Jump to content

Λίγες μέρες πριν την κατάταξη

amateur

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά,

Παρουσιάζομαι σε δύο εβδομάδες στην Κόρινθο, Πεζικό ΥΕΑ και θα ήθελα να ακούσω μερικές ιδέες :

1. Στο σημείωμα κατάταξης, αναφέρει ότι αν θέλω να κινηθώ με έξοδα της υπηρεσίας μπορώ να απευθυνθώ στο Φρουραρχείο του τόπου διαμονής μου. Ποιο είναι αυτό?

Προσπαθούσα σήμερα να επικοινωνήσω με Ρουφ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

2. Στο κέντρο και αργότερα, αναφέρεις τις όποιες γνώσεις έχεις (π.χ. Η/Υ, Αγγλικά κτλ)?

Ρωτάω γιατί έχω ακούσει από φιλαράκια ότι πολλές φορές τα ρωτάνε αυτά για να βρούνε ποιον θα χώσουν και ότι καλύτερη πρακτική είναι να μην αναφερθείς σε αυτά.

3. Με τι πρέπει να είναι εφοδιασμένη η βαλίτσα μου και τι άλλο χρειάζεται να έχω μαζί μου στο κέντρο, πέρα από αυτά που αναφέρονται στο σημείωμα κατάταξης?

4. Υπάρχουν άλλες ιδέες ή συμβουλές απο τους παλιότερους για να προσαρμοστεί κανείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Έβλεπα νωρίτερα το Λουφα & Παραλλαγή. Υπάρχει καμία άλλη ταινία που σε βάζει στο κλίμα?

Εσώρουχα

Μπλοκ και στυλό

Κάλτσες

Μπλούζες παραλλαγής

Κορδόνια

Ταλκ

Λουκέτα

Σεντόνια

Ξυριστικά

Κορδόνια για τα άρβυλα

Βερνίκι

Σπρέι για τους κοριούς

Μωρομάντηλα

Φακό

Νυχοκόπτη χωρίς σουγιά

Πάτους

Kαμιά ταινία απλά το βλέπεις σαν υποχρεώτικες διακοπές

4 Άκου βλέπε και σιώπαινε

Γεια χαρά,

Παρουσιάζομαι σε δύο εβδομάδες στην Κόρινθο, Πεζικό ΥΕΑ και θα ήθελα να ακούσω μερικές ιδέες :

1. Στο σημείωμα κατάταξης, αναφέρει ότι αν θέλω να κινηθώ με έξοδα της υπηρεσίας μπορώ να απευθυνθώ στο Φρουραρχείο του τόπου διαμονής μου. Ποιο είναι αυτό?

Προσπαθούσα σήμερα να επικοινωνήσω με Ρουφ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Παλια ήταν απένατι από το σταθμό Λαρίσης (ΟΣΕ).

2. Στο κέντρο και αργότερα, αναφέρεις τις όποιες γνώσεις έχεις (π.χ. Η/Υ, Αγγλικά κτλ)?

Ρωτάω γιατί έχω ακούσει από φιλαράκια ότι πολλές φορές τα ρωτάνε αυτά για να βρούνε ποιον θα χώσουν και ότι καλύτερη πρακτική είναι να μην αναφερθείς σε αυτά.

Ο καλύτερος τροπος να περάσει ο καιρός στο στρατό είναι να κάνεις κάτι. Αν δε σε χαλάει η γραφική δουλειά καλό θα σου κάνει. Αλλιώς θα σε πηγαινοφέρνουν με τα μπουλούκια σαν πρόβατο. Βέβαια στο κέντρο η παραμονή είναι ελάχιστη οπότε δε χαθηκε κι ο κόσμος αν γίνεις λίγο πρόβατο - δες την εύθυμη πλευρά του θέματος και μην το πάρεις στα σοβαρά.

3. Με τι πρέπει να είναι εφοδιασμένη η βαλίτσα μου και τι άλλο χρειάζεται να έχω μαζί μου στο κέντρο, πέρα από αυτά που αναφέρονται στο σημείωμα κατάταξης?

Ο ΕΣ έχει προβλέψει για όλα. Πάρε μόνο καμια έξτρα κάλτσα για να αλλάζεις συχνά και να μην καταλήξεις βρωμοποδαράς. Ίσως και extra εσώρουχα.

4. Υπάρχουν άλλες ιδέες ή συμβουλές απο τους παλιότερους για να προσαρμοστεί κανείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα?

Όπως είπα και παραπάνω, δες την εύθυμη πλευρά του θέματος και μην το πάρεις στα σοβαρά. Ένα radio/mp3 player θα είναι καλό μέσο απομόνωσης / βοήθημα ύπνου. Γενικά θα γίνεται μπάχαλο και δύσκολα θα βρίσκεις ησυχία. Με φορτιστές εννοείται. Ξέχνα τις μπαταρίες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Έβλεπα νωρίτερα το Λουφα & Παραλλαγή. Υπάρχει καμία άλλη ταινία που σε βάζει στο κλίμα?

