Borg Μάϊος 1, 2008 #21 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 απλα του το σταματας με τροπο η του βαζεις να παιζει μονο λιγες ωρες, τοσο απλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Μάϊος 1, 2008 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Εγώ φίλε Γιώργο θα σου πρότεινα να τον παίρνεις μαζί σου στα "μαστορέματα" ή σε δουλειές που κάνεις. Γενικά "πίεσε" τον να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Στην ανάγκη βάλε του και τις φωνές. Πατέρας είσαι η γνώμη μετράει και είναι σεβαστή, αλοίμονο. Τα ίδια έκανε και ο δικός μου πατέρας 10-11 χρόνια πρίν. Στο τέλος έμαθα να τρυπάω ξύλο και σίδερο, να δουλέυω σβουράκι, πριόνι, ηλεκτροκόλληση και να φτιάχνω και κάτι ψευτόυδραυλικα. Θα γκρινιάξει μια-δυο-τρεις στο τέλος θα γουστάρει όμως. Στη βράση κολλάει το σίδερο όσον αφορά στη διαπαιδαγώγηση.και εγώ θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη...το μόνο πράγμα που μπορεί να τραβήξει ένα παιδίσε αυτή την ηλικία είναι η αγάπη και παρέα του ηρωά του (του πατέρα του) Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefsinaras Μάϊος 1, 2008 #23 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 george φιλε παρατησε τα φορτηγα-μπετονιερες-γερανους ? δεν του κανουν αισθηση ποια ? αν ναι τοτε ειναι καλο κολληματακι...... λοιπον εγω θα εκανα το εξης ....θα εκανα κανα δηθεν προβληματακι στην συνδεση (ριξτα στον οτε) και θα αφηνα καμια βδομαδα το προβλημα λοιπον στο καπακι θα πηγαινα σε κανα μεγαλο παιχνιδαδικο (jumbo) που ειναι και φθηνο και θα του επερνα 3-4 παιχνιδια τι του αρεσει πολυ το ξερεις εσυ ετσι no net καινουργια ενδιαφεροντα παιχνιδια για να <μαστορεψει> πιστευω οτι θα το ξεχασει......εχει και σχολειο απο την αλλη εβδομαδα μην του φωναξ του παιδιου ειναι μικρο ακομα και υπαρχει τροπος να το ξεγελασεις ακομα.........αντε 2-3 χρονια σε περνει ακομα γιατι μετα θα σου φτιαχνει αυτος το νετ.......:rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάϊος 1, 2008 #24 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Εγω συμφωνω να γινουν ολα με μετρο και ταυτοχρονα να τον αποσπας με αλλα πραγματα..Διαβαζει ? τον ελεγχεις , αν τα παει καλα η συμφωνια να ειναι μια ωρα..Μερικες φορες βεβαια βγαζε και κανα καλωδιο ( η τα ξερει τα κολπα; ) η "χαλασε" το Lineage οι δικοι μου γονεις , μου διναν το καλωδιο και επαιζα 1ωρα την ημερα red alert TA.Βεβαια αυτο με εκανε να το αναζητω περισσοτερο αυτο το παιχνιδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 1, 2008 #25 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 ΠΩΣ θα τον "ξεμπλέξω"......?...... Ρωτάω τους "κολλημένους" που "ξέμπλεξαν" για τη γνώμη τους..... Hipro δεν ξερω εαν μπορω να βοηθησω....Επεζα L2 απο τα 13 μου...το εκοψα μαχαιρι στα 16 μου... Οταν το αρχησα εγω..το αρχησε μαζι μου και ο 7χρονος αδερφος μου...Ομολογω πως ''λιωναμε'' μαζι... Τωρα που σταματησα...και ασχολουμαι με αλλα πραγματα...