Jump to content

Αγορά νέου HDD

Elric

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν νέο σκληρό δίσκο για το PC μιας και είμαι ακόμα με τον παλιό μου έναν WD8000JD

Έχω βάλει στο μάτι τον WD6400AAKS.

Αξίζει η αγορά του?

Δεν με ενδιαφέρει η χωρητικότητα αλλά η ταχύτητα και ο θόρυβος.

Υπάρχει κανένας άλλος μικρότερης χωρητικότητας που να είναι ταχύτερος και ήσυχος(όχι raptor)?

Έχω και μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα partition και για να μην ανοίγω άλλο θέμα τις παραθέτω εδώ.

α)Αν φτιάξω ένα μικρότερο partition (80-100 GB) για λειτουργικό και προγράμματα κερδίζω τίποτα σε ταχύτητα?

β)Πχ έχω δύο partition, ένα για windows/programs και ένα για data, μπορώ να κάνω format στο ένα με το λειτουργικό και να παραμείνει άθικτο αυτό με τα data?

α)θεωρητικα κερδιζεις σε seek time..Αλλα δεν ειναι διαφορα που φαινεται με το ματι..

β)Ναι κανονικα..Θα ειναι σα να εχεις 2 δισκους..Απλως στην επιλογη φορματ θα διαλεξεις αυτον με τα windows:)

Έχω και μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα partition και για να μην ανοίγω άλλο θέμα τις παραθέτω εδώ.

α)Αν φτιάξω ένα μικρότερο partition (80-100 GB) για λειτουργικό και προγράμματα κερδίζω τίποτα σε ταχύτητα?

β)Πχ έχω δύο partition, ένα για windows/programs και ένα για data, μπορώ να κάνω format στο ένα με το λειτουργικό και να παραμείνει άθικτο αυτό με τα data?

Για το πρωτο ερωτημα σου δεν ξερω να απαντησω με σιγουρια αλλα νομιζω δεν υπαρχει διαφορα

Οσο για το β) τωρα ναι ισχυει αυτο που λες

σορρυ γομαρ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Νάστε καλά.

Για τον σκληρό δεν μου είπατε, καλός είναι?

Ή να επιλέξω τίποτε άλλο?

δεν εχω το συγκεκριμενο δισκο για να σου πω αν ειναι ησυχος..

παντως κρινοντας απο τον αντιστοιχο 320αρη θα πρεπει να ειναι αρκετα ησυχος και αυτος.

Τα δικα μου τα αυτια τουλαχιστον δεν ενοχλουνται καθολου αν και προερχομαι απο σουπερ-θορυβωδες συστημα που παραμενει ακομα μιας και εχω εναν ψιλοχαλασμενο ανεμιστηρα..παντως οταν τον σταματαω δεν ακουω σκληρο καθολου..

Βεβαια εσυ μπορει να ακους κατι και να ενοχλεισαι..

Οριστε και ενα review του 640 -> http://www.extremetech.com/article2/0,1697,2282239,00.asp

Για μενα επισης αθορυβος ειναι και ο σιγκειτ 7200.11 32μβ με μερικα πολυ συμπαθητικα γουργουριτα! :)

επισης πολυ καλη λυση οσον αφορα το θορυβο ειναι οι Western Disgital green power και ειναι και πολυ ψυχροι επιπλεον..το μονο αρνητικο ειναι οτι δουλευουν με 5400rpm..

αν δεν σε ενοχλει αυτο κοιταξε και αυτην τη λυση

Τωρα αν εισαι υπερ-απαιτητικος στο θεμα "θορυβος" μπορεις καλλιστα να καταφυγεις σε λυση 2.5" notebook hdd, πολυ πιο αθορυβοι και ψυχροι

α, καπου ειχα διαβασει και για καποια μοντελα hitachi οτι ειναι αρκετα αθορυβα αλλα δεν θυμαμαι πια ακριβως..

καλη τυχη

seagate κ από μένα πολύ καλύτερα χαρακτηριστικα έχω τον 500 κ δεν κανει ιδιαίτερο θόρυβο έκτος από κάτι γουργουριτα όπως είπε κ ο φίλος από πανω...

Και εγώ πρόσφατα αγόρασα δίσκο. Ήμουν μεταξύ του WD6400AAKS και του seagat barracuda 7200.11 με 32MB cache. Μετά από ψάξιμο σε forums προτίμησα τον δεύτερο.

• 3 weeks later...

εχω ακουσει καλα λογια για τις επιδοσεις των samsung με 32 mb buffer αλλα δεν μου παει καρδια να αγορασω κατι αλλο απο western ή western εεεεεεεεε seagate ήθελα να πω..

Και εγώ πρόσφατα αγόρασα δίσκο. Ήμουν μεταξύ του WD6400AAKS και του seagat barracuda 7200.11 με 32MB cache. Μετά από ψάξιμο σε forums προτίμησα τον δεύτερο.

Γιατί κατέληξες στον seagate; νομίζω σε τεστ βγαίνει λίγο καλύτερος ο WD 640 λόγω 320giga platter.

Γιατί κατέληξες στον seagate; νομίζω σε τεστ βγαίνει λίγο καλύτερος ο WD 640 λόγω 320giga platter.

τα 32 mb buffer ειναι τεραστιος κραχτης .κι εγω μαλλον αυτόν θα αγόραζα

Πάντως, για τα partition, κάνε ένα για το λειτουργικό, ένα μόνο για swap, και ένα για data.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.