Jump to content

HELP!!! Δημιουργία τοπικού δικτύου με access point

kritikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης και σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Έχω ένα desktop και ένα laptop και τα 2 με vista. To desktop είναι ήδη συνδεμένο με adsl με ενσύρματο Modem router speedtouch 530v6. Θέλω να βάλω και το laptop στο ιντερνετ (ασύρματα)και πήρα ένα access point Airties AP-301. Διάβασα τις οδηγίες αλλά τίποτα. Έχω συνδέσει το μοντεμ με usb με το Pc και το access point συνδέετει με ethernet με το μοντεμ. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη:shifty:

Γιατί δεν τα βάζεις όλα με ethernet? Δηλαδή πάνω στο ρουτερ να συνδεθούν και το pc και το access point.

Γιατί δεν τα βάζεις όλα με ethernet? Δηλαδή πάνω στο ρουτερ να συνδεθούν και το pc και το access point.

γιατί το ρούτερ μου έχει μια θύρα ethernet

To modem σου λογικά θα έχει μία θύρα usb και μία ethernet έτσι δεν είναι;

Αν ισχύει αυτό τότε μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή με usb και στο ethernet να βάλεις το ασύρματο access point που πήρες!

Λογικά θα πρέπει να δουλέψει εκτώς αν έχεις βάλει στο access point κωδικό ή να μην το επιτρέπει το laptop σου να συνδεθεί!

Λοιπον το modem λειτουργει η usb η ethernet και τα δυο μαζι οχι.

λυση πρωτη. Aγορασε switch (15-20€) και συνδεσε το modem,switch ,access point, desktop με ethernet, και το λαπτοπ με wifi( η και ethernet)

Λυση δευτερη αγορασε ενα modem που να εχει και 4 ports και wifi (50+60€) και συνδεσε pc με lan, και laptop ασυρματα

γιατί όταν συνδέω το access point απευθείας με desktop ή το laptop δεν εμφανίζεται πουθενά? Ασυμβατότητα με vista??

Με usb το δοκίμασα και δε δουλεύει (για να βάλω το ethernet στο access point)

οταν λες δεν εμφανιζεται τι περιμενεις να δεις?

λογικα εχει καποιο web interface (192.168.2.254 ισως) γυρνα και το pc στο ιδιο subnet ριξε και καμια ματια στο manual και θα το δεις.

Στους Η/Υ πρεπει να βαλεις ip 192.168.2.x και subnet mask 255.255.255.0

οταν λες δεν εμφανιζεται τι περιμενεις να δεις?

λογικα εχει καποιο web interface (192.168.2.254 ισως) γυρνα και το pc στο ιδιο subnet ριξε και καμια ματια στο manual και θα το δεις.

Στους Η/Υ πρεπει να βαλεις ip 192.168.2.x και subnet mask 255.255.255.0

το έχω κάνει και τίποτα

γιατί το ρούτερ μου έχει μια θύρα ethernet

Πάρε ένα switch και θα είσαι καλυμένος. Είναι πολύ φθηνά πλέον.

Πάρε ένα switch και θα είσαι καλυμένος. Είναι πολύ φθηνά πλέον.

την ασυμβατότητα την αποκλείουμε μην το πάρω τζάμπα???

την ασυμβατότητα την αποκλείουμε μην το πάρω τζάμπα???

ασυμβατοτητα αποκλειεται λαθος ρυθμισεις , μαλλον.

Αν προσπαθεις απο vista να μπεις στο web interface δηλωσε το δυκτιο σαν ιδιωτικο και βαλε network discovery σε on.

αν μπορεις ανεβασε και μια φωτο με τις ρυθμισεις (details tab) απο τις ip σου

ασυμβατοτητα αποκλειεται λαθος ρυθμισεις , μαλλον.

Αν προσπαθεις απο vista να μπεις στο web interface δηλωσε το δυκτιο σαν ιδιωτικο και βαλε network discovery σε on.

αν μπορεις ανεβασε και μια φωτο με τις ρυθμισεις (details tab) απο τις ip σου

τα έχω κάνει και οι ρυθμίσεις είναι αυτόματη εύρεση Ip γιατi με αυτές του μανιουαλ δε δούλευε:wall:

μήπως αν βάλω το switch Θα φτιάξει?

τα έχω κάνει και οι ρυθμίσεις είναι αυτόματη εύρεση Ip γιατi με αυτές του μανιουαλ δε δούλευε

auto ρυθμισεις αν δεν υπαρχει dhcp server δεν βοηθαει και δεν θα δεις ποτε το AP σου.