Τον βαζω και σηκωνεται... Για μενα το σωστο ειναι να του δωσεις να καταλαβει πως δεν αξιζει να αφιερωνει τοσες ωρες πανω απο το pc διοτι ειναι μικρος...ως ενηλικας που εισαι θα του δωσεις να καταλαβει... Να πηγενει εξω να παιζει με αλλα παιδια...σε πλατιες..να κανει παρεες... ΚΑΙ ετσι ΚΑΙ ΜΟΝΟ ετσι θα παρατησει το L2... Ελπιζω να με ακουσεις και να βοηθησα.... Υ.Γ: Δεν ειπαμε να μην παιζει και καθολου...αλλα να μην ΛΙΩΝΕΙ...πρως θεου δηλαδη...ΕΛΕΟΣ,1-2 ωρες το πολυ να παιζει την μερα...(εγω επεζα 4min και 12+ max) γιαφτο προσεξε το σε παρακαλω πολυ...επειδη το εχω περασει και ομολογω πως το μετανιωσα ΠΙΚΡΑ:red: Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Μάϊος 1, 2008 #26 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Εγώ στην θέση σου ή θα εκλεινα τις πόρτες απο το modem ή θα χαλούσα την εγκατάσταση του παιχνιδιού(σβήσε κάνα δυο αρχεία).Στην συνέχεια θα προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο για να το φτιάξω και καλά(μα πως στο καλό χάλασε αφού εχθες δούλευε) και θα ταυτόχρονα θα του αποσπούσα την προσοχή με κάποιο άλλο παιχνίδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
axi Μάϊος 1, 2008 #27 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Γιώργο για μένα του το κόβεις μαχαίριΈχω και τα δικά μου σε παρόμοιες ηλικίες και τα ξέρω.Τα rpg είναι ότι πιο εθιστικό υπάρχει. kill kill kill ανεβάζεις level και πάει λέγοντας.Ημίμετρα της μιας ώρας για μένα είναι χειρότερα.Πατέρας του είσαι και θα σεβαστεί τη γνώμη σου. Τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theovaz Μάϊος 1, 2008 #28 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Βάλ'τον να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα εκτός απ'το l2 π.χ αθλήματα/παιχνίδι με τους φίλους του(αν δεν παίξει τώρα που είναι μικρός πότε θα παίξει) και μην τον αφήνεις πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη , είναι πιστεύω ότι χειρότερο για ένα παιδί της ηλικίας του.Στην τελική , εάν δεν ξεκολλάει με τίποτα, δώστου ένα pot και αυτό το καλό κομμάτι qx που ακούγεται ότι έχεις:p):OT:αλήθεια , τι pc έχει ο μικρός;:OT:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάϊος 1, 2008 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Εγώ στην θέση σου ή θα εκλεινα τις πόρτες απο το modem ή θα χαλούσα την εγκατάσταση του παιχνιδιού(σβήσε κάνα δυο αρχεία).Στην συνέχεια θα προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο για να το φτιάξω και καλά(μα πως στο καλό χάλασε αφού εχθες δούλευε) και θα ταυτόχρονα θα του αποσπούσα την προσοχή με κάποιο άλλο παιχνίδι. Περιπτωση 1: Ο μικρός διαβάζει το thelab Αποτελεσμα: Την πατησατε Εχω την εντυπωση πως το παιχνιδι το εκανε ο μικρος install μονος του Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Μάϊος 1, 2008 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 Περιπτωση 1: Ο μικρός διαβάζει το thelabΑποτελεσμα: Την πατησατε Εχω την εντυπωση πως το παιχνιδι το εκανε ο μικρος install μονος του FLO μηπως εισαι λιγο υπερβολικος? Οχι και Install μονος του..