Jump to content

P5E + vga problem

alphaX

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες χρονια πολλά και Χριστός Ανέστη.

Λοιπον εχω ενα προβλημα κ θα θελα να ριξετε καμια ιδεα απο την εμπειρια σας. Λοιπον, την προηγουμενη εβδομαδα τσιμπησα μια P5E κ την συνοδευσα με 750W Corsair, Gigabyte 8800GT, Q6600, AXERAM 800.

Απο το πρωτο cold boot δημιουργησε προβληματα. Δεν εδινε σημα στην οθονη χωρις να κανει ηχους για bga/ram.

Με καποια clear cmos απο το διακοπτακι που εχει κ reset μπηκε. Περασαν windows, αλλα οταν το μηχανημα εκανε shut down ή εβγαζα το καλωδιο του τροφοδοτικου, ξαναεμφανιζε το ιδιο προβλημα. Ξεκιναγε μονο με clear cmos.

Aφου αυτο εγινε καποιες φορες παρατηρησα μεσα στα win oti h pci-e ηταν linked x8 και οχι x16. Συνεχιζοντας το ψαξιμο διαπιστωσα οτι αναλογα τα κεφια της μητρικης στα win εβλεπα ριτε Χ1 ,Χ4, Χ8 ενω καποιες φορες κολλαγε στο φορτωμα των win στο σημειο των οδηγων της vga. Δοκιμαζω την vga στην ip35pro κ παιζει μια χαρα (εκει επαιζε τους τελευταιους μηνες).

Εστειλα τη μητρικη rma και αντικατασταθηκε. Με την καινουργια παλι τα ιδια. Το pci-e link επεφτε ενω δοκιμασα μια 6600GT που βρηκα κ το προβλημα δε το παρουσιαζε. Τωρα εχω στησει το μηχανημα με την 6600gt κ ειναι μια χαρα. Δεν εχει παρουσιασει προβλημα. Ξανα βαζω την 8800GT κ δεν κανει boot, μαυριλα.... Με clear cmos ανοιγει ομως...

Υποψη, η vga δουλευει αψογα στην ip35pro... Τι λετε ρε παιδια να παιζει? Πραγματικα δε παει το μυαλο μου πουθενα.

μου "μυρίζει μνήμες" μάλλον,για δοκίμασε με ένα άλλο σετάκι ddr2 αν έχεις την ευχέρεια...:clap:

Kαι οι μνημες κ η vga παιζουν αψογα στην ip35pro. Eπισης εχω δοκιμασει ολα τα bios της p5e καθως κ maximus k rampage.

Επισης να προσθεσω πως το μηχανημα παιζει default!

Δοκίμασε να παίξεις λίγο με τις τάσεις...Επίσης άλλαξε χειροκίνητα την συχνότητα του pci-e πάνω από τα 100MHz πχ βάλε 101-110.

Μου είχε συμβεί το ίδιο με P5K. Δοκίμασα 3 κάρτες, μάλλον φταίει το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης καρτών. Στο δικό μου ακόμα και όταν άναβε η VGA, το λαμπάκι στο slot ήταν σβηστό. δεν γινόταν τίποτα και έτσι ζήτησα άλλαγή. Οί κάρτες φυσικά έπαιζαν και παίζουν κανονικά.

μου "μυρίζει μνήμες" μάλλον,για δοκίμασε με ένα άλλο σετάκι ddr2 αν έχεις την ευχέρεια...:clap:

Μιας και όλοι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για αρχή δοκίμασε να δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα στις μνήμες .:coax:

Παιδες τα ρευματα κτλ τα ειχα τσεκαρει κ δοκιμασει αλλα δεν διορθωνοταν. Πηρα μια 9800gtx απο ενα φιλο κ παιζει χωρις προβληματα. Συνεπως μιλαμε για ασυμβατοτητα της συγκεκριμενης vga giga 8800gt με το συγκεκριμενο m/b. Βεβαια η giga σε αλλα asus αλλα κ στην ip35pro παιζει μια χαρα...

Οποτε? κρατω την p5e, (η οποια να αναφερω οτι παιζει πολυ καλα τις μνημες... πολυ καλυτερα απο ip35pro) κ παιρνω νεα vga ή να παω να αλλαξω το m/b?...

Αν βρήκες κάρτα να παίζει κράτα την Asus. Οι μετρήσεις που μου έβγαζε με 480 fsbη Asus η Giga p35 θέλει 500+ να τις φτάσει. Στην διαχείρηση της μνήμης οι Asus δεν παίζονται.

Επειδη και γω ειχα καποια προβληματα τσεκαρε τα ρευματα να ειναι ολα κουμπομενα καλα τοσο στη μητρικη οσο και στη καρτα γραφικων, και αναβαθμισε το ΒΙΟΣ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.