FRuLiS13_acg Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2008 Πριν απο 10 μερες περιπου εγινα κατοχος ενος φορητου υπολογστη. Το μηχανημα ειχε περασμενα επανω τα Vista Ultimate οπως και καποια αλλα προγραμματα. Επειδη ηθελα να στησω το μηχανημα απο την αρχη χωρις "χαζες" εργοστασιακες εφαρμογες, εκανα φορματ και περασα τα δικα μου Vista Ultimate (original, αγορασμενα). Πριν κανω το φορματ φροντισα να παρω ενα backup (3 δισκακια DVD) οπως ο κατασκευαστης προετρεπε. Το μηχανημα μου λειτουργει εξαιρετικα και ολα πανε μια χαρα. Αυτο που με απασχολει ειναι το ακολουθο...μεσα στο μηχανημα υπαρχει ενα partition 12 GB περιπου. Ειμαι σιγουρος πως μεσα στο χωρο αυτο θα υπαρχουν πολυ χρησιμα πραγματα σχετικα με το μηχανημα. Επειδη οι γνωσεις ειναι σχετικα περιορισμενες δοκιμασα να περασω το Paragon Partition Manager Pro 9, ωστε να δω το partition. Πραγματι αφου περασα το παραπανω προγραμμμα μου φανερωσε ενα hidden partition με την χωρητικοτητα που σας ανεφερα νωριτερα. Το θεμα ειναι το εξης...για να μου το εμφανισει μου ζητα να κανω format! Πως μπορω να δω το περιεχομενο του? Υπαρχει καποιος τροπος? Με ενδιαφερει πολυ να παρω οτι υπαρχει μεσα σε αυτο κομματι του δισκου. Φοβαμαι πως αν δοκιμασω να τρεξω τα backup δισκακια, θα μου επαναφερει το μηχανημα στην αρχικη εργοστασιακη κατασταση!!!!! Εγω θελω μονο τα setup απο τις εφαρμογες οι οποιες δεν υπαρχουν στο site του κατασκευαστη (Ο κατασκευαστης εχει στο site μονο update για τις εφαρμογες και οχι τα αρχικα setup) Αν καποιος γνωριζει ας μοιραστει μαζι μου τις γνωσεις του. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα
voudas Μάϊος 1, 2008 #2 Μάϊος 1, 2008 λογικά δε σου έχουν δώσει recovery dvd και τα αρχεία για το recovery όποτε το χρειαστείς είναι σε αυτό το partition...
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #3 Μάϊος 1, 2008 Οπως ανεφερα και νωριτερα, τα απαιτουμενα recovery DVD τα εχω. (φροντισα να κανω backup πριν κανω format). Tο θεμα ειναι πως μπορω να δω το περιεχομενο απο το hidden partition, χωρις να του κανω φορματ οπως το προγραμμα μου ζητα (Partition Manager Pro 9).
SirDiman Μάϊος 1, 2008 #4 Μάϊος 1, 2008 Αφού έχεις πάρει 3 dvd backup λογικά είναι απο το partition αυτό (12GB=3δισκακια*4Gb/DVD) Οπότε αμα δεις τα αρχεία των dvd θα δεις και τι έχει το partition, δεν ξέρω άμα κατάλαβες τι λέω Μπορεί όμως να είπα και βλακεία
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #5 Μάϊος 1, 2008 Δοκιμασα να κοιταξω το περιεχομενο απο τα 3 dvd...αλλα ο Vendor φροντισε να γινει το backup με τετοιο τροπο ωστε ο χρηστης να μην μπορει να εκμεταλευθει τα αρχεια μεσα απο τα δισκακια. Φανταζομαι πως τα DVD ειναι χρησιμα μονο αν θελησεις να επαναφερεις το συστημα στην αρχικη εργοστασιακη του κατασταση. Το οποιο ομως δεν επιθυμω! Γενικα ο συγκεκριμενος Vendor ειναι λιγο μακακας!!!!!
voudas Μάϊος 1, 2008 #6 Μάϊος 1, 2008 Οπως ανεφερα και νωριτερα, τα απαιτουμενα recovery DVD τα εχω. (φροντισα να κανω backup πριν κανω format). Tο θεμα ειναι πως μπορω να δω το περιεχομενο απο το hidden partition, χωρις να του κανω φορματ οπως το προγραμμα μου ζητα (Partition Manager Pro 9).νομίζω τα ελληνικά είναι για συνεννόηση... τα έχεις γιατί τα έκανες, όχι γιατί στα παρείχε ο κατασκευαστής...επίσης εσύ πήρες πιθανώς να backup μαζί με τις αλλαγές που είχες κάνει στο σύστημα (progs, files, settings) ενώ το recovery έχει το νόημα της επαναφοράς στην κατάσταση ακριβώς που το παρέλαβες... το να δεις τα αρχεία δεν θα εξυπηρετήσει σε κάτι, πιθανότατα είναι και packed συμπιεσμένα.