(οχι οτι ειναι δυσκολο αλλα απαιτει λιγες γνωσες στην αγγλικη γλωσσα οπου ενας 7χρονος δεν τις εχει) Παντος εαν παρεις απο τον Hipro τοτε ο μικρος δεν θα ''μασαει''... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Μάϊος 1, 2008 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2008 να πω κι εγω τη γνωμη μου απο τη μικρη πειρα διδασκαλιας που εχω ουτε η στερηση ουτε η επιβολη ουτε το φαιαργουωλ ειναι λυση...στο φροντιστηριο που δουλευα ειχα τον Αλεξανδρο,12 ετων...ο Αλεξανδρος που λετε φοβερος μαθητης και αθληταρας,επειδη τον εσκαγε και τον εδερνε η μισοτρελλη μητερα..το καλοκαιρι που ηταν ελευθερος τι νομιζετε πως εκανε ο ΑΛεξανδρος μας?ω ναι,ελιωνε στο PS2 αντι να γνωριστει με αλλα παιδια κλπ...απεναντιας,ο Πανος δεν ηταν τοσο καλος οσο ο Αλεξανδρος,αλλα ειχε σταθεροτατη αποδοση...δηλ αν μαθαινε κατι,δεν το ξεχναγε ποτε,..και ο Πανος επαιζε PS2..αλλα οχι επαγγελματικα(και τα καλοκαιρια του τα περναγε νορμαλ),επειδη οι γονεις του ειχαν φαει ωρες να του εξηγουν το καθετι (φανταστειτε ,12 χρονων παιδακι και ειχε μαθει να μην αγοραζει πειρατικα σιντι η παιχνιδια...και χωρις να φοβαται καποιον...απλα ελεγε "δεν ειναι σωστο" και εντ οφ στορυ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάϊος 2, 2008 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Κόλλησε με το L2? Ε τότε αγόρασέ του το WoW για να ξεκολλήσει..! Περαν από την πλάκα, Αν επιχειρήσεις να του επιβληθείς με αυστηρό ύφος στυλ "κομμένα όλα, κάνεις ότι θέλω εγώ γιατί έτσι το λέω", είναι πιθανό να αντιδράσει έντονα και μακροπρόθεσμα να συμπεριφέρεται τελείως "ανώριμα" όπως στο ποστ του Tsakona Γνώμη μου πάντως είναι πως το να κλείνει 7ωρο στο πισι δεν είναι πρόβλημα από μόνο του. Με την ίδια λογική αν δουλεύεις 7 ώρες την ημέρα ή διαβάζεις 10ωρα οποιοδήποτε βιβλίο (από σχολικά έως εξωσχολικά, περιοδικά κτλ) τότε υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα θα είναι γιατι: 1) θα χαλάσει η φυσική του κατάσταση (βάρος, υγεία) 2) θα προκαλέσει ζημιά στα μάτια του (πάλι υγεία) 3) δεν θα ασχολείται με το σχολείο 4) θα ξεκόψει επικοινωνία με τον "έξω κόσμο" χωρίς να νοιάζεται για κανέναν και για τίποτα 5) κτλ (ό,τι μου διαφεύγει δηλαδή) Τι θα έκανα εγώ τουλάχιστον. Πρώτα από όλα θα τον εμπιστευόμουν στις αποφάσεις του όποιες κι αν είναι αυτές. Κατά δεύτερον, να του επισημάνω/τονίζω, όχι με επικριτικό τρόπο, να προσέχει την ασφάλειά του. Τώρα, τι θα έκανα εγώ, όσον αφορά τα παραπάνω: 1) Θα τον έγραφα να ξεκινήσει κάποιο είδος γυμναστικής (γυμναστήριο, πολεμικές τέχνες, χορός, οτιδήποτε του προκαλεί ενδιαφέρον). 1 ώρα την ημέρα, κάθε μέρα. Σχεδόν σε όλους μας, μας αρέσει κάτι από αυτά. 2) same 3) Θα του αγόραζα κάποιο εξωσχολικό βιβλίο. Harry Potter, Dune, Lord of the Rings, Αρκάς, οτιδήποτε ακόμα και κομιξ και θα τον αφήσω να λιώσει στα περιοδικά/βιβλία. Σίγουρα όλο και κάποιο/κάτι θα του κινήσει το ενδιαφέρον. Απλό και κατανοητό να είναι. Έχω παρατηρήσει πως όταν διαβάζει πολλές ώρες διάφορα βιβλία, οι επιδόσεις του στο σχολείο βελτιώνονται (το έχω δει κι από μένα). Στην τελική πάρτου κανένα κόμιξ/μάνγκα με lineage 2 (νομίζω έχουν βγάλει). 