Κανε οτι κανεις στο manual.

κανε και κανα hard reset το AP να γυρισει στην default ip του.

Συνδεσε το AP μονο στο laptop ανεξαρτητα απο modem μηπως και πηρε καμια διευθηνση απο εκει και προσπαθησε να μπεις στο web interface (μετα το reset)

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι παίζει η σύνθεση έτσι όπως την έχεις. Έχει όμως κάποια βηματάκια που πρέπει να κάνεις.

Ας υποθέσουμε ότι το router που έχεις έχει default ip 192.168.1.1 με subnet mask 255.255.255.0 .

1ο βήμα. Βάλε static ip στο pc σου 192.168.1.2 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

2o βήμα. Βάλε στο access point static ip 192.168.1.3 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

3o βήμα. Βάλε στο laptop static ip 192.168.1.4 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

Κάνε μια δοκιμή έτσι και αν δεν παίξει το laptop δοκίμασε να αλλάξεις default gateway από 192.168.1.1 σε 192.168.1.3

Περιμένουμε αποτελέσματα :hi:

Εμένα η γνώμη μου είναι ότι παίζει η σύνθεση έτσι όπως την έχεις. Έχει όμως κάποια βηματάκια που πρέπει να κάνεις.

Ας υποθέσουμε ότι το router που έχεις έχει default ip 192.168.1.1 με subnet mask 255.255.255.0 .

1ο βήμα. Βάλε static ip στο pc σου 192.168.1.2 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

2o βήμα. Βάλε στο access point static ip 192.168.1.3 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

3o βήμα. Βάλε στο laptop static ip 192.168.1.4 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1

Κάνε μια δοκιμή έτσι και αν δεν παίξει το laptop δοκίμασε να αλλάξεις default gateway από 192.168.1.1 σε 192.168.1.3

Περιμένουμε αποτελέσματα :hi:

Το 1ο βήμα που λές στο παλικάρι δεν μπορεί να γίνει αφού το ρουτερ το έχει συνδέσει με το pc μέσω usb!!!

Αν βάλει το switch τότε πρέπει να κάνει τα βήματα που του λές!

Το 1ο βήμα που λές στο παλικάρι δεν μπορεί να γίνει αφού το ρουτερ το έχει συνδέσει με το pc μέσω usb!!!

Αν βάλει το switch τότε πρέπει να κάνει τα βήματα που του λές!

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει ταυτόχρονα να συνδέσω σε ένα router και την usb και την ethernet πόρτα αλλά νομίζω ότι παίζει το router και τις δύο αυτές πόρτες ταυτόχρονα...

Όταν συνδέεις το pc με το ρουτερ στη usb τότε ουσιαστικά το ρουτερ γίνεται modem και το gateway είναι το ίδιο το pc.

Μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα USB και ethernet. Το έχω δοκιμάσει στο SpeedTouch 536v6.

Δεν υπάρχει "κεντρικός Η/Υ" σαν gateway. Και οι 2 βλέπουν το router σαν gateway. Ο ένας μέσω ethernet και ο άλλος μέσω usb driver, ο οποίος δημιουργεί μια εικονική κάρτα δικτύου με το όνομα του router. Οπότε και IP μπορείς να αλλάξεις μέσω usb και τα πάντα.

Μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα USB και ethernet. Το έχω δοκιμάσει στο SpeedTouch 536v6.

Δεν υπάρχει "κεντρικός Η/Υ" σαν gateway. Και οι 2 βλέπουν το router σαν gateway. Ο ένας μέσω ethernet και ο άλλος μέσω usb driver, ο οποίος δημιουργεί μια εικονική κάρτα δικτύου με το όνομα του router. Οπότε και IP μπορείς να αλλάξεις μέσω usb και τα πάντα.

Τελικά απ' ότι βλέπω γίνετε,

οπότε περιμένουμε αποτελέσματα από το φίλο μας "kritikos"...;)

Η δική μου εμπειρία με ένα ρουτερ τέτοιου τύπου είναι διαφορετική. Όταν έβαζες usb περνούσες τον driver και το μόνο που σου έβγαζε ήταν ένα εικονίδιο για να κάνεις dial και το μόνο που μπορούσες να αλλάξεις ήταν οι ρυθμίσεις της γραμμής. Όταν έκανες dial τότε την ιπ που έπαιρνες απο τον provider την έδινε στο pc. Γι'αυτό και σου λέω πως το pc γινόταν gateway.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.