sotiris Μάϊος 2, 2008 #61 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Το πρώτο του είδους που είχα δοκιμάσει παλιά κάποτε ήταν το Ultima Online, αν θυμάμαι καλά.Το παιχνίδι αυτής της κατηγορίας που είχα αφιερώσει τις περισσότερες ώρες ήταν το 4th coming που είχε βγάλει/φέρει η compulink (ελληνικό κλπ κλπ).Έπαιζα για όσο καιρό ήταν free (1-2 μήνες) και ήταν η πρώτη φορά που έκλεισα 12 ώρες την pstn (6 απόγευμα με 6 πρωί).Επειδή κατάλαβα το σκηνικό και το τι χάνεις με κάτι τέτοιο, από τότε δεν έχω βάλει mmorpg στον υπολογιστή μου, πλην του lineage2, που έπαιξα από το 0 μέχρι το 30 level (χωρίς βοήθεια, ανεβαίναν σχετικά αργά τα level) και το παράτησα και αυτό.Ωραία είναι τα παιχνίδια αυτά, μου αρέσουν πολύ, αλλά όταν βλέπω κάτι κινέζους που παίζουν 36 ώρες συνεχόμενα κλπ. (τό 'χα δει σε ειδήσεις) καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι παρά φύσιν συμπεριφορά. Είναι θέμα του τι hobby έχει ο καθένας βέβαια, αλλά ειδικά σε μικρά παιδιά καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο. Η πρότασή μου προς τους γονείς είναι να δώσουν στα παιδιά ερεθίσματα διαφορετικά του υπολογιστή. Όχι ότι ο υπολογιστής είναι κάτι κακό, αλλά δεν πρέπει να είναι το μόνο ερέθισμα. Έχω φάει απίστευτες ώρες μπροστά από οθόνη υπολογιστή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φάει αυτές που είναι και όχι τις διπλάσιες, γιατί με ένα τέτοιο παιχνίδι θα ήταν πολύ πιθανό σενάριο!Γι' αυτό μου αρέσει το γρήγορο internet και τα σχετικά γρήγορα pc, ώστε να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην κοιτάω μια οθόνη 24/7.Τώρα για τους φίλους 36 ετών είναι δυσκολότερα τα πράγματα, αυτά είναι προσωπικές επιλογές, και εκεί δεν υπάρχει γιατρειά (υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δυστυχώς, πράγμα που κάτι δείχνει, ότι μας λείπουν παιδικά χρόνια)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melkon Μάϊος 2, 2008 #62 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 lol ^^"πανω κατω στην ηλικια του γιου σου (15)"μονο τα διπλασια χρονια.χααχαχαχαΝαι αλλα ξερω τι γιναιτε γιατι τυχαινει να ειμαι στο ιδιο περιβαλον με παιδια τετοιας ηλικιας.διωρθωθηκε το αρχικο post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 2, 2008 #63 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Γιώργο δυστυχώς ο μόνος τρόπος να του το κόψεις είναι η επι τόπου απαγόρευση του εξηγώντας παράλληλά τους λόγους (με τόπο κατανοητό βέβαια για την ηλικία του) που πρέπει να σταματήσει. Έχε βέβαια και στην "φαρέτρα" σου μια άλλη εναλλακτική λύση, ένα άλλο παιχνιδάκι που θα τον απασχολεί για λίγη ώρα στο PC. Ευχής έργο βέβαια είναι να μην κάθεται καθόλου για games. Πράγμα δύσκολο όμως διότι κάθεσαι και εσύ. Αλλά παιδιά, δεν είναι τα mmorpg τα μόνα επικύνδυνα γι αυτήν την ηλικία. Εγώ προσπάθησα να έχω τον δικό μου γιο (9 χρονών) για buffer δίπλα μου στο lineage2 και ούτε θέλει να το δει το game..:rant: Απεναντίας όταν παίζει το LEGO star wars κολλάει σαν βδέλλα. Ε φυσικά μετά από ώρα τρώει "σέντρα" από το PC. ΔΙότι έχει προηγηθέι συμφωνία και ξέρει ότι δεν θα υπάρχει επόμενη φορά. Αλλά αν δεν το βγάλεις έξω από το σπίτι το παιδί δύσκολα τα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 2, 2008 #64 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Γιώργο δυστυχώς ο μόνος τρόπος να του το κόψεις είναι η επι τόπου απαγόρευση του εξηγώντας παράλληλά τους λόγους (με τόπο κατανοητό βέβαια για την ηλικία του) που πρέπει να σταματήσει. Έχε βέβαια