4) 7 χρονών αγόρι και να πηγαίνει με την παρέα του για καφέ, λίγο δύσκολο. 5) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το l2 ως μέσο για να μάθει χρήσιμα πράγματα για την ζωή του Και τέλος, γιατί δεν ζητάς και την γνώμη κάποιου έμπειρου ψυχολόγου? Ποτέ δεν ξέρεις τι λύσεις μπορείς να βρεις... Λύσεις που παρακινούν τον ενθουσιαμό, δεν προκαλούν την αντίδραση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Μάϊος 2, 2008 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Εγώ φίλε Γιώργο θα σου πρότεινα να τον παίρνεις μαζί σου στα "μαστορέματα" ή σε δουλειές που κάνεις. Γενικά "πίεσε" τον να περνάει ποιοτικό χρόνο μαζί σου. Στην ανάγκη βάλε του και τις φωνές. Πατέρας είσαι η γνώμη μετράει και είναι σεβαστή, αλοίμονο. Τα ίδια έκανε και ο δικός μου πατέρας 10-11 χρόνια πρίν. Στο τέλος έμαθα να τρυπάω ξύλο και σίδερο, να δουλέυω σβουράκι, πριόνι, ηλεκτροκόλληση και να φτιάχνω και κάτι ψευτόυδραυλικα. Θα γκρινιάξει μια-δυο-τρεις στο τέλος θα γουστάρει όμως. Στη βράση κολλάει το σίδερο όσον αφορά στη διαπαιδαγώγηση.Γι' αυτο λες αυτα που λες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Μάϊος 2, 2008 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Γι' αυτο λες αυτα που λες...Γιατί το λες αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Μάϊος 2, 2008 #35 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Διοτι θεωρω απαραδεκτο εν ετη 2008 να προτεινεις σε ενα πατερα (ή να το κανεις ο ιδιος επειδη στο εκαναν) να γινει βιαιος με το γιο του σ' αυτο το θεμα, ειδικα οταν ο ιδιος του εδωσε το πισι και το παιχνιδι. Καλα εκανε βεβαια και σιγουρα γνωριζε την πιθανοτητα το παιδι να "κολλησει" με το πισι αλλα σταθηκε ατυχος.Το αλλο που προτεινεις (και ειναι ακομα πιο απαραδεκτο) ειναι να προκαθορισει με το ζορι ο γονιος το μελλον του παιδιου. Ειναι απιστευτη η λογικη "τον παιρνω μαζι στη δουλεια και, που θα παει, καποτε θα συνηθισει". Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Μάϊος 2, 2008 #36 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 @jois211ον:Έχουν δει τα ματάκια μου άπειρες οικογένειες με γονείς λόγιους και μορφωμένους να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους μόνο με το ήπιο λόγο. Το απότελεσμα: Απείθαρχα και διαβολικώς άτακτα, θρασύτατα, ασεβή προς τον οποιοδήποτε και γενικά παιδιά που κάνους τους γονείς να ντρέπονται να τα κυκλοφορήσουν. Με άλλα λόγια: Αλητάκια. Όι νέοι γονείς προσπαθώντας να μεγαλώσουν "Ευρωπαικά" τα παιδιά τους τα αντιμετωπίζουν σαν ίσους, δηλαδή σαν άτομα με ανεπτυγμένη κρίτική ικανότητα και ωριμότητα. Αυτό δεν ισχύει. Τα παιδιά τα αγαπάμε και τα λατρευουμε, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι πλήρεις άνθρωποι μέχρι τα 11. Αυτό σημαίνει πως από λόγια δεν παίρνουν. Μια ξυλιά (πάντα με την παλάμη και μαλακά) στον πωπό μπορεί να αποβεί σωτήρια. Μια