voudas Μάϊος 1, 2008 #7 Μάϊος 1, 2008 Δοκιμασα να κοιταξω το περιεχομενο απο τα 3 dvd...αλλα ο Vendor φροντισε να γινει το backup με τετοιο τροπο ωστε ο χρηστης να μην μπορει να εκμεταλευθει τα αρχεια μεσα απο τα δισκακια. Φανταζομαι πως τα DVD ειναι χρησιμα μονο αν θελησεις να επαναφερεις το συστημα στην αρχικη εργοστασιακη του κατασταση. Το οποιο ομως δεν επιθυμω! Γενικα ο συγκεκριμενος Vendor ειναι λιγο μακακας!!!!!ρε ψηλέ, ήμαρτον, αυτό το backup σου δίνει, δε σε αναγκάζει να μη χρησιμοποιήσεις και κάποιο 3dparty... σε βολεύει κάποιο άλλο να μπορείς να κάνεις και browse τα αρχεία σου? εγκατέστησέ το και χαλάρωσε... ποιος ο λόγος να βρίζεις γτ δε προτιμάς κάτι που σου παρέχεται (όταν άλλοι vendors (sic) δε σου δίνουν καν δικιά τους backup εφαρμογή)
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #8 Μάϊος 1, 2008 Θα εξυπηρετησει το να μπορεσω να βρω setup απο καποια προγραμματα, διοτι ετσι θα μπορεσω να κανω χρηση σε συσκευες που δεν μπορω τωρα (πχ καρτα τηλεορασης)
voudas Μάϊος 1, 2008 #9 Μάϊος 1, 2008 εννοείς σου λείπει ο αναγκαίος driver? ή εφαρμογή που υποτίθεται έπρεπε να ήταν περασμένη?(a. σημαίνει σου ήρθε χωρίς να έχει περαστεί, κάτι δύσκολο ως αδύνατοb. μπορείς να κοιτάξεις στη σελίδα του κατασκευαστείc. ίσως λες κάτι που δε πιάνω... ακόμα...)
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #10 Μάϊος 1, 2008 Ακριβως! Δεν φαινεται καν η συσκευη απο device manager. Ξερω πως θα δουλεψει αν υπαρχει το απαιτουμενο software.
voudas Μάϊος 1, 2008 #11 Μάϊος 1, 2008 Ακριβως! Δεν φαινεται καν η συσκευη απο device manager. Ξερω πως θα δουλεψει αν υπαρχει το απαιτουμενο software.δεν φαίνεται στη λίστα ούτε και με θαυμαστικό? έχεις καμιά unknown device? απίθανο ακούγεται...αν θες πες και το μοντέλο...
voudas Μάϊος 1, 2008 #13 Μάϊος 1, 2008 info1: http://kb.sony-europe.com/KB/Solutions/en/A01000_A01499/A01304.htmlupdated driversinstalled drivers
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #14 Μάϊος 1, 2008 Tα λινκ τα οποια μου παραθετεις ειναι χρησιμα, και ειχα φροντισει να τα εντοπισω πριν κανω το φορματ. Τους drivers τους εχω κατεβασει ολους (αλλιως πως θα εκανα το φορματ αν δεν ημουν σιγουρος πως εχω τους drivers του μηχανηματος?) οπως επισης και τα application (τα οποια ειναι update στις original εφαρμογες) Συνεπως το να κατεβασεις τις εφαρμογες απο το site του vendor, δεν εχει νοημα γιατι ειναι update, & driver για την καρτα τηλ. δεν υπαρχει.Αρα αν υπαρχει καποιος τροπος να δω το περιεχομενο του hidden partition θα ηταν οτι το καλυτερο
FRuLiS13_acg Μάϊος 1, 2008 Author #16 Μάϊος 1, 2008 Θα το τσεκαρω και θα σου πω, αν και μου φαινεται λιγο ανορθοδοξο!
voudas Μάϊος 1, 2008 #17 Μάϊος 1, 2008 κοίτα, εμένα μου κάνει εντύπωση που δε φαίνεται καν η συσκευή. μήπως έχει διακόπτη που την απενεργοποιεί?
voudas Μάϊος 1, 2008 #19 Μάϊος 1, 2008 και κάπου διάβασα και αυτό:No matter which driver you use, note that the Aero interface cannot be used at the same time as the built in TV tuner so you either have to switch to a non-aero theme to use it (or, like me, set up a separate user account for watching TV!!)πόσο δύσκολα είναι να ποστάρεις screenies από τον device manager?
FRuLiS13_acg Μάϊος 2, 2008 Author #20 Μάϊος 2, 2008 Τελος καλο ολα καλα! Μετα απο χρηση driver που παραθεσε ο χρηστης Voudas, σταθηκε εφικτο να τεθει σε λειτουργια η καρτα τηλεορασης. Το θεμα ειναι πως μενει σε εκκρεμοτητα το πως μπορω να εχω προσβαση στα αρχεια του hidden partition. Eλπιζω καποια στιγμη να τα καταφερω και σε αυτο το σκελος.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.