και στην "φαρέτρα" σου μια άλλη εναλλακτική λύση, ένα άλλο παιχνιδάκι που θα τον απασχολεί για λίγη ώρα στο PC. Ευχής έργο βέβαια είναι να μην κάθεται καθόλου για games. Πράγμα δύσκολο όμως διότι κάθεσαι και εσύ. Αλλά παιδιά, δεν είναι τα mmorpg τα μόνα επικύνδυνα γι αυτήν την ηλικία. Εγώ προσπάθησα να έχω τον δικό μου γιο (9 χρονών) για buffer δίπλα μου στο lineage2 και ούτε θέλει να το δει το game..:rant: Απεναντίας όταν παίζει το LEGO star wars κολλάει σαν βδέλλα. Ε φυσικά μετά από ώρα τρώει "σέντρα" από το PC. ΔΙότι έχει προηγηθέι συμφωνία και ξέρει ότι δεν θα υπάρχει επόμενη φορά. Αλλά αν δεν το βγάλεις έξω από το σπίτι το παιδί δύσκολα τα πράγματα.Λέτε, λέτε, λέτε, διάφορες λύσεις αλλά νομίζω είστε όλοι τόσο "χαλασμένοι" από τα PCs που κανείς δεν πρότεινε το πιο απλό και αυτονόητο. Να κλείσει το PC και να κάτσει 1-2 ώρες και να ασχοληθεί με το παιδί. Να παίξουν ένα επιτραπέζιο μαζί, να παίξουν στο χαρτί ένα παιχνίδι γνώσεων, να μουτζουρώσουν σε κανένα μπλοκ ζωγραφικής, να παίξουν ξύλο, να πειράξουν τη μαμά, whatever, αρκεί να είναι off το PC. Αν δεν αναπτύξει το παιδί την φαντασία και τη δημιουργική σκέψη στην πρώτη δεκαετία της ζωής του πότε θα το κάνει... στο λύκειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamatas Μάϊος 2, 2008 #65 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 ΠΩΣ θα τον "ξεμπλέξω"......?...... Ρωτάω τους "κολλημένους" που "ξέμπλεξαν" για τη γνώμη τους..... Το παιδι ειναι 7 χρονων , δεν δικαιολογεισαι να ρωτας τετοια πραγματα και θα σου εξηγησω γιατι. Καθε μερα εχει σχολειο μεχρι της μια γυρναει σπιτι κατα της δυο. Πρεπει να τον εχεις γραψει σε κανενα αθλημα αν μπορεις και σε δυο αθληματα, να βλεπει περισοτερα παιδια. Μπορεις να τον πας και φροτηστηριο για ξενη γλωσσα απο τωρα καλυτερα αν δεις οτι μπορει. Αν του αρεσει πηγαινε τον να μαθει και κιθαρα, μουσικη τετοια καποιο οργανο. Με αυτο το προγραμμα γυρναει σπιτι και του μενουν λιγες ωρες να αραξει το βραδακι πριν της 10 οπου πρεπει να κοιμηθει για να παει σχολειο παλι αυριο. Το ερωτημα σου ποιο ειναι τωρα? οτι παιζει 1 -2 ωρες lineage? αστον να παιζει 1-2 ωρες ενασχοληση με τον υπολογιστη ακονιζουν το μυαλο. Αν δε τον εχεις παει ομως ουτε σε αθλημα, ουτε σε φροντηστηριο, ουτε σε μουσικη και καθεται ολη μερα σπιτι, ε να σε σιγουρος στο πισι θα την βγαζει και θα λιωνει στο λινεαγε 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Μάϊος 2, 2008 #66 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Παρτου 2-3 τετοια και περνα το χρονο σου μαζι του φτιαχνοντας νεες πατεντες! http://mindstorms.lego.com/eng/USA_Atlanta_Destination/Default.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
f117 Μάϊος 2, 2008 #67 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 respect στον Mischeif.......θα τον κανεις να χαζέψει :D ...... αθλοπαιδείες ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ....και δεν νομίζω να μην εχεις βάλει να κάνει κάτι...... GYM... έλιωνες εσύ......τοχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 2, 2008 #68 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Δεν του μαθαινεις να μονταρει μητρικες κλπ? Πρεπει να μεταφερθει η τεχνη στον επομενο. The blood line must flow Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 2, 2008 #69 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Όπως είπε και ο Mischeif δώστου να κάνει κάτι δημιουργικό και κάποιο άθλημα. Έλεος, όχι φροντηστήριο από τα 7 του χρόνια. Από τη μία λέμε να μην παίζει l2, ώστε να ζήσει σωστά παιδικά χρόνια, και από την άλλη λέμε να του μαμήσουμε τη διάθεση για μάθηση από τα 7 του χρόνια;Ως άνθρωπος με σχετικά ώριμη σκέψη πλέον, μετανιώνω για:α. τις άπειρες ώρες που έχασα στο πισι ως παιδί (είχα, βέβαια τη δικαιολογία της έλειψης παιδιών της ηλικίας μου, στην γειτονιά μου)β. τις άπειρες ώρες που ξόδεψα σε διάβασμα. Αυτό μου γυρνάει μπούμερανγκ τώρα, και δεν θέλω να διαβάσω για τη σχολή.Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά Γιώργο, από προσωπική εμπειρία, σου συνιστώ να τα έχεις κι αυτά κατά νου Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Μάϊος 3, 2008 #70 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2008 Πάρτε το χαμπάρι... δεν προλαβαίνουμε πλέον να τα κάνουμε όλα σ'αυτή τη ζωή. Έχω 3-4 χόμπυ/ενδιαφέροντα. Αν πω να ασχοληθώ με όλα... θα πεινάσω. Αναγκαστικά αρχίζω και αφήνω κάποια. Κάποια στιγμή θα σταματήσω να postάρω και στο lab και θα μπαίνω μια στα 2 χρόναι να ρωτάω ποια κάρτα είναι πιο καλή και τι mobo να πάρω.....Αν δε χορτάσεις παιχνίδια μικρός (και τα ανακαλύψεις μεγάλος) θα βγεις στερημένος (ή θα παίζεις μεγάλος με ότι αυτό συνεπάγεται). Αν "καεις" στην οθόνη μικρός μάλλον θα τα σkατώσ3ις με τα "γράμματα" και άντε μετά βγάλτα πέρα με λιγότερες επιλογές. Υπάρχει trade-off.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForcaMU Μάϊος 4, 2008 #71 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 ΠΩΣ θα τον "ξεμπλέξω"......?...... Ρωτάω τους "κολλημένους" που "ξέμπλεξαν" για τη γνώμη τους..... (δεν έχω διαβάσει τα παραπάνω posts λόγω έλλειψης χρόνου) Βάλε κωδικό στον υπολογιστή :X: Θα πιάσει 100%.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 4, 2008 #72 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2008 Και η γκρίνια πάει για WR στο hwbot Link to comment Share on other sites More sharing options...
toxas Μάϊος 5, 2008 #73 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Δειχτου πως καταντησαν αυτοι που ελιωσαν XDΠροσωπικα θα ελεγα το παιδι να κανει οτι του αρεσει μπορει να εχει τα ταλεντο ο ανθρωπος οταν μεγαλωσει και να ανοιξει την νεα sierra γιατι να του το κοψεις...Απλα ολα ειδικα σε αυτη την ηλικια θα πρεπει να γινονται με μετρο να ασχολητε τοσο οσο πρεπει για την ηλικια του δλδ τοσο ωστε να του επιτρεπει αν ειναι σωστος στις σχολικες του υποχρεωσεις του πχ να κοιματε σωστες ωρες να ειναι κοινωνικος κτλΑπο εκει κ περα πιστευω ειναι "ευκολο" θεωρητικα τουλαχιστον να περιορισεις ενα 7χρονο παιδι στις ωρες που θα ασχολειτε μα το Pc να του πεις πχ 2-3 ωρες κ τερμα...Επειδη κ εγω ειμαι παθων κ mmo addict (ευτυχως ξεκοψα αντε να δουμε αν θα μπορω να ειμαι ετσι κ οταν τα βγει το warhammer online) φανταζομαι πως θα ειναι για ενα 7 χρονο παιδι αυτο το πραγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Μάϊος 5, 2008 #74 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Για κανενα λογο και να το θελει να συνεχισει με αυτο παιχνιδι-ναρκωτικο... Θελει δεν θελει θα το κοψει στο χερι σου ειναι hipro5....μαθε του καλυτερα πραγματα απο αυτο το game... Μαθε του ρε παιδι να κανει τρελα overclocking και διαφορα mods....:hehe::hehe: Υ.Γ. Περα απο την πλακα ενα 7χρονο ειναι ας κανει μια καλη αρχη και κοψτου το μαχαρι !! Οχι ετσι οπως μαθαινουν τα παιδια τους μερικοι να εχουν οτι θελουν...απο κει και περα λεγονται κακομαθημενα...και παλι ειναι στο χερι σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bigi Μάϊος 5, 2008 #75 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Εγώ συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα είπε ο ΓιαγκΤ.