φωνή το ίδιο. Οι γόνεις πρέπει να δείξουν τα παιδιά πως πρέπει να φέρονται με τρόπο που αυτά κατανοούν. Και μην ξεχνάμε το σημαντικότερο: ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.2ον:Είναι φανερό πως παρερμήνευσες τη γραφή μου με σκοπό να πείς και εσύ κάτι. Την έκανες να φάινεται ακραία. Αυτό το νεοελληνικό στοιχείο με ηδωνίζει μέχρι οργασμού ώρες ώρες. Δεν το λέω για εσένα μόνο, αλλά μιλάω γενικά. Δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά η συγκεκριμένη σου πρόταση με πείραξε. Πάντα φιλικά:flower:.Εγώ είπα το να περνάει το παιδί χρόνο με τον πατέρα του. Τί πιο ανθρώπινο, υγιές και στοργικό. Δεν είπα να προκαθορίσει το μέλλον του. Αλοίμονο! Απλά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την αξία του γονιού πάντα. Ύστερα από χρόνια όταν θα είναι πλέον ένα υγιές και ώριμο πνευματικά άτομο θα το εκτιμήσει. Και εσύ όταν ήσουνα μικρός, δεν υπήρξαν φορές που δεν κατάλαβαινες για ποιό λόγο σου έλεγε ο/η μπαμπάς/μαμά, να κάνεις κατι, αλλά όταν μεγάλωσες και ωρίμασες είπες μέσα σου "Δίκιο είχε τελικά!". Και μην ξεχνάμε, η αγάπη του γονιού προς το παιδί, είναι ότι πιο στοργικό και βαθύ υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να αγάπαμε υπέρμετρα, αλλά να το δείχνουμε με μέτρο.Αυτή είναι η έννοια του γονιού κατ' εμέ.Επίσης, για την ιστορία, είμαι 19 ετών, παιδί από 3 φορές χωρισμένη οικογένεια με ενα μικρότερο αδερφό εξ' αίματος και δύο αδερφές μια μεγάλη και μια μικρή (εξ αγχιστείας), οι οποίες μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως έχω πονέσει παααρα πολύ όσον αφορά στο οικογενειακό, και αυτό με έχει κάνει να εκτιμήσω ορισμένα πράγματα πιο πολυ από άλλους (έτσι πιστεύω τουλάχιστον). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Μάϊος 2, 2008 #37 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 @jois211ον:Έχουν δει τα ματάκια μου άπειρες οικογένειες με γονείς λόγιους και μορφωμένους να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους μόνο με το ήπιο λόγο. Το απότελεσμα: Απείθαρχα και διαβολικώς άτακτα, θρασύτατα, ασεβή προς τον οποιοδήποτε και γενικά παιδιά που κάνους τους γονείς να ντρέπονται να τα κυκλοφορήσουν. Με άλλα λόγια: Αλητάκια.Αυτο ειναι επιχειρημα; Ακομα και σημερα -δυστυχως- το επιπεδο μορφωσης και η αποκτιση σωστης παιδεις ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το επιπεδο μορφωσης και την θεση του γονιου στην κοινωνια. Δε το βλεπω μονον εγω, το λενε και ενα σωρο ερευνες. Εσυ θα ερθεις να το καταριψεις; Όι νέοι γονείς προσπαθώντας να μεγαλώσουν "Ευρωπαικά" τα παιδιά τους τα αντιμετωπίζουν σαν ίσους, δηλαδή σαν άτομα με ανεπτυγμένη κρίτική ικανότητα και ωριμότητα. Αυτό δεν ισχύει. Τα παιδιά τα αγαπάμε και τα λατρευουμε, σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι πλήρεις άνθρωποι μέχρι τα 11. Αυτό σημαίνει πως από λόγια δεν παίρνουν. Μια ξυλιά (πάντα με την παλάμη και μαλακά) στον πωπό μπορεί να αποβεί σωτήρια. Μια φωνή το ίδιο. Οι γόνεις πρέπει να δείξουν τα παιδιά πως πρέπει να φέρονται με τρόπο που αυτά κατανοούν. Και μην ξεχνάμε το σημαντικότερο: ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.