LevelOne Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2008 Καλημέρα λαμπίτες και καλές γιορτές.Προ ολίγων ημερών νοίκιασα εναν χώρο 23 περίπου τ.μ. για να τον μετατρέψω σε Ι.Χ. εργαστήριο.Πιο συγκεκριμένα, στον έναν τοίχος, μήκους 4 μέτρων, θα μπεί πάγκος σε όλο το μήκος του. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Υπάρχει κάποιο πρότυπο (ISO, TuV, κλπ) το οποίο να καθορίζει το ύψος του πάγκου, ετσι ωστε αυτός να είναι απόλυτα εργονομικός; Δηλαδή να μπορείς να δουλέψεις ανετα όρθιος χωρίς να καμπουριάζεις, αλλα και καθιστός σε ενα τροχήλατο σκαμπώ. Εχω κάνει ενα πρόχειρο draft, και εχω καταλήξει σε δυο μετρήσεις που φαίνεται εκ πρώτης όψεως να ταιριάζουν, αλλα δεν μου αρκεί. Θα ηθελα τις προσωπικές σας εμπειρίες (αν εχετε φυσικά) και τις γνώσεις σας επι του θέματος. Μια δεύτερη ερώτηση ειναι το χρώμα του χώρου. Αν και θα γίνει μια αερογραφία σε όλους τους τοίχους ώστε να παρομοιάζεται ο χώρος με το εσωτερικό ενος υπολογιστή, θα πρέπει να υπάρξει κάποια βάση. Εχω σκεφθεί το πράσινο, το οποίο ναι μεν, ειναι χαλαρωτικό, αλλα και το περτικαλί, το οποίο ειναι δυναμικό...Θα ηθελα και εδω τις απόψεις σας. Τέλος, αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πρόταση, θα χαρώ να την ακούσω.Ευχαριστώ.
windshearx29a Απρίλιος 28, 2008 #2 Απρίλιος 28, 2008 Χμ λογικά κάτι θα υπάρχει σε ISO και TUV, αλλά δεν έχει να κάνει το ιδανικό μέγεθος επίπλων με το ύψος σου; Υπολογιστές θα βάζεις στο γραφείο? Πιστεύω λίγο πιο κάτω από το ύψος του αγκώνα σου είναι καλά (αν μιλάμε ότι θα δουλέυεις πάνω σε υπολογιστές ή κάτι στο ύψος τους)-και φυσικά να συνδιαστεί με μια ανάλογη (ύψος) καρέκλα (και εργονομική φυσικά). Αν συχνάζεις σε κανά club, bar καφε-προσπάθησε να θυμηθείς αν κάθησες ποτέ σε κανά τραπέζι ψηλό-μπάρα που μετά από πολλές ώρες να μη κουράστηκες σκύβοντας πάνω στο τραπέζι (πέζοντας τάβλι κτλ..:jump1:)
deceptive_d Απρίλιος 28, 2008 #3 Απρίλιος 28, 2008 Παιζει μεγαλο ρολο και το υψος σου!!!!Επειδη και εγω ειχα μπει σε αντιστοιχο τριπακι αλλα με διαφορετικο χωρο ειδα οτι οι προδιαγραφες που χρησιμοποιουνταν δεν με καλυπταν επειδη ημουν πιο ψηλος απο το υψος που υπολογιζουν οταν φτιαχνουν ενα stantard.... Οποτε η γνωμη μου ειναι να κανεις τις μετρησεις και τους υπολογισμους εμπειρικα με trial and error δοκιμες μεχρι να βρεις το επιθυμητο υψος του παγκου πριν το στερεοποιησεις... Αναφορικα με τα χρωματακια το ανοιχτο πορτοκαλι ειναι πιο δυναμικο και ενεργητικο και μαλλον αυτο θα διαλεγα απο τα δυο στην θεση σου...Αν και ενα παλ ανοιχτο πρασινο με εντονο κιτρινο στην βαση του που ειδα προσφατα εμοιαζε πολυ ωραιο... Καλη δυναμη και συνεχεια...
dpolal Απρίλιος 29, 2008 #4 Απρίλιος 29, 2008 Τα χρώματα στους τοίχους παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για τον ίδιο τον χώρο όσο και για την ψυχολογία των ατόμων που ζούν/εργάζονται σε αυτόν. Ένας χώρος κλειστός, χωρίς παράθυρα ή άλλη φυσική πηγή φωτός πρέπει να βαφτεί διαφορετικά από ότι αν διαθέτει άπλετο φυσικό φώς. Τα έντονα χρώματα, επίσης, είναι μερικές φορές κουραστικά. Ρώτα έναν καλό μπογιατζή γνώστη ή σε ένα κατάστημα με χρώματα να σου πούν την γνώμη τους για τον χρωματισμό. Όσον αφορά την διακόσμηση, προτίμησε μερικές μεγάλες αφίσες σχετικές το θέμα σου (Η/Υ) που μετά από λίγο καιρό αλλάζουν εύκολα με ότι άλλο θέλεις. (ημερολόγιο πλάιμπόι σε φυσικό μέγεθος π.χ. :) )
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.