Επιπλέον πιστεύω πως δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα με φοβέρες, αγριάδες, απειλές και τιμωρίες.Εντάξει είναι μικρός σε ηλικία οπότε υποθέτω πως αν τον αγριέψεις δε θα επαναστατήσει, αλλά δε συμφωνώ με αυτή την τακτική.Εξάλλου αν όντως του αρέσει αυτό το πράγμα (κάτι που βέβαια θα φανεί αργότερα, όσο και να έχουν αλλάξει τα σημερινά παιδιά, τα 7 έτη ζωής είναι μικρή ηλικία για να γνωρίζεις τα θέλω σου) ό,τι και να του πεις εσύ, όσο και να προσπαθήσεις να το περιορίσεις δε θα το καταφέρεις.Εγώ έχω καταλήξει στο συμπερασμα ότι το πιο δυνατό πράγμα είναι η επιθυμία ενός ανθρώπου.Συμφωνόντας με τους προηγούμενους θα πρότεινα να τον αφήνεις να ασχολείται για κάποιες ώρες εφόσον κιόλας η συμπεριφορά του κατά τα λοιπά δεν είναι προβληματική.Προσπάθησε όμως να αναπτύξεις δραστηριότητες από κοινού με τα παιδιά σου που δεν έχουν να κάνουν με τον υπολογιστή.Αυτά είναι που θα σε δέσουν μαζί τους.Αυτά είναι που θα τα κάνουν να καταλάβουν ότι έχουν μπαμπά, ότι αυτός ενδιαφέρεται και θα τους αρέσει κιόλας που θα έχουν σαν πρότυπο ένα γονιό με ενδιαφέροντα και δυναμικότητα.Δε νομίζω να θέλεις και εσύ ο ίδιος οι μόνες αναμνήσεις που θα έχεις μετά από χρόνια με τα παιδιά σου να είναι πώς κλοκάρατε παρέα.Και προς θεού, μηχανορραφίες για εμένα δεν έχουν θέση μεταξύ γονιών και παιδιών.Δε θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή ότι ο πατέρας μου μου έλεγε ένα σωρό ψέματα για να σταματήσω ένα παιχνίδι ή πολύ περισσότερο ότι έβαλε χέρι σε λογαριασμό μου για να με αποθαρρύνει να συνεχίσω.Το ίδιο πιστεύω και ο γιος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 5, 2008 Author #76 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2008 Βρε μόλις μου 'ρθε και ο λογαριασμός τηλεφώνου (voip) 256 Ευρώ το μήνα, έκοψα και τηλέφωνα και Internet και ΤΕΛΟΣ...... Φανταστήτε ότι τα τοπικά και τα υπεραστικά ενός Ελλάδος ΔΕΝ χρεώνονται.... ΜΟΝΟ σε κινητά 256 Ευρώ?......Άτιμη κόρη..... Βρε ΚΟΨΤΑ ΟΛΑ σου λέω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Μάϊος 6, 2008 #77 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2008 Αυτο δεν ειναι τιποτα εμενα μου ειχε ερθει και 500+ ευρω, εκει διαγωνιστικα στα 100μ , οταν ειδε ο πατερας τον λογαριασμο αρχισαμε να τρεχουμε και οι δυο ΞΑΦΝΗΚΑ εγω μπροστα και αυτος απο πισω και λιγο πιο πισω η μαμα να φωναζει μη το ΠΑΙΔΙ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Μάϊος 6, 2008 Author #78 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2008 Αυτο δεν ειναι τιποτα εμενα μου ειχε ερθει και 500+ ευρω, εκει διαγωνιστικα στα 100μ , οταν ειδε ο πατερας τον λογαριασμο αρχισαμε να τρεχουμε και οι δυο ΞΑΦΝΗΚΑ εγω μπροστα και αυτος απο πισω και λιγο πιο πισω η μαμα να φωναζει μη το ΠΑΙΔΙ!!!!!! :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 6, 2008 #79 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2008 Κανένα cheat/hack για το παιχνιδι (αν υπαρχει) στα κρυφα,δεν θα οδηγήσει σε permanent kick/ban? :devil::devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Μάϊος 6, 2008 #80 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2008 Νομιζω οτι η λυση ειναι πολλη απλη , αναιμακτη και ανωδυνη. Και το ονομα αυτης....LAG.... δημιουργησε οσο ποιο πολλη traffic μπορεις και μετα το παιχνιδι δεν θα κουνιεται απο το lag που θα εχει. Και εσυ θα λες μετα "Φταιει ο ΟΤΕ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.