Στα 11 σιγουρα δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα, αλλα σε ηλικιες μικροτερες των 18 εχουν αποψεις πιο ενδιαφερουσες και απο ενηλικες.Οσον αφορα το ξυλο θυμαμαι οτι ετρωγα υπερβολικα σπανια και ποτε απο τον πατερα μου. Δε νομιζω οτι βγηκα προβληματικος. Αντιθετα παιδια της ηλικιας μου που τις "ετρωγαν" που και που ξερω πως ειναι σε σαφως κατωτερο μορφωτικο επιπεδο (και νοητικο μην πω). 2ον:Είναι φανερό πως παρερμήνευσες τη γραφή μου με σκοπό να πείς και εσύ κάτι. Την έκανες να φάινεται ακραία. Αυτό το νεοελληνικό στοιχείο με ηδωνίζει μέχρι οργασμού ώρες ώρες. Δεν το λέω για εσένα μόνο, αλλά μιλάω γενικά. Δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά η συγκεκριμένη σου πρόταση με πείραξε. Πάντα φιλικά:flower:.Δεν εχω καμια αναγκη να πω κατι, απλα για να το πω. Μπορεις πολυ ευκολα να κρινεις απο τα ποστ και την εγγραφη μου.Για το ποοοοσο πολυ διαφερει η απαντηση μου απο το ποστ σου, ας κρινουν αυτοι που τα διαβαζουν.Τελος, πολυ συχνα συναντω σε διαφορα φορουμ σνομιλιτες με "περιεργες" υπογραφες και αβαταρ, αποψεις που ταυτιζονται σε υπερβολικο βαθμο με τη θρησκεια, την πατριδα, ειναι κολλημενοι σε αυτο που τους μαθαν καποτε, αρνουνται να κοιταξουν παραπερα και συνηθως ειναι ανορθογραφοι ή χαμηλου μορφωτικου επιπεδου. Οποια διαφορετικη αποψη περαν αυτης που οριζει η "παραδοση" τη χαρακτιριζουν αρνητικα, ενω υπαρχει το γλυφιτζουρι του "νεοελληνα" ή "δηθεν προοδευτικου" για τον εκαστοτε συγγραφεα. Φροντιζουν να χρησιμοποιουν συχνα λεξεις τυπου "πειθαρχια", "ασεβεια", "χριστιανισμος", "νεοφιλελευθερος" κτλ. Επισης εχουν τη ταση για στρατοκαυλες θεωριες. Φυσικα δεν αναφερομαι σε σενα, γενικα το εγραψα οπως ειπα στην αρχη παιρνοντας αφορμη απο το ποστ σου. Παντα φιλικα.Εγώ είπα το να περνάει το παιδί χρόνο με τον πατέρα του. Τί πιο ανθρώπινο, υγιές και στοργικό. Δεν είπα να προκαθορίσει το μέλλον του. Αλοίμονο! Απλά τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την αξία του γονιού πάντα. Ύστερα από χρόνια όταν θα είναι πλέον ένα υγιές και ώριμο πνευματικά άτομο θα το εκτιμήσει. Και εσύ όταν ήσουνα μικρός, δεν υπήρξαν φορές που δεν κατάλαβαινες για ποιό λόγο σου έλεγε ο/η μπαμπάς/μαμά, να κάνεις κατι, αλλά όταν μεγάλωσες και ωρίμασες είπες μέσα σου "Δίκιο είχε τελικά!". Προσωπικα το γεγονος οτι η μανα μου προσπαθουσε με διαφορους τροπους να με αποτρεψει να κατσω στο πισι και ο πατερας μου με επαιρνε στη δουλεια γιατι αυτος ηταν ο βασικος χρονος που θα μπορουσε να περασει μαζι μου αντι να παιζω με τους φιλους μου, θα με εκαναν να απαντησω σαφως "δεν εκαναν καλα". Τα γραφω αυτα ως παραδειγματα γιατι εχουν αμεση σχεση με το θεμα.Και μην ξεχνάμε, η αγάπη του γονιού προς το παιδί, είναι ότι πιο στοργικό και βαθύ υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να αγάπαμε υπέρμετρα, αλλά να το δείχνουμε με μέτρο.