι σχετικά καινούριος στον υπερχρονισμό.το σύστημα μου τρέχει λογικά πρέπει να τα έχει τα 3.6 και θα με κρατήσει ακόμα ένα εξάμηνο σίγουρα με αυτή τη συχνότητα και με μια καινούρια κάρτα γραφικών απά σεπτέμβρη.24/7 Ε6600 με αερα δυσκολα θα εισαιμιλαμε για πολυ θορυβο, και ελεγχομενες θερμοκρασιες (όχι καλες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάϊος 2, 2008 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 ερχεται κ καλοκαιρι// κ κατα 99% θες πανω απο 1.425vcore για τα 3600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Μάϊος 2, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Ναι και εγω το θεωρω αδυνατο...για τους παραπάνω λόγουςθα εισαι και πολυ κοντα στα όρια για 24/7 με τον Ε6600.Έχε υπ όψη σου ότι το vmch σχεδον σε όλες τις Max εχει vdrop 0,05-0,1 *** σε load αναλογαμε τι τιμη εχεις στο bios.Υπολόγιζε ότι με 1,70 vmch στο bios εισαι σε load περιπου 1,61 . με 1,75 vmch στο bios εισαι σε load περιπου 1,65 .Για το 975 chipset καλό ειναι να δινεις κάτω/μεχρι 1,65 vmch πραγματικα για 24/7.Να ξερεις επισης ότι ανεβαζοντας το VMCH ανεβαινει ταυτχρονα και η ταση στο PCIe και δεν ειναι και τοσο καλο για την VGA σου για 24/7, Εγω για αυτο δεν την εχω πάνω απο3,2 24/7, θελω 1,50-1,55 vmch παντα. *** Δεν ειναι ακριβώς αυτό το vdrop γιατι ουτε οι τιμες που δινεις στο bios ειναι ακριβως αυτες στην πραγματικοτητα, ειναι λίγο πιο κάτω.λογικά πρέπει να τα έχει τα 3.6 και θα με κρατήσει ακόμα ένα εξάμηνο σίγουρα με αυτή τη συχνότητα και με μια καινούρια κάρτα γραφικών απά σεπτέμβρη.στην πραξη απο 3,2 στα 3,6 δεν θα κερδισεις κατι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemist Μάϊος 2, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 με 3240 ειμαι idle 39 με 43 ανάλογα με το αν είναι κλειστές οι πόρτες του δωματιού ενώ full load είμαι 54 με 58 με το zalman να είναι στο 50% των στροφών και 70% αντίστοιχα.με τις παραπάνω θερμοκρασίες δεν έχω και πολλες ελπίδες για να ανέβω έστω και 200mhz παραπάνω?κάτι που ξέχασα να αναφέρω όταν ανεβάσω ως έχει το μηχάνημα πειράζοντας μόνο το external clock στα 370κάτι παύει να είναι σταθερό ενώ μπουτάρει σε full load ΚΛΑΝΕΙ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ.τι θα πρέπει να κάνω εκτός απ' το να χαλαρώσω timmings? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemist Μάϊος 2, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 μέχρι 1.75 vmch στο bios είναι καλά για 24/7 που με ενδιαφέρεικαι με vcpucore λίγο πιο κάτω από 1.40 λογικά θα ανέβει 200 με 300mhz xωρίς πρόβλημα .κατάλαβα καλά ή είναι κάτι που μου διαφεύγει??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Μάϊος 4, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Δεν υπαρχει συγκεκριμενη συνταγη για να σου πει κανεις κανε αυτο ή κανε το άλλο ή αυτο ειναι κακο ή αυτο είναι καλό. Τώρα είσαι ο μάγειρας και έχεις δικά σου υλικά. Εμείς απλά θα δοκιμασουμε στο τέλος .stable overclocking = ατελειωτες ώρες stressing και orthos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Μάϊος 5, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 βαλτα κατω και δες αν τα 200ΜΗζ παραπανω αξίζουν το παραπάνω ρευμα και τις παραπάνω θερμοκρασίες. Εγω στον δικο μου εχω βρει την χρυση τομη μαζι με την ψηκτρα που έχω στη συχνότητα που βλεπεις στην υπογραφη, απο κει και πανω αν και μπορει να φθάσει, δεν αξίζει λόγω του οτι σε σχεση με τα MGz οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.