dubber Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2008 Ο λόγος για την υλοποίηση της ECS σε μια από τις πιο επιτυχημένες κάρτες της nVidia για το 2008. Πρόκειται για μία κάρτα που διαφοροποιείται σε σχέση με τους άλλους κατασκευαστές σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα ψύξης της. Αυτό αποτελείται από μία παθητική ψήκτρα, Accelero S1 η οποία αν θέλουμε μπορεί να γίνει και ενεργή με τη βοήθεια των 2 μικρών ανεμιστήρων που υπάρχουν στο πακέτο. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το κουτί και τα περιεχόμενα: Το κουτί: Και τα περιεχόμενά του: Η κάρτα από όλες μεριές της: Λεπτομέρειες από τα fins και τα hit pipes Και τα mosfet heatsinks H κάρτα με φορεμένους τους 2 ισχυρούς, αλλά ταυτόχρονα αθόρυβους ανεμιστήρες της. Λεπτομέρειες των ανεμιστήρων και του πώς περνάει το καλώδιό τους Στο PCB υπάρχουν και 2 jumpers, το J8 και το J10. Αν ξέρει κανείς τί κάνουν ενημερώνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 30, 2008 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Η συγκεκριμένη κάρτα έρχεται με ένα ελαφρύ O.C. Παρακάτω φαίνονται οι συχνότητές της: Όπως φαίνεται και στον πιο πάνω πίνακα, έχουμε core temp 36 βαθμούς κελσίου. Καθόλου άσχημα! Η θερμοκρασία του κουτιού είναι περίπου 27 βαθμοί Θα ακολουθήσουν 1-2 μετρήσεις για να πάρουμε μια ιδέα. Το μηχάνημα στο οποίο έγιναν οι δοκιμές είναι το ακόλουθο: Το bench tool που χρησιμοποιήθηκε είναι το 3dmark2006. Δεν είμαι bench-άς και γι' αυτό δεν θα δείτε πολύ εξειδικευμένα πράγματα. Παρόλα αυτά κάνουμε ό,τι ζητήσετε Οι πρώτες μετρήσεις με stock ρυθμίσεις έδωσαν το παρακάτω αποτέλεσμα: Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του 3dmark δεν ξεπέρασε τους 37 βαθμούς κελσίου. Έπειτα σειρά είχε η αύξηση των ρολογιών σε 745/1856/980 και ξανά 3dmark2006: Κατά τη διάρκεια των δοκιμών και με ανεβασμένα ρολόγια, η κάρτα συμπεριφέρθηκε άψογα από πλευράς θερμοκρασιών. Δεν ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Ο driver που χρησιμοποιήθηκε κατά τις δοκιμές είναι ο 169.25 Ανακεφαλαιώνοντας να πούμε ότι η λύση της ECS στην πλατφόρμα 8800 GT της nVidia δείχνει να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα όταν η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 150€ όταν σε αντίστοιχη περίπτωση για να μπορέσουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα θερμοκρασίας πρέπει να υπολογίζουμε περίπου 30€ επιπλέον για μια after market λύση όπως π.χ. αυτή της Zalman. Σε θέμα επιδόσεων δεν μπορούμε να αναφέρουμε πολλά καθώς ο γραφών εκτός του ότι δεν έχει προηγούμενη εμπειρία με 3dmark και τα συναφή, δεν έχει και κάποιον, πιο δυνατό ίσως επεξεργαστή για να ανταγωνιστεί σε αποτελέσματα τα τρέχοντα θηρία της κατάταξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Απρίλιος 30, 2008 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 ωραιος αλλα δεν ειναι λιγο μικρα τα fan ? πως τα ειδες? κανουν δουλεια? αν και τους λες ισχυρούς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Απρίλιος 30, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Ρε σεις οι ψηχτρούλες στις μνήμες tweakmonster είναι ή με γελούν τα μάτια μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 30, 2008 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Ρε σεις οι ψηχτρούλες στις μνήμες tweakmonster είναι ή με γελούν τα μάτια μου;έχεις δίκιο μοιάζουν αλλά νομίζω είναι πιο λεπτές και κοντές...dubber? