akal Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2008 Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ήθελα να κάνω μια χαζή ερώτηση διότι ψάχνοντας απο δω και εκεί δεν βρήκα κάτι.Μπορεί να αντικατασταθεί το floppy με usb stick και να το βλέπει το pc σαν floppy?Όταν βάζω ένα στικάκι το βιος μου δίνει την επιλογή fdd mode ή hdd mode όπως και την επιλογή να το bootaro.Εμένα με βολεύει όταν παώ να κάνω raid και θέλει τους drivers απο το a:\ να βάζω το στικ και να κάνω δουλειά.Παρότι μου φαίνεται λογικό δεν μου δούλεψε. ξέρει κάποιος κάτι ποιο συγκεκριμένο?
bleo8onhs Απρίλιος 30, 2008 #2 Απρίλιος 30, 2008 http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?p=575175Διάβασέ το, σε κάποιο σημείο λέει ότι με το MakeBootFat Utility εξομοιώνεις usb floppy drive..makebootfat is a command line tool, but it does allow a good deal more flexibility then the HP Tool. For example makebootfat will allow you to write a Linux image to a USB Memory Device. Makebootfat will require some of the same tools used with the HP utility, and to make a USB Memory Device dos bootable and emulate a USB Floppy Drive ( a USB Zip/LS120 Drive to be exact) you really only need the command line makebootfat.exe -v -o usb -m mbrfat.bin -b winb98.ima k:\ (where k:\ is the location of the dos source files). Δεν το δοκίμασα, δεν ξέρω σίγουρα.
JaguarOne Απρίλιος 30, 2008 #3 Απρίλιος 30, 2008 δεν ρωτάει αυτό bleo8onhs... akal δεν γίνεται αυτό που ζητάς, μιας και το γράμμα του drive ορίζεται απο το λειτουργικό. Τα winxp δεν έχουν εγγενή υποστήριξη για usb stick στο installation...αν δεν απατώμαι, τα vista έχουν αυτό το feature...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.