Εστω οτι ειναι, τα κακοποιημενα παιδια ομως συνεχως αυξανονται και, guess what, η πλειοψηφια ειναι απο αμορφωτους γονεις.Επίσης, για την ιστορία, είμαι 19 ετών, παιδί από 3 φορές χωρισμένη οικογένεια με ενα μικρότερο αδερφό εξ' αίματος και δύο αδερφές μια μεγάλη και μια μικρή (εξ αγχιστείας), οι οποίες μεταξύ τους δεν έχουν καμία σχέση. Αυτό που θέλω να πώ είναι πως έχω πονέσει παααρα πολύ όσον αφορά στο οικογενειακό, και αυτό με έχει κάνει να εκτιμήσω ορισμένα πράγματα πιο πολυ από άλλους (έτσι πιστεύω τουλάχιστον).λογικο ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Μάϊος 2, 2008 #38 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Αυτο ειναι επιχειρημα; Ακομα και σημερα -δυστυχως- το επιπεδο μορφωσης και η αποκτιση σωστης παιδεις ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το επιπεδο μορφωσης και την θεση του γονιου στην κοινωνια. Δε το βλεπω μονον εγω, το λενε και ενα σωρο ερευνες. Εσυ θα ερθεις να το καταριψεις;Εγώ απλώς παραθέτω την εμπειρεία μου. Όσο μορφωμένοι και να είναι οι γονείς, αυτό δεν αποτελεί εφαλτήριο για μια σωστή διαπαιδαγώγηση. Τα παραδείγματα που έχω δεί είναι πολλά.Στα 11 σιγουρα δεν εχουν ολοκληρωθει ακομα, αλλα σε ηλικιες μικροτερες των 18 εχουν αποψεις πιο ενδιαφερουσες και απο ενηλικες.Οσον αφορα το ξυλο θυμαμαι οτι ετρωγα υπερβολικα σπανια και ποτε απο τον πατερα μου. Δε νομιζω οτι βγηκα προβληματικος. Αντιθετα παιδια της ηλικιας μου που τις "ετρωγαν" που και που ξερω πως ειναι σε σαφως κατωτερο μορφωτικο επιπεδο (και νοητικο μην πω). Στα 11 με 12 το παιδί έχει ολοκληρώσει κατά βάση την προσωπικότητα του. Από εκεί και πέρα προσθέτει "πινελιές". Μα και εγώ είμαι κατά της βίας στα παιδιά. Σπάνια τις έτρωγα μικρός άλλωστε και όπως και εσύ μόνο από τη μάνα μου. Εγώ μίλησα πιο πολύ για ένα "ταρακούνημα" παρά για ξύλο.Δεν εχω καμια αναγκη να πω κατι, απλα για να το πω. Μπορεις πολυ ευκολα να κρινεις απο τα ποστ και την εγγραφη μου.Για το ποοοοσο πολυ διαφερει η απαντηση μου απο το ποστ σου, ας κρινουν αυτοι που τα διαβαζουν.Τελος, πολυ συχνα συναντω σε διαφορα φορουμ συνομιλιτες με "περιεργες" υπογραφες και αβαταρ, αποψεις που ταυτιζονται σε υπερβολικο βαθμο με τη θρησκεια, την πατριδα, ειναι κολλημενοι σε αυτο που τους μαθαν καποτε, αρνουνται να κοιταξουν παραπερα και συνηθως ειναι ανορθογραφοι ή χαμηλου μορφωτικου επιπεδου. Οποια διαφορετικη αποψη περαν αυτης που οριζει η "παραδοση" τη χαρακτιριζουν αρνητικα, ενω υπαρχει το γλυφιτζουρι του "νεοελληνα" ή "δηθεν προοδευτικου" για τον εκαστοτε συγγραφεα. Φροντιζουν να χρησιμοποιουν συχνα λεξεις τυπου "πειθαρχια", "ασεβεια", "χριστιανισμος", "νεοφιλελευθερος" κτλ. Επισης εχουν τη ταση για στρατοκαυλες θεωριες. Φυσικα δεν αναφερομαι σε σενα, γενικα το εγραψα οπως ειπα στην αρχη παιρνοντας αφορμη απο το ποστ σου. Παντα φιλικα.Λοιπόν...