Jump to content

Συνδεσμολογια router 6 2xPC!

Aris137

Recommended Posts

Παιδιά καταρχάς να ζητήσω συγνώμη που ανοίγω ένα θεματάκι το οποίο ίσως να είναι πολύ απλό αλλά για μένα γολγοθάς!Ενεργοποιήθηκε πριν λίγες μέρες το double απο την hol και και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω κάνει την εξής συνδεσμολογία

Splitter ---> adsl και τηλέφωνο --->Router voip Intrakom ---> Router Linksys wag354g συνδεση με ethernet πάνω στο intrakom (wlan bridge δεν το κατάφερα) και τέλος ------> PC 1 (ETHERNET με το linksys)

------> PC 2 (WLAN με το linksys)

Παλιά είχα το linksys πάνω στην γραμμή adsl απευθείας και δούλευα και με τα 2 pc ιντερνετ ταυτόχρονα

Με την νέα συνδεσμολογία στο pc2 ενώ έχω σύνδεση με το linksys ασύρματα δεν έχω internet και παρατήρησα και κάτι κολλήματα στο ιντερνετ του PC1 όταν έχω και το pc2 συνδεδεμένο.Θα ήθελα την γνώμη σας αν δεν σας είναι κόπος παιδιά,ευχαριστώ.

Κλείσε απο το linksys to DHCP για να μην δίνει αυτόματα ip ( Aν θες )

Πρεπει να ειναι είναι οι Η/Υ σου στο ίδιο subnet με το intrakom και να έχουν gateway το intrakom

Παράδειμα

intakom : ip: 192.168.1.1 subnet mask 255.255.255.0

pc 1 : ip 192.168.1.2 subnet mask 255.255.255.0 gategay kai dns :192.168.1.1

pc 2 : ip 192.168.1.3 subnet mask 255.255.255.0 gategay kai dns :192.168.1.1

(Αυτα μπορεί να τα δώσει και αυτόματα το DHCP του ιντρακομ γι αυτο κλείνεις το dhcp του linksys ;)

Αλλιώς mamual εγώ πάντα manual τα βάζω για να είμαι σίγουρος )

το linksys μπορει να έχει ip οτι θες

όλα καλά με την συνδεσμολογία αλλά έχει προκύψει κάτι άλλο...όποτε πέρνω τηλέφωνο και το κλείνω μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα χτυπάει απο μόνο του!!Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος το ίδιο θέμα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.