Ι & ΙΙ

Βεβαια ΥΕΑ που πας, μάλλον βλακεία κάνεις...

λοιπον πρωτα απο ολα καλη θητεια να εχεις ΨΑΡΑΑΑΑΑΑΑ......

θες 2 χ λουκετα για να βαζεις στις αρβυλες το βραδυ

(ετσι το πρωι θα τις βρεις ποιο ανετα + οτι δεν θα

μπερδευτουν το πρωι με αλλες γιατι τις αρβυλες δεν τις

βαζεις μεσα στον θαλαμο αλλα εξω.......)(1 θες το αλλο καβατζα)

1 χ λουκετο για το λουκανικο

1 χ λουκετο για τον σακο που θα εχεις οταν πας μεσα

1 χ λουκετο για τον φακελο (ετσι λενε μια μικρη τσαντα-σακο του στρατου)

θες κανα χαρτι υγειας σιγουρα

3-4 ζευγαρια καλτσες χακι (παρε βαμβακερες γιατι ο στρατος εχει μαλλινες )

φανελακια

κανα σωβρακο - μποξερακι (οτι θες)

ξυραφακια-αφρο για ξυρισμα

παρε 2-3 γυαλιστικa για παππουτσια camel (αυτο με το σφουγκαρακι)

(γιατι αυτο του στρατου ειναι καλο αλλα θελει να το καψης μετα με τις

βουρτσες..........ενω με αυτο που σου λεω ειναι τσακ μπαμ)

ταλκ

πατους (2-3)

και για το τελος ΒΑΖΕΛΙΝΗ (οχι για αυτο που νομιζεις.....:rofl:)

(απλα αν σε χτυπησουν οι αρβυλες βαλε πανω βαζελινη εξωτερικα και αστες το

βραδυ......η αρβυλα θα γινει αρκετα soft μετα απλα το πρωι θελει ποιο καλο γυαλισμα

αλλα πανω απο ολα δεν θα πονας ποτε ξανα)

παρε κανα ποιο παλιο κινητο μαζι γιατι παιζει και να στο φανε

αυτα απο μενα οσο θυμαμαι............τωρα αν ειναι ας πει και κανας αλλος αν ξεχασα κατι

απλα ειμαι αρχαιος και εχω ξεχασει καποια......

και παλι ΨΑΡΑ καλη θητεια να εχεις

Καλά τα θυμάσαι.... Για το ταλκ είμαι κάθετα αρνητικός. Το καλύτερο είναι να αφήνεις τα αρβυλα να στεγνώνουν εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ πρέπει να στουμπώνεις μέσα την κάλτσα όταν τα βγάζεις γιατί δεν παίρνει αέρα για να στεγνώσει και σταδιακά μέσα γίνεται ...βάλτος. Αν βάλεις και ταλκ θα γίνει ...βούρκος. Μια καλή λύση είναι να φοράς το άλλο ζευγάρι άρβυλα όταν διαπιστώσεις ότι δεν προλαβαίνει να στεγνώσει αυτό που φοράς.

το ταλκ εγω το λεω μπας και απο το βημα τρεξιμο απο το σωβρακο.......

συγκαει η σε καμια μασχαλη........ η μετα απο το πλυσιμο των ποδιων αφου τα σκουπισει καλα

να βαλει στα ποδια τα ξεκουραζει αρκετα

αμα μπει στις αρβυλες ταλκ την εκανε........

υπάρχουν λουκέτα σε διάφορα μεγέθη 4άδες ή 6άδες της Master με κοινό κλειδί

έχει τόσα κλειδιά όσα και λουκέτα αλλά σου γλυτώνει χρόνο και κόπο στα κλειδιά σου...

θα το καταλάβεις όταν τα χαρτάκια θα σβήσουν,τα αυτοκολλητάκια θα χαλάσουν και ο μαρκαδόρος θα σβήσει....

Υ.Ε.Α. θα πας όπως και όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου,αν θέλεις να "περάσεις"

σκέψου.

όταν η σειρά σου θα απολύεται θα θέλεις άλλους 5 μήνες!

θα εκπαιδευτείς έξτρα κάνα δίμηνο σκληρά

και άλλο ένα δίμηνο χαλαρά...

και μετά θα είσαι 2-5φορές το μήνα Αξιωματικός υπηρεσίας

θα κοιμάσαι τα βράδια μέσα και θα είσαι Υπεύθυνος για τα υπόλοιπα γίδια.

Αν έχεις οτιδήποτε να κάνεις έξω,

θα σου πρότεινα να αποφύγεις το έξτρα κόστος(χρόνου).

Α...και να ξέρεις ότι αν σε βάλουν υπηρεσία σκουπιδιάρη είναι από τις χειρότερες στην Κόρινθο. Μετά έρχεται το μαγειρείο στο οποίο αν είσαι τυχερός θα δεις πως ξεπαγώνουν τα κοτοπουλα...ένα σπάνιο φαινόμενο που λίγοι έζησαν για να το διηγηθούν μετά.

hint. Στήνουν τα κοτόπουλα παγωμένα στη σειρά και εκτελούν πέναλτυ προς τον τοίχο όπου και οποιος πάγος υπήρχε στο κοτόπουλο θρυματίζεται και το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο για το φούρνο.

Επίσης stay away από τον κιμά.

Όπως είπαν και οι από πάνω....Βλέπε πολλά, άκου πολλά και λέγε λίγα... όσο πιο αόρατος περνάς τόσο καλύτερα για σένα.

Εκτος αν συντρεχουν ειδικοι λογοι,καλυτερα να αποφυγεις το ΥΕΑ

Κατα τα αλλα παρε πατους οπωσδηποτε,ξυριστικα μαζεψε τα ολα σε ενα πακετακι/τσαντακι αν μπορεις,παρε κανα γκατζετακι να περναει η ωρα πχ mp3 player,μην παρεις κινητο με καμερα γιατι θα στο παρουν οπως μπαινεις(ουτε ψηφιακη :slap: που ειχαν καποιοι στη σειρα μου για να βγαζουν αναμνηστικες φωτο)

Ειδικα στο κεντρο που εχει πολυ κοσμο,πρεπει να εισαι γρηγορος στις κινησεις σου και οσο μπορεις να αυτοματοποιησεις καποιες βασικες διαδικασιες(πχ οπως ειπα ξυριστικα ολα μαζι για να μην ψαχνεις τον αφρο στον πατο του λουκανικου ή το γυαλιστικο που προτειναν τα παιδια και τελειωνεις σε 2 λεπτα)

Επισης οταν εχεις τη δυνατοτητα να καθισεις,να καθεσαι.Οταν μπορεις να κοιμηθεις να κοιμασαι και οταν μπορεις να λουφαρεις... να λουφαρεις!

Ειδικα στο κεντρο που εχει πολυ κοσμο,πρεπει να εισαι γρηγορος στις κινησεις σου και οσο μπορεις να αυτοματοποιησεις καποιες βασικες διαδικασιες(πχ οπως ειπα ξυριστικα ολα μαζι για να μην ψαχνεις τον αφρο στον πατο του λουκανικου ή το γυαλιστικο που προτειναν τα παιδια και τελειωνεις σε 2 λεπτα)

Επισης οταν εχεις τη δυνατοτητα να καθισεις,να καθεσαι.Οταν μπορεις να κοιμηθεις να κοιμασαι και οταν μπορεις να λουφαρεις... να λουφαρεις!

Συμφωνώ με όλα και κυρίως με την αυτοματοποίηση. Θα πρέπει να δουλεύεις σαν ρομπότ και θα δεις ότι η βασική εκπαίδευση θα περάσει μια χαρά.

Κανεις δεν ειπε το βασικοτερο. Για τους καραβαναδες η υγεια σου ειναι το παν. Οποτε ειτε ειναι αναγκη, ειτε το θελεις μπορεις να επικαλεστεις ζαλαδες, πονοκεφαλο, εμετο, διαρροια. Μην ξεχνας οτι ουσιαστικα αχρηστευεσαι για ενα χρονο....

Και κατι ακομα ουτε μια ωρα παραπανω....

Εντάξει ρε παιδια ολοι τοσο χάλια περάσατε?...διαβάζω το thread και με πιάνει η ψυχη μου...εγω πάλι εριξα απίστευτο γέλιο, εκανα πολυ καλους φιλους, εζησα τελειώς σουρεάλ καταστάσεις, τεσταρα τον ευατο μου σε παρα πολλά και εμαθα να ειμαι survivor... εχει και τα καλά του πιστευω η θητεία και btw ουτε βυσμα ήμουνα, ουτε καθε 3 και λιγο ημουνα σπιτάκι μου.... νομιζω ειναι εμπειρίες ζωής

Εγώ που είμαι "δύσκολος" στο θέμα φαγητού θα καλοπεράσω μου φαίνεται :bye:

Στο κεντρο εκπαιδευσης μάλλον ναι... εχασα 3-4 κιλα....μετα ομως προσεξε μην βάλεις κιλα ειδικα αν εχεις καλο μάγειρα γιατι εγω εβαλα συνολικα 15κιλα στο 18μηνο της θητείας... (υπολογισε και τα delivery που επεφταν :p)

Είμαι 66 κιλά πάνω κάτω με άδειο στομάχι, όσο και να τρώω σίγουρα δεν παίρνω τα ίδια κιλά με έναν κανονικό άνθρωπο, παίρνω λιγότερα. Ρε θα δουλεψει πιτόγυρο κάθε βράδυ που θα πάει σύννεφο.:cool:

Καλά στο κέντρο μη κάνετε χαζομάρες, στη μονάδα άφοβα.

Δείτε το σαν κατασκηνώση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.