Πρώτα από όλα πιστέυω πως έπιασες μια πρόταση μου και την ερμήνευσες με όχι απλά διαφορετικό αλλά τον τελειώς αντίθετο τρόπο. Μπορεί να φταίω και εγώ που δεν το διατύπωσα καλά. Μου επιτέθηκες από το πρώτο ποστ που με έκανες quote, σου επιτέθηκα αντίστοιχα (μας βλέπω black hole btw). Δεν μου αρέσει να τσακώνομαι και δη με αγνώστους. Σου ζητώ συγγνώμμη για αυτήν μου την επίθεση.Από την άλλη αν θεωρήσω την τελευταία πρόταση σου ως ειρωνική με βγάζεις σχεδόν χρυσαυγίτη. Δεν με ξέρεις και δεν σε αδικώ. Μπορώ να σε δικαιολογήσω εν μέρει και το κάνω. Πρόκειται για άλλη μια παρεξήγηση στα πλαίσια της εγγενούς απροσωπίας που υπάρχει στα fora.Προσωπικα το γεγονος οτι η μανα μου προσπαθουσε με διαφορους τροπους να με αποτρεψει να κατσω στο πισι και ο πατερας μου με επαιρνε στη δουλεια γιατι αυτος ηταν ο βασικος χρονος που θα μπορουσε να περασει μαζι μου αντι να παιζω με τους φιλους μου, θα με εκαναν να απαντησω σαφως "δεν εκαναν καλα". Τα γραφω αυτα ως παραδειγματα γιατι εχουν αμεση σχεση με το θεμα.Εδώ δεν έχω να πώ κάτι. Ο καθένας ξέρει τί είναι καλύτερο για τον εαυτό του.Εστω οτι ειναι, τα κακοποιημενα παιδια ομως συνεχως αυξανονται και, guess what, η πλειοψηφια ειναι απο αμορφωτους γονεις.Εγώ μίλησα για τη "σωστή διανομή της αγάπης". Αν "ρίχνουμε" την αγάπη μας υπέρμετρα τα αποτελέσματα δεν είναι σχεδόν ποτέ καλά. Μιλαώ εκ πείρας. Δεν είπα επίσης πουθενά ότι οι αμόρφωτοι είναι καλύτεροι γονιοί. Απλά το ότι κάποιοι γονείς είναι μορφωμένοι δεν σημαίνει ότι θα γαλουχίσουν και σωστά τα παιδιά τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Μάϊος 2, 2008 #39 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 Δε σε βγαζω ουτε χρυσαυγιτη τουτε τιποτα. Αυτο που περιγραφω ειναι ενα δεδομενο φαινομενο που παρατηρω πολυ συχνα.Eγω δεν εχω κατι αλλο να πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Μάϊος 2, 2008 #40 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2008 το ότι ένα παιδί θα μορφωθεί και θα αποκτήσει παιδεία δεν σημαίνει ότι είναι και ψυχικά υγιές... και το σημαντικότερο, ευτυχισμένο...τι να το κάνεις ένα παιδί που σαν ενήλικας θα έχει τέσσερα πτυχία οταν,μέσα του δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του... και δεν ξέρει τι θέλει...επίσης δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις να ταυτίζεις έμμεσα την εκκλησία, και την φιλοπατρία,με την κακοποίηση των παιδιών και την ανεπιθύμητη μετέπειτα εξέλιξη τους...κατ' εμέ μάλλον πως το αντίθετο ισχύει... χωρίς ιδανικά, και πίστη σε κάτι,οτιδήποτε θέλει ο καθένας όχι υποχρεωτικά την εκκλησία, δίνει ελπίδα γιατο αύριο στον άνθρωπο και στο παιδί, βοηθώντας να ξεπεράσει τα σημερινάανούσια προβλήματα που μας έχει επιβάλει ο μοντέρνος τρόπος ζωής...γενιές και γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με αυτό τον τρόπο που καταδικάζεις,και μάλιστα χωρίς να έχουν το χάσμα, και τα οικογενειακά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα...το κάθε μέλος έχει τις απόψεις του και το δικαίωμα να βάζει στο αβατάρ του,ότι θέλει, αρκεί να μην προσβάλει που άλλους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.