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 30, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Δεν κατέχω παίδες, έχω πιο κοντινές φωτογραφίες. Θα ανεβάσω μόλις τελειώσω τα υπόλοιπα. Περίπου 30 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Απρίλιος 30, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 όχι δεν είναι... φέρνουν πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 30, 2008 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Τα jumpers πάνω στο pcb αν δεν κάνω λάθος είναι για να δίνουν παραπάνω ρεύμα στον πυρήνα ή/και στις μνημες αρα και ευκολότερο overclocking Με 'γεια την κάρτα και καλά παιχνίδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 30, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Μεγειές Κώστα, αν είναι αυτό mini παρουσίαση, περιμένω πως και πως να δω μία maxi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Απρίλιος 30, 2008 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 2 τετοιες πηρε και ενας φιλος για SLI και φορεσε 2 low profile 12mm ανεμιστηρες στην καθεμια και οι καρτες ειναι παγακι BTW, πολυ ωραιες pics! Κανουν κατι review site να ντρεπονται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Απρίλιος 30, 2008 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Πολύ ωραία παρουσίαση Dubber *Πες ότι όλα τα έκανες για να βγάλεις φωτογραφίες * Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 30, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Ολοκλήρωσα τα πρώτα 2 posts. Σχόλια, διορθώσεις και προτάσεις καλοδεχούμενα. Όσο αναφορά τα ψηκτράκια, βλέποντας και τη φωτογραφία που έχει παραθέσει ο Voudas, όντως μοιάζουν αλλά δεν πρέπει να είναι τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 30, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Μεγειές Κώστα, αν είναι αυτό mini παρουσίαση, περιμένω πως και πως να δω μία maxi Πολύ ωραία παρουσίαση Dubber *Πες ότι όλα τα έκανες για να βγάλεις φωτογραφίες * Lol ^2 ρε. Περιμέντε μέχρι το σημείο που θα το δει ο .38-.45 και θα αρχίσει να κράζει... BTW, πολυ ωραιες pics! Κανουν κατι review site να ντρεπονται! Να είσαι καλά, υπερβολικός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Απρίλιος 30, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Έβγαλε 2Κ6 στα 745? Πολύ καλή, η δική μου σταμάτησε στα 730.. Μικρό δεν είναι όμως το score? EDIT: Δίκιο έχει για τα reviewάδικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Απρίλιος 30, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Πολύ καλή παρουσίαση man! Απλά μια παρατήρηση, σχεδόν 100 mhz πάνω ο πυρήνας και ούτε 500 marks πάνω στο 36mark06 score? Εντύπωση μου κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Απρίλιος 30, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Πολυ ωραια η παρουσιαση σου dubber... ..και οπως πάντα (τουλάχιστον εγώ) πρώτα κολλάω στις photos και μετα στο κείμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Απρίλιος 30, 2008 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Πολύ καλή παρουσίαση man! Απλά μια παρατήρηση, σχεδόν 100 mhz πάνω ο πυρήνας και ούτε 500 marks πάνω στο 36mark06 score? Εντύπωση μου κάνει Κι εμένα, που να δεις στο 2001, αν δεν είναι ίδια, μπορεί και να πέφτει λίγο. Βγάζετε άκρη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Απρίλιος 30, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 μήπως είναι τσιπιγιού bottleneck? Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Απρίλιος 30, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 Λιγάκι. Σύμφωνα με το calculator και το δικό μου 2Κ6 στα 730, με αυτή τον 4300 θα έβαζα 12115.Σημ. Vista 32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaGR Απρίλιος 30, 2008 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2008 1. μήπως μπορείς να βγάλεις φώτο της κάρτας όπως είναι εγκατεστημένη2. παρατήρησες καθόλου coil whine, ξέρεις αυτό το ψιλοσφύριγμα που κάνουν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές και διαβάζω οτι έχει εμφανιστεί και σε κάποιες 8800 της ECS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.