Occultist Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2008 Στην ΑΤΙ 3870, οι στροφές του ανεμιστήρα από που ορίζονται; Από το bios? Από drivers? Πάνε με το gpu usage ή με την ένδειξη από thermal diode? Έχω την αμυδρά εντύπωση ότι στη δικιά μου είναι σταθερές οι στροφές για κάποιο λόγο, αλλά ίσως κάνω λάθος γιατί στα games είναι σχετικά ψηλά ο ήχος και την καλύπτει. Αν ΔΕΝ έχω εγκατεστημένο το CCC, αλλάζει η συμπεριφορά της στο θέμα ρύθμισεις στροφών του cooler? Το powerplay, λειτουργεί χωρίς το CCC? Έχει κανα μειονέκτημα πρακτικά;
Eaglenik Απρίλιος 29, 2008 #2 Απρίλιος 29, 2008 Διαβασε ολα τα posts ξεκινωντας απο την 2 σελιδα...Sapphire HD3870
Occultist Απρίλιος 29, 2008 Author #3 Απρίλιος 29, 2008 Δε μου απαντάει σε αυτά που θέλω εκεί...Bios έχω το 0.78Θέλω να μάθω αν λειτουργεί το cooler throttle και το powerplay χωρίς το CCC, γιατί έχω την εντύπωση πως δεν...Με το ati tray tools ξέρει κανείς αν λειτουργούν αυτά;
Eaglenik Απρίλιος 29, 2008 #4 Απρίλιος 29, 2008 Ασε ολα τα tools. Θερμενουν τον πυρηνα (πολυ) χωρις να τρεχεις τιποτα οταν τα εχεις enabled...Μπορεις να βλεπεις στα ποσο τις % του fan εισαι με GPU-Z. Να ξερεις οτι οι στροφες πεφτουν γρηγορα οταν κανεις minimize το game. Βαλε απο Catalyst στο Overdrive την auto overclock επιλογη να δεις εαν θα δωσει γκαζει το fan κατα τη διαρκεια του testing.
atiman Απρίλιος 29, 2008 #5 Απρίλιος 29, 2008 Δε μου απαντάει σε αυτά που θέλω εκεί...Bios έχω το 0.78Θέλω να μάθω αν λειτουργεί το cooler throttle και το powerplay χωρίς το CCC, γιατί έχω την εντύπωση πως δεν...Με το ati tray tools ξέρει κανείς αν λειτουργούν αυτά;Το cooler throttle λειτουργει, το powerplay οχι.Το ati tray tools δεν τα γνωριζει καν.
Occultist Απρίλιος 29, 2008 Author #6 Απρίλιος 29, 2008 Για single slot 3870, υπάρχει κάποιο προτεινόμενο ποσοστό rpm που θα μπορούσα να θέσω σταθερό (μέσω att) για ασφάλεια και ησυχία σε κάθε περίπτωση; Με ενοχλεί λίγο ο θόρυβος που κάνει και σε idle και σε load...
atiman Απρίλιος 29, 2008 #7 Απρίλιος 29, 2008 Μια single slot 3870 ( sapphire blue ) δεν ειναι ΟΕΜ ΑΤΙ υλοποιηση κι ως εκ τουτου η ψυξη της θα μπορουσε να θεωρηθει "after market".Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια λοιπον για την αποδοση της, μιας και σημαντικο ρολο παιζει η ιδια της η ποιοτητα αλλα και η ροη του κουτιου.Ενας απλος τροπος για να αρχισεις τους πειραματισμους ειναι να την φερεις σε 40 βαθμους idle περιπου με θερμοκρασια δωματιου τους 22 - 25 ρυθμιζοντας τον ανεμιστηρα καταλληλα.Βασικοτερη ομως προταση μου, ειναι η απαγωγη της θερμοτητας τοπικα, μ εναν ανεμιστηρα να "ρουφα" κοντα